User Tag List

Sayfa 4/8 İlkİlk ... 23456 ... SonSon
136 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Avustralya'da yaşam hakkında...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MCN21 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aman abi sydneydeki turk mahallesi gta lardaki kotu ara sokaklara benziyor 1 defa canimiz sucuk cekti girip ciktik. Dedim bir daha sucuk mucuk yok Cogu arap kokenli gibiydi kesinlikle bir daha girmem bir anda sydneyden orta doguya girmis gibi hissettim
    Valla gitmedim Melbourn dekine. Sydney'dekinin aynısıdır kuvvetle muhtemel

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quantum, yazı için teşekkürler, zevkle okudum, çok faydalı oldu ; sayende o şarabın gerçek olduğunu da öğrendim

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Quantum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Seni buraya bağlayan bişey yoksa, eşinin abisi gibi bir durum da varsa değerlendirilebilir.
    Ama önce bi 15-20 günlüğüne git kal biraz.. Çok farklı bir kültür orası.. O kadar düzenli ki o kadar olması gerektiği gibi ki herşey, enteresan gelmeye başlıyor sana bunlar..
    Kıyaslama yapıyorsun alışkanlıkları ister istemez ve aslında ne kadar öküz olduğunu anlıyorsun ki kuralcıyımdır ve elimden geldiğince herşeyi düzgün yapmaya çalışan birisiyim..

Uzaklık beni çok ürküttü örneğin.. Ha deyince gelemiyorsun Türkiyeye.. O an uçak bileti bulup o an koltuğa otursan 1 gün sürüyor yolculuk..
    Almanya gibi 3-4 saatlik bir uzaklıkta olsa orası, daha olabilir gelecek de, şu uzaklık ürkütüyor..
    Benim bir durum olduğunda anında TR de olmam gerek..

Ben inanmazdım hadi lan derdim, ilk gittiğimde 3 haftaya yakın kalmıştım, ciddi özlüyorsun ülkeyi.. O enteresan bir şey..
    Aynen, kim gidecekse gitmeden önce 2-3 hafta yaşamalı
    İsviçre'de de çok garipsemiştim ilk gittiğimde kuralları, düzeni.. Alışıyorsun ve seviyorsun aslında bir süre sonra..
    Hele bu memleketin keşmekeşinden, kuralsızlığından, düzensizliğinden bıkmış biriysen daha çok seviyorsun kuralı, düzeni.. Geçen yıl yunandaydım misal, 1 haftada alıştım oradaki trafiğin düzenine.. Türkiye'ye döndüğümde sınırdan İstanbul'a kadar baya bi afalladım.

Uzaklık problem cidden. O yüzden konuşuyoruz hanımla ne yapsak diye. Uzak olsa da en cazip yer orası gibi duruyor
    Zaten iş için de bir adım atmadan önce orada 2-3 ay geçirip toplumun eğilimlerini, taleplerini incelemek lazım..

Misal masa ortasında mangal konsepti ( Bostancı çınaraltı, pişti gibi ) düşündüm ama orada parklar bu konseptte masalar ile doluymuş. Kimse gelmez restauranta hal bu iken
    steakhouse olabilir, cafe olabilir, legalse sisha house olabilir.. düşünüyorum bir çok şey..
    Konu Evrenoz tarafından (25-01-2017 Saat 19:22 ) değiştirilmiştir.

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Quantum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Seni buraya bağlayan bişey yoksa, eşinin abisi gibi bir durum da varsa değerlendirilebilir.
    Ama önce bi 15-20 günlüğüne git kal biraz.. Çok farklı bir kültür orası.. O kadar düzenli ki o kadar olması gerektiği gibi ki herşey, enteresan gelmeye başlıyor sana bunlar..
    Kıyaslama yapıyorsun alışkanlıkları ister istemez ve aslında ne kadar öküz olduğunu anlıyorsun ki kuralcıyımdır ve elimden geldiğince herşeyi düzgün yapmaya çalışan birisiyim..

Uzaklık beni çok ürküttü örneğin.. Ha deyince gelemiyorsun Türkiyeye.. O an uçak bileti bulup o an koltuğa otursan 1 gün sürüyor yolculuk..
    Almanya gibi 3-4 saatlik bir uzaklıkta olsa orası, daha olabilir gelecek de, şu uzaklık ürkütüyor..
    Benim bir durum olduğunda anında TR de olmam gerek..

Ben inanmazdım hadi lan derdim, ilk gittiğimde 3 haftaya yakın kalmıştım, ciddi özlüyorsun ülkeyi.. O enteresan bir şey..
    Ben gidersem sanırım hiç şaşırmam, bugüne kadar beni en çok Japonya şaşırtmıştı (insanların saygısı, inşaat yapılırken etrafın çamur olmaması...vs), daha da şaşırmam. Olması gereken zaten o heriflerin kuralları, saygısı...vs'si.

@Evrenoz Bro ne zaman gidiyoruz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben gidersem sanırım hiç şaşırmam, bugüne kadar beni en çok Japonya şaşırtmıştı (insanların saygısı, inşaat yapılırken etrafın çamur olmaması...vs), daha da şaşırmam. Olması gereken zaten o heriflerin kuralları, saygısı...vs'si.

@Evrenoz Bro ne zaman gidiyoruz
    TechAustralia kur gidelim başkan :P

Düşünüyoruz işte hanımla.. Ha deyince olmuyor haliyle
    Bu akşam yine konuştuk.. Kısmet..

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yahu gittinizde uzaklik kaldi Ben her 2-3 ayda bir geliyorum Tr ye yaklasik 11 saat ucuyorum . Gidinde uzun ucuslara
    Zaten alisirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı turbo&quattro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yahu gittinizde uzaklik kaldi Ben her 2-3 ayda bir geliyorum Tr ye yaklasik 11 saat ucuyorum . Gidinde uzun ucuslara
    Zaten alisirsiniz
    Max 13 saat uçtum ben
    Singapur direkt uçuştu. Çok zorlamadı, jetlag vs de yaşamadım. Singapur dönüşü daha da uzun sürmüştü aslında; phuketten singapura uçuş, aktarma için bekleme, sonra İstanbul devam

Pekinden dönüş de uzun bir uçuştu, o da çok kastırmadı.
    Film milm geçiyor bir şekilde. Uykusuz uçağa binmek önemli, ister istemez geliyor uykun ve yolun bir kısmı uçuşta geçiyor

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    TechAustralia kur gidelim başkan :P

Düşünüyoruz işte hanımla.. Ha deyince olmuyor haliyle
    Bu akşam yine konuştuk.. Kısmet..
    Aşağı yukarı bizde her akşam konuşuyoruz, düşünüyoruz. Evet ha deyince olmuyor ama benim için artık tek bir krıter kaldı. Hakikaten sıkıldım ve inan hiçbirşeyden keyif almıyorum. Yol yol değil, insan insan değil, saygı, sevgi, terbiye, kültür onlar zaten yok olmuş gitmiş. Bazen bazı insanlara sen nerenin sığırısın diyesim geliyor. (Arjantinden de sığır geliyor ya o bakımdan, baba Arjantin anne Konya, oğlan haliyle yine Arjantin sığırı oluyor ya o hesap )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zaten alisirsiniz
    Yusuf. İstanbul'a indiğinde hemen uçak değiştirip tekrar döndüğünü düşün.
    Cidden çok uzak yahu. Bitmiyor bitmiyor..

Bu arada gitmek isteyenler gidecekler THY den başka bir firmayla gitmesin. Gerçi o da Singapur a kadar gidiyor. Oradan sonra muhtemelen Qantas ile devam edersiniz. Vasat bir havayolu.
    İkinci seçenek Qatar Airways. İstanbul Doha, Doha Melbourne gidiyor. Vasat üzeridir.
    Ama Singapur airlines a sakın bulaşmayın. 300 500 daha verin THY kovalayın.

Shadow_Dancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zaten alisirsiniz
    Kardeş sen yetkili bi abiye benziyosun, uzun uçuşlar nasıl yorucu mu?
    Tango-1 never dies.

Dou - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Avustralya'ya hiç gitmedim fakat commonwealth ülkelerinden biri olduğu için Kanada'ya benzediğini düşünüyorum.

Hayat hiç bir ülkede kolay değil, uzaktan gözüktüğü gibi toz pembe olmuyor ne yazık ki.

1 yıllık kira parasını tek seferde masaya koyduğunuzda bile ev kiralayamadığınızda dediğimi anlarsınız. En önemli şeylerden biri kredi geçmişi ve sizin kredi geçmişiniz yoksa kredi kartı bile alamıyorsunuz.

Ne kadar ilginç geliyor kulağa değil mi? Kredi kartı ile kredi geçmişi oluşturabiliyorsunuz, fakat kredi geçmişiniz yoksa kredi kartı alamıyorsunuz.

Zannetmeyin ki işsizlik oranı az diye, iş bulması kolay. Türkiye'de okuduğunuz okulun, çalıştığınız firmanın hiç bir kıymeti yok. Sizin başvurduğunuz işe belki 1000 kişi başvuracak, %90'ı da orada doğmuş büyümüş (native) kişiler, gerisini tahmin edin ne kadar şansınız var.

Ben buraya Türkiye'de kariyerini bırakıp gelen, sonra bin pişman olup geri dönen çok kişi tanıdım. Cesaret ettikleri şey gerçekten güven özveri tecrübe istiyor. Hele çoluk çocuk varsa!

Ülke çok güzeldir ona lafım yok, fakat biraz bu tarz işler için maddi manevi motivasyon lazım. Çok kalifiye bir sektörde çalışmıyorsanız ve orada okumadıysanız minimum 6 ay - 2 sene arası işsiz kalmayı maddi ve manevi olarak kaldırabilmeniz lazım mesela.

Bu tarz işler yapılacaksa, 25 yaş altı, kariyerine yeni başlamış ya da yeni mezun kişi tarafından yapılırsa, daha kolay atlatılır zorluklar.

Tabi her zorluk zamanla atlatılıyor. Biraz da şansla alakalı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Shadow_Dancer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kardeş sen yetkili bi abiye benziyosun, uzun uçuşlar nasıl yorucu mu?
    Tanker ucaklarinizla yol bitmiyor !

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çocukluk arkadaşım 2 yıllık üniversite bitirdikten sonra hem buralardan sıkıldığından hemde dil okulu için avustralya gitti , okulu 6aylıktı sonrasında bir 6 ay daha uzattı vs derken orda yaklaşık 2 sene kaldı

tr ye donuş yaptı burda okulunu 4 yıllık muhendisliğe tamamlayıp hem yaşamak için hemde yuksek yapmak için geri gitti , sanırım totalde 3-4 sene oldu ciddi memnun hayatından

nasıl yaşıyor dersen , motor mekanik konusunda ciddi bilgili idi zaten makine muh. olarak gitti , kamyon şoforluğu yapıyor ve ek olarak özellikle ust kapak contası yanık ikinci el araçları, arızalı motorsikletleri çok ucuza alıp evinin garajında toparlayıp ciddi uyguna onararak orda işçiliğin vs çok pahalı olduğunu soyledi iyi rakamlara gelir elde ediyor en son garajında 3 motor 2 araba vardı

ama direk gidiyim yaşayabilidim denilicek biryer değil once okul vs olarak bir sure gidip kalıp gozlemlemek lazım

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Deeperblack in fotoğrafını koyduğu evlerin kiraları haftalık 500 ile 900 aud arasında değişiyor. City de apartman daireleri çok daha pahalı. 1200-2000 aud.
    Yine o fotodaki gibi 500-900aud luk evlerin fiyatları 2 milyon aud civarında.

Fotodaki önünde GTR olan evin konumu; Victoria, Wheelers Hill

Aylık kira yaklaşık 6000tl - 10.000 tl arası diyebiliriz. Biraz daha somutlaşsın rakamlar kafanızda.
    City de Apartman daireleri ise 13-14bin den başlıyor denilebilir..

Dandenong taraflarında rakamlar hemen hemen yarı yarıya daha uygun. Haftalık 300-600 aud aralığı kiralar.
    Ama yaşayanların profili çok düşük. Wheelers Hill e göre Yarıdan daha fazla düşük diyebilirim..
    8-9 ay önceki rakamlar bu şekilde idi. Çok fazla değişiklik olmamıştır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sydney'de 1 yıl kalan bir arkadaşım 100 bini bıraktım, aktı gitti tutamadım dediydi. Tabi kendisi ekonomi yapacak biri değildi ama ciddi pahalı olduğunu söylüyordu. Perth'e de gitmişti oranın daha uygun olduğunu söylemişti. Quantum'un anlattığı gibi burada haberleri bir görsen saçma sapan şeyler var derdi. Adamların derdi başka tabi... Hayat hiç bir yerde kolay değil zaten. Ama burada ki gibi yoğun değil. İş, güç zaten kovalayan insanlarız. geçim derdini bilen, yaşayan insanlarız bunun yanında birde trafiktir, saçma sapan vergilerdir, karmaşadır, terördür, yönetimdir, insanıdır filan bunalan çok kişi var... Büyük risk, çok uzak. Hiç bir şeyin garantisi yok. 1 yıl sonra açıkta kalabilir, zorlanabilirsiniz. Önerilen şeyler banada mantıklı geliyor. Hatta imkan varsa 3-6 ay arası dil okulu ya da mesleki bir kurs ya da yapmak öğrenmek istediğiniz bir eğitim ile gidip orayı tartıp biçmek önemli. Her şey güzel gitmeyebilir orada da... Bol şans...

2jz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende hangi yolla gidebilirim araştırıyorum.

Doktora başvurusu yapacağım öncelikle. Yeniden yüksek lisans veya 3. Kez lisans bile yapabilirim. Hatta liseye bile başvurabilirim

Direkt olarak çalışma izni alamayacağımız için mecbur okul bakıyorum sürekli.

semavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Dou Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Avustralya'ya hiç gitmedim fakat commonwealth ülkelerinden biri olduğu için Kanada'ya benzediğini düşünüyorum.

Hayat hiç bir ülkede kolay değil, uzaktan gözüktüğü gibi toz pembe olmuyor ne yazık ki.

1 yıllık kira parasını tek seferde masaya koyduğunuzda bile ev kiralayamadığınızda dediğimi anlarsınız. En önemli şeylerden biri kredi geçmişi ve sizin kredi geçmişiniz yoksa kredi kartı bile alamıyorsunuz.

Ne kadar ilginç geliyor kulağa değil mi? Kredi kartı ile kredi geçmişi oluşturabiliyorsunuz, fakat kredi geçmişiniz yoksa kredi kartı alamıyorsunuz.

Zannetmeyin ki işsizlik oranı az diye, iş bulması kolay. Türkiye'de okuduğunuz okulun, çalıştığınız firmanın hiç bir kıymeti yok. Sizin başvurduğunuz işe belki 1000 kişi başvuracak, %90'ı da orada doğmuş büyümüş (native) kişiler, gerisini tahmin edin ne kadar şansınız var.

Ben buraya Türkiye'de kariyerini bırakıp gelen, sonra bin pişman olup geri dönen çok kişi tanıdım. Cesaret ettikleri şey gerçekten güven özveri tecrübe istiyor. Hele çoluk çocuk varsa!

Ülke çok güzeldir ona lafım yok, fakat biraz bu tarz işler için maddi manevi motivasyon lazım. Çok kalifiye bir sektörde çalışmıyorsanız ve orada okumadıysanız minimum 6 ay - 2 sene arası işsiz kalmayı maddi ve manevi olarak kaldırabilmeniz lazım mesela.

Bu tarz işler yapılacaksa, 25 yaş altı, kariyerine yeni başlamış ya da yeni mezun kişi tarafından yapılırsa, daha kolay atlatılır zorluklar.

Tabi her zorluk zamanla atlatılıyor. Biraz da şansla alakalı.
    Bunların bir çoğunu göze alarak ve daha önce tecrübe edinmiş olarak gideceğim bir aksilik olmazsa... Bakalım nasıl bir maceraya atılacağiz. Kesinlikle denemek istiyoruz... Nasip kısmet...
    Biraz saygı... Dünya herkesin...
    youtube.com/c/KadirZora
    www.zoramotors.com
    https://www.facebook.com/ZoraMotorHouston

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @semavi Ne oldu sizin green card mulakati?

semavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sağlık taramasını yaptırdık tek haneli günlere düşündük... Final yakın. Umarım bir aksilik çıkmaz her şeyimiz tam...
    Biraz saygı... Dünya herkesin...
    youtube.com/c/KadirZora
    www.zoramotors.com
    https://www.facebook.com/ZoraMotorHouston

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler