User Tag List

Sayfa 8/30 İlkİlk ... 67891018 ... SonSon
555 sonuçtan 134 ile 152 arası

Konu: Trafikte ölümüne Kavga Kamerada(Taksici vs Motorcu)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı atituti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kendi kendinizle çelişiyorsunuz kendiniz yazmissini, ,motorsiklet 'taşıt'sa aralardan neden geciyor ? emniyetten neden gidiyor ? cevap varmi ? soyliyeyim , yok.
    cevap var tabiki ben sana soyleyeyim aralardan gecmek evrensel bir trafik kuralıdır adınada 'filtreleme' denir. emniyet seridine gelecek olursak biz sadece trafik sıkısıkken emniyet seridini kullanmıyoruz aksine trafik rahat ve seyiri hızlıyken emniyet seridini tercih ediyoruz sebebi ise istanbul trafiginde bi suru kendini S.vettel, hamilton sanan manyak dolu makas atıyorlar sıfır geciyorlar vs vs esas sebep güvenlik! ben bazen aynaya önümden daha cok bakıyorum diyeyim sen anla.

clioGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahmet3425 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    adamı ezmek nedir o kısıma da değinseydin keske ?
    Alıntı clioGT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ayna kırmak nedir ya?

hayatımda bu kadar saçma şey görmedim duymadım. şikayet et trafikte dur in şöföre git vs vs.

ama ayna kırıp kaçmak nedir Allah aşkına.
    ona da burada değinmişim.
    seni unutmayacağız...

www.hilmisenlen.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı clioGT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ona da burada değinmişim.
    şöföre git vs ? den benim anladıgım motorcu aynayı kırma yani ben onu o sekilde anlamadım kusura bakma.

i-vtec07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İkisininde savunulcak bi tarafı yok

İt iti ısırmış...

clioGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şöföre git vs ? den benim anladıgım motorcu aynayı kırma yani ben onu o sekilde anlamadım kusura bakma.
    estafurllah, yolda ben kaçar sağa saola trafikte yine de yolu veirirm motora, motosiklet sürücüsüne saygı dikkat kontrol vs zaten sıfır araba kullananın, ama vurkaç işi olmaz
    seni unutmayacağız...

www.hilmisenlen.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cevap var tabiki ben sana soyleyeyim aralardan gecmek evrensel bir trafik kuralıdır adınada 'filtreleme' denir. emniyet seridine gelecek olursak biz sadece trafik sıkısıkken emniyet seridini kullanmıyoruz aksine trafik rahat ve seyiri hızlıyken emniyet seridini tercih ediyoruz sebebi ise istanbul trafiginde bi suru kendini S.vettel, hamilton sanan manyak dolu makas atıyorlar sıfır geciyorlar vs vs esas sebep güvenlik! ben bazen aynaya önümden daha cok bakıyorum diyeyim sen anla.
    ahmet yanlışa yanlış örnekleri veriyorsun :-) ben diyorumki cevap varmi ? sen diyorsun trafikte vettel var , dediğin dogru yanlıs demedim ama bu senin ve senin gibilerin aralardan derelereen gecmesini ayna kirmasini mesrylasturmaz , motorcular biz ozguryz ayagina her istedigini yapmaya calisiyorlar , baskasinin alanina girdginde ozgurluk ozgurluk degildir

STP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ahmetın fıltreleme dedıgı olayı tc nın resmı kurumunun verdıgı egıtımde ogretıyorlar nasıl olması gerektıgını

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı atituti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ahmet yanlışa yanlış örnekleri veriyorsun :-) ben diyorumki cevap varmi ? sen diyorsun trafikte vettel var , dediğin dogru yanlıs demedim ama bu senin ve senin gibilerin aralardan derelereen gecmesini ayna kirmasini mesrylasturmaz , motorcular biz ozguryz ayagina her istedigini yapmaya calisiyorlar , baskasinin alanina girdginde ozgurluk ozgurluk degildir
    motorların sıkısık trafikte arac arasındaki serit bosluklarından gecmeleri yasal bi mevzu diyorum sana sen hala bana kafanıza göre takılıyorsunuz diyorsun. bak simdi tekrar söylüyorum buradaki olayın aslını astarını bilmiyoruz ama sundan emin olabilirsin trafikte cok fazla aynası kırılacak adam var sebebi basit kullanmıyorlar.

ben daha önce ayna kırmadım ama tepki olarak bi kac kez aynasını kapattım nasıl olsa kullanmıyorsun en azından arkandan gelen aynası kapalı görmüyor der dedim ve devam ettim

100.000 km askın motosiklet tecrubem var simdiye dek 8-10 farklı aracım oldu toplasan o kadar km yapmamısımdır. yasadıgımız tecbureler sabittir ve sureklide guncelleniyor hele az sinirli bir adamsan trafikte motor sürmek araba sürmekten daha zor bir iş biz ayrıcalık beklemiyoruz sadece saygı gösterilmesini istiyoruz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    8 sayfada 3-4 kere sordum , yine soruyorum ;

AYNA KIRMA HAKKINI KİM VERİYOR ?

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Her yasal olaya mantıklı gözle mi bakar olduk ? Yeri geliyor çoğu yasayı eleştiriyoruz. Bana göre o ''filtreleme'' muhabbeti kadar da çok saçma bir şey yok.

Arabayla seyir halindeyken normal hızımda ilerliyorum,sağa dönmem gerekiyor ve sinyal yakıyorum sürekli aynalara baktığım halde o da ne bir motorcu arkadaş geliyor bismillahirahmanirahim ne ara geldin,ne ara dötüme girdin ,biraz hızlı dönsem vurucam. Olsun ama filtreleme yasal

bir daha motorcu gördüğümde kontak kapatacağım .
    imzasız..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MK8800 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    8 sayfada 3-4 kere sordum , yine soruyorum ;

AYNA KIRMA HAKKINI KİM VERİYOR ?
    Bi motor al da kardeşim,mersin caddelerinin korkulu rüyası ol . Aynasavar mikail
    imzasız..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Anıl E. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bi motor al da kardeşim,mersin caddelerinin korkulu rüyası ol . Aynasavar mikail
    Sonra gundinin biri pikapla ezsin dayı xdxd

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MK8800 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sonra gundinin biri pikapla ezsin dayı xdxd
    olsun gardaşım,o gundinin hatası . Şerefsizin seni ezmeye ne hakkı var,keyif senin değil mi motor benim asfalt benim dersin kırarsın tek tek aynaları.
    imzasız..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Anıl E. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    olsun gardaşım,o gundinin hatası . Şerefsizin seni ezmeye ne hakkı var,keyif senin değil mi motor benim asfalt benim dersin kırarsın tek tek aynaları.
    Ayna kırmak motorcunun hakkıdır diyen stajyer alemdar kardeşlerime gelsin o zaman

Kameranızla çekmek istediğiniz sahnelerle , yaşayacağınız sahneler çok farklı olabilir temkinli olmak lazım karşıdan kim çıkar belli olmuyor

Криминал † - Я Хулиган 📵

GokhanK. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sen motorunla emniyetten gidiceksin! ama bir araç emniyete kaçmaya çalıştığında(kaza olmasın diye) yada emniyetten gittiğinde tutup emniyette ne işin var lan burası motor yolu diceksin. Arabaya yasak ama bana izinli diceksin?! İşine gelince trafikte milletin dikkatini dağıtıp oradan buradan giriceksin, işine gelmediğinde emniyette şeridini pist yapıcaksın. Motorsun sen ! kaportan olmayabilir. Kaportan yok diye emniyeti suistimal edemezsin! hangi kitapta yazıyor motorlu emniyeti kullanma hakkına sahiptir diye? Araç aralarından geçip insanların üstüne kırabilir diye. En sol şeritte motorla 20 ile gidebilir diye? Şimdi hemen çıkıp savunmaya geçmesin kimse. ama arabalılarda böyle yapıyo şöyle yapıyo diye. Korumaya çalıştığınız tiplerin yaptıkları bunlar. Arabalılarıda görüyoruz elbette yapılan saçmalığın haddi hesabı yok.

Şu ülkede herkes kullandığı şeyi adam gibi amacına hizmet ettirse zaten sorun olmaz. Sorun saygısızlık kuralsızlık cahillikten ibaret Başkada birşey değil...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sadece bu başlık için değil genel olarak Türkiye'deki motosiklet kullanıcılarının genel sıkıntısı "motosikletleri farkedin" düşüncesiyle bütün suçu karşı tarafta aramaları. Arkadaşım küçük olan, zarar görecek olan sensin sen dikkat edeceksin, sen farkedeceksin doğrular ülkesinde yaşamıyoruz. Otobanda kim 5 sn de bir arkasına bakar 5 sn de 500 metre geliyorsun 299 la. Kamyonun önünden geçerken ben arabayla geriliyorum sürtmesin diye kör açısı diye motor iki kat dikkat edecek. Sonra tuğralılar var, aynası kapalı giden kadın şoförler var, arabacııı lar var, var da var. Adam daha kontra montra bihaber 30 la viraj dönemiyor kamyona sağdan makas atıyor, şehir içi 160 yapıyor yardıra yardıra. Kardeşim ben işten çıkmışım kafam kazan zaten 160 la arkadan bir araç bekler miyim? Millete plakanı aldım diyorsun senin plakan yok. ondan sonra vurdu katil öyle bir dünya yok. Bu filtreme denilen lanesplitting, abd de birçok eyalette yasakmış abd de yayın yapan bir motovlogger söylüyordu. Çünkü hem motorcuyu hem otomobil kullananları tehlikeye atıyor. Adamlarda bakıyorsun herkes efendi efendi motorunu sürüyor bizde olay şuna dönmüş:
    scooter: trafik nedeniyle iş-ev arası
    250-500 cc: gecelerin yargıcı motovloggerlar ve genç kardeşlerimiz
    600-1000 cc: 299 kilitçiler, cambazlar, trafik magandaları

Burada en çok zarar gören düzgün motor kullanıcıları ama kusura bakmasınlar böyle tipleri kendi içlerinde kendileri ayıklayacaklar. Kimse motosiklet bilincine sahip olmak zorunda değil ki zaten motorculara araba içinden laf anlatılmıyor. Bu olay içinse ilk sayfalarda var "Bir adamın mekanına delik açarsan" lı fotoğraf aynen öyle düşünüyorum. Adamın ekmeği o araç zarar veremezsin, yargılayacak olan sen değilsin. Bildiğin adamın vaktini, malını gasp ediyorsun orada. Bugün aynı zararı sokakta esnafa versen sonuç yine aynı olur polise vermeden bayıltana kadar döverler adamı.

GokhanK. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Korumalar motorculara hadlerini bildiriyor! - YouTube

şu video yu izleyin. Adam şimdi ne yapsın burada girmesin mi kavşağa? sen motorsun hareket kabiliyetin çok daha fazla. bas git yada frene bas geçsin. nedir yani? adamın götüne teneke bağlarlar !

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 taraf da haksız, 2 taraf da olabilecek kötü sonuçları kabullenmiş... en dayı geçinenimizin bile 1 kurşunluk canı olduğu bir ortamda çok gereksiz olmuş... ne motorcunun ne de taksicinin savunulacak bir tarafı yok, boşuna tartışıyorsunuz 2 yanlıştan 1 doğru çıkmaz...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne yazik ki bu olaylar yine devletin suçu , nasıl mı ? Sen amerikada veya avrupada bir motorcuyu sıkıştırsan onun canını tehlikeye atsan seni yakalar kelepçeleyip götürürler.İnanılmaz bir para cezası yersin hapis yatarsın veya bu suçun daha önceden tekrarı varsa ehliyetini kaybedebilirsin.Ya türkiyede ? Ceza bile yemessin polisler uğraşmaz.

Motorcunun haksız olduğu yer ise ayna kırması.Haklıyken haksız konuma düşüyor.Ha haklıyken de turkiyede zaten haksız konumda oldugu için ayna yı kırıyor.Çünkü onun hakkını arayacak bir devlet yok ortada.. Oda kendi cezasını veriyor ama salaklık yapıyor çünkü o aynayı kırıyorsan uzayacaksın arkadaş.Öyle öyle bön bön gidersen bura turkiye burada insan canı hiçe sayılan bir ülke adam da gelir seni ezer... Yani taksici bileğine güvenip aşagı inmez.Üstüne kırar..

Taksicinin yaptığına gelirsek bu haraketi amerikada veya avrupada yapsa idi ömrünün çeyreğini hapishanede geçirirdi cana kastetmekten...Bir daha asla direksiyon başına oturamaz.Çünkü bunu yapan insan eline bıçak alıp adam da öldürür.Hiçbir farkı yok.Buda adam öldürmeye teşebbüs dür çünkü.

buyrun arabasını motorsikletin üstüne sürüp sürücüsünü düşürüp yaralayan şöför 15 yıl yemiş (assault with a deadly weapon olarak yargılanmış)

Access Denied

O motorsikletlinin hakkını arayacak bir devlet olsa ortada bu olayların hiçbiri olmaz idi.

not: motorcu değilim hiç binmedim bile...
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler