User Tag List

Sayfa 1/5 123 ... SonSon
86 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Seyyar Kokoreç İş Fikri(Tavsiyelerinize İhtiyacım Var)

AhmetKaratay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Seyyar Kokoreç İş Fikri(Tavsiyelerinize İhtiyacım Var)

Eskişehirde , Anadolu Üniversitesi'nde 1. sınıf işletme okuyorum , daha okulu bitirmeme en az 4 sene var(tabi uzamazsa) 1 sene lisede kaybım , 2 sene de üniversite hazırlık sınıfında kayıbım var. Hayata çok geç kaldığımı düşünüyorum. 2016 mart ayında babamdan 27 bin lira sermaye aldım ve araba al sat yapmaya başladım , hem kar ederek hem de kendi biriktirdiklerimi de üstüne koyarak şuanki aracımı da satınca toplam sermayem 47-48 bin lira olucak. İşletme okuduğum için okul pek zor sayılmaz(dersle biraz ilgisi olanlar için) ben de hem okuyup hem de sürekli geliri olan bişeyler yapmak istiyorum , bu yüzden aklımda seyyar kokoreççilik var. Temiz , güzel döşenmiş bi kokoreç minibüsü alıp üniversite caddesinde akşam 6-7 den gece 1-2 ye kadar durmayı düşünüyorum. En önemli faktör hijyen olucak temiz iş yaparsam tutulucağını düşünüyorum ve güzel bi minübüs alıp göze de hitab etmeyi düşünüyorum. Kokorecin 1 şişi(içinden 20 yarım çıkıyor) 50-100 lira arasında değişiyor gördüğüm kadarıyla(Balıkesir kokoreci). Şimdi sorum şunlar
    1)Kokoreci pişmiş alıp satmak mantıklı olur mu? Yoksa donmuş alıp pişirmeli miyiz çok farkı olur mu?
    2)Eğer donmuş kokoreç alırsak pişirmesi kaç saat sürer?
    3)Minübüsü istediğimiz yere çekip satış yapabiliyor muyuz yoksa izin belgesi , vergi levhası vb.. almak gerekiyor mu?
    4)Bu iş için ne kadar yatırım yapmam gerekir ve sizce yapmak mantıklı mı?
    5)Bu işten hiç anlamayan birisi olarak bu işi yapabilir miyim?(Gerekirse bi kokoreççiye girip 1 ay çalışmayı düşünüyorum)
    6)Yarım ekmek fiyat aralığı ne olmalı?
    7)Bu işi yaparken karşılaşacağım durumlar neler olabilir?

Yoksa hiç bulaşılmaması gereken bi iş midir? Tavsiyelerinizi bekliyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence araba al sat a devam at. Madem kar edebiliyosun. Kokoreçcide zabıtayla derdi var en basitinden. Birde geç kaldım hayata diye düşünme. Daha çok zaman var önünde, çok şey yapabilirsin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tunc. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence araba al sat a devam at. Madem kar edebiliyosun. Kokoreçcide zabıtayla derdi var en basitinden. Birde geç kaldım hayata diye düşünme. Daha çok zaman var önünde, çok şey yapabilirsin.
    Kar edebiliyorum ama sürekli geliri olan bi iş değil , hemde kalan sermaye ile yine araba alıp satmaya devam edicem zaten. Gerekli belge ve evraklar(eğer alınıyorsa) olduktan sonra zabıtayla sorun yaşıycağımı düşünmüyorum ama pek bilgim yok tabi. Yaşıtlarım bu sene mezun oluyorlar ben daha yeni başlıyorum üniversiteye , uzamıycağının da garantisi yok bari bende bu senelerimi boş geçirmeyip birşeyler yapayım diye düşünüyorum , mezun olana kadar ne kadar birikim yapsam kardır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AhmetKaratay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kar edebiliyorum ama sürekli geliri olan bi iş değil , hemde kalan sermaye ile yine araba alıp satmaya devam edicem zaten. Gerekli belge ve evraklar(eğer alınıyorsa) olduktan sonra zabıtayla sorun yaşıycağımı düşünmüyorum ama pek bilgim yok tabi. Yaşıtlarım bu sene mezun oluyorlar ben daha yeni başlıyorum üniversiteye , uzamıycağının da garantisi yok bari bende bu senelerimi boş geçirmeyip birşeyler yapayım diye düşünüyorum , mezun olana kadar ne kadar birikim yapsam kardır
    Sürekli geliri şu şekilde var diyebiliriz; işinde iyiysen bir galeri açarsın o zamana kadar güzel bi sermaye biriktirirsin yoluna devam edersin. Şimdi kokoreçci arabası alcaksın, göze hitap etcek, içi dışı, malzemeleri vs. derken elinde pek bir mebla kalmıyor. Öğrenci işi için bence çok yorucu olur, gerek iş konusunda gerek evrak işleri vs. Yaşıtlarında mezun oluyo olabilir ancak senden çok büyükleride vardır diye tahmin ediyorum, sınıfında okulunda. Bi de bu düşüncen bence okuldaki başarınıda düşürür. O yüzden mezun/yaş olayına pek takılma.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sürekli geliri şu şekilde var diyebiliriz; işinde iyiysen bir galeri açarsın o zamana kadar güzel bi sermaye biriktirirsin yoluna devam edersin. Şimdi kokoreçci arabası alcaksın, göze hitap etcek, içi dışı, malzemeleri vs. derken elinde pek bir mebla kalmıyor. Öğrenci işi için bence çok yorucu olur, gerek iş konusunda gerek evrak işleri vs. Yaşıtlarında mezun oluyo olabilir ancak senden çok büyükleride vardır diye tahmin ediyorum, sınıfında okulunda. Bi de bu düşüncen bence okuldaki başarınıda düşürür. O yüzden mezun/yaş olayına pek takılma.
    Pek iyi değilim çünkü amatör olarak yapıyorum , hoşuma giden binmek istediğim araçları alıp satılana kadar biniyorum. Bakalım tavsiyelere göre belki başka işlere de yönelebilirim. Dediğin gibi 28-30 yaşında olanlar bile var daha mezun olmayan ama onlar gibi olmak istemiyorum sonuçta

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AhmetKaratay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Pek iyi değilim çünkü amatör olarak yapıyorum , hoşuma giden binmek istediğim araçları alıp satılana kadar biniyorum. Bakalım tavsiyelere göre belki başka işlere de yönelebilirim. Dediğin gibi 28-30 yaşında olanlar bile var daha mezun olmayan ama onlar gibi olmak istemiyorum sonuçta
    Tabi ki en iyi sen bilirsin iyi düşün taşın. Belkide daha güzel olur belkide daha kötü. Umarım istediğin gibi olur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tabi ki en iyi sen bilirsin iyi düşün taşın. Belkide daha güzel olur belkide daha kötü. Umarım istediğin gibi olur.
    İnşallah sağolasın

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gıda sektörü kolay kolay bitmez . Şu an Türkiye'ye değişik yatırım yapmak sıkıntı ama kokoreç olabilir öğrenci için ideal eğer farklı sorunlar yaşamayacak bir bölgeyse mebla da abartılı değilse denenebilir .

Emre-Dylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Diyelim ki aldın minibüsü aracı gereci 25 30 liradan aşağı tutmaz bunlar 30 liran gitti varsayalım. Olası yasal bi sorun yaşadın ve satmak zorunda kaldın. En az yaptığın masrafın %15 zararla geri satarsın elinde ki minibüsü de araç gereci de. Parayı hiçte edebilirsin çatır çatır basadabilirsin seyyar tezgahta yasal olarak muhtemelen sıkıntı yaşayacaksın bunları göze alarak hareket etmek lazım. Tamam ticaret risk gerektirir ama iyi de düşünüp araştırmakta şart yasal olarak sıkıntı yaşamazsan az çok kazanırsın orası kesin. 12de kokoreçcimi kapatılır biz gece 2 3 de gidiyoruz mesela o kapanış saatini gece 2 2:30 yap bence. Birde kaça satmayı planlıyorsun Ankara da yarım ekmek 15 lira mesela...
    AC/DC Back In Black
    1968 Mercury Cougar GT-E 427 390Hp

braga26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O şekilde minübüs ile üniversite caddesinde barındırmazlar çok şikayet olur zabıta anında damlar zaten gece genelde oralarda oluyorlar inci börek civarında ayrıca o şekilde bir ruhsat alamazsınız bence sabit yer olsa minibüs ile belki olur.Tecrübe için sakarya 2 caddesindeki orkuna girebilirsin sürekli eleman alır o işe başlarsan ve tutulursa iyi para kazanırsın bi kaç yer kaliteyi düşürünce bitti resmen şampiyon kokoreç mesela kaçak tezgahta yapıcam dersen fidan sokakta baya boş arazi var y emre kampüsünün çıkışında karşıda solda kalan sokak kolay gelsin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kokoreç çok zahmetli olur sizin için pişmesi çok uzun süren gece sabahlara kadar başında durmanız gereken bir iş. Kokoreç yerine midye tezgahı açabilirsiniz hem öğrenci işi olur kendinize belirlersiniz bugün bu kadar satıp eve dönmeliyim diye hem vaktinizi fazla harcamamış olursunuz hemde çok uğraşmazsınız.

Ertekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence her türlü yürütürsün. İyi de kazanırsın. Girişimci ruh a herzaman saygım sonsuz. En kötü ihtimalle biraz para kaybeder bolca tecrübe kazanırsın. Ama sanmıyorum kaybedeceğini.

yigitblr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konyada üniversite mahallesinde boyle çatır çatır iş yapan kofteciler vardi seyyar olarak daha sonra cevre esnaf is yapamiyoruz diye şikayet edince hepsini kapattılar. Burdakiler ücretsiz cay ve doyurucu porsiyonlarla baya iş yaptı. Bence kokorectense kofte isine yonelmek daha iyi olabilir en azından hitap ettiğiniz kesim çoğalır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kokoreç herkese hitap etmez mesela bana ama köfte yemeyen yoktu, ekmek arası soslu soğanlı güzel olur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı braga26 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O şekilde minübüs ile üniversite caddesinde barındırmazlar çok şikayet olur zabıta anında damlar zaten gece genelde oralarda oluyorlar inci börek civarında ayrıca o şekilde bir ruhsat alamazsınız bence sabit yer olsa minibüs ile belki olur.Tecrübe için sakarya 2 caddesindeki orkuna girebilirsin sürekli eleman alır o işe başlarsan ve tutulursa iyi para kazanırsın bi kaç yer kaliteyi düşürünce bitti resmen şampiyon kokoreç mesela kaçak tezgahta yapıcam dersen fidan sokakta baya boş arazi var y emre kampüsünün çıkışında karşıda solda kalan sokak kolay gelsin
    Bende yer olarak yunus emre kampüsünün sol taraf karşısındaki aralığı düşündüm hem sokak girişi hem cadde üstü oluyor aöfün yanında. Oraya sabit bi minübüs koyabilirsem çok iyi olur diye düşünmüştüm

Eriador - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu iste uzun yillar gecirmis biri olarak sana tavsiye verim .( 10 senedir Amerikadayim toplasan 10 farkli otel ve restaurant'da calistim Master chef'de oldum Manager'de kisaca bu isin kitabini yazarim )

Amac para kazanmak ? ve kaliteden bahsetmisin ? Iste ozamn isler biraz kasiyor .

tek tek cevap verim

1 - Pismis eti alsan en fazla 20 dk icinde isitip bir daha vermen lazim ( gene kalitesi dusecek ne oldu kaliteye ? ) Donmus olani alirsan buz halinde ocaga atilmaz ilk basta bir cozulsun sonra at ( Hani kalite istiyorum dedin ya ) iyi bir sistem kuran lazim etler pisime hazir soguk beklemeli .

2 bu soruya kimse sana cevap veremez ! senin ocagin , imkanin kim bilir ne ? bir izgara cikar 5 dk da buzu acar pisirir , dandik bir izgara vardir 15 da yari kivama getirir ... Senin elindeki malzeme bunu belirler .

3. Turkiye sartlari hakkinda bilgim yk es geciyorum
    4 es gec
    5 Kesin gir ! oyle saat basi geldim is basi yapim olmaz mutfakta ! en az 1 saat onceden geliceksin hazirlik yapicaksin .

bir ornek verim ayi anda 7 kisi geldi . 2 si sade 2 si bol domatesli biri sade ama bol yagli ister bri baskasi domates sade ama ekmegi ocaga batirma vs vs gelicek onlardan one siparisler veya sonrasi ( bir hata yapicaksin onu duzeltirken bir sonraki siparis kayicak )

Baska ornek Cumartesi aksami yogun gecer en az 100 siparislik domates , sogan yada ne koyucaksan tak tak yapmaya hazir olmali.saat basi ise gelmekle olmaz.

6 ve 7 de bilmedgin durumlar
    ...::: Çirkin kadın yoktur , az Votka vardır derler... Geçiniz ! Çirkin kadın vardır, midesiz erkekte çoktur. Votkaya *** atip durmayalim onunda bir suçu yoktur :::...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Emre-Dylan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Diyelim ki aldın minibüsü aracı gereci 25 30 liradan aşağı tutmaz bunlar 30 liran gitti varsayalım. Olası yasal bi sorun yaşadın ve satmak zorunda kaldın. En az yaptığın masrafın %15 zararla geri satarsın elinde ki minibüsü de araç gereci de. Parayı hiçte edebilirsin çatır çatır basadabilirsin seyyar tezgahta yasal olarak muhtemelen sıkıntı yaşayacaksın bunları göze alarak hareket etmek lazım. Tamam ticaret risk gerektirir ama iyi de düşünüp araştırmakta şart yasal olarak sıkıntı yaşamazsan az çok kazanırsın orası kesin. 12de kokoreçcimi kapatılır biz gece 2 3 de gidiyoruz mesela o kapanış saatini gece 2 2:30 yap bence. Birde kaça satmayı planlıyorsun Ankara da yarım ekmek 15 lira mesela...
    Sahibindende 10-20 bin arası güzel araçlar var aslında , ben herşey dahil 20 bine bitiririm diye düşünmüştüm. Hazır aracı pazarlıkla aldığımızı varsayarsak içine sadece içecek kokoreç domates vb.. alması kalıyor onlar da günlük satılıyor zaten

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ertantamer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kokoreç çok zahmetli olur sizin için pişmesi çok uzun süren gece sabahlara kadar başında durmanız gereken bir iş. Kokoreç yerine midye tezgahı açabilirsiniz hem öğrenci işi olur kendinize belirlersiniz bugün bu kadar satıp eve dönmeliyim diye hem vaktinizi fazla harcamamış olursunuz hemde çok uğraşmazsınız.
    Midye yiyen pek görmedim açıkçası ben , belki midyeler iyi değildir o yüzdendir. Sabaha kadar değil de en geç 1-2 ye kadar durmayı düşünmüştüm

Eriador - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arac filan hikaye. En iyi donanim olsun o ocagin basina tecrubesiz biri gecince hic bir ise yaramaz Hayatinda ilk defa araba surmeyi Ferrari'de yapmak gibi .

daha isin cok yani var 20 kisilik siparisi ayni anda atip sonra onu yakmadan her farkli istege ozel vericeksin 10 dk icinde sonra onun gibi 10 tane daha siparis gelicek ? Buna Line cook derler o kadar basit degildir .Eger eliniz mutafaga yatkin degilse hi bulasmayin yatiriminiz yanar.
    ...::: Çirkin kadın yoktur , az Votka vardır derler... Geçiniz ! Çirkin kadın vardır, midesiz erkekte çoktur. Votkaya *** atip durmayalim onunda bir suçu yoktur :::...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler