User Tag List

Sayfa 1/8 123 ... SonSon
142 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Fakirim diye küçük göremezsin !

phoenixs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Angry Fakirim diye küçük göremezsin !

İyi günler tech ailesi.

Sizlere bugün başımdan geçen kısa bi olay hakkında içimi dökmek istiyorum.

Benim günlük hayatta kullandığım elim ayağım herşeyim olan 1500 TL lik bi motosikletim var.Ankara nın rezil trafiği benim için problem olmaktan çıkıyor.Genelde ekipman giyerim eksiksiz ama insanlar genelde küçük görüyor bu tarz bi motorla gezince.

Mesela benzinliğe giriyorum pompacı arkadaşların %50 siz utanmasa gelmeyecek motorun yanına ve bunun gibi bi çok yerde başıma gelen bi olay.

Kısmetse pedere Xtrail almak üzereyiz.Mahalleye bi tane sıfıra yakın QQ yanaştı bende dedim gidip konuşayım şu abiyle fikir danışayım dedim.

Abi kusura bakmayın rahatsız ediyorum ama müsaitseniz bi soru sormak istiyorum dedim adam camı suratıma kapattı sonra açtı buyur dedi.

Abi kısmetse Xtrail almak üzereyim ama genel olarak arabadan memnun musun tavsiye eder misin dedim.

adamın cevabı "O KADAR PARAN VAR MI " oldu ve orada öyle dona kaldım.

Beyler sıkıntı bende mi çözemedim bu ülkede niye giydiğimiz kıyafete göre adam yerine konuyoruz anlamıyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O arkadaş büyük ihtimalle Ankara'ya 30 sene önce kırsaldan ırgat olarak gelmiştir ; 20 seneside inşaatlarda orada burada amelelikle geçmiştir , zor bela bi xTrail alınca da kendini adam zannetmeye başlamıştır .

Maddiyata veya rütbeye bağlı olarak çevresindekileri küçük gören o tipler genelde geçmişinde sürekli aşağılanıp , ezilmiştir vardır bi yaraları ondan ego tatmin ediyorlardır . Allah kimseyi mal , mülk vs şeylerle sınamasın .

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim bu huyum var.

Kimle konusuyorsam knusayim, eger karsimdaki ciddiyetsizse veya yukaridan goren bir tavirla benimle konusmaya baslarsa, karsimdakiyle insan gibi anlasmaktan vazgecip ben de yuzsuzluge veya ciddiyetsizlige vuruyorum.

O konusmada, sizin yerinizde olsam o cumleden sonra muhtemelen diyalogu soyle ilertirdim:

- Kac para ki beyefendi bu arac?
    + xxx lira
    - HA BENDE FAZLA BI PARA SANMISTIM.

ya da

- O PARA BENIM AYLIK MAZOT PARAM BE ABI

gibi ornekler gelisletilebilir.

Sirf kilkuyruk mudurun benle konusma tarzini begenmedigim icin, mezuniyet ortalamaniz kac sorusuna size kac lazim demis adamim

Insanla insan gibi konusursun, eger karsimdaki insan degilse sen de ona oyle davranmaktan vazgeceksin.
    "Korkmadık, savaştık"

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Günlük kullandığım küçük dizel aracım, ucuz chopperım, ae86m ve mazdamla aynı şeyi yaşıyorum. Hepsini aynı anda kullanamadığım için beni hep fakir sanıolar hepsini birleştirsem f10a binebiliyorum ama. Sigorta vergi bakımda 3te bire düşüyor.

Ama ben böyle şeyleri hiç dert etmedim. Ben insana bakınca insanı görürüm. O insanın parası o insanın hayatında bir şeyler satın almaya yarıyor. Bana ne.

Benim gözümde paketçi de ybrsi ile taşıt, ali ağaoğlu da rolls royceu ile taşıt. Eşit haklara sahipler trafikte. Kalanı hikaye.

Etiketçiliği boşvermek lazım. İnsanları düzektemiyorsun.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

220T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah akıldan fakirlik vermesin. Aklı,parasının sadakası kadar olan adamlar var.
    Modifiye parayla yapılır ama parayla yaptırılmaz.

///berke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ah be abi bu konu hakkında yazılacak çok şey var Ben 17 yaşındayım lise 3 e gidiyorum devlet de okudum özel okulda okudum , range e de bindim renoya da mahalle , sokak ortamını da biliyorum site vs de bu yüzden insanı görünce az buz kişiliğini anlarım .Allah a şükür maddi yönden sıkıntımız yok. Şık, kaliteli giyinmeyi severim . Giyinip kuşanınca bana herkes kanka kardeş olur okulda bazen diyorum bana bu şekilde iyi davranan insanlar 2 dk kıyafetler değişince aynı davranacak mı diye , eskileri giyer çıkarım o "adam"gibi duranlar şekilleri bozulmasın diye seni o halde görünce bazen selam bile vermezler 😂 Eskiden de bir fakir zengin ayrımı vardı yok değil ama şu an krediyle veya eline 3-5 kuruş geçen,G.tünü deri koltuğa oturtan kendini adam sanıyor.. Böyle insanlara yapılabilecek en güzel şey sana fakir halinde kötü davranıyorsa sende giyinip kuşandığın zaman bu tipleri ezeceksin

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    QQ zengin arabasımı olmuş vay arkadaş büyük ihtimal eline geçen ilk toplu parayla araba alıp kendini zengin sanan kişiliklerden boş verin
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    235 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Belki de sen o adamdan zenginsindir ve o adamın sahip olduğu tek varlık parasıdır ???

Seyfettin777 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Keşke sorsaydınız, araç 1.5 Dci mı 16 Dci mı diye.

100-120 bin kağıt para sayıp 1.5-1.6 dizel araba alıyorlar,sonra da kendilerini multi-milyoner işadamı zannediyorlar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Parayla imanın kimde olduğu belli olmaz derler. Boşverin..

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Q7 varken benimde başıma geldi

Abi memnunmusun dedi

alacakmısın dedim evet abi q7 bakıyorum dedi arabayı satmaya çalıştım bende direk

kısmet olmadı ben severim böyle arkadaşları
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

painkller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    qq dediğiniz araba nissan qashqai mi ?

"Abi kusura bakmayın rahatsız ediyorum ama müsaitseniz bi soru sormak istiyorum " 1.yanlış yaklaşım olmuş. bu tip insanlara efendiliği çıkarıp cebe koyup la dayı bahele buraya demek lazım.
    TR - B13

arda35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2008 yılında Taunus'um var. saxo vts sonrasında almıştık. Mutlu mesut biniyorum. Bir gün önüne araç park etmişler. Hemen yakındaki dükkanlara sorup araç sahibine gittim;

+ abi şu kırmızı araba sizin miydi? az ileri alsanız da çıksam.
    - (böbürlenerek) bmw mi?
    + 3.16

Kırmızı e46'sını çekerken yüzü öyle bir hal aldı ki unutamam asla.

kesici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende daha ufak bir çocukken babam Nissan Maxima almıştı 96' yılında, insanlar gözlerini araçtan alamıyorlardı ve yolda bizi görenler alkışlıyorlardı. Ayrıca o zamanlar koltuk ısıtma hiç bir arabada yoktu ve ben akrabaları bindirip onları ısıtıyordum. Bu da benim anılarım.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı kesici Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende daha ufak bir çocukken babam Nissan Maxima almıştı 96' yılında, insanlar gözlerini araçtan alamıyorlardı ve yolda bizi görenler alkışlıyorlardı. Ayrıca o zamanlar koltuk ısıtma hiç bir arabada yoktu ve ben akrabaları bindirip onları ısıtıyordum. Bu da benim anılarım.
    Bir ara maxima sahiplerini devlet erken emekli ediyordu

Siz yararlandınız mı acaba
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

i-vtec07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende bi anımı anlatıyim bundan yaklaşık 4 sene önce amcamın fn2 type r ını almaya gittim yani o anlaşmış bana alıver gel üzerine dedi . 18 yaşındayım o ara . Ulan aldım arabayı izmir aydin otobanında bi shell var bilirsiniz değişmediyse burger king falan vardi o zamanlar . Benzin alıyodum o anda fotosunu çekip face e attım getiriyorum type r ı yazdım . Neyse aldım benzini cıktım yola 15 dk sonra benim telefon başladımı arayan arayana çalmaya hiç ummadıgım benden 7 yaş büyük adam aradı dediği kelime şu " kankaaaa hayırlı olsunnn "

Araba nedir arkadaş taşıt sadece... Geçen sene 180 hp arabaya biniyodum bu sene 95 hp çok ta önemli diğil biri gelir biri gider

Grimlord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İnsanlara etiket yapıştırmaya bayılıyorlar çünkü. Herşey bundan kaynaklanıyor.
    Geçen arabanın kışlık lastiğini değiştirmeye gittim, lastikçi hemen buyur etti, çay ısmarladı. Sırada bile bekletmedi beni, hemen değiştirdiler ( araba da neyse sanki kıçı kırık Astra)
    Neyse yaklaşık 2 saat sonra arkadaşın serçesini götürdüm yine aynı yere, herif yüzüme bile bakmadı. Bakmadığı gibi hatırlamadı bile Ne zaman alırsınız diyorum "çekiver şuraya, sıra gelirse alırız epey yoğun şimdi" diyor. ( yoğunluktan kasıt 3 araba)
    Arabayı lifte kaldırdılar, abartısız 35dkda değiştiler 4 lastiği. Hele lastikleri falan bi atışları var, gören de olimpiyatlara hazırlanıyorlar sanır. O derece artistik.
    Heralde " nolacak kabak lastikle gezer bu, pazarlık etmeye falan kalkar" diye düşündüler.
    İnsanı insan olduğu için adamdan sayan yokki. Dinleri imanları para olmuş hepsinin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çocukluğumuzda anlatılan Nasreddin Hoca derim ben
    nickime kadar..

HondatugraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    70 bınlık arabadan ınıor adam kapıyı bi kapatışı var sanırsın 458 den aventadordan ınıor ya*şak.
    DR. OWL

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler