User Tag List

Sayfa 4/4 İlkİlk ... 234
64 sonuçtan 58 ile 64 arası

Konu: Tüp Mide Ameliyatı

c20let - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ameliyat olan çoğu insan kilo veriyor neden veriyor çok basit. Zaten belli bir süre midenin fiziksel değişimine yeniden uyum sağlayabilmesi için herşeyi sıvı tüketiyorsun astronot hesabı. (Katı yemek yiyenler ağrı hissediyor ve enzim düzenlemesi yapılamadığı için fazla enzim üretilip mide yanması yaşanıyor. Yani mide sıvısı mideyi doldurup mide agzına kadar yükseliyor.) Bu nedenle de sıkı diyet yapıyorsunuz ama yapmıyormuş gibi hissediyorsunuz ve kilo veriyorsunuz çünkü ameliyat oldum sağlığıma kavuşmak için bunları yapmam gerek diyorsunuz. Akciğer kanseri olan insanların sigarayı bırakması şeker hastası olduğunu öğrenenlerin dikkat etmesi gibi bir şey yani. Daha sonra da mideniz ufaldığı için az gıda tüketiyorsunuz çünkü vücut artık o ritme alışıyor ve mide ufaldığı için beyine ulan ben açım beni doyur diye sinyal yollamıyor beyine. Ama metabolizmanız kaloriye ihtiyaç duyduğu için var olan yağlarınızdan parçalayarak devam ediyor. Vücut belli bir kiloya ulaştıktan sonrada metabolizmanızın ihtiyacı dengelenmiş oluyor ancak belli bir noktaya kadar. Belli bir zamandan sonra mide elastik olduğu için zamanla büyümeye ve yeniden zamanla kilo almaya başlıyorsunuz eğer yeni sisteme adapte olamazsanız. Yani mide küçültme ameliyatı beyine giden açlık sinyallerini engelleyen bir killswitch. Belli bir süre için.
    Aynen bende böyle düşünüyorum. Tok hissedeceğim.

Zaten kimsenin sihirli değneği yada doğa üstü güçleri yok spor ve diyet olmadan kilo vermek pek mantıklı değil. Diyet yaparken normalde açlığa dayanamayıp bozduğum zamanlarda aç hissetmeyeceğim için devamlı olacağını düşünüyorum.

kesici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beyler hort ettim ama bi kaç kelam da bulunmak istiyorum kiloları ile sıkıntıları olan arkadaşlara binayen.

Ameliyat için herşeyi hazırlamıştım sedyeye yattım tam ameliyathaneye gidiyordum ki peder bey hastaneyi birbirine katıp izin vermedi sırf korkusundan. O gün 147 kg idim. Ayrıca kalpte büyüme vs bir çok problem çıkmış idi. Ameliyat iptal olduktan sonraki gün tekrar doktor arkadaşımın yanına gittim ve bana mide balonu önerdi. Toplamda 5 dk süren bir işlem ve endoskopik olarak uyguluyorlar. Bu gün 1.5 ay oldu balon takılalı ve ben 129 kg'a düştüm 2-3 günlük bulantı ve kusma haricinde hiç bir sıkıntım yok. Alkolü anlamadığım şekilde bıraktım, hiç birşey yemesem bile 24 saat tok hissediyorum ve yarım porsiyon yemek bile bana yetiyor. Sonuca geleyim; eğer kiloları ile başı dertte olan var ise hiç düşünmeden balon yöntemini uygulasın gerçekten işe yarıyor. İnternette hep tüp mide ile bilgi var ve doktorlar balona sıcak bakmıyorlar çünkü ceplerine giren para ameliyata nazaran %10 civarı bir miktar. Sorusu olan varsa çekinmeden sorsun bana hatta ameliyattan korkanlar ciddi ciddi bu yöntemi düşünsünler.

stlegal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir cok tup mide yaptiran arkadasim var bende o safaya gelmisken dondum 110 kiloydum en son suan 85 kiloyum he diger tup mide yaptiranlarmi ne oldu? Yine hepsi kilo aldi beyler irade girtlagi tutamazsan yine kilo alicaksiniz doktorlarin en sevdigi burun meme estetegi tup mide ameliyati su gotleri zengin etmeyin sisman olmayan diyetisyene gidin zayiflayin bol pompali gunler

c20let - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende oldum 143 ile başladığım süreç 106 ile devam ediyor 3 ay oldu. Devlet hastanesinde hiç ücret ödemeden oldum ameliyatıda. Son 15 gündür sporu aksattım kilo verimi yavaşladı haliyle.

207_TR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Annem oldu tüp mide.
    İzmir medifema hastahanesinde DR. METİN KARADENİZ e
    1.5 yıl oldu. 126 kg dan 70 kg ya düştü ve sorun yok.

recep07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    metin karadeniz nurullah bülbüller birde adanada heralde ismini unuttugum hocamız var ben nurullah bulbullere oldum antalyada 107den 88e dustum 1.5 ayda ama bypass benımkısı bıraz karısık bır amelıyat tup mıde daha hızlı verıyor ılk 2 3 hafta cok zorlandım ne yalan soylıyeyım ama sonu duzluk kardesım suan cok rahatım eskıden calısamıyordum bıle yazın gelmesını ıstemezdım ter yuzunden sımdı super calısıyorum her ıstedıgımı yapıyorum cocugumla parka gıdemezdım terlıcem dıe
    saded olarak su hayat felsefesini benımsıyeceksen ol
    beslemek ıcınmı yasıyacaksın yoksa yasamak ıcınmı besleneceksın

sweatcaptain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Selamlar
    Zaruri nedenlerlerden dolayi annem oldu. Migde zari yirtildi kilodan oturu spor esnasinda zorlanma sebebiyle. Olmusken ol dedik o sekilde gelisti.
    Reklama girermi bilmiyorum ama liv hospital da hasan diye bi doktor bey gerveklestirdi ameliyatini. Yaklasik 40 bin tl ye mal oldu bize.

Simdi iyisi kotusu herseyini anlatiyorum.
    Baya bi yogun testler yapiyolar
    Her turlu doktor gorup onay veriyor.
    Onay aldiniz
    Laaps ameliyattasiniz
    5 saat kadar suruyor
    3 gun hastanede kaldik
    Ilk 3 gun sadece tukettiguniz sey sivi meyve suyu. Baska hersey yasak.
    Migde devamli gaz yapiyor devamli gaz cikarmaniz gerek aksi halde dikis patliyor icerden
    Nette gormussunuzdur migde ameliyati olupta olum vakalarinin hepsi bu nedenledir. Farkedilmemesindendir.
    Duzenli kontrolleriniz oluyor.
    Annem 105 kg dan 57 ye dustu suan
    Ciddi sekilde demir eksikligi ve kas kaybi yasaniyor
    Bu ise giricekseniz baya bi bodybuildinge sarmaniz gerek
    Zira asiri ani zayiflamada ciddi sarkiklar catlaklar oluyor
    Toparlamasi gercekten guc hee derseniz ben gerdirme vs hallederim onada bi 50 bin tl istiyorlar

Gercekten zahmetli acili bir donem.
    Gercekten artik hic bir secenek yoksa tercih edilmeli bence

Yemek kulturun icme kulturun vs vs herseyinizi degistirmeniz gerek zira.

Gecmis olsun simdiden
    34 KPT 60 e93 M3
    34 KPT 20 Ek4 Vtec VTI (track only)

Passed = KPT 01 Ek4 Vtec VTI / KPT 51 Ap2 s2000 / KPT 60 Ap2 s2000

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler