O değilde reyisi dinleyim dolar bozduran varmı burada
Valla biraz eğlenek![]()
O değilde reyisi dinleyim dolar bozduran varmı burada
Valla biraz eğlenek![]()
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
O değilde euro olmuş 3.70 benim maaş euro, ben şimdi sevinip göbek atayımmı? Oh beter olun diyeyim mi düz mantık? Yoksa gerçeklere göz yummayıp üzüleyim mi ülkemin durumuna? Yazık.. Çok isterdim beter olun diyebilecek kadar bencil olmayı. Lakin bana yarayan ülkeme zarar veriyorsa, ben çıkarım için imamın ordusu olamam
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
Doları en cok tercih eden il | NTV
''Ancak İç Anadolu illeri şaşılacak derecede dövizi seviyor. Birikimlerinin toplamı içinde doları en çok tercih eden il Nevşehir. Bu ilde gerçek kişilerin yani vatandaşların toplam tasarruflarının içinde döviz oranı yüzde 55’i buldu.
Nevşehirliler 2.1 milyar liralık tasarrufun 1.2 milyar lirasını (yaklaşık 400 milyon dolar) dövizde değerlendiriyor. Arkadan gelen Aksaray’da da birikimlerin yüzde 54’ü döviz cinsinden. Sonraki iller de Yozgat, Kırşehir ve Kayseri.''
bu iki yüzlülüktür
bu illerin seçim sonuçlarına bakın sağın %80 olduğu iller bunlar
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
Dr.ECU
Kahkaha atarak 50 tl lik gaz alıyorumbende yoka bastım haberiniz olsun altına devam
EEEEyyyyyy turbo lobisi
Hahahahaahha
Hepsi conta yakmış
Dr.ECU
Eldeki dövizleri bozdurun kampanyasından sonra böyle bir döviz patlaması bekliyordum ben açıkçası.![]()
Ama elde tl de olmayınca dövize oynayamadık.![]()
hükümet bu ülkeye gitmeden öyle bir vurgun yapmalı ki minimum 10 asır unutulmamalı dünya kalırsa 3016 yılında bile ilk okul çocuklarını bu adamlara beddua küfür için mezarlarına getirilmeli ayda bir![]()
天
Dr.ECU
A Haber " kriz var" demediği müddetçe kriz var iddiasını kabul ettirmek zor... Kaldı ki kriz olduğuna ikna etseniz dahi bu sefer "dış gucler feto chp zihniyeti " gibi söylemler girecek devreye... Söylem siyaseti ile baş etmek zordur ama bir yerde patlarsa bu siyaset herkes hareketsiz ve savunmasız kalır...
Biraz saygı... Dünya herkesin...
youtube.com/c/KadirZora
www.zoramotors.com
https://www.facebook.com/ZoraMotorHouston
Bu sefer de Konya'da bir kız öğrenci yurdunda yangın çıkmış. İyi ölen yok .
Kız oğrenci pansiyonunda yangın paniği - Son Dakika Gundem Haberleri
ey ahali..
bir küçük örnek vereyim sadece devletin "iş yapma" anlayışı ile alakalı..
bir zamanlar kemal derviş vardı hatırlarsınız, liseliler belki bilmez ama çoğunluk hatırlar..
neyse, bu zat-ı muhterem bir kriz döneminde ekonomik reformlar yaptı vs vs.
kemal ebyin yaptığı en önemli reformlardan birisi de hiçbir banka elindeki paranın %20 sinden fazlasını tek bir şirkete/kişiye vs vs kredi olarak veremez oldu.
neden peki? çünki öncesinde batan bankaların birçoğu hayvanat gibi hortumlamalarla battı, ve bu batıkların alayı da devlete ve doğal olarak bizlere battı.
ne oluyordu o dönem, banka bir şirkete hayvan gibi kredi çıkarıyordu, ama öyle böyle değil, sonra o şirket birşekilde bu paraları harcayıp hassikome devlet baba ben battım diyordu. e devletinde bankacılık sektöründe güvencesi var, canın sağolsun panpa, senin borcun bizim borcumuzdur deyip borcu üstleniyordu.
bu da demek oluyordu ki bir gurup yauşak anlaşıp, alengirikli al ver işleriyle koca bankayı boşaltıyorlardı.. kabaca bu şekilde..
bu arada bankacılık tabirlerini vs bilmiyorum idare edin..
sonra bu kemal derviş döneminde yapılan reformlarla vs nispeten bu durumların önüne geçildi..
gelelim günümüze..
şimdi devlet diyorki samimi birilerine, panpa ben bi köprü yapacam.
köprünün maliyetine X lira diyelim. ben sana 3X liraya bu işi vereyim sen yap. samimi arkadaşta diyorki valla babacım yaparız da para yok.
devlette diyorki yahu düşündüğün şeye bak, ben sana kredi vereyim sen yap, sora da ödersin.. uyar mı uyar..
sonra devlet bankalarına bi bakıyor vay amısına, lan o kadar para yok olm, nabıcaz?? e birsürü de manyak manyak projeler yapıyoz biz hepsi para bunların??
sonra iş geliyor kemal bey in %20 sine takılıyor.
ne demek %20, 1 bölü 5 demek.
sen bu kesirde 1 e dokunamıyorsan eğer doğal olarak 5 e dokunman lazım.. 5 i çoğaltmak lazım ki dolayısıyla 1 de çoğalsın..
ee napalım o zaman?? siz bi gidin bizim bankaların malını mülkünü varlıklarını birdaha hesaplayın deniliyor..
sonra gidiyor yetkili abilerimiz bankanın mal varlıklarını inceliyor. örnek olarak banakaya ait bir bina var, bu binanın değeri 10, adam geliyor hesap kitap işleri vs vs diyorki yok la olur mu bu binanın değeri 1000.
böyle böyle o ***** kesrin paydasındaki 5 büyümeye başlıyor, dolayısı ile payındaki 1 de..
amma gel gelelim bu işler bir nebze işi kitabına uydursa da hakkaten para yetmiyor.
o zaman diyorlar ki büyüklerimiz, bizim bankalar kredi alsın..
uluslararası konsorsiyumlardan kredi alınıyor, kredi ile banka götü toplayıp kredi veriyor..
şimdi biraz uzun oldu ama gelelim sonuca..!
köprü maliyeti X liraydı, 3Xliraya anlaşıldı. 3X için kredi alındı, geri ödemesiyle 5X oldu.
köprüyü yapan elini cebine atmadan köprüsünü yaptı, babalar gibi devletin günlük bilmem kaç araç geçiş garantisi ile kredisini ödeyecek..
elini cebine sokmadan adam zengindi, daha da zengin oldu!
devlet ne yaptı? X liralık işi borçlanarak 5X e yaptırdı.
Şimdi sevgili abilerim, o aradaki 4X de bize girdi..
sonra da ötv zammı o zammı bu zammı..
ha bir de utanmadan, o ne lan öyle herkesin evinde bilmem kaç araba var, ayıptır israftır nutukları yedik..
israfı halk mı yapıyor soruyorum size???
azcık gözünüzü açın ya azcık.!!
ha bu arada olaya islami anlamda yaklaşacak arkadaşlara baştan söyleyeyim;
Allah'ın dahi karışmadığı hesap var müslümanlar için. nedir abi o? KUL hakkı..
islam inancında şehit dahi olsan, pür-u pak da olsan, ne olursan ol, eğer bir kul hakkı yedi isen affı olmuyor..
elini vicdanına koyan insan da eğer elini koyduğu yerde azcık vicdan sahibi ise kimin/kimlerin kul hakkı yediğini görür!!
o yüzden inanç sömürüsü yapmayın sakın, zira güldürüyorsunuz!
hadi kalın sağlıcakla..
If you have no LAG, you have no turbo..
Söylemeyeyim diyorum ama dayanamıyorum.
Ne kadar cahilsiniz, hiç bişeyden alamıyorsunuz.
Örtülü ödenekle gizli silah geliştiriliyor, hiç taktik bilmiyorsunuz.
Geliştirilen gizli silahın tek mermisi amerikadan giriyor rusyadan çıkıyor, bu sayede tek mermiyle 2 hedef birden vuruyorsunuz.
Asfdsfffgshshsggssg
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)