Kış lastiğini zorunlu yapmaları lazım saçma sapan yok app yok cam filmi onlar ile uğraşacaklarına bunu denetlesinler
Kış lastiğini zorunlu yapmaları lazım saçma sapan yok app yok cam filmi onlar ile uğraşacaklarına bunu denetlesinler
Sarı iettlere, metrobüslere dikkat edin hiçbirinde kar lastiği yok. Ticariaraçlara zorunlu ama önce resmi kurumlar uysun buna. Zorunlu olmalı evet ama continin michelin gibi bir çok iyi markanın 4 mevsim lastiği çin işi kış lastiklerinden iyi iş yapıyor. Önce bu dandik lastiklerin piyasadan kalkması lazım
Vallahi babam sağolsun kış lastiğini koymuştu geçen ay arabaya. 200 bin liralık xdrivelerin patinaja düştüğü rampalarda cengiz kurtoğlu- ela gözlerin dinleyerek çıkıyordum. Onlarda rezilliklerine yanıyorlardı. İnsanın kendini geliştirmesi gerekiyor. 200 liralık arabaya biner ama 1000 tlyi çok görür sonra kayar duvara kaldırıma vurur lastik parasının 10 katı masrafı olur. Karda arabayı çıkartacaksan ya sürmesini bileceksin yada çıkartmayacaksın bu kadar basit.
Geçen Sene Kar Yere Düşer Düşmez Hemen Soluğu Lastikçi'de Aldım.Taktırdım.Faydasını Görmedim mi! Tabi ki Gördüm.Bu Sene Almadım.Araba Yatıyor 2 Gündür.Ne Gerek Var Kendimi Ve Başkalarını Riske Etmeye.Sokakta Kar Baya Var Eriyene Kadar Çıkarmaya Niyetim Yok.Akşamları İnip Çalıştırıyorum O Kadar.Kendi Kendime Düşünüyorum Ulan Bi Sen Ekstik'tin Trafikte Otur Oturduğun Yerde.
Valla bizim ev yokuşun tepesi. Sadece tanesi 130 150tlye kışlık lastik alıp alt sınıf yarisimle 4 tekeri boşa dönen x6ların range roverların arasından tırmanmak paha biçilemez.
Kış lastiği şart.! yoksa eniyi arabanla rezil oluyosun patinajlarla hiç ferek yok, 5 sene önce tanıştım kış lastiğini ve faydasını iyi bilirim olmazsa olmazımdır, ama oda tabi biyere kadar buzda yine gidilmiyor.
Öyle dememek lazım, petlasla da incekte gezdim kumhoyla da. Hatta kumho izen serisi continentaldan daha iyi diyebilirim ikisini de kullanmış biri olarak.
Ama benim zamanında meganeımda vredestein snowtrac diye bi lastiği vardı, nerden gelmiş lastikçiye hiç bilemedim. Ben öyle kar lastiği görmemiştim. Quattro gibiydi subaru gibiydi kötü megane 2. Viraja falan giriyordum yani karın içinde. Olsa da bidaha yesek.
Polis kontrolü diye bir şeyi kabul etmiyorum ben. İlla milletin başında çoban mı olması lazım. Omuzlarının üzerindeki ne saksı mı. Çalıştırsın beynini, evcil hayvan gibi yaşamasınlar insan olmanın gereğini yerine getirip düşünsünler.
Evli oldukları halde çüklerinin derdine düşüp metreslerine para yedireceklerine, başkasının aracına vurmayayım diye, aracım yolda kalırsa trafiği kitlenmeyeyim diye bir takım kış lastiği alsınlar.
Bir Türküz şöyleyiz böyleyiz diyoruz ya.
Yalan.
Bi nane olmaz bizden.
Sığır geldik sığır gideriz bu dünyadan.
Her be kadar %99.9 haklı olsanızda araba alırken %85 vergi alan devletin helikopterle kurtarması gerektiğini düşünüyorum arabayı bırakın kar lastiği almayı lastiksiz dahi olsa bu şekilde düşünüyorum. 4 lastikten kaçıp 12 lastik aliyor demişsiniz adam 1 araba alırken 2 araba da devlete aliyor bu ne olacak:)
Yani parasını baştan verdim ömürlük kış lastiği aldım dese bence haklı ama bu açıdan bakmıyorsak olaya %100 siz haklısınız.
İstanbul ve Ankara'da binek otomobillere de zorunlu değil mi kış lastiği?
Polisler çıkacak, yolda kalan kaç tane yaz lastikli araç varsa sıradan yapıştıracak kallavi cezayı.
Ben de hevesleniyorum alayım diye bazen. Fakat toplamda 2-3 gün ancak ihtiyacım olur herhalde :) Evka3 gibi yüksek bi yerde otursaydım alırdım ama.
Kardesim ben kıs lastigimle cuma gecesi leventten halkalıya tem üzerinden Allah yukarda sahit 7 saatte geldim. Kıs lastigi zorunlu olmalı o konuda hem fikiriz ama ben vergimi kurusu kurusuna ödüyorsam devlet o koskoca uluslararası yolu tuzlamak zorundadır. Yolda gidemeyen araclar yüzünden cakılıp kaldıgım bi anda arabadan inip yanımdan gecen solüsyon kamyonunu süren dayıya niye atarak gitmiyosun dedim herif bana talimat gelmedi dedi. Güler misin aglar mısın? Bide utanmadan mobil büfe koymuslar. Sen yolu ac kimse yolda yemege vs. muhtac kalmaz zaten
Ana haberde gördüm bugün
Temde kar sebebiyle arabasını yol kenarına terk edipçyürüywn aonra da arabasını almaya gelenlerin klasik haberi vardı
Adam rahat rahat söylüyor , aldım ama takmamıştım
Bi tanesi de diyor , arabayı yeni aldım abi..
Ulan cam filmi mi soruyolar sana da polise ağlar gibi cevap veriyosun..
Bu arada bu sözkonusu lastikler kar lastiği değil , sana yağı veya selpak gibi adı kaldı meretin
Bu lastikler kış lastiği ve sıcaklık belli derecenin altına düştüğünde kauçuğu özelliğini yitirmiyor , sertleşmiyor ve tutunmaya devam edebiliyor. Standart lastikler düşük derecelerde sertleşir ve fonksiyonunu kaybeder
Ha tabi kış lastikleri sırt desenleri sayesinde karda avantaj sağlıyor orası da kesin
Şart mı
Evet bence sonuna kadar şart
Michelin , petlas ve şu anda da lassa kullanıyorum , çok ama çok faydalı bir icat bu kışlıklar :)
Biz başımız belaya girmeden tedbire lüzum görmeyen milletiz
Hiçbirşey değişmez isterse polis indirsin arabadan dövsün
Sende vardır , başkasında yoktur , kayar yolu kapatır , ya da allah korusun kayar gelir sana tıklar..
Yahu muayeneye gideceği zaman sağdan soldan emanet yangın söndürücü alan ve bundan da rahatsız olmayan bir milletiz
Sonra başına bişey gelir allah korusun , kimse yardım edemez çünkü herkes aynı mantıkta , kimsede söndürücü yok..