Eskişehirde , Anadolu Üniversitesi'nde 1. sınıf işletme okuyorum , daha okulu bitirmeme en az 4 sene var(tabi uzamazsa) 1 sene lisede kaybım , 2 sene de üniversite hazırlık sınıfında kayıbım var. Hayata çok geç kaldığımı düşünüyorum. 2016 mart ayında babamdan 27 bin lira sermaye aldım ve araba al sat yapmaya başladım , hem kar ederek hem de kendi biriktirdiklerimi de üstüne koyarak şuanki aracımı da satınca toplam sermayem 47-48 bin lira olucak. İşletme okuduğum için okul pek zor sayılmaz(dersle biraz ilgisi olanlar için) ben de hem okuyup hem de sürekli geliri olan bişeyler yapmak istiyorum , bu yüzden aklımda seyyar kokoreççilik var. Temiz , güzel döşenmiş bi kokoreç minibüsü alıp üniversite caddesinde akşam 6-7 den gece 1-2 ye kadar durmayı düşünüyorum. En önemli faktör hijyen olucak temiz iş yaparsam tutulucağını düşünüyorum ve güzel bi minübüs alıp göze de hitab etmeyi düşünüyorum. Kokorecin 1 şişi(içinden 20 yarım çıkıyor) 50-100 lira arasında değişiyor gördüğüm kadarıyla(Balıkesir kokoreci). Şimdi sorum şunlar
1)Kokoreci pişmiş alıp satmak mantıklı olur mu? Yoksa donmuş alıp pişirmeli miyiz çok farkı olur mu?
2)Eğer donmuş kokoreç alırsak pişirmesi kaç saat sürer?
3)Minübüsü istediğimiz yere çekip satış yapabiliyor muyuz yoksa izin belgesi , vergi levhası vb.. almak gerekiyor mu?
4)Bu iş için ne kadar yatırım yapmam gerekir ve sizce yapmak mantıklı mı?
5)Bu işten hiç anlamayan birisi olarak bu işi yapabilir miyim?(Gerekirse bi kokoreççiye girip 1 ay çalışmayı düşünüyorum)
6)Yarım ekmek fiyat aralığı ne olmalı?
7)Bu işi yaparken karşılaşacağım durumlar neler olabilir?
Yoksa hiç bulaşılmaması gereken bi iş midir? Tavsiyelerinizi bekliyorum