Bence direk maslak doğuşa bırakın ben oradan memnun kalmıştım
Bence direk maslak doğuşa bırakın ben oradan memnun kalmıştım
Günlerdir test ediyorum arabayı hiçbir şartta arıza yaşamadım.Tamamen düzeldi.
Aracın Performansı düşük devir tepkileri ciddi şekilde iyileşti.bence %20 civarı bir güç artışı var.özellikle alt devirlerde daha önce hiç basınç basmıyormuş araç onu farketmiş oldum.
Turbo değiştikten sonra ilginçtir ki fren hassasiyetide bambaşka oldu.artık çok daha hisli ve pedala diplere kadar basmaya gerek kalmıyor.Sanıyorum ki turbo değişirken , omerRS ve bilalMW nin bahsettiği vakum hortumlarıda değişti.Bana anormal geliyor şu anda belki eskisine alıştığım içindir,önceden pedala %60 bastığımdaki frenleme gücünü şimdi %30 basınca sağlıyorum.Aynı oran start stop sisteminde de geçerli.Araç durduğunda frene az basılırsa stop etmez yani start stop sistemi devreye girmez.eskiden frene %60 basınca devreye giren sistem şimdi %30 basınca devreye giriyor.
Ve bugün son olarak servise gittim şu aracı servisten aldıktan sonra bozulduğunu farkettiğim vites kolu için.Müdür yoktu servis danışmanı formeni çağırdı ikiside sorunlara çözüm bulmamaya yemin etmişler,tavırlarından da belli beni mimlemişler.Tek derdi beni durumun normal olduğuna ikna etmek.Hatta showroomdaki sıfır a3 ü bile çalıştırdı ;alın bakın bundada uğraşınca P ve R arasında kalıyor , beyefendi aracınızda hiçbir sorun yok size iyi günler dedi gitti.En son baktım müdür gelmiş.Müdür Emrah bey orda iletişim kurabildiğim ,güler yüzle beni dinleyip çözüm üretmeye çalışan, benim rastladığım tek kişi.sağolsun oturdu benle arabada 15 dk vites değiştirdik :) Oda kararsız kaldı sizin içinize sinmediyse kendim indiriyorum atölyeye ne gerekiyorsa yapıyorlar dedi.20 dakika sonra geldi araba ,sıfır a3 ün kinden bile daha kararlı geçiyor vitesler tamamen sorun gitmiş.Hiçbir ücrette talep etmedi.Turbo değişim işçiliğinide bana yansıtmayan kendisiydi.
Emeği geçen herkese çok teşekkürler tekrar, çok şükür sorunlar çözüldü aracıma gönül rahatlığıyla binebiliyorum artık.
Hayırlı olsun :) bence servis müdürünü de firmaya bir mail atarak onore edin ;)
en bastan yapilmasi gerekeni zorlada olsa yaptilar en azindan bunada sukur :)
Geçmiş olsun Enes.
vitesteki sorun neymıs
Yani şimdi 2014 trafiğe çıkışlı 40bin kmdeki şahıs aracının turbosu mu bozulmuş?
Valla bu vag grup iyice zıvanadan çıktı.
Hiç bi fikrim yok üzerindeki tuşla alakalı olabilir max 20 dakika sürmüştür yapılması.
Aynen öyle oldu üstelik kmsi dolmadan 11 ayda bir bakıma sokuyorum.40 bin kmde en fazla 3-5 kere top speed yapmışımdır.Zorlayacak hiçbir harekette yapmadım.Formenede söyledim bu durumu çok devirsiz kullanmakta turboya zararlı dedi araba zaten stronic 1500 devirde vites atıyor :) Bende bir şanssızlık var yada :)
amcadan dededen teyzeden tdi alınmaz ozaman :hoo::hoo::hoo:
Benim anladığım bir hortum yüzünden ücret ödemeden sıfır turbo + düzgün geçişlere sahip olduğunuz bir aracınız oldu.
Bunu da 40K km de sizi uğraştıran çözüm üretmeyen / sallayan / iş bilmez arkadaşlar yüzünden yaşadınız.
Bu durum bana kalsa doğuşun kendi kendine attığı kazıktır. Şu forumdaki kadar bilgili adam istihdam etseler belki bir turbo ücreti kadar daha az masraf edeceklerdi.
Müdür konusunda bence de firmaya bir mail atın bu tür şeyleri dikkate alır firmalar.
Tavrınıza hayran kaldım gecmiş olsun dıyorum,sorununuzun cözüldügüne kendi aracım gibi sevindim
Allah kimseyi Doğuşun elindeki et kafalı formenlerin eline düşürmesin..
Çeken bilir..
Üzülerek söylüyorum bu sabah yine verdi arızayı.
Hava 0 derece marşa bastım yaklaşık 7-8 saniye boyunca marş motoru döndü zor ve sarsıntılı çalıştı.Ardından klasik start stop devre dışı,kızdırma bujisi lambası yanıp sönüyor.Acelem vardı kapatıp tekrar açtım ***** 2. Marşta arızayı vermiyor, dünkü postumda bahsettiğim performanstan eser yok altlar yine öldü.
Şimdi müşteri memnuniyeti için aradılar ,anlattım durumu ,yarın sabah tekrar bırakcam servise.2017 nin ilk çeyreğinde arıza giderilmiş olur diye tahmin ediyorum :)
Allah kurtarsın Enescim :)
geçmiş olsun. önceki postlarımda da yazmıştım. turbodan olmasına ihtimal vermiyordum. bu yüzden hayırlı olsun mesajı için 1 hafta bekleyim diyordum. ancak maalesef geçmiş olsun.