User Tag List

Sayfa 20/20 İlkİlk ... 10181920
378 sonuçtan 362 ile 378 arası

Konu: Yenİ Ötv oranlari hayirli olsun!!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Beyaz eşya ötv'si otomobil satışındaki gibi mi işliyor. Yani, beyaz eşya satıldıktan sonra mı ötv'si yatırılıyor yoksa bayiye girerken ötv, kdv herşey ödeniyor mu? Eğer ikinci şıktaki gibi oluyorsa ötv mötv indirimi beklememek lazım.
    ÖTV yi imalatçı ithalatçı ödüyo. Bayiye girerken ödenmiş oluyo.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben çok iyi anladım diyorumki kasada para kalmamış ticaret durmuş artık bu tip yollarla kasayı doldurmaya çalışıyorlar.. yani ne günlere kaldık bu tür işlere tenezzül ediliyor demeye çalışdım..

ayrıca şunuda söyliyim bu illegal işlere af getirmek ilerde yapılıcak illegal işlerede özendirmek ve yol açmakdır benim fikrim..
    100k yerine 1k ÖTV yatırana af geliyor diyor arkadaş, burada "kasa nasıl dolacak"? 99k ceza takibi değil ki, af bu......
    Okumadan imzalamam.....

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi @997TT nin yazdığı durum aslında gerçekleşti şöyle ki.
    18.01.2017 de kabul edilen 6770 sayılı kanun'un 13. Maddesinde "geçici madde olarak eklenen bir metin ile " düşük ötv ile ithal edilen araçlar için 18.01.2018 den itibaren 6 aylık süre içerisinde el konulan araçların sahipleri ilk elde etme tarihinde ödemeleri gereken ÖTV nin %25'ini yana 4 de 1'ini ödeyerek araçlarını geri alabilecekler.

Örnek açısından @997TT net rakamları sanırım verebilir , hatırladığım kadarıyla bir porsche ithal etmişti tam ötvli.

Şimdi düşük ötv ile araç getirip satan sonra da el konulan adamlar sevinç çığlıkları atıyordur.

Kimse kusura bakmasın ama bu durum hırsızlığa teşvik etmektir benim gözümde.

Rakamlar farazi olmak koşuluyla örneğin ben 1 milyonluk araç getirip 300 bin ötv ödedim.

Adam aynı aracı farklı şekilde getirip 50 bin ötv ödedi.

Devlet diyor ki aferim kardeşim sen çok zekisin o yüzden seni ödüllendirelim.

Sen 300'ün %25'i ni yani öde al arabanı git. Yani 75 bin daha ver el sıkışalım.

Şimdi dürüst bir vatandaş 300 ödüyor , adam hem hırsızlık yapıyor hem de ödüllendiriliyor.

Ne denir bilmem ama dürüst vatandaşlar için üzücü bir durum.

Evet devlet kasasına bir para girecek ama bu şekilde gelecekte alman gerekenleri de alamayacaksın.

Günü kurtarma çabaları. :S

Kanun Maddesi:

MADDE 13 – 4458 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
    “GEÇİCİ MADDE 9- Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce bu Kanunun 235 inci maddesi uyarınca el konularak mülkiyetin kamuya geçirilmesi kararı verilen kara ulaşım araçları ile ilgili olarak bu maddenin yürürlüğe girdiği ayı takip eden altıncı ayın sonuna kadar ilgili gümrük idaresine başvurulması ve taşıtın ilk iktisabında ödenen özel tüketim vergisinin %25’ine tekabül eden tutarın, başvuru tarihinden itibaren bir ay içinde ilgili tahsil dairesine ödenmesi halinde, el konularak mülkiyetin kamuya geçirilmesi kararı kaldırılır ve el konulan araç, sahibine iade edilir. Bu karar gümrük idaresi tarafından ilgili mahkemeye bildirilir. Tasfiyesi tamamlanmış ulaşım araçları için bu fıkra kapsamında başvurular kabul edilmez.
    Birinci fıkrada belirtilen oran bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce serbest dolaşıma giriş rejimine tabi tutularak ilk iktisabı gerçekleşmiş kara ulaşım araçları ile ilgili olarak, bu Kanunun 235 inci maddesi kapsamında el konularak mülkiyetin kamuya geçirilmesi kararı verilmesi gereken fiilin gümrük idaresince tespit edilmesinden önce ve birinci fıkrada belirtilen süre içinde kendiliğinden bildirilmesi durumunda %15 olarak uygulanır.
    Bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esasları tespit etmeye Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı müştereken yetkilidir.”

Ba

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tahmın ıyımser olmus.
    Otv ler genelde 1000 euro ıle 15.000 euro arası yattı bınlerce aracta.
    Cogunlugu spor arac yada pahalı sedan,jipler.
    Ortalama 80 ıla 150.000 euro yatmalı. Ferrarı getırıyoruz yada S kasa.
    Gumruk beyanı en kotu 140euro, %140 otv yatıcak. 200 euro. Ben yatırdım 5000 euro,kalan 195euro nun %25'ını ode,sorunsuz bın.
    Nasıl ama?
    Ha bu arada,yatıranda ıthalatcı degıl,o an kım sahıpse araca.... Yıne yapanın yanına kar kalıyor...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @997TT daha önce böyle bir işlem yapmadığım için rakamsal olarak attım ama görüyorum ki az atmışım. Nerden baksan tutarsızlık nerden baksan..

Bir sitede avukat bir arkadaş şöyle yazmış hadi ben rakam konusunda iyimserdim ama bu arkadaş sanırım polyannayı fazla takip etmiş

Hep diyorum şakalar ülkesiyiz.

"Görüleceği üzere, torba yasa ile getirilen bu düzenlemelerle ülkenin yıllardır kanayan yarası olan lüks ithal araç konusuna pratik ve ekonomik bir çözüm getirilmiştir. Zira yıllardır lüks araçlara eksik vergi nedeniyle elkonulmakta, yediemin otoparklarında milyonlarca liralık araçlar çürümeye terk edilmekte ve hiç bir şeyden haberi olmayan araç sahipleri ceza davalarında yargılanarak mağdur edilmekteydi. Bu düzenleme ile hem ithalat safhasıyla hiçbir ilgisi olmayan, nihai tüketici konumundaki araç sahiplerinin mağduriyetinin giderilmesi hem de devletin kasasına milyonlarca lira gelir girerek araçların çürümekte kurtulup ekonomiye kazandırılmasının önü açılmıştır."

İTHAL LUKS ARACLARDA OTV AFFI YURURLUĞE GİRDİ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arkadas yasayi mustesara izah eden isbitirici tipinde. Ozunde dogru,ben ithal arac aldim,sonucta devletin gumrugunden cekilmis ve devletin himayesinde vergisi yatmis.heralde devlet kendini dolandirmaz diye dusunerek aldim araci. Ama o ne? Aciklardan faydanilarak dusuk otv ile plakalanmis. Bende 4.sabibiyim? Sucum ne?
    Adam 100.000 euro yu cebe indirsin sadece 1 aracta, bokunu ben temizleyim. Ha magduriyeti gideriyor,el konulma riski
    Kalmiyor ama devletin gorevini yapmamasindan dolayi cebimden para cikiyor. Diyeceksiniz ki ithal araclar zaten ucuz.
    OrAsi ayri. Burda devlet yuzunden sucsuz vatandas ugrasiyor.

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Murat abi bunu kullanıp en az 20 aracı piyasaya süreceklerde var. Bunun olacağını bilip pusuya yatırmış olabilirler mi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yazıdan yanlış anlamadıysam eğer ben yalan beyanda bulundum fakat yakalanmadım derseniz %15 ödeyip yırtıyorsunuz oh ne ala hırsız gene avantajlı oluyor vergisini tam ödeyen enayi oluyor hangi hakla böyle bir kanun çıkarıyorlar o vergilerde benim de hakkım var.

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kabagin yine alana patlamasi kadar sacma birsey olamaz. Adam aracim bende kaldi diyip buruk bir sevincle %25 i odemeye razi olucak. Bu karaclsri kimlerin getirip satis yaptigi kesin kayitlarda mevcuttur. Gidip biraz arastirip sorustursalar en azindan araclarin bir kismini ithalatcilara odetebilirlerdi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MCN21 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kabagin yine alana patlamasi kadar sacma birsey olamaz. Adam aracim bende kaldi diyip buruk bir sevincle %25 i odemeye razi olucak. Bu karaclsri kimlerin getirip satis yaptigi kesin kayitlarda mevcuttur. Gidip biraz arastirip sorustursalar en azindan araclarin bir kismini ithalatcilara odetebilirlerdi.
    Saçma tabiki. İlgili aracın/eşyanın gümrük beyannamesinde kim tarafından hangi tarihte nekadar bedel ile ülkeye sokulduğu belli.

Bunu bulmak devlet için çocuk oyuncağı. Gümrük ve maliye nin dakikalar içerisinde öğrenebileceği bilgiler.

Evet bir mağduriyet var son kullanıcı üzerinde. Ama sen aracı anahtar teslim alıyorsun kontrol etmek zorunda değilsin ki ÖTV si tam mı yatmış eksik mi yatmış.

Bu ÖTV yi eksik ödeyip rekabet avantajı sağlayıp araçları ötv liye göre biraz daha ucuz yada aynı bedel ile satan adamların ekmeğine yağ sürmek demek.

997tt nin yazdığı rakamlar ciddi rakamlar. O kadar parasız kaldık ki 100 binlik alacaktan 75 i silip 25 e razı oluyoruz. 100 ödeyene de kusura bakma kardeş ödedin bitti diyoruz Adalet ?

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı DOHC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    100k yerine 1k ÖTV yatırana af geliyor diyor arkadaş, burada "kasa nasıl dolacak"? 99k ceza takibi değil ki, af bu......
    yasayı detaylı incelemedim bu afdan kasıt parayı silmek değildir tahminim ... cezai yaptırımları kaldırmakdır..
    çünkü bu iş ortaya çıkarsa hem maddi hemde hapis cezası vardı.. afdan benim anladığım şayet gerekli tutarlar ödenirse belki indirimli belki yapılandırmalarla cezai bir yaptırımın kaldırılması.. y üksek ihtimalde böyledir zaten devlet kimsenin kara kaşına kara gözüne af çıkarmaz..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hapis falan yok. Bildigin af...
    Olumu gorup sitmaya razi olucak arac sahibi.
    Yahu kimin soktugu,dusuk otv yatirdigi belli ama sirket dagda ki cobanin ustune arkadas,kimden neyi alicak?
    Devlet tuttugunu oper,polemige girmez. Konu icinde olmayan arkadaslarimin yorumlarini gulumseyerek okuyorum.
    Bu ulkede hersey yapanin yanina kar kalir! Burda da var dusuk otv ile mal sahibi olan. Buna herkes yapiyor benim basim kelmi olarak bakarsak sorun yok. Is devlette bitiyor,buna izin verildi ama simdi olmuyor. Sistem elden gecti ve hemen duzeldi. Yani istenildi mi olan basit bir uygulama...
    Dusunun:10 tane S350 dizel getirdiniz.2000euro otv ile plakaladin. Kara bak! E bunu binlerce aracla carpin,ne vurgun...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracın ithal edildiği günün fabrika çıkış fiyatından ama güncel oranlardan yeniden vergisi hesaplanmalı.
    Kullanıcıdan okkalı bir ceza, ithal edenden de önce ödeyeceği vergi ile ödediği verginin farkı farkı, ilave olarak da ceza kesilmeli. Örneğin kaçırdığı ötv kadar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fabrıka cıkısı nasıl hesaplanıcak? Hıc kımse fabrıkadan arac alamaz kı? Bayıden almıstır ancak bunun aksesuar farkları var. Bazıları standart bazılarında degıl.
    Ayrıca aracın 4. Yada 5.sahıbı,adam almıs,nasıl ceza kesıceksın.
    Hadı ıthalatcıya keselım,orada da caycı yada coban yada cogu her sene kapanan sırket. Odıyebılecegıde Sermayesı kadar...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ÖTV nin ne kadar yüksek olduğunu göstermek için hesaplamalarda cayır cayır ithal edilirkenki fabrika çıkış fiyatları yazılıyorken şimdi mi bulunamıyor o rakamlar. O iş gayet kolay.
    Otomobil alırken doğuş çıkışlı mı Borusan çıkışlı mı diye insanlar niye araştırıyor? Sonradan gol yememek için. E araba alacak kişinin de eline yapışmasın bu durum bir zahmet araştırsın. Araştırsın ki kabak ona da patlamasın.
    Vergi kaçıran adamın da sadece elinde değil başka tarafında da patlasın.

Her ikinci el alan kişi aracın evveliyatını araştırırsa ve almazlarsa bu arabaları, bu düşük vergi ile oto getiren galeriler bir daha getiremez.

İki araba Yanyana iken birisi diğerinden 100bin daha ucuz. Neden acaba diye sormadan balıklama dalarsa sorgusuz korkusuz, e bi zahmet alan da satan da cezasını çeksin.

3 kuruşluk yoğurt alırken son kullanma tarihine bakıyorken bi kaç yüzbinlik araba alan adam da kaçak mı değil mi diye soruştursun zahmet olmasın. Ha işine gelmiyorsa da yesin cezayı otursun aşağı.
    ÖTV çoook fazla. Vergi hesaplama konuları saçma sapan. Bu başka bir konu. Vergi çok fazla diye de böyle üçkağıtlara girmemek gerek. Giren adam da sonuçlarına katlansın.

EM-RE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki bir panemera duşunun 2010 senesinde 128.000 ötv yatırılmış.hayatta patlamaz bu araba diyorlar neyi Nasıl hesaplıcaz farz edelimki aldık devlete ama bu kadar yatmışmı diyecez yada 2010 senesinde yatması gerekeni Nasıl hesaplayıcaz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araba kaç modelse o yıldaki Doğuşa giriş rakamlarından tekrar ötv hesaplanacak.
    Atıyorum 100bin üzerinden vergilendirilmesi gerek.
    ÖTV KDV vs tüm vergi toplamı kaç tl tuttu? 150bin
    Kaç yatırılmış? 125bin
    25bin daha alınacak. Bu vergi kısmı.
    Sonra da otomobilin o anki sahibine ve Türkiye'ye o arabayı eksik vergili sokan adama ceza.

Başka türlü kesemezsiniz bu saçma salak işlerin önünü
    Ben 150bine renoya bineyim, adam aynı paraya bentleye
    Yok öyle

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler