User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
40 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: İphone 6 Batarya Boşalması

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben hiç almadım haklı olabilirsiniz. orjinal bu kadar ucuz olmaz. önemli olan kaliteli yan sanayi bulmak.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

psy_dreams - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hatta nokta atışı linkleri paylaşayım, ben iPhone 5 için sadece batarya olarak aldım ve kendim değiştirdim. Performans olarak son derece memnunum kargo süresi ortalama 15 - 20 gün arası. Parası da ortalama 120 TL civarına geldi. Kur farkı ve model farkından biraz daha fazla olabilir.

Batarya ve değişim kiti

iPhone 6 Replacement Battery (616-0804, 616-0805, 616-0806, 616-0807, 616-0808, 616-0809) - iFixit

Değişim işlem adımları

iPhone 6 Battery Replacement - iFixit
    VectraGT 16v

ottoman32 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben 6s ı yurt dısından almıştım... garantisinin son günü batarya değişimi programından telefonu değiştirdim garantisi varsa uğraşmayın boşuna..
    Alıntı oxygen Nickli Üyeden Alıntı;
    "yanındaki avukat demiyor mu göte mukayyet ol 200 erkek okuyor konuyu, ortalama 14 cm den 28 mt yapar diye?"

Enes-x - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende iphone 6 kullanıyorum, 3 ay daha garantisi var.Bahsettiğin sorunların birebir aynısını yaşıyorduk bir arkadaşımla.O Maltepedeki teleservice e verdi , 1 hafta sonra yenisiyle değiştirdiler.3-5 gün sonra bende aynı yere verdim hiçbir sorun yok diye verdiğim gibi iade ettiler
    Dr.Ecu

C!N - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iphone 6'ya 6S bataryası takmak istesek takabilir miyiz ?

Gokhan43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Iphone 6 var bende de. Aynı sorunları yaşadım artık şarz durumu farketmeksizin 5-10 dk aktif kullanımda kapanıyordu ve şarj cihazı takmadan açılmıyordu.

Garanti bitmesine ~4 ay kala civarı Pupa ya verdim ve 15 gün içersinde sıfır telefon gönderdiler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konunu baltalamak gibi olmasın ama kaliteli bir araç sarjı gerçekten telefonun bataryasına zarar veriyor mu? belkin 5v 1a gibi ..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hayatimda bu kadar sacma sey gormedim 500 tak cikar nedir yahu ? bundan bilmem kac sene once motorolanin e365ini almistim o yillardada soylenti vardi 700 800 resim cekme kapasitesi var diye bu sarj meseleside iphone'un uydurmasidir bence .her sene pil almaya mi zorluyor firma ilginc

Gunes G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tak cikart degil sarj dongusu sayisi ya da orjinal adiyla charge cycle count. %100'e doldurma sayisi yani. Taktim cikarttim saydi seklinde calismiyor anlayacaginiz.

Pilinizin eskimesini geciktirmek icin dikkat etmeniz gereken iki ana sey var. Orjinal sarj aleti filan hikaye kalir bu soylediklerimin yaninda.

1- Pilinizi asla %10 larin altina indirmeyin. Buna deep discharge denir, lithium bazli cep telefonu pillerinin omurunu tuketen ve maksimum sarj kapasitesini dusuren en muhim olay budur.

2- Pilinizi hizli bitirecek agir uygulamalari kullanirken, telefonunuz sarja takili olsun. Hizli pil tuketimi de yine cep telefonu pillerinin omrunu bitiren diger onemli noktadir.

Bu yazdiklarimla ilgili detaylarini ogrenmek isteyenler burayi okuyabilirsiniz. How to Prolong Lithium-based Batteries - Battery University

"Güzel ama ingiliççe" diyen arkadaslar, dunyada yasiyorsunuz, sene neredeyse 2017. Artik ingilizce ogrenin ya da bircok bilgiye erisemeyeceginiz gercegini kabul edin.
    You call it turbo lag , i call it foreplay ...

wiesmann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ayni durum bende de vardi cnnturk haber sayfasinda yazilimdan kaynakli diyorlardi pek umursamadim. Gecen gun telefon yine olmadik zamanda kotu saka yapti ertesi gun yazilim guncellemesinden sonra sorun kalmadi gibi...

Son bir haftadir sikinti yasamiyorum insallah bir daha da yasamam
    i'm not a monster i'm just ahead of the curve..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı golgeoyunu03 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konunu baltalamak gibi olmasın ama kaliteli bir araç sarjı gerçekten telefonun bataryasına zarar veriyor mu? belkin 5v 1a gibi ..
    Belkin, Apple onaylı marka. Bende kısa kablosunu masa üstü dock kullanıyorum.

duman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benimde 6s cihazımda aynı sorunlar vardı %80 lerde kapanmalar filan apple zorluda randevu almıştım ne olur ne olmaz diye apple destek hattını aradım ordan kontrol ettiler cihazın batarya değişim programında olduğunu ücretsiz değişileceğini söylediler götürdüm değiştirler verilen faturanın üzerinde batarya ücreti 233 tl gibi bir tutar vardı tabi ben ücret vermedim ama 300 500 filan değil yani genius bardan veya bulunduğunuz bölgede kvk genpa hangi yetkili servis varsa yardımcı oluyor diye biliyorum.

wekoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben dışarda deyiştirdim ipone5 var bende yan sanayi ama 1 yıl garanti veriyorlar 50 tl cokta memnunum bence boşa para vermeyin orj nee
    gariban 106 gti....

ozgurluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne zaman ki iphone7 çıktı , o vakit diğer seri telefonlar sapıtmaya başladı..

ben 6s kullanıyorum, yaklaşık 10 aylık falan bir cihaz. Telefonu değil düşürmek, kılcal bir çizik dahi yok, dikkatli kullanmaya özen gösteriyorum.

Ama iphone 7 çıktığında gelen güncellemeden sonra ;

mikrofon çıkışları problemli,
    şarj problemli
    kulaklıkla konuşma yapacaksam, hoparlore bır kez basıp tekrar kapatmadan ses gelmıyor
    vsvsvs
    Kuralları çoğunluğun koyması, çoğunluğun haklı olduğu anlamına gelmez. Bu sadece çoğunluğun kolay aldandığı anlamına gelir.

AhmetKaratay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Forumdan anlaşıldığı gibi çoğu 6 ve 6s kullanıcısı bu sorunu yaşıyor ancak yarısını değiştirmişler yarısını değiştirmemişler. Neye göre karar veriyorlar acaba değiştirme konusunda

AhmetKaratay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İpointe vermiştim şimdi ordan alıp bursada pupaya vericem ordada değiştirmezlerse eskişehir pupaya vericem orda da değiştirmezlerse idare etmelik yan sanayi bi batarya çözmeye çalışıcam

ENGean - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim 6 plusta da aynı sorun var, servise götrdm garantim biteli 20 gün olmus,kacırdık.
    Batarya degısımı ıcınde 250 lira istediler yaptırmadım. Daha sonra dısarıda 50-100 liraya degıstrcem.bi kac ay daha kullanıyımda.

Ertekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Note 4 üm de aynı sorun vardı 1 ay önce batarya satın aldım mevzu çözüldü

Post Thanks / Like
    Mentioned
    49 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AhmetKaratay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Batarya boşalmasına sebep olanlar:
    1)Powerbank kullanımı
    2)Arabada Şarj etme
    3)Yan sanayi şarj aleti kullanımı
    4)Pil ömrü 500 tak çıkarmış(bu kadar saçma bişey olmaz diğerleri neyse de 500 kerelik pil ömrü mü olur?)
    1: eleman sıkmış
    2: yine sıkmış (düzgün bir şarj aleti olup doğru voltaj seviyesini koruyabiliyorsa)
    3: biraz doğruluk payı var (voltaj seviyesi), Apple sertiifkalı cihazlar alınırsa (Belkin gibi) problem olacağını düşünmüyorum.
    4: yine sıkmış. tak-çıkar değil full cycle (sıfırdan tam doluya) değerini söylemeye çalışıp onu da yanlış söylemiş. ayrıca envayi çeşit pil var, alayına full cycle ömrü 500 denemez. 3.5 yıldır aynı iPhone'u kullanıyorum, şimdiye kadar 10,000 kere takıp çıkartmışımdır. niye bozulmadı?

maalesef kendileri de cahil. çalışma prensibi müşteriyi alabildiğine korkutmak, başka cihazlara mok atmak ve sonuçta becerebiliyorsa fatura kesmek.

araba ve ekstra charger olarak Apple MFi certified cihazları tercih edin.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler