Haftasonu İtalya'ya gittik, 3 gün boyunca 3-4 farklı şehirde dolaştık.
Yemin ediyorum adamların çöpçüsü bile bizden mutlu.
@premiumparts / www.premiumpartstr.com
Premium Brands & Special Cars
OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH
Çok yakın bi arkadaşımın babası mühendis olarak gitti zarzor pasaport çıkarttılar 2 sene yakın kaldı ve geri döndü hiç bi şekilde müteahhitlik yaptırmıyolarmış bunun için bir sürü belge istemişler orada yaşadığı 2 sene ve uçak bilet paralarıda içine oturdu
güzel gezdin valla gözümden kaçmadı fotoların
yurtdışı gezmesi keyifli, rahat ama yaşamak çalışmak illa ki çok çok zordur, ama eminim burda bunu başarabilen, hayatta kalabilen, bu zor dediğimiz avustralya da abde de vs de yapar
pskikoloji, motivasyon da çok önemli.
ben beceremem meselagezip gelirim ayrı da, yaşamak zor... dayım 1 senedir zürihte, ciddi zorlanıyor mesela.
Keşke belgeyi burada da isteselerde her önüne gelen müteahhit olup beton bloklar dikmese ya da ne bileyim şirketin adı Uyanıkoğlu Tekstil Otomotiv Boya Gıda Halı Kilim Tarım İnşaat İç Dış Ticaret A.Ş. olmasın.
Ben çalışacağım sektör için kursa sınava gireyim yetmesin her sene düzenli olarak aidat bedeli ödeyeyim sonra uyanığın ve ilkokul mezunun biri çıksın ortaya karışık betonarme diksin, ne güzel memleket ya.
Arkadaşın babası için demiyorum ama genel olarak hakikaten iyi yapıyorlar. İnşaat işi zaten burada zirve yaptı. Maşallah zaten elini çarptığın müteahhit çıkıyor. Adam ilaç üreticisi, bekliyorsun ki fabrika yapsın, adam gidiyor mühendis sıfatı olmayan bir müteahhit ile anlaşıp konut projesi yapıyor, olmuyor boş bulduğu yere AVM yapıyor, niye çünkü her semtin bir avm'si olması lazım. Bu işler malesef burada bu kadar kolay yapılıyor, kimse kimseye sen kimsin nesin necisin demiyorlar.
Yurt dışında (Avrupa-Amerika-Japonya-Kore'den bahsediyorum) en yağışlı havada duvarından sular süzülen alt geçiti sanırım kimse boyatmıyordur ama malesef bizde boyanıyor ki zaten daha geçen gün şahit oldum. 1 yaptığın yol 1 sene dayanmıyor. Neyse işte, anlatsam kitap olur tadındaki bu mubabbet sürer de sürer.
Her bıyıklıyı baban mı belledin derler öylelerine. Öyle olması gerekir doğrusu bu değil midir zaten. Avustralya için konuşuyorum, istediğin işi yapamaz, aklına gelen şirketi tek başına kuramazsın. Mutlaka Avustralya vatandaşı olması gerekir şirket ortaklarının içinde. Burun kıvırdığımız arabistanda bile durum böyle değil mi?
Adam kendi arsasına komşularından izin almadan 2 katlı ev konduramıyor yahu ötesi mi var. Saygı zirve olmuş.
Yapılaşma ve müteahhitlik tam Allahlık...
Babamların oturduğu yer 3tane bitişik nizam bina... yani arsa 3e pay edilmiş tapuda ama bina yerleri ile arsa payları tutmuyor... Hır gür çıksa millet öldürür birbirini...
Temsili resmi aşağıda...
![]()
Biraz saygı... Dünya herkesin...
youtube.com/c/KadirZora
www.zoramotors.com
https://www.facebook.com/ZoraMotorHouston
Yurt dışında herkesin akrabası çile çekiyor, hepsi kötü durumda, aman gelme yapamazsın buralarda dı dı dı dı. Bunu diyenlerin 1 tanesi de türkiyeye geri dönmüyor arkadaş. Gerçekten kötü olsa döner adamlar.
Bu şey gibi, mesela bazı arkadaşlarım oluyor, ya bizi de aldır oralara v.s v.s, yok olum çok kötü şartlar sen dayanamazsın filan falan. Çünkü ben zaten buraya bir ton emekle gelmişim etmişim, birde senle mi uğraşacağım diyemememizin açıklaması
Çünkü adamda dil yok bişi yok, hatta vasfı yok kanka al beni yanınaulan bi git 2-3 sene full dil çalış bişi yap. Yada dilin olmasın adam gibi bir vasfın olsun zaten kendin bulursun işini
Bende akrabalara artık o taktiği kullanıyorum. Yok yeaaa türkiyenin gözünü seviyim buralar iğrenç, dötü düzeltim hemen dönücem panpaa![]()
![]()
![]()
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
zaten buralar süper, fırsatı buldun mu kaç türkiyeden kanka, avrupa amerika on numara desen bu sefer arkandan vatan hainine bak ülkesini kötülüyor der kapak atamayan
o yüzden buralar kötü, almanyada ırkçılık var, amerikada zenci bibisi var çok tehlikeli, geleni geçeni bibiliyorlar, isviçre zaten ayakkabını bağlamak için eğilsen yapıştırı verirler pandiği, çok ahlaksız buralar aman gelmeyinehheheheh
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
Aynen kardeşim çalışma şartları adamlarda da çok ağır, öyle işten kaytarma arayan sabahtan akşama facebookta, instagramda takılan adama gelmez.
Ama çalışırsan hakkını alırsın, insan muamelesi görürsün. Acaba bugün mü öleceğim, bu memlekete çocuk yapıyım mı diye düşünmezsin.
hocam evli cocuklu biri olarak aklima tek secenek geliyor, is plani yapacaksiniz sermayeniz olacak, gidip is kuracagim diyeceksiniz o zaman vize cikabilir. para kazanmak türkiyeye göre daha kolay bana göre. türkiye kurtlar sofrasi millet bi yerde para kokusu alinca o sektörü bitirene kadar durmuyor.
ögrenci olarak gelip kalmak en basiti o yuzden herkes ayni seyi soyluyor. universite okumaniza gerek yok. avusturya icin bahsedeyim almanca bilmenize gerek yok ön lisans icin kabul aliyorsunuz, buraya gelince almanca kursuna basliyorsunuz o sirada resmi olarak 1 sene calisip(haftalik 10 saat bile olur) sigortaniz odenirse sonsuza kadar calisma izni alabilirsiniz.
İşte açıksözlülük ve gerçekler![]()
Biz daha gitmeden "gelirsek sende kalırız" muhabbetleri başladı... Elden geldiğince yardımcı olan bir yapım var umarım imkan olurda yardımcı olurum ama körü körüne kapağı atanlar gerçekten hem kendilerine hemde oradakilere yazık ediyorlar genellikle...
Biraz saygı... Dünya herkesin...
youtube.com/c/KadirZora
www.zoramotors.com
https://www.facebook.com/ZoraMotorHouston
benim çevremde gidenler genelde dil okulu vs aracılığı ile gidip, bir sure gözlemleyip hazırlık yapıp, herşeylerini kendileri hallettiler , eş dost olmasına açıkcası çok fazla gerek yok diye düşünüyorum zorluk herşeyde olduğu gibi bundada var istanbulda çok kolaymı yaşıyoruz allah aşkına![]()
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)