User Tag List

Sayfa 1/5 123 ... SonSon
91 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: İnsan mı, değil mi? Birlikte karar verelim.

dragon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

İnsan mı, değil mi? Birlikte karar verelim.

16 Mart Perşembe günü akşam üstü 5.5 yaşındaki kızım, eşimin işyerinin önünde arkadaşıyla oynarken bir köpek görüyor ve sevmek için park halindeki araçların arasından sokağa fırlıyor. Tam o anda eşimin işyerine gelmekte olan müşterisi 60 yaşlarındaki bayan, kızımıza çarpıp, sağ bacağının üzerinden geçiyor Sokak çok dar ve çıkmaz olduğu için kadının hızlı olma ihtimali yok. Tesadüfen bir iş için 2 dakikalığına geldiğim o sokakta, o an ben de vardım. Çığlıklar, bağırışmalardan çok kötü bir şey olduğu ve içinde kızımda olduğunu hissederek fırladım. İlk gördüğüm şey yerde yatan kadındı. Sonradan öğrendim ki çarpan O kadınmış ve olaydan dolayı fenalaşmış. Neredeyse aynı saniye yerde yatan kızımı ve kendini paralayan bir sürü insan gördüğümü anımsıyorum. Görünürde kırılmış bir kaval kemiği hariç ciddi bir durum yoktu. Tabii benim bu durumu kavramam yaklaşık 1 dakika sürdü.

Panikten sıyrılıp, 2 arkadaşımla çocuğun bacağının altına bir destek yapıp Baltalimanı kemik hastanesine götürdük. Orada fazlasıyla ilgilendiler sağolsunlar ama yatış ve Pazartesi günü ameliyat dediler. O saatlerde hastane polisi geldi,
    ŞİKAYETÇİ OLMADIĞIMIZI söyledim. Sonuçta kadın tanıdık, çocuk dikkatsiz ve her an, hepimizin başına gelebilecek bir durum. O gece hastane serüvenimiz çok uzundu. Ambulansla başka hastanede tomografi vs.. Geri döndük ama hastanenin odaları koğuş sistemi ve ortam hiç insani değil Özel odalar dolu ve aylar öncesinden rezerve edilmiş. Orada 2 gece kalıp, bulduğumuz doktorun tavsiyesiyle Cumartesi sabahı oradan çıkıp eve geçtik. Bu süreçte çocuğuma çarpan kadın, o gece beni 1 kere ve eşimi 1 kere aramış. Ben duymamışım.

Pazartesi sabahı başka bir özel hastaneye geçtik, hocamız sağolsun Erzincan'dan gelip kızımızı ameliyat etti. Orada da ŞİKAYETÇİ OLMADIĞIMIZI belirttim. Aynı gün bir yakınımız, kadınla karşılaşmış, ilgisizliğine sitem etmiş. Salı sabah saatlerinde nihayet teşrif etti hastaneye. Çıkışta eşime zorla bir zarfın içinde 2 bin lira bırakmış! Kimsenin ondan öyle bir beklentisi olmadı ki afedersiniz o para zaten o süreçte çay kahve parası bile değil. Neyse Çarşamba akşamı çıktık hasteneden. Çıkarken yine aracın plakasını sordular bana, kayıtlar trafik kazası olduğu için. Bilmediğimi (gerçekten bilmiyorum) öğrenip bildiririm dedim.
    Şimdi olayın koptuğu nokaya gelelim; Cuma günü hastaneden aradılar, plaka için. Eşimi aradım, öğrenmesini istedim. Ertesi gün kadın dükkana gelmiş. BEN UĞRAŞAMAM O İŞLERLE, BAŞKASI VURDU KAÇTI DERSİNİZ demiş!!
    Eşim donup kalmış tabii.. Elbette ben donup kalamam. Bunca iyi niyetli davranışımın ardından sonuç bu! Bir detay daha, kadın bu yaşanan olayı eşine,çocuklarına, tanıdığımız olan şoförüne söylememiş!
    Biliyorum çok uzattım ama birazda yazarak rahatlamak istedim. 20 gündür perişan olduk.

Siz olsanız ne yapardınız? Yarın hukuki süreci başlatmayı düşünüyorum. Madem öyle, işte böyle diyerek maddi-manevi tüm şartları zorlayacağım. Muhattap 60 yaşlarında, şeker hastası ve en önemlisi kadın olduğundan ASARIM KESERİM demiyorum, siz de demeyin lütfen. Tavsiyelerinizi bekliyorum..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    süründürün...bu olay basit bişey değil bir insana çarpıyor yaptıgının farkında olması gerekir farkında olmamasının biraz nedenide sizin bu kadar alttan almanız..

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle abi geçmiş olsun.

(Bundan 2 sene önce annem düşüp ayakbileğini kırdı.2 senedir hastanelerdeyiz 4-5 kez ameliyat oldu.Dua edelim daha kötü birşey olmadı ya olsaydı emin olun yanınızda olmazdı.Kanunlar bunun için var işte.

Bence siz hukuki süreci başlatın.

Size gelip neden şikayet ettiniz derlerse.

BEN UĞRAŞAMAM O İŞLERLE, BAŞKASI ŞİKAYET ETMİŞ DERSİNİZ.
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

01ayk01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Oncelikle gecmis olsun. Vakti zamaninda , ben 14 yasinda mobiletle gezerken adamin birisi arabanin kapisini arkasina bakmadan acti ve ben kapiya carptim. Ayagim sakatlandi yaklasik 3 ay eskisi gibi yuruyemedim. O zamanlar tabi cocuguz haksiz goruyorum kendimi adam bagiriyor cagirigor kapim zarar gordu diye. Benim ayak kan icinde adamin pervasizligina bakin.

Simdiki aklim olsa sikayet eder ceza almasini saglardim. Kapiyi acan adamda 60 yas civarlarindaydi. Girsin hapse veya mahmemede surunsun , son gunlerini boyle hatirlasin. Kesinlikle Allaha havale edip onunuze bakmayin. Maddi manevi tazminat davasi acin. Pesini kesinlikle birakmayin.
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tatmin olan arkadaslar olarak elele tutuşup titreyerek boşalalım

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İlk paragrafı okudum içim cız etti. Bir kız evladım var (evlat ayrımı olmaz erkek kız ama konuyla ilintili olduğu için yazdım) o an orada kendimi hayal ettim, aman allahım çok fena elim ayağım titredi resmen. Büyük olgunlukla karşılamışsınız bence ilk anda.

Yazı dilinden ve olayın oluş biçiminden anladığım zaten uyumlu ve yapıcı bir tavrınız var. Buna rağmen olayın tarafı olan kişinin şuursuz davranışı oldukça can sıkıcı.
    Önümdeki araç bir kadına çarptı, ilk yardım yaptım içim rahat etmedi hastaneye gidip ziyaret ettim, olay ile hiçbir bağım yokken.
    Allah korusun böyle bir şey yaşasam o hastaneden ayrılmam elimden gelen yardımı da teklif eder ve yaparım.

Son olarak ise "BEN UĞRAŞAMAM O İŞLERLE, BAŞKASI VURDU KAÇTI DERSİNİZ " bu cümleyi gerçekten kurduysa elimden gelen ne varsa yaparım.
    Maddi olarak kalkıp 60 yaşında bir insana hele ki bayan şiddet uygulamak zaten çözüm olmaz. (Şiddete karşı olsam da erkek olsa kafasını gözünü kırardım orası ayrı)

Siz günlerce ne çektiyseniz şimdi o da maddi manevi uğraşsın. Elinden geleni ardına koyma. Destek olacağım bir şey varsa da elimden geleni yaparım.

Uğraşamazmış ..... (ban yemek istemiyorum) ulan insan köpeğe çarpıyor alıp hastaneye götürüyor, allah cezanı versin ya, elim ayağım boşandı sinirden.

Geçmiş olsun. Zalime merhamet mazluma ihanettir unutma abicim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hukuki yoldan yaptırım yapın geri adım atmayın
    ülkemizde artık çok yaygın bir bakış var
    ne kadar iyi niyetliyseniz o kadar ezmeye çalışıp değersiz davranıyorlar
    "gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."

enesy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle çok geçmiş olsun.

Eskiler atasözlerini boşuna söylememiş abi.

İyilikten maraz doğar..

Yaklaşık 5 km hızla park yerinden çıkarken dikkatsiz bir bayan araya girdi ayağının üzerinden geçtim.

Vicdanen rahat edemeyeceğim için aldım kadını hastahane karakol vs gezdik. ŞİKAYRTÇİ DEĞİLİM BENİM HATAM şeklinde ifade vermesine rağmen ben bir kaç gün kArakol hastane alkol raporu uyuşturucu testi vs uğraştım sonra kamu davası vb açıldı.

Tahmin ediyorum ki siz şikayetçi olduğunuzda baya uğraşacaktır kansız teyze.

M U R A T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok geçmiş olsun bence madem iyi niyetinize karşılık gösterilmedi adalet işlemeli

Ertekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çocuk 5 buçuk yaşındamı benmi yanlış anladım? Öncelikle çok çok geçmiş olsun ve Allah bir daha tekrarını yaşatmasın. Anne baba olmak çok zor ve çok dikkat gerektiriyor. Bence 5 buçuk yaşındaki bir çocuk etrafda arabaların olduğu yerlere çıkabilecek gibi bir durumda göz temasından hatta uzanıp tutulabilecek mesafeden ileri bırakılmamalı. Ben çarpan kadın kadar eşinizde de suç olduğunu düşünüyorum. Hatta ben olsaydım yerinizde hatanın çoğunu eşimde bulurdum.. 4 buçuk ve 6 buçuk yaşında 2 evlat sahibi olarak yazıyorum.

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Sikayet / dava adı herneyse edin geçin. sorarsa size ben muhattap olamam sizle mesgulum uğrasamam devlet ve avukatlar uğrasacak dersiniz
    1881 - 193

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle çok geçmiş olsun, elinizden gelen her türlü pisliği yapın. Ben her boşluğu değerlendirirdim. İnsan biraz utanır sıkılır ne demek beni bu işlerle uğraştırmayın!!
    Ülke iyice bozdu kendini.

SULTANOGLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sizin iyi niyetinize karşı bu şekilde cevap veriyorsa bence şikayetçi olmamanız için hiç bir sebep yok.
    74 model sehpa...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ilk yaptığınız ciddi olgunluk isteyen bir durum. 4,5 yaşında bir kızım var ve olayda suçlu kızım bile olsa sizin kadar olgun davranamazdım.
    Kadının yaptığı ise pişmişlik, bence siz en baştaki efendiliğinizi bozmayın zaten siz şikayetçi olmasanız bile hukuki süreç devam edicek. Eğer tazminat almayı düşünüyorsanız şikayetçi olabilirsiniz ki eğer şöför suçlu çıkmazsa hiçbirşey alamazsınız.
    Olayda kızınızın hatalı olduğunu düşünüyorsanız şikayetçi olmamaya devam edin normal hukuki süreç işlesin siz efendiliğiniz ile kalın.

Berkerr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizim millet kendine gelene kadar iyi niyeti kenara bırakıp sadece gerekeni yapmak lazım. Şikayetçi olun gitsin uğraşsın...
    06 Toyota Hilux 2.5 4x4

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada unutmuşum çok çok geçmiş olsun umarım kızınızda bir travma yaratmaz ona dikkat edin.

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    119 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ne diye kafanı yoruyorsun ki?
    Yapılacak şey belli, bu kadar uzatmanın gereği de anlamı da yok
    Ver kadının adını / plakasını bitti..
    Gereksiz duyar kasmaya gerek yok, insan olmayana insanlık yapmaya gerek yok

Kızına da çok geçmiş olsun. Umarım bir an evvel iyileşir, kalıcı bir sorunla karşılaşmaz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle geçmiş olsun.. Ancak 60 yaşında ki bir insan eşine çocuğuna bile söylemediyse ya vicdanen hesaplaşamadı kendisiyle ya da gerçekten vicdansız. İnşallah çocuğunuzda kalıcı bir hasar yada psikolojik bir sorun olmaz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah acil şifa versin abi çok kötü oldu içim gerçekten benimde küçük bi kardeşim var 7 yaşında kız ona böyle bişey olsa kendimi toparlıyamazdım heralde . kazadır olur dicem ama sizin anlayışınıza karşı pek hoş olmamış

kıvancr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cok gecmıs olsun. Allah bırdaha tekrarını gostermesın.
    Sordugunuz konuya gelınce, gosterdıgınız ıyı nıyetı suıstımal edılmıs. Sonucta ortada bır can var bu tarz bır konusma cok ıtıcı ve kırıcı.
    2.000 tl odemeyı ona gerı verır, bulabıldıgım en ıyı avukat ıle sonuna kadar elımden ne gerekıyorsa yaptırım uygulatır ona bu sozlerıne ve duygusuzluguna pısman ederdım.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler