User Tag List

Sayfa 7/9 İlkİlk ... 56789 SonSon
169 sonuçtan 115 ile 133 arası

Konu: Hasar kaydı takıntısı ve 2.el araç arayanların sapkınlığı

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mehmetmert Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O zaman ilanda belirtin "Diyarbakır , Urfa esnafı " dışında satılık değildir
    la bi git adamın canını sıkma bebe.
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

oguz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu ülkede iyi niyetli olanı güzel güzel öperler.. gerisi boş muhabbet.. Cebimde param varsa araca ustamla bilen edenle gider beğendiysem servisinde expertize sokarım alırım.. Zamanında benide bir güzel öptüler.. adamlar expertizle bile anlaşmış öyle gömdüler... Baya uğraştık ettik arabayı iade edip paramızı aldıkda alana kadar bir sürü muhabbet sinir stress.. sonra gittim Spo aldım Martta 5. senesi bitiyor ( sıfır almıştım) şimdi abimde hala sorunsuz sıkıntısız ... İkinci el alırken ister istemez insan yaşadığı trawmayı stresi hatrlıyor çekiniyor.. etrafta bir sürü hikaye .. napsın insanlar haliyle paranoyak.. Düzgün galericide deliriyor düzgün alıcıda deliriyor..
    keyfimiz paşada yok halimiz itten beter

Özgür Ozan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beyler gece Adac'a mail atmıştım sabah cevap vermişler, bundan sonra firma memnuniyet çalışmalarını sadece Diyarbakır esnafıyla yürüteceğiz diyorlar. Ayrıca ufuklarını açtığım için de teşekkür ettiler
    Arkadan itmek harbiden bambaşkaymış....

powERS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi tüm sende haklısın diye başlayan cevaplarında insanların ne yazdığını bilmiyorum ama aşağı yukarı tahmin ediyorum,

1. Kimse manyak değil insanların gücü olsa gider paşa paşa bayiden araba çıkartır kimseninde ağzının kokusunu çekmez.
    2. Türkiye şartlarında araba almak artık o kadar kolay değil. hele ikinci el almak hiç kolay değil neden ?
    Çünkü senin deyiminle '' bi s.k ten anlamıyor'' adam ama duyuyor şurdan aldım araba hatasız dedıler boyle cıktı burdan araba aldım orjınal dedıler yan çıktı.. hal böyle olunca adamda o s.k i yemesin diyeince eleyip sık dokuyor çünkü parası kıymetli adam belki emekli oldu anca ikramiyesiyle güzel bir araba almak istiyor, belki geliri az almışken sağlam alayım mutlu mesut bineyim diyor..

nerden bilsin 'her s.k ten anlayan'' bir adamdan araba alırken nerelere bakıp nerden gem vuracagını..? Bunlar tecrübe hep.

Sen tecrübelisindir evveliyatında ya çok iyi eğitilmişsindir yada sende o kazıkları yiye yiye herşeyi anlar hale gelmişsindir. ve dolayısıyla canın yanmıştır ya da yanmadan atlatmışsındır. demişsindir ki lan bozuk arabayla urasılmaz az bucuk hasar varsa araba sağlamsa o kadarıda su kacırmaz gıder diyip arabayı alıyorsundur.. ve bu da seni dürüst esnaf yapar sattığın arabalar duzgundur çünkü önceden birikimin var..

dolayısıyla geçmiş günlerini hatırla ve herkesi kendinle bir tutma sen dürüstsün ama dürüst olmayan çook daha fazla aynı işi yapan var.

sen işten anlıyorsun ama henüz anlamayan çoook fazla insan var. o yüzden böyle birşey içinde bence insanları küçümseme.

eminimki kendine güvenip aldığın her araç düzgündür ve elindede kalmamıştır. düşüncene yorumum bu şekilde, hayırlı işler dilerim.

*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    hem ayranım dökülmesin hem g.tum sevilmesin yok öyle o iş biraz zor. sapla samanla meyve sebze takasıyla almıyor kimse malını
    1881 - 193

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı İbrahim33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Önceleri fazla yoktuda bu ara iyice azıttı diye görüyorum ben. Örneğin : tek çamurluğu boyalı ekspertiz ve km garantili 2014 model bir araç , ilana belirtmişim 1500 tl hasar kaydı vardır diye. Onlarca kişi arıyor ,

- abi 1500 tl hasar kaydı neden var ?
    +takla atmış kardeş bu araba sana yaramaz , sen sıfır km araba al.
    - abi niye kızıyorsun ne dedik ki ?
    + kardeş sen 1500 lira hasar kaydına takılıyorsan bu kadar düzgün arabaya bile şüpheyle bakıyorsan 2.el araba maraba alamazsın sen kendini boşuna yorma. bi yerde pert patlak motoru bitik satarlar sana altından kalkamazsın.

örnek arabada 3-4 parça 3500 tl hasar kaydı var , ama boya yok (yine ekspertiz ve km garantili) ? kaputunu bile açmadan satın aldığım çok ama çok düzgün bir araç.

- abi boyasız yazmışsın ama 3500 lira hasar kaydı çıkıyor ? kazalı bu araba. (çok biliyor s.ktiğim)
    + kardeş plastik aksam onarımı olmuştur , aynası kırılmıştır , camı değişmiştir.
    - olur mu abi , bu arabada birşey var.
    + kardeş yetkili servis , ekspertiz istediğin yere götür kaporta mekanik aksamında dediğimin dışında birşey çıkarsa parasını ben vereceğim.
    - abi ben bi düşüneyim.

örnek 3.

araç yine hatasız boyasız 2013 bi jetta , alıcı arabaya bakıyor yine bir sikten anlıyormuş gibi kapıları açıp kapatıp ayara bakarak yorum yapmaya çalışıyor.

-hocam bu kapı değişmiş herhalde.
    + abi araçta değişen boyanan sökülen takılan parça yok.
    - siz ilk sahibimisiniz ?
    + hayır ben alım satım yapıyorum.
    - o zaman nerden biliyorsunuz orjinal olduğunu (zekaya bak pırıl pırıl)
    + abi ekspertize hatta yetkili servise götürün dediğimin dışında birşey çıkarsa , ekspertiz parasını ben vereyim malımın sonuna kadar arkasındayım. (var mı ötesi ?) (memurdan şöyle bakımlı böyle cici böyle güzel diye itelemeye çalışsam daha hoşuna giderdi) eksperde boyalı parçalar patlasa bilmiyorum der geçerdim ama biz esnafız bize yakışmaz.)
    - yok yok siz ilk sahibi değilmişsiniz.
    + ilk sahibini ne yapacaksın abi , mal hali hazırda budur (boncuk gibide bir araba) götür göster kafana yatarsa okey de.
    - (kaputu açar ve hımmm. şimdi al - satçısınız ben korktum)
    + kaputu sertçe vurur kapatırım ve sen 2.el araba falan alamazsın hemşerim git bayiden sıfır araba al. (bunda çok ama çok sinirlenmiştim)

daha nice örnekler var. 98 model araca hasar kaydı soran , 2001 model arabada 3000 bin lira hasar kaydı var diye vazgeçen mi dersin , neler neler.

adam arabadan zerre anlamıyor bakıyor hasar kaydına yorum yapıyor , arkadaş belki araba bozuk hış bir araba takla atmış ama sigortaya bildirmemiş hasar kaydı yok ve düzgünde toplanamamış , o araba iyi mi oluyor şimdi ? tamam 10 liranın üstü hasar kaydına bizde takılıyoruz kafamızda sorguluyoruz ama , insanlar gerçekten sapıtmış vaziyette.
    az bile yazmışsın

bütün arabalarımı satma nedenlerinden biride buydu

Tramer yoktu bende 1,5 parça boyalı idi neden tramer yok diyorlardı

Bende tramer benim amcamın istediğim gibi yazıp çiziyoruz diyordum

Exper götürdükte ne oldu aracın anasını sevdiler

sonuç olarak ben bir daha kolay kolay araç almam

bıktım insanlara laf anlatmaktan

pazarlığın pazarlığına soyunanlar var bide idamlık onlar
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

wonderkid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence profesyonel expert hizmetleri geldiğinden beri , bahsetmiş olduğunuz konulardaki sıkıntılar bir nebzede olsa hafifledi
    Civic SiR

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben cliomu sattıktan sonra 2. el megane 2 alayım dedim. Araba cincik gibi. Ustama götürüyorum lifte kaldırıyoruz 2+1 yapmışlar aracı. Önü başka kıçı başka araç. Öyle öyle derken 10 tane araca baktım. 10uda sıkıntılı. Baktım olmayacak sıfır jetta aldım. Çok dikkatli olmak lazım.

Mehmetmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    la bi git adamın canını sıkma bebe.
    Ok , kib , by

Cimmeria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    genel geçer bilgiyi zaten veriyoruz. Ticaretimiz gayet düzgün ve hızlı. bugüne kadar araba satıpta aramın kötü olduğu yada bana beddua eden görülmemiş duyulmamıştır. arabayı tezgaha çekmeden diyarbakır urfa esnafına sattığım bile çok olmuştur. tek kelimeme adamlar gelip alıyor arabayı.

evet bazı gevşek cins müşteriler yüzünden rahatsızım. 1500 tl hasar kaydını soruklarında daşşak geçiyorum , doğrudur.
    misal ben seni tanımıyorum, satılığa çıkardığın bir araba hoşuma gitti aradım, arabada 1500 tl hasar gözüküyor nedir bunun sebebi desem benim dalga geçeceksin öyle mi? Sora bir de etrafta benden şikayet edeceksin 1500 liralık hasarı soruyor ne sapkın adammış diye...

Vay arkadaş ülkede esnaflığın geldiği yere bak... Yarın pazara gittiğinde elma alırken çürüğünden vermedin dimi dediğinde pazarcı da senle dalga geçsin, kıyafet alırken defolu olmasın diye bakarsan tezgahtar da senle dalga geçsin normali bu mu yani?

exca- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Cimmeria Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    misal ben seni tanımıyorum, satılığa çıkardığın bir araba hoşuma gitti aradım, arabada 1500 tl hasar gözüküyor nedir bunun sebebi desem benim dalga geçeceksin öyle mi? Sora bir de etrafta benden şikayet edeceksin 1500 liralık hasarı soruyor ne sapkın adammış diye...

Vay arkadaş ülkede esnaflığın geldiği yere bak... Yarın pazara gittiğinde elma alırken çürüğünden vermedin dimi dediğinde pazarcı da senle dalga geçsin, kıyafet alırken defolu olmasın diye bakarsan tezgahtar da senle dalga geçsin normali bu mu yani?
    aaa olur mu her haltı çok iyi anlamak zorundasın, neden çünkü türkiyede esnaflık müşteriyle DAŞŞAK geçmeyi gerektirir. Hem ne biçim adamlarız biz, alacağımız malla ilgili detaylı soru soruyoruz. Oysaki ben parayı arka bahçedeki ağaçtan topluyorum. Ne olur bi sikim sormadan alıversek şu araçları yahu, valla sapkınlık var bizde üstad..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok merak ediyorum, araç alırken 1500 liralık hasar görünce ne yapıyorsun ? Eminim ki canın sağolsun olur öyle diyorsun, hiç sorgulamadan ederi neyse onu verip alıyorsun değil mi ? Fiyat kırma falan yok yani ?

h.guroglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    7-8 bin e kadar olan hasar kayıtları göz ardı edilebilir ama tutupta 500 - 1000 liralık hasar kaydınada laf eden olursa bi ..iktirgit derim bende
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    japonlar 2 tur atıp soğutmak için kenara çekilirken bmw ler tapagaz dönüyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bunu diyeceğim aklıma gelmezdi ama işte bu yüzden küçük esnafla iş olmaz.
    Adam günde 50-60 liraya çalışacak, beyimiz adamın hayatı boyunca biriktirdiği parayı yatıracağı araç için 3 dakika açıklamayı çok görüp daşşak geçecek.
    Ne diyim? bu şekilde küçük esnaflar batıp yerlerini daha kurumsal firmalara bıraksınlar.

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rodya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bunu diyeceğim aklıma gelmezdi ama işte bu yüzden küçük esnafla iş olmaz.
    Adam günde 50-60 liraya çalışacak, beyimiz adamın hayatı boyunca biriktirdiği parayı yatıracağı araç için 3 dakika açıklamayı çok görüp daşşak geçecek.
    Ne diyim? bu şekilde küçük esnaflar batıp yerlerini daha kurumsal firmalara bıraksınlar.
    Buda farklı ve doğru bir bakış açısı. Adam ayda 3-4 araba satıyor diye almaya geleni de her ay 3-4 araba alıyor sanıyor. Adam 10 sene belki biriktirmiş etmiş yapmış araba alacak tabiki herşeyini sorar tedirgin olur eli titreyerek verir.

hddsheriff - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Esnafları bu kadar gömmeyin , alıcıların büyük çoğunluğu hasar kaydının detayı ile değil de o hasar kaydı üzerinden nasıl fiyatı öldürürümün derdinde.

d3n1s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı hddsheriff Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Esnafları bu kadar gömmeyin , alıcıların büyük çoğunluğu hasar kaydının detayı ile değil de o hasar kaydı üzerinden nasıl fiyatı öldürürümün derdinde.
    Bunun nedeni alıcı mı peki sence?
    öyle işte.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı hddsheriff Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    "Para malı alırken kazanılır" prensibi ile ben her 2 tarafında böyle davrandığını düşünüyorum......
    Okumadan imzalamam.....

hddsheriff - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı d3n1s Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bunun nedeni alıcı mı peki sence?
    Bu işi başlatan yine esnaflar dı o yüzden tek suçlu alıcı veya satıcı diyemem.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler