Seçim meçim de yok gündemde
ne alaka dimi :)
Printable View
bu dizi 7-8 sene önce yapılsa 'helal olsun!' derdim de, o yıllarda Ergenekon ve Balyozla paramparça edilen askeriye ve polis teşkilatlarını şimdi onore etme çabaları nafile... giden gitti, Behçet başkan öldürüldüğünde intihar olmadığı okadar barizdi ki, arkasından yok kadın meselesi yok borç meselesi falan da uydurmak zorunda kaldılar, peki ya Kaşif Kozinoğlu??? Afganistanda gizli görevden gelerek teslim oldu sonra da spor yaparken kalp krizinden öldü, bak bak bak!!! bu kişiler orduda emniyette haberalmadaki fetöcüleri bildikleri için şehit edildiler, onlarca kişi de ya öldürüldü ya da şerefi için intihar etti...
2010 da yapsalardı bakalım bu diziyi, yemezdi ama...
o 'Millet' dediğimiz çok bilen halkımız var ya, Osmanlı'nın nasıl kurulduğunu şimdi Ertuğrul'dan öğreniyor, Kanuni'nin yaptıklarını Muhteşem Yüzyıl'dan öğrendi, kardeşini infaz ettirdiğini dizide görmeseler inanmayacaklardı, arkasından ağladılar, Susurluk derin devletini de işte 10 küsür yıldır Kurtlar Vadisinden takip ediyorlar, şimdi fetö itlerinin emniyetteki hasarını Börü'den izleyecekler, çok entellektüel bir millet olduk hamdolsun...
bugün herkesin dilinde ya 'Behçet başkan intihar etmemiş!'... u l a n, hayatında hiç adını duymuş muydun??? hiç okudun mu davasını hakkında yazılanları? nasıl bir adam olduğunu bilir misin? dün hain denirken onlara dönüp bakmadın bile hayırdır şimdi demek istiyorum, sinirliyim ve de acayip gıcık oluyorum cahil cahil yetişip de bi halt biliyormuş gibi yapan yeni nesle.. 3 kitap okumamış nesil bir de üniversite mezunu oluyor nasıl oluyorsa...
abiler bide orda sanki fetonun piçleri değilde fetonun itleri diyor gibi geldi bana
diziye lafım yok ama ,yine algı operasyonunun içindeyiz,farkındamısınız bilmiyorum yeni çıkan çoğu dizi savaş içeriyor sürekli bir çarpışma içersinde olan diziler,ben 1 tane dizi izliyorum oda vatanım sensin,onun haricinde televizyonu açmıyorum sosyal medyadan neler oluyor takip ediyorum.
bu diziyi diğerlerinden ayrı tutmak lazım. diğer uyduruk popülist asker dizileriyle bir tutmak haksızlık olur. askerlere ergenekon kumpası yapılırken, çözüm süreci, darbe yapacaklar vs bahanelerle ile askere karşı siyası saldırılar sürerken alper çağlar dağ filmini çekti. o dönem bu tarz dizileri çekmeye cesaret edemeyen yayın kuruluşlarıydı. çekseler başlarına ne gelirdi kaç milyar ceza yerlerdi kim bilir.
en azından olaylara değinip gözü görmeyen kulağı duymayanlara da olayları gösteriyor. Bu da birşey bence. Güzel dizi kısa olması üzdü.
dün gece uyku tutmadı tivibuda üstüste önce Kara Şahin Düştü sonra da Bingazi'de öldürülen Amerikan elçiyi anlatan filmi izledim, belki de Ramboculuk olmadan gerçek hikayeye sadık kalınan ve de Amerika'nın ciddi kayıplar verdiği olaylar bunlar... adamların mahvettiği ülkeleri bile düşman gösterme stratejisine hayranım, çünkü Amerikan halkı da cahildir, okumaz sosyal medya bize sınırlıdır ama işte dizi ve film izler, adamlar Vietnam'dan beri bu konuda ciddi çalışıyor, en küçük olayın bile dizisi filmi çekiliyor, 11 Eylül hariç tabii ki :)
Yeni bölüm basladi
dagildim aq :/
fena bitirdiler
Bhz dan bahsettiler bu it Türkiye de yakalanıp elimizden mi alındı zamaninda
telefondan izledim,pek anlamadım ama;kız ağladığına göre,son sahnede sniper'ın mermisi teröristi delip çocuğa da mı saplandı?
Evet öyle oldu maalesef
Ilk 2 bolum guzeldi de, 3 hakikaten efsane olmus. Aglatti.