la bi git adamın canını sıkma bebe.
Printable View
Bu ülkede iyi niyetli olanı güzel güzel öperler.. gerisi boş muhabbet.. Cebimde param varsa araca ustamla bilen edenle gider beğendiysem servisinde expertize sokarım alırım.. Zamanında benide bir güzel öptüler.. adamlar expertizle bile anlaşmış öyle gömdüler... Baya uğraştık ettik arabayı iade edip paramızı aldıkda alana kadar bir sürü muhabbet sinir stress.. sonra gittim Spo aldım Martta 5. senesi bitiyor ( sıfır almıştım) şimdi abimde hala sorunsuz sıkıntısız ... İkinci el alırken ister istemez insan yaşadığı trawmayı stresi hatrlıyor çekiniyor.. etrafta bir sürü hikaye .. napsın insanlar haliyle paranoyak.. Düzgün galericide deliriyor düzgün alıcıda deliriyor..
Beyler gece Adac'a mail atmıştım sabah cevap vermişler, bundan sonra firma memnuniyet çalışmalarını sadece Diyarbakır esnafıyla yürüteceğiz diyorlar. Ayrıca ufuklarını açtığım için de teşekkür ettiler
Şimdi tüm sende haklısın diye başlayan cevaplarında insanların ne yazdığını bilmiyorum ama aşağı yukarı tahmin ediyorum,
1. Kimse manyak değil insanların gücü olsa gider paşa paşa bayiden araba çıkartır kimseninde ağzının kokusunu çekmez.
2. Türkiye şartlarında araba almak artık o kadar kolay değil. hele ikinci el almak hiç kolay değil neden ?
Çünkü senin deyiminle '' bi s.k ten anlamıyor'' adam ama duyuyor şurdan aldım araba hatasız dedıler boyle cıktı burdan araba aldım orjınal dedıler yan çıktı.. hal böyle olunca adamda o s.k i yemesin diyeince eleyip sık dokuyor çünkü parası kıymetli adam belki emekli oldu anca ikramiyesiyle güzel bir araba almak istiyor, belki geliri az almışken sağlam alayım mutlu mesut bineyim diyor..
nerden bilsin 'her s.k ten anlayan'' bir adamdan araba alırken nerelere bakıp nerden gem vuracagını..? Bunlar tecrübe hep.
Sen tecrübelisindir evveliyatında ya çok iyi eğitilmişsindir yada sende o kazıkları yiye yiye herşeyi anlar hale gelmişsindir. ve dolayısıyla canın yanmıştır ya da yanmadan atlatmışsındır. demişsindir ki lan bozuk arabayla urasılmaz az bucuk hasar varsa araba sağlamsa o kadarıda su kacırmaz gıder diyip arabayı alıyorsundur.. ve bu da seni dürüst esnaf yapar sattığın arabalar duzgundur çünkü önceden birikimin var..
dolayısıyla geçmiş günlerini hatırla ve herkesi kendinle bir tutma sen dürüstsün ama dürüst olmayan çook daha fazla aynı işi yapan var.
sen işten anlıyorsun ama henüz anlamayan çoook fazla insan var. o yüzden böyle birşey içinde bence insanları küçümseme.
eminimki kendine güvenip aldığın her araç düzgündür ve elindede kalmamıştır. düşüncene yorumum bu şekilde, hayırlı işler dilerim.
hem ayranım dökülmesin hem g.tum sevilmesin ;) yok öyle o iş biraz zor. sapla samanla meyve sebze takasıyla almıyor kimse malını
az bile yazmışsın
bütün arabalarımı satma nedenlerinden biride buydu :D
Tramer yoktu bende 1,5 parça boyalı idi neden tramer yok diyorlardı
Bende tramer benim amcamın istediğim gibi yazıp çiziyoruz diyordum
Exper götürdükte ne oldu aracın anasını sevdiler :D:D
sonuç olarak ben bir daha kolay kolay araç almam :D
bıktım insanlara laf anlatmaktan
pazarlığın pazarlığına soyunanlar var bide idamlık onlar :D
Bence profesyonel expert hizmetleri geldiğinden beri , bahsetmiş olduğunuz konulardaki sıkıntılar bir nebzede olsa hafifledi
Ben cliomu sattıktan sonra 2. el megane 2 alayım dedim. Araba cincik gibi. Ustama götürüyorum lifte kaldırıyoruz 2+1 yapmışlar aracı. Önü başka kıçı başka araç. Öyle öyle derken 10 tane araca baktım. 10uda sıkıntılı. Baktım olmayacak sıfır jetta aldım. Çok dikkatli olmak lazım.
misal ben seni tanımıyorum, satılığa çıkardığın bir araba hoşuma gitti aradım, arabada 1500 tl hasar gözüküyor nedir bunun sebebi desem benim dalga geçeceksin öyle mi? Sora bir de etrafta benden şikayet edeceksin 1500 liralık hasarı soruyor ne sapkın adammış diye...
Vay arkadaş ülkede esnaflığın geldiği yere bak... Yarın pazara gittiğinde elma alırken çürüğünden vermedin dimi dediğinde pazarcı da senle dalga geçsin, kıyafet alırken defolu olmasın diye bakarsan tezgahtar da senle dalga geçsin normali bu mu yani?
aaa olur mu her haltı çok iyi anlamak zorundasın, neden çünkü türkiyede esnaflık müşteriyle DAŞŞAK geçmeyi gerektirir. Hem ne biçim adamlarız biz, alacağımız malla ilgili detaylı soru soruyoruz. Oysaki ben parayı arka bahçedeki ağaçtan topluyorum. Ne olur bi sikim sormadan alıversek şu araçları yahu, valla sapkınlık var bizde üstad..
Çok merak ediyorum, araç alırken 1500 liralık hasar görünce ne yapıyorsun ? Eminim ki canın sağolsun olur öyle diyorsun, hiç sorgulamadan ederi neyse onu verip alıyorsun değil mi ? Fiyat kırma falan yok yani ?
7-8 bin e kadar olan hasar kayıtları göz ardı edilebilir ama tutupta 500 - 1000 liralık hasar kaydınada laf eden olursa bi ..iktirgit derim bende
Bunu diyeceğim aklıma gelmezdi ama işte bu yüzden küçük esnafla iş olmaz.
Adam günde 50-60 liraya çalışacak, beyimiz adamın hayatı boyunca biriktirdiği parayı yatıracağı araç için 3 dakika açıklamayı çok görüp daşşak geçecek.
Ne diyim? bu şekilde küçük esnaflar batıp yerlerini daha kurumsal firmalara bıraksınlar.
Esnafları bu kadar gömmeyin , alıcıların büyük çoğunluğu hasar kaydının detayı ile değil de o hasar kaydı üzerinden nasıl fiyatı öldürürümün derdinde.