2001 Ford Transit 2016 yılında kaza yapana kadar tek problem yaşamadık. Hususi olarak kullanıldı.
2011 Opel Astra J 7.yılında şeytan kulağına kurşun oda şimdilik sorunsuz...
Printable View
2001 Ford Transit 2016 yılında kaza yapana kadar tek problem yaşamadık. Hususi olarak kullanıldı.
2011 Opel Astra J 7.yılında şeytan kulağına kurşun oda şimdilik sorunsuz...
- 2004-2016 arası b5.5 1.9tdi passat 200bin km boyunca eşşek niyetine binildi bakımları vs. düzensizdi ucuz mazot neredeyse depo ordan dolduruluyordu 2-3 tane ağır kazası vardı ama ne gidişi ne yol tutuşu ön sağ aksta düzeltme olduğu halde, motoruda keza ne turbo ne enjektör bir kere bile ağır masraf açmadı rutin bakımları dışında hiç sıkıntı yaşamadık . sadece geçen yaz geceden mazotu sızdırmaya başlayıp sabaha deponun yarısını yere dökmüştü oda servisteki arkadaş mazot filtresini yanlış takmış, bakımdan alıp gelip evin önüne çekmiştim tekrar servise gidince düzeldi; bir kerede marş motoru bozulmuştu bide geçen kış aküyü yenilemek zorunda kalmıştık ama ben bunada rutin olarak bakıyorum soğuk havada çoğu araba marş almakta zorlanır.
- 2004-2013 arası 307 1.4hdi oda hiç masraf açmadı ama annemin arabası olduğu için zaten 230bin km boyunca düzgün düzenli binildi yolda kalmasın diye hep erkenden giderdi bakıma, sadece total mazot alınırdı falan sonrasında dedeme geçti şuan 3xx.000 lerde motoru açılmadı daha sadece turbo revize gördü, yaylaya gidiyor geliyor sürekli trim sesi hariç taş gibi biz az gezecek zaten diye peugeot tercih etmiştik o zamanlar çok düşünmüştü babam ama şaşırttı bizi
- 2007 (2008de olabilir) model a6 3.0 tdi 2.el 1xx.000 kilometrelerde alınmıştı sadece 30bin km civarı bindik ağır bakımda servis 5000tl fatura çıkarınca bakımı yapılıp satıldı :) ama bu bence masraflı olduğunu göstermez çünkü ağır bakımda periyodiktir sadece periyodu uzun, araba pahalı bide
- 2011-2013 b6 1.4tsi dsg passat 8-48 bin km arası bizdeydi hiçbir masraf veya arızayla karşılaşmadık, sadece 1.9tdi ın yakıtına alışan babam yakıta alışamadı psikolojisi bozuluyodu az kalsın :D
- 2005 model freelander 2.0td4 hiç yolda bırakmadı babamın fotoğraf merakından dolayı alınmıştı artık sadece ben biniyorum 155binde ama enjektör temizliği yapıldı / bi gün turbo borusu patladı azcık sıkıştırmaya gelmiyor hemen az dur moduna geçiyo / bunlar harici sürekli ufak tefek yok cam motoru yok bilmem ne sensörü yok şaft rulmanı yok difransiyel takozu hep bi böyle 2 ayda 1 sanayiye uğrayıp çay içme modunda alet son zamlardan sonra webasto'nun da yardımıyla 112 beygiri ile 68 kuruş yakmaya başladı o biraz üzüyor (***** öğrencilik) ama bütün yaşlı 4 çekerler böyledir diye düşünerek avunuyorum sonra çamurda karda yaylada'da hakkını veriyor helal diyosun :D
- 2014 golf7 1.6tdi dsg 17binde 2bin km'dir bizde daha bi masrafını görmedik yakıttanda memnunuz
Gerçekten sizin gibi hondanın asla arıza yapmayacağını düşünenler var ama yapıyor bal gibi hondanın tek beğendiğim kasası olan 2009 model elegance civic te (85bin km de) yüksek hızda fren yapınca aşırı titreme oluyordu disk balata değiştim kısmen çözüldü, direksiyon kutusu arızası oldu değiştim, içeride tıkırtı sesini çözmek içinde çok uğraştım yalıtımla falan çözülmedi, sunroof fitillerinde sıkıntı vardı enson soğukta debriyaja basınca gıcırtı gelmeye başladı sonrada sattım kurtuldum. benim için honda efsanesinin sonsuza kadar bittiği araç oldu. Hondalar zaten elektronik aksam ve donanım yönünden fakir en ön plana çıkan özelliği sorunsuzluk oda olmayınca geriye hiçbirşey kalmıyor.
3 tane aracım oldu aldıgım her araca kafadan 2 bın tl harcarım tum sıvılar ve alt bılesenlerı degıstırırım
nıssan almera 2001 model safkan japon 50 bın km kullandım rutın bakım harıc benı yolda bırakmadı
2. aracım sıfır olarak aldım 44 bın kullandım yag bakımı harıc hıc para harcamadım
sımdı ıse opel vectra 2.0 otomatık var 5-6 ay oldu komple bakım yaptırdım 1850 tl harcadım daha bıseyını gormedım umarımda gormem.
@levent_s ironi yapmıştım :(
Masraflı:93 kartal (fiyatı kadar masraf edilmiştir)
Masrafsız:Sıfır alındığı için masrafsız olmuştur hep diğerleri
99 model fiat uno'm vardı 1 kere bile yolda bırakmadı ve hiç masraf yapmamıştım.elimden geçen hondalar maşallah aratıyor uno yu
Bizim şuana kadar aldığımız en masrafsız araba 93 model brodway di bakımdan başka masrafı olmadı. Bir tek akü yenilemiştik 10 sene durdu
En masraflısı ise ae101 dir. Sıralı sistem lpg olmadığı için bi ara full buji ve buji kablosu değiştirmiştik, ondan sonra ustanın biri abi bunda sıralı sistem yok o yüzden çalışmama yapar demişti bizde buji, buji kablosunu değiştirmeyi bırakmıştık.
Şimdi ranger var 1 sefer bakıma soktuk 1 seferde 4 lastik değiştirdik onun hariçinde bir şey yok 166 binde orj turbo var turbonun biteceği günü bekliyoruz :D
Carısmayı 10 yıl babam kullandı hiç üzmedi sonrasında model yükseltmek için era aldı 2 kez motor yapıldı randuman alamadık sattık
Benim ise en sorunsuz aracım ford sierraydı kliması yok diye satmıştım birde e46 compactı en sıkıntı yaşadığım araçlarım ise 2007 yılında aldığım 200sx her gün sanayideydik sierrdan sonra aldığım 155 Q4 ocağıma incir ağacı dikmişti
1993 Peugeot 205 Junior.
1.0 motor LPG'li idi. Doğu harici tüm ülkeyi gezdim neredeyse. Parçası ucuz, yakıtı az, kullanması keyifliydi. Kullanmaya başladığımda 110.000 km' de idi. İlk sahibinden almıştık. Yaklaşık 2.5 senede 170.000 km yol yaptım. Mumla arıyorum şimdi. Sattığıma çok pişmanım. Kullandığım süre boyunca bir kere yolda bırakmadı beni. Ufak tefek problemler harici hiç bir sıkıntı da yaşatmadı.
Birazda şans işidir bu bence. Yada önceki sahibinin bıraktığı miras. En sorunsuz diye bilinen japon aracını bile zor toplayanlar var. sorunlu diye bilinen fransızlara yıllarca masraf etmeden binende var. ama bence en bakımlısı bile olsa bütün roverlar , eski model alfalar , pompasına enjektörüne bakılmamış dizeller patlamaya hazır bombadır.
en masraflı arabam alfa romeoyla peugeotlardı fakat bunlarında sorunları eski sahibinin sacmalıklarından olan sorunlardı.bu biraz şans işi , 90 model boyasız 5.20 aldım 190 bindeydi 2-3 gün geçti subap pistona oturdu motor gitti :) mesela mazda practicada 2 sene canını cıkardım sadece devirdaim değiştirmiştim yağ su koyup eşşek gibi sürüyordum , ben 178 binde orjinal olarak sattım.4 sene sonra arabayı gormustum küçükyalıda bi kombici servis arabası olarak kullanıyordu km sine bakmıştım 163 bindeydi :) ama hala tık sorun yokmuş makinada
Honda 1.4 is - Toplamda 100 tl falan harcamışımdır heralde :)
En masraflısıda seat ibiza 1.6 sport 2000 model değiştirmediğim motor parçaları dahil sol camdı sanırım
sıfır araç alıpda 1 sene kullanıp bu kadar memnun kalan insan görmedim.. millet ne kadar memnunmuş eskilerden.. :)
89model w124 200E..bakim dışında senelerce masraf etmeden bindik..14 sene..
Focus 2.0 sport trend..7 sene ekstra bir masrafı olmadı.
Su anki 2001 e39 5.30ia.. abs beyni dışında 3 sene içerisinde bir ekstrasi olmadı.
Kayinpederin 2004 a6 1.9tdi neredeyse her hafta serviste..
Bence biraz şans biraz da kullanim olayı
Ek olarak 70k kia rio sporty kullandım.,bakim dışında sorunsuzdu.
Şu anda 0km'de teslim almış olduğum hyundai elantra dct kullanıyorum, 8k oldu, bir sıkıntımız yok.