User Tag List

Sayfa 3/7 İlkİlk 12345 ... SonSon
124 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: İlanlardaki "Kalbini Kırarım" ifadesini tartışalım

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alfacılara bulaşmayın , onlar bunalıma girmiş olabilirler ayrıca o kalbini kırarım ifadesini gördüğüm ilanları münasip bi tarafına sok diyerek kapatıyorum. 50 yazdığım arabaya adam 42 olur mu diyor , abi diyorum 42 ilk araba bak sen hiç kendini yorma. Ya da bazen abi bu araba sana gelmez , sen daha iyisini al o paraya.
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dachosen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki sana bir şey soracağım sence bazı insanlar kalp kırarken bazılarıda zaten 5-10-20 miyar altını teklif eder veririm diye fiyatı fazla mı yazıyor? Dolayısıyla piyasa mı yükseliyor?
    Ben buna çok inanmıyorum. Çünkü bir malın bir piyasa rayici vardır bir de sahibinin gözündeki ederi.

Kendi aracımı örnek vereyim aracın bana maliyeti 22 civarında ama piyasası bu değil. Ben araç alacağımdan ötürü 19-20 arasında bir rakama vermeyi düşünüyorum. Acelem de yok bekliyor satılır ya da satılmaz çok önemli değil.
    Ama çok kelepir yada istediğim bir araç bulursam 18 e de veririm.
    Bu fiyat olayı anlık bir mevzu.
    Ben kalkıp bana olan maliyetini istesem yada fazlasını zaten satılmaz.
    Kimse o arabanın 22+ etmeyeceğini bilir ya da aklı başında bir adam o kadar para vermez.
    Dolayısıyla malın fiyatını belirlemek benim tasarrufumda olsa da satabilmem için piyasa koşullarına yakın olmalı.
    Ticarette adap önemli ve maalesef biz bunu çoğu zaman beceremiyoruz.

Adam karabükten geldi 3 saat. Peşinen söyledim bak arabanın son fiyatı bu altına vermeyeceğim.
    Sanayi çakal esnafından birini almış gelmiş. Dedi öyle böyle şöyle, dedim arabada sana anlattığımdan farklı bir şey var mı ? yok.
    Araba bu içine siniyorsa fiyatı da bu. Ya işte yoldan geldik te falan da filanda. Abi bak net konuşayım ben bu arabayı sana satmam.
    He ama yoldan geldin gel ben seni misafir edeyim sonra dön başka araba bak. Benim malım sana yaramaz.
    Ne oldu ? tamam notere gidelim. Alıcı da satıcı da karakter sahibi olursa alışveriş keyifli olur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Deveyi diken, insanı ...ken..
    Türk insanı alışıktır kalbinin kırılmasına. İlkokul 5. sınıftan başlar bu kırılma, oto alımında da devam eder...

Erdem K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gerçekten laf olsun diye msj atanlar, arayanlar, olursa diye ölü fiyat verenler olabiliyor ancak ilanlarda yazdığı gibi sözüm ona klavye delikanlılığı o kadar da kolay olmasa gerek. küfrederim, söverim, kalp kırarım diye düşünen ilan sahipleri, telefonda değil yapabiliyorsa yüz yüzeyken yaparsa o zaman lafım yok. bazen telefonda yanlış anlamalar, mimiksiz söylemler yüzünden tavır almalar da olabiliyor. en güzeli ciddi alıcıysan yüzyüze pazarlık yapmak diye düşünüyorum ...
    Subaru
    Technica
    InternationaL

PSN: ekduncan

i-vtec07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu ticaret fiyat yatmazsa kafana olmaz kardeş der kaparsın . O kalp kırarım yazanlar kuru sıkı . Telefonda kolay tabi kalp kırmalar .

Kimse kimin ne olduğunu bilemez fazla uçmamak lazım

Benim düşüncem bu

kadioglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla bence bu kalp kırarımcılar birikim yüzünden böyle olmuşlar. İlanı açarken biliyorlar saçma salak sorular teklifler filan geleceğini. Yalnız bilmedikleri şey "kalp kırarım" yazısı bu tip insanları tahrik ediyor ve kalp kırılması yaşamak isteyenler daha çok telefona yükleniyorlar Efendi ve makul insanlar bu tarz yazı görürse direk kapatıyor ilanı. Ters etki yapıyor yani. Ha adamlar haklı mı? Bence haklılar. Benim bir jawa motor var. Geçen ilan açtım. İlan açıklaması çok basit ve kısa. "Geçen yaz tamamen özenle topladık. Çalışmayan aksamı yok. 16 şubat 2017 de muayenesi yapıldı." 10 kadar telefon geldi. Sorulan sorular : Çalışmayan aksamı var mı? (Motorda sinyal korna fren lambası km. ve devir sayacından başka aksam yok bu arada) Ve en son muayenesi ne zaman yapıldı Ha en son olarak ta 1500 olursa geleyim alayım. Uzun yoldan geleceğim bla bla bla. Zorla gel benim kalbimi kır diyor. Birisinin kalbini kırdım sonra da ilanı kaldırdım. Sözün özü : Kalp kırmadan ilan açılmıyor
    Nadide şeyler değerlidir.

powERS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    36,5 yazdım. 32,5 tan olursa konusalım dıyor

*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...

CRX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    satıcı kalp kırarım moduna girdiyse genelde malı bozuktur bence, malı düzgün kişinin ilanı hemen belli oluyor zaten.
    CAN CEYLAN

Ertekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    27 bin yazdığım w124 300e mercedesime adamın biri arayıp etmez o para 16 vereyim dedi. Bende tamam olur dedim adam edirneden çorluya geldi. Baktı arabaya , para muhabbetine gelince ben 26 anlamıştım sen 16 mı demiştin hee yoook olmaz o şekil 26 olur oda buraya kadar gelmişsin diye diyip edirneye geri yollamıştım. O benim kalbimi kıramadı ama ben onun moralini kırdım.
    Hayırlısı olsun

rain man - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı İbrahim33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alfacılara bulaşmayın , onlar bunalıma girmiş olabilirler ayrıca o kalbini kırarım ifadesini gördüğüm ilanları münasip bi tarafına sok diyerek kapatıyorum. 50 yazdığım arabaya adam 42 olur mu diyor , abi diyorum 42 ilk araba bak sen hiç kendini yorma. Ya da bazen abi bu araba sana gelmez , sen daha iyisini al o paraya.
    Ahahaha bu sözün tüm alfacıları gücendirdi

Fiyat düşürmek isteyenlere diyeceğim bir şey yok. Piyasayı vs bilmiyorum. Ama ilanın yarı fiyatını teklif edip uygun bi şekilde reddedilen dallamanın sonrasında arabayı boklaması apayrı bir olay. Tamamen şahsi tavrımdan, saçma sapan hakaret davaları ile uğraşmaktan sıkıldığım için hakettiğini söylemeyip engelledim ama kötü bi zamanda denk gelirse gülüp geçmeden cevap verebilirim.

Boş adam çok. Hangi biriyle uğraşıcan diyor sonra insan.

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok normal yazmaları Öyle teklifler geliyor ki mesajı okumak için harcadığınız zamana üzülüyorsunuz. 50 yazdığınıza 28 olursa diyen var. Birde akıl verirler piyasası bu diye. Madem pipyasası o git başka araç bak diyince de sizin aracı beğendim ama ya dönüyor.

hakandal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yakın zaman da megane 4 aracımı sattım. Türkiye genelinde pert kaydı olmayan kazasız boyasız en ucuz araçtı. Halen gelip 80 bin 77 bin teklifler sunuyorlardı. İşin ilginci pazarlığı bitmiş, el sıkıştığımız aracın başında bunun ekranı ufakmış yav deyip ikinci kez fiyat kırmamı isteyen de oldu. Gelen saçma takas teklifleri vs cabası. Birde al-satçıların genel sözü bizde ekmek yiyeceğiz, eleman ekmek yiyecek diye milletin malını mundar etmeye çalışıyorlar..
    Renault Clio 4

AşkınS. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araba satıyorum ev arsa teklifi geliyor
    Adama 58.500 son fiyatım pazarlık için yazmayın diyorum sabah 8de arayıp abi 56 olur mu diyor. Olmaz diyorum bak ereğliden arıyorum memleketline de mi olmaz diyor?
    Sövmedim.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araç alıp satıp bu konuda sıkıntı yaşamayan pek yok gördüğüm kadarıyla.

Kendi adıma satıcıyı darlamadan alışveriş yapmayı severim. Bana has bir durum sanırım ama satan kişinin tarzı beni uzaklaştırabiliyor.

Konu daki kalp kırma muhabbeti mesela. Paylaştığım czt iyi beğendim, aracım satılmış olsa gidip bakacağım araç ama gel gelelim altın olsa kıymeti yok gözümde.

Samsuna araba sattım dedim bak kardeşim araba pert kayıtlı komple de boyalı uzak yoldan geleceksin varsa eşin dostun gönder önden baksın , yanlış olmasın adama 100+ foto attım. Geldi aldı gitti.
    Ben bunun doğru olduğuna inanıyorum çok şükür alıp sattığım arabalarda büyük problemlerde yaşamadım.

Sadece bir galerici de yedek anahtar kaldı, 500 eksik ödemiştim anahtar gelir parayı veririm diye. Anahtar gelmedi parasını da alamadı.

emir91 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ölücüler harici konuşuyorum insanlarda haklı. arabanın piyasası 30 diyelim adam bakıyor diğerleri 35 yazmış benimki mal değilmi diyor 37 yazıyor öbürü görüyor 38 yazıyor.. sıfırını aldığı rakamın üstüne 5 lira koyup ilan açan var ... sahibindendeki fiyatların çoğu giydirme şuan satılık araçların %80 ine 3 4 lira eksiğini teklif edin ilk başta yok mok diyor 1 hafta sonra mesaj atıyor araç arıyorsanız hala görüşelim diye herkes malının ederini biliyor aslında ama havadan gelen para tatlı..

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    237 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emir91 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ölücüler harici konuşuyorum insanlarda haklı. arabanın piyasası 30 diyelim adam bakıyor diğerleri 35 yazmış benimki mal değilmi diyor 37 yazıyor öbürü görüyor 38 yazıyor.. sıfırını aldığı rakamın üstüne 5 lira koyup ilan açan var ... sahibindendeki fiyatların çoğu giydirme şuan satılık araçların %80 ine 3 4 lira eksiğini teklif edin ilk başta yok mok diyor 1 hafta sonra mesaj atıyor araç arıyorsanız hala görüşelim diye herkes malının ederini biliyor aslında ama havadan gelen para tatlı..
    Araba satarken kar etmek gerektiğini düşünen bir olgu oluştu son 7-8 sene içerisinde. eskiden 12 liraya aldığın bir 206 yı 1-2 sene bindikten sonra yine 11-12 li rakamlara satardın. Şimdi adam 20 liraya aldığı arabayı hemen 2-3 ay sonra 24 liraya ilana koyuyor belki 3-4 lira ekmek yeriz düşüncesi ile. Bunun tek sebebi var bence sahibinden.com çünkü araba satmak çok kolay oldu. Eskiden bu kadar popülerliği yokken araç fiyatları ederinde satılıyordu. Şimdi adam oturduğu yerden 20 liralık aracına 24 lira değer biçip avını bekliyor. Önceden pazar günü aracını oto pazarına götüceceksin yıkayıp sileceksin giriş parası verip sıcağın, soğuğun altında bekleyeceksin. Çok zahmetli işti kimse ederinden fazlasını istemezdi çünkü satılmazsa uğraştığı ile kalacaktı. Şimdi pc den fotoğrafları yükle entere bas bekle

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Piyasa öyle bir hale geldi ki herkes al-satçı oldu özellikle araç konusunda. Aslında ilginç bir milletiz iş araca gelince her tarafını inceleriz 15yıllık araçta aaa bu boyalıymış deriz , 300-500binlik daire almaya gelince kimse sormaz boyası,sıvası,laminantın,tuğlanın vs. hangi marka olduğunu. Araç al-sat işini bireysel yapan birkaç kişi ile konuştum sermayesi 100 bin lira yoktur. Ayda ortalama 2 araç alıp satıyorum diyor ki bu dönemde. Söylediğine göre maaşlı çalışan gibi kazanç sağlıyorlar zaten gelir kaynakları da bu. İşin ilginç olan tarafı ülke bu haldeyken bu araçları elinden çıkartabilmesi. Galericiler hariç araç almayı ve satmayı tamamen ticaret olarak benimsemiş bir kitle olduğu sürece; bizde de ayranım yok içmeye faytonla giderim ***** kültürünü benimsediğimiz sürece ilanlar böyle devam eder, ticaret ahlakı diye de birşey kalmaz.

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emir91 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3-5 lira pazarlık yaparsın da adam utanmasa yarı fiyatını teklif edicek Zaten arabayı beğenen adamda 1-2 lira inmedin diye vazgeçmez. İçine sindiyse alır geçer.

Emre İlbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fthdrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Araba satarken kar etmek gerektiğini düşünen bir olgu oluştu son 7-8 sene içerisinde. eskiden 12 liraya aldığın bir 206 yı 1-2 sene bindikten sonra yine 11-12 li rakamlara satardın. Şimdi adam 20 liraya aldığı arabayı hemen 2-3 ay sonra 24 liraya ilana koyuyor belki 3-4 lira ekmek yeriz düşüncesi ile. Bunun tek sebebi var bence sahibinden.com çünkü araba satmak çok kolay oldu. Eskiden bu kadar popülerliği yokken araç fiyatları ederinde satılıyordu. Şimdi adam oturduğu yerden 20 liralık aracına 24 lira değer biçip avını bekliyor. Önceden pazar günü aracını oto pazarına götüceceksin yıkayıp sileceksin giriş parası verip sıcağın, soğuğun altında bekleyeceksin. Çok zahmetli işti kimse ederinden fazlasını istemezdi çünkü satılmazsa uğraştığı ile kalacaktı. Şimdi pc den fotoğrafları yükle entere bas bekle
    eskiden 12'ye aldığın arabayı 11-12'ye satamazdın, eskiden milyardı tabii, 10 milyarlık bir araba, her yıl minimum 1 milyar değer kaybederdi, yani araç bedelinin %10'u kadar yıllık minimum değer kaybı olurdu,

daha fazla kayıplarda, kazaya, değişene, boyaya, motor durumuna, iç kondisyona vs.. göre olurdu,

ama o zamanlar şimdiki gibi her yıl ytv ye zaman, ztv ye zaman, ona zam buna zam olmazdı,

birde döviz etkisi var tabii, nerdeyse 2 yıl olmadan dolar 2 tl'den 3 tl'ye yükseldi, %50 artış çok büyük bir fark

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler