User Tag List

Sayfa 2/5 İlkİlk 1234 ... SonSon
86 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Seyyar Kokoreç İş Fikri(Tavsiyelerinize İhtiyacım Var)

AhmetKaratay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ertekin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence her türlü yürütürsün. İyi de kazanırsın. Girişimci ruh a herzaman saygım sonsuz. En kötü ihtimalle biraz para kaybeder bolca tecrübe kazanırsın. Ama sanmıyorum kaybedeceğini.
    Açık söylemek gerekirse ben de para kaybetçeğimi düşünmüyorum abi. Çünkü 3-5 ay karla çalıştırsam , daha sonra 2. el aldığım seyyar minibüsü satsam zarar etmem diye düşünüyorum. Senin deyiminle bir miktar karlı bile çıkabilirim hemde tecrübe edinmiş olurum. Bu seyyar minibüs işinde belge evrak gerekiyor mu peki bilgin var mı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yigitblr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konyada üniversite mahallesinde boyle çatır çatır iş yapan kofteciler vardi seyyar olarak daha sonra cevre esnaf is yapamiyoruz diye şikayet edince hepsini kapattılar. Burdakiler ücretsiz cay ve doyurucu porsiyonlarla baya iş yaptı. Bence kokorectense kofte isine yonelmek daha iyi olabilir en azından hitap ettiğiniz kesim çoğalır
    Alıntı twin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kokoreç herkese hitap etmez mesela bana ama köfte yemeyen yoktu, ekmek arası soslu soğanlı güzel olur
    Alternatif olarak köfte ekmekte olabilir. Eskişehirde Üniversite caddesinde yunus emre kampüsü tarafına düşünüyorum çünkü oralarda hiç seyyar yiyecek satan görmedim

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Midye dolma yap

İst al malı sat kargoyla alabiliyorsun

İşportacılık da olur

Kokoreç işi biraz ustalık gerekli

Çıraklığını yapmadığın işe bulaşma derim
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Eriador Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu iste uzun yillar gecirmis biri olarak sana tavsiye verim .( 10 senedir Amerikadayim toplasan 10 farkli otel ve restaurant'da calistim Master chef'de oldum Manager'de kisaca bu isin kitabini yazarim )

Amac para kazanmak ? ve kaliteden bahsetmisin ? Iste ozamn isler biraz kasiyor .

tek tek cevap verim

1 - Pismis eti alsan en fazla 20 dk icinde isitip bir daha vermen lazim ( gene kalitesi dusecek ne oldu kaliteye ? ) Donmus olani alirsan buz halinde ocaga atilmaz ilk basta bir cozulsun sonra at ( Hani kalite istiyorum dedin ya ) iyi bir sistem kuran lazim etler pisime hazir soguk beklemeli .

2 bu soruya kimse sana cevap veremez ! senin ocagin , imkanin kim bilir ne ? bir izgara cikar 5 dk da buzu acar pisirir , dandik bir izgara vardir 15 da yari kivama getirir ... Senin elindeki malzeme bunu belirler .

3. Turkiye sartlari hakkinda bilgim yk es geciyorum
    4 es gec
    5 Kesin gir ! oyle saat basi geldim is basi yapim olmaz mutfakta ! en az 1 saat onceden geliceksin hazirlik yapicaksin .

bir ornek verim ayi anda 7 kisi geldi . 2 si sade 2 si bol domatesli biri sade ama bol yagli ister bri baskasi domates sade ama ekmegi ocaga batirma vs vs gelicek onlardan one siparisler veya sonrasi ( bir hata yapicaksin onu duzeltirken bir sonraki siparis kayicak )

Baska ornek Cumartesi aksami yogun gecer en az 100 siparislik domates , sogan yada ne koyucaksan tak tak yapmaya hazir olmali.saat basi ise gelmekle olmaz.

6 ve 7 de bilmedgin durumlar
    Arac filan hikaye. En iyi donanim olsun o ocagin basina tecrubesiz biri gecince hic bir ise yaramaz Hayatinda ilk defa araba surmeyi Ferrari'de yapmak gibi .

daha isin cok yani var 20 kisilik siparisi ayni anda atip sonra onu yakmadan her farkli istege ozel vericeksin 10 dk icinde sonra onun gibi 10 tane daha siparis gelicek ? Buna Line cook derler o kadar basit degildir .Eger eliniz mutafaga yatkin degilse hi bulasmayin yatiriminiz yanar.
    Abi işi bilen biri olarak bunları diyorsan baya zahmetli bi iş demek ki. Peki alternatif olarak neler yapabilirim? Gıda sektörü düşüncesinden vaz mı geçmeliyim? 1 ay kokoreççide çalışsam daha sonra tek başıma kokoreç tezgahını idare edemez miyim? 2 arkadaş alternatif olarak köfte ekmek önermiş , o da olabilir hem köfte ekmek yapmanın bi zorluğu da yok bence

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu iste uzun yillar gecirmis biri olarak sana tavsiye verim .( 10 senedir Amerikadayim toplasan 10 farkli otel ve restaurant'da calistim Master chef'de oldum Manager'de kisaca bu isin kitabini yazarim )

Amac para kazanmak ? ve kaliteden bahsetmisin ? Iste ozamn isler biraz kasiyor .

tek tek cevap verim

1 - Pismis eti alsan en fazla 20 dk icinde isitip bir daha vermen lazim ( gene kalitesi dusecek ne oldu kaliteye ? ) Donmus olani alirsan buz halinde ocaga atilmaz ilk basta bir cozulsun sonra at ( Hani kalite istiyorum dedin ya ) iyi bir sistem kuran lazim etler pisime hazir soguk beklemeli .

2 bu soruya kimse sana cevap veremez ! senin ocagin , imkanin kim bilir ne ? bir izgara cikar 5 dk da buzu acar pisirir , dandik bir izgara vardir 15 da yari kivama getirir ... Senin elindeki malzeme bunu belirler .

3. Turkiye sartlari hakkinda bilgim yk es geciyorum
    4 es gec
    5 Kesin gir ! oyle saat basi geldim is basi yapim olmaz mutfakta ! en az 1 saat onceden geliceksin hazirlik yapicaksin .

bir ornek verim ayi anda 7 kisi geldi . 2 si sade 2 si bol domatesli biri sade ama bol yagli ister bri baskasi domates sade ama ekmegi ocaga batirma vs vs gelicek onlardan one siparisler veya sonrasi ( bir hata yapicaksin onu duzeltirken bir sonraki siparis kayicak )

Baska ornek Cumartesi aksami yogun gecer en az 100 siparislik domates , sogan yada ne koyucaksan tak tak yapmaya hazir olmali.saat basi ise gelmekle olmaz.

6 ve 7 de bilmedgin durumlar
    Arac filan hikaye. En iyi donanim olsun o ocagin basina tecrubesiz biri gecince hic bir ise yaramaz Hayatinda ilk defa araba surmeyi Ferrari'de yapmak gibi .

daha isin cok yani var 20 kisilik siparisi ayni anda atip sonra onu yakmadan her farkli istege ozel vericeksin 10 dk icinde sonra onun gibi 10 tane daha siparis gelicek ? Buna Line cook derler o kadar basit degildir .Eger eliniz mutafaga yatkin degilse hi bulasmayin yatiriminiz yanar.
    Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Midye dolma yap

İşportacılık da olur

Bu tarz işlerde zabıta paket etmez mi abi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Midye dolma yap

İşportacılık da olur

Bide burada midye dolma pek tutmuyor sanırım çok az yerde gördüm üniversite civarında , oralarda da pek satılmıyor heralde

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Gözün açık olacak yoksa

İşgaliye almak dert kirası dert

Bir sürü olay

Ya araç alıp satmaya devam

Ya da diğer yazdıklarım

Öğrencisin ben senin yerinde olsam

Ssk lı part güzel bir iş bulmaya çalışırım

Parayıda vadeliye ayarım her ay 400 tl alırsın o paraya

Partlada okursun bence
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Eriador - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 ayda hazir olmak tamamen sana ve calistigin yere kalmis . Iyi bir yer ise yogun ise kendini gelistirebilme sansin varsa ve sende cidden istersen kendini hazirlarsin ( nede olsa bir beyinn ameliyati degil ) imkansiz degil yaparsin . Dedigim gibi ben Abd deyim zabita filan bilmem ben isin mutfak kismini soyledim sana . Benim buranin piyasasi hakkinda hic bir fikrim yok ama ddaha basit bir oneri istersen cig kofte yada kumpir derim ? o piyasayada bir bak
    ...::: Çirkin kadın yoktur , az Votka vardır derler... Geçiniz ! Çirkin kadın vardır, midesiz erkekte çoktur. Votkaya *** atip durmayalim onunda bir suçu yoktur :::...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 ayda hazir olmak tamamen sana ve calistigin yere kalmis . Iyi bir yer ise yogun ise kendini gelistirebilme sansin varsa ve sende cidden istersen kendini hazirlarsin ( nede olsa bir beyinn ameliyati degil ) imkansiz degil yaparsin . Dedigim gibi ben Abd deyim zabita filan bilmem ben isin mutfak kismini soyledim sana . Benim buranin piyasasi hakkinda hic bir fikrim yok ama ddaha basit bir oneri istersen cig kofte yada kumpir derim ? o piyasayada bir bak
    Abi burada adım başı çiğ köfte ve tavuk tantuni dükkanı var. Ama kumpir olabilir aslında önerini dikkate alıcam

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gözün açık olacak yoksa

İşgaliye almak dert kirası dert

Bir sürü olay

Ya araç alıp satmaya devam

Ya da diğer yazdıklarım

Öğrencisin ben senin yerinde olsam

Ssk lı part güzel bir iş bulmaya çalışırım

Parayıda vadeliye ayarım her ay 400 tl alırsın o paraya

Partlada okursun bence
    Abi şöyle bu işlerden birini yaparken kalan paramla gene araç alıp satmaya devam edicem
    Ayriyetten söylemek istediğim bişey daha var
    1)Burada SSK lı iş bulunmuyor , gerçi pekte önemli iş olduktan sonra
    2)Buradaki iş imkanlarının(öğrenci için) %95 i garsonluk , diğer işler çok çok az.
    3)Garsonluk bi kaç kere denedim ancak mecburda kalmadıkça yapıcağım bi iş değil , hele 1 ay 2 ay hiç yapamam
    4)En önemli kısım da burası , günde en az 9-10 saat çalışıp 35-40 Tl paraya çalışır mıydın , ben o paraya o kadar saat çalışmayı düşünmüyorum abi zaten o kadar saat bilgisayar oyunu oynayınca o parayı kazanıyorum ben

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kardeşim, Hemen hazırlayıp, sabah erken saatlerde kampüs etrafında satabileceğin ürünlere yönel.

Çeşit çeşit sandviçler olabir.
    (Kaşarlı,Kaşar-Salam, Kaşar-Jambon, Beyaz Peynir vs.)

Hem anlık olarak hazırlasın, hem de daha önceden hazırladığın sandviçleri satarsın. Yalnız bu işin resmiyetini, işgaliyesini, muhasebesini resmiyete döküp yaparsan, kafan o kadar rahat olur ki.

Yanına meyve suyu, çay, kahve'de satabileceğin şekilde aracı düzenlersin çok zor değil. Daha çok para kazanırsın, daha az maliyetin olur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ckrc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kardeşim, Hemen hazırlayıp, sabah erken saatlerde kampüs etrafında satabileceğin ürünlere yönel.

Çeşit çeşit sandviçler olabir.
    (Kaşarlı,Kaşar-Salam, Kaşar-Jambon, Beyaz Peynir vs.)

Hem anlık olarak hazırlasın, hem de daha önceden hazırladığın sandviçleri satarsın. Yalnız bu işin resmiyetini, işgaliyesini, muhasebesini resmiyete döküp yaparsan, kafan o kadar rahat olur ki.

Yanına meyve suyu, çay, kahve'de satabileceğin şekilde aracı düzenlersin çok zor değil. Daha çok para kazanırsın, daha az maliyetin olur.
    Kampüs çevresinde çok fazla kahvaltı yapılabilcek yer var hemde öğrenci şehri olduğu için çok ucuz , ayriyetten sabahları okulda kahvaltı menüsü çıkıyor o da 1 lira. Bizim üniversite için bu iş fikri pek akıllıca olmaz , şuan kafama yatan fikirler midye dolma işini denemek , kumpir işini denemek. Hatta midye dolma işi içi pek sermaye gerekmiyor o iş ile başlangıç yapıp tecrübe edinmeyi düşünüyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AhmetKaratay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kampüs çevresinde çok fazla kahvaltı yapılabilcek yer var hemde öğrenci şehri olduğu için çok ucuz , ayriyetten sabahları okulda kahvaltı menüsü çıkıyor o da 1 lira. Bizim üniversite için bu iş fikri pek akıllıca olmaz , şuan kafama yatan fikirler midye dolma işini denemek , kumpir işini denemek. Hatta midye dolma işi içi pek sermaye gerekmiyor o iş ile başlangıç yapıp tecrübe edinmeyi düşünüyorum
    Midye dolma ve mezelere yonel benim tavsiyem .ogreci yeri icki icen coktur . Ezme , hayradi , cig kofte , yaprak sarma , saksuka ... Kisaca mezeci ol guzel yaparsan bence kesin tutar.
    ...::: Çirkin kadın yoktur , az Votka vardır derler... Geçiniz ! Çirkin kadın vardır, midesiz erkekte çoktur. Votkaya *** atip durmayalim onunda bir suçu yoktur :::...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Midye dolma ve mezelere yonel benim tavsiyem .ogreci yeri icki icen coktur . Ezme , hayradi , cig kofte , yaprak sarma , saksuka ... Kisaca mezeci ol guzel yaparsan bence kesin tutar.
    Bu işler için bi araştırma yapıcam abi , yasal izinler nasıl alınıyor maliyeti nedir onları da araştırıcam eğer olucak gibiyse 1 ay sonra başlamayı düşünüyorum. Evet içkinin su gibi içildiği yer eskişehir

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşım 100bine kadar araba al sat. 100 üstü ev al sat. Başka işe de bulaşma.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Soguk mezeler zaten is gorur zamanla sicaklarada gecersin ( sigara boregi yada gelismisi pastirmali pacanga vs vs sen bir baslada bir suru sey cikar ) Tarif istersen Asciligim geldigince yardimci olurum .

ygtrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kokoreç işine giriceksen üniversite caddesinde orkun ustaya git, yada direk bozüyüke kokoreççiler çarşısına git, bozüyük usulü kokoreç nasıl yapılıyor öğren, eskişehir insanı bozüyük kokoreçinden başka yemez, kaç tane şampiyon açıldı değişk yerlerde eskişehirde hepsi kapandı gitti...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bak bur isin daha cok yani yar .. suan yazsam okumaktan bayarsin son bir ornek verim . 5 kisilik siparis gelicek . Biri bol domates , oburude bol ama cok acili biri diyecek az domates az aci biri az domate ama cok aci biri ekmegi yaga bol tut az domates ama cok aci diyecek .... Cumartesi aksami saat 12 de belki bundan once 100 tane siparis yaptin artik yoruldun . Bunlar zor gelicek hadi sen cok iyi yaptin siparisi alan dallama sirf musteri diye sadece konusmak icin sikayet edicek yada baya nadet domenindedir sevgilisi ile kavga etmistir senden sinir alicak hele gece sonunda gelicek sarhoslari soylemiyorum bile .... Hele birde sen unuttun hata yaptigini dusun ? Ee insansin sonucta olmiyacakmi hata ?

derine inersen daha cok zor ugrastiracak durumlar cikacak . Musteri daima hakli oldugu icin alttan alman lazim eger alamicaksan sakin baslama yoksa kavga cikar adin kotu esnafa cikar ...

emin ol daha boyle cok yazarim kisaca oyle disarsan gozuktugu gibi kolay degil

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    son ornek cumartesi ozel bir siparis almisin dogmu gunu icin sana gelicekler yada bir parti . Sen sabah kasabina gidiyorsun ama yok ? Acil isi cikmis senin etleri yapamamis .... Baska yerden almaya korkuyorsun iyimi kotu mu ? cunku senin surekli musterinler ... Kisaca tekrardan gozuktugu kadar kolay degil sinir stressi yonetmeye hazir ol .

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler