User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
34 sonuçtan 20 ile 34 arası

Konu: Ev Sahibi Sorunu

Cimmeria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar kontratlar bunun için var, ekletin maddeleri kontratlarınıza. Yeni taşınacağınız evin kontratını yaparken atıyorum şöyle bir madde ekletin, ev sahibi evi 2 yıl boyunca satmayacağını garanti eder. 2 yıl dolmadan satmaya karar verirse taşınma masraflarını, emlakçı komisyonu öder vs. Sonra kafanız rahat oturun evinizde. Sonra adam gelirse çık diye, al kardeşim maddeler burda bunları öde çıkarım dersin olur biter.

Ben de kirada oturuyorum Erenköyde, bir sürü madde eklettim mesela kontrata kafam rahat.

marikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DOHC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kanun dermiş ki:

Emlakçı komisyon ücretleri 2016
    ALIM - SATIM..
    Satış bedeli üzerinden,
    Alıcı ve satıcıdan yüzde 2’şer + KDV

KİRALAMA..
    Yalnız kiracıdan,
    Bir defaya mahsus olmak üzere,
    Kontrat süresi ne olursa olsun,
    1 Yıllık kira bedelinin yüzde 10’nu + KDV
    Kanunda yazıyor olması saçma olmadığı anlamına gelmiyor malesef.
    Ev sahibi emlakçıya gidiyor. Evimi kirala diyor. Emlakçı da gelen müşterilere evi gösteriyor. Buraya kadar normal. En son biri evi kiralıyor. Öncesinde müşterilere evi gösterdiği hizmetin bedelini neden kiralayan kişi ödüyor? Burası saçma. Tamam kiracıdan da bir bedel alsın ama önceki hizmetlerin tamamını ev sahibine yapıyor bana yapmıyor ki.
    Açıkçası bana aşırı saçma geliyor.

Sezgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mbulur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O maddenin yasal hiçbir dayanağı yok. Mesken dokunulmazlığı kanunen güvence altına alınmıştır ve değil kontrata madde koyarak senin rızan olmadan değil emlakcı yada ev sahibi; devletin polisi yada savcısı bile elinde mahkeme tarafından verilmiş karar olmadan senin konutuna giremez.
    tabi bunlar hukuk devletindeki insanların yaşayabileceği durumlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Cimmeria Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar kontratlar bunun için var, ekletin maddeleri kontratlarınıza. Yeni taşınacağınız evin kontratını yaparken atıyorum şöyle bir madde ekletin, ev sahibi evi 2 yıl boyunca satmayacağını garanti eder. 2 yıl dolmadan satmaya karar verirse taşınma masraflarını, emlakçı komisyonu öder vs. Sonra kafanız rahat oturun evinizde. Sonra adam gelirse çık diye, al kardeşim maddeler burda bunları öde çıkarım dersin olur biter.

Ben de kirada oturuyorum Erenköyde, bir sürü madde eklettim mesela kontrata kafam rahat.
    Maddeler nelerdir?

Yakın zamanda kentsel dönüşüm ayağına oturduğumuz yerden kiraya gidebiliriz. Şimdiden aklımda bulunsun.

K0213 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ali hiç takma oturmana devam et, benim başıma geldi bekardım diye uğraşmadım o zaman ama tüm haklar arkanda.
    Kiracı olduğunu alana söylemek zorunda ve alıcı seninle kontrat bitimi anlaşmak zorunda bunu net olarak biliyorum.
    Sen bu sürede istersen evi de göstermeye bilirsin ama bence göster ve her gelene kiracı olduğunu ve oturmaya devam edeceğini söyle.
    Fiat's Are Faster Than You Think!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Daha öncede yazdım evi göstermek istemezsen göstermezsin, istedikleri kadar kontrata madde eklemiş olsun, mesken dokunulmazlığı denen bir kanun var. İsterlerse gitsinler tutanak tutsunlar yasal yollara başvursunlar hiçbir şey elde edemezler bundan emin ol.

Ev sahibinin seni mağdur etmemesini sağlayacak esas konu onun evi sattıktan sonra senin boşaltma durumundur. Çünkü hemen hiç kimse içinde sorunlu bir kiracı bulunan bir evi satın almak istemeyecektir. Bu sorun ister kiracının kendinden olsun (bu senin için geçerli değil), isterse öyle yada böyle ev sahibinin çıkardığı sorunlar nedeniyle sıkıntılı bir kiracı olsun farketmez. Çünkü herkes biliyor ki kendi rızasıyla çıkmayan kiracıyı tahliye etmek maddi manevi külfet uzun sayılabilecek bir yargı sürecini kapsıyor. İstanbul'da yargı kanalıyla tahliye edilmeniz en az iki yıl sürer bu bile iyimser bir süredir. Ayrıca ev alanlar arasında kendi oturmak maksadıyla alanların oranı kiraya vermek üzere alanların oranından daha fazladır. Bu nedenle içindeki kiracının tahliyesi zor bir mülkü ciddi bir fiyat avantajı olmadan birçok kişi almak istemez. Ev satılırken evi alacak olan mutlaka sizinle görüşecektir ve ne zaman tahliye edebileceğinizi öğrenmek isteyecektir. Siz eğer "ben ancak yasal yollarla burayı boşaltırım" dediğiniz anda evinizin şu andaki sahibi için berbat bir durum oluşturursunuz. Gidin bunu ev sahibinize söyleyin ve size kolaylık sağlsın aksi halde dediğim şekilde davranırsınız ve ciddi sıkıntı yaşar. Ondan direkt olarak para istemek yerine iki ay kira vermeden oturmayı teklif edin, kabul ederse mutlaka elinden yazılı belge alın ve protokol yapın.
    Bunların hiçbirini kabul etmezse ve buna rağmen ev satılırsa yasal haklarınız şöyle: Evi alan size evi aldıktan sonra 1 ay içinde evi boşaltmanızı istediğine dair noterden ihtarname çekmek zorunda. Sizin ihtar elinize geçtikten sonra evi boşaltmanız için 6 ay süreniz var. Bu 6 aylık süre boyunca evin yeni sahibi size dava açamaz, sizde 6 ay boyunca kirayı mevcutta ödediğiniz rakam üzerinden evin yeni sahibine ödemeye devam edeceksiniz. 6 ay dolmadan dava açarsa da gider itiraz edersiniz ve dava hemen düşer. 6 ay süre sonunda ev sahibi haklı bir gerekçeye, örneğin kendim oturacam diyerek size dava açabilir bu durumda da tahliye davasının sonuçlanması yaklaşık 2 yıl sürer.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mbulur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Daha öncede yazdım evi göstermek istemezsen göstermezsin, istedikleri kadar kontrata madde eklemiş olsun, mesken dokunulmazlığı denen bir kanun var. İsterlerse gitsinler tutanak tutsunlar yasal yollara başvursunlar hiçbir şey elde edemezler bundan emin ol.

Ev sahibinin seni mağdur etmemesini sağlayacak esas konu onun evi sattıktan sonra senin boşaltma durumundur. Çünkü hemen hiç kimse içinde sorunlu bir kiracı bulunan bir evi satın almak istemeyecektir. Bu sorun ister kiracının kendinden olsun (bu senin için geçerli değil), isterse öyle yada böyle ev sahibinin çıkardığı sorunlar nedeniyle sıkıntılı bir kiracı olsun farketmez. Çünkü herkes biliyor ki kendi rızasıyla çıkmayan kiracıyı tahliye etmek maddi manevi külfet uzun sayılabilecek bir yargı sürecini kapsıyor. İstanbul'da yargı kanalıyla tahliye edilmeniz en az iki yıl sürer bu bile iyimser bir süredir. Ayrıca ev alanlar arasında kendi oturmak maksadıyla alanların oranı kiraya vermek üzere alanların oranından daha fazladır. Bu nedenle içindeki kiracının tahliyesi zor bir mülkü ciddi bir fiyat avantajı olmadan birçok kişi almak istemez. Ev satılırken evi alacak olan mutlaka sizinle görüşecektir ve ne zaman tahliye edebileceğinizi öğrenmek isteyecektir. Siz eğer "ben ancak yasal yollarla burayı boşaltırım" dediğiniz anda evinizin şu andaki sahibi için berbat bir durum oluşturursunuz. Gidin bunu ev sahibinize söyleyin ve size kolaylık sağlsın aksi halde dediğim şekilde davranırsınız ve ciddi sıkıntı yaşar. Ondan direkt olarak para istemek yerine iki ay kira vermeden oturmayı teklif edin, kabul ederse mutlaka elinden yazılı belge alın ve protokol yapın.
    Bunların hiçbirini kabul etmezse ve buna rağmen ev satılırsa yasal haklarınız şöyle: Evi alan size evi aldıktan sonra 1 ay içinde evi boşaltmanızı istediğine dair noterden ihtarname çekmek zorunda. Sizin ihtar elinize geçtikten sonra evi boşaltmanız için 6 ay süreniz var. Bu 6 aylık süre boyunca evin yeni sahibi size dava açamaz, sizde 6 ay boyunca kirayı mevcutta ödediğiniz rakam üzerinden evin yeni sahibine ödemeye devam edeceksiniz. 6 ay dolmadan dava açarsa da gider itiraz edersiniz ve dava hemen düşer. 6 ay süre sonunda ev sahibi haklı bir gerekçeye, örneğin kendim oturacam diyerek size dava açabilir bu durumda da tahliye davasının sonuçlanması yaklaşık 2 yıl sürer.
    Gayet açıklayıcı olmuş. Benim gibi kiracılar için iyi oldu öğrendiğim.

AliGizda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konu biraz geride kalmış, cevap veren herkese tekrar tekrar teşekkür ederim.

Evde ha satıldı ha satılcak korkusu yüzünden huzur kalmadığından erkenden boşaltalım dedim ev sahibiyle anlaşıp erken çıkıyorum evden.Dün Beylikdüzünde yeni bir ev tuttum. Yeni ev sahibim tabir-i caizse şeker gibi bir insan.
    @K0213 Furkan abi, evde huzursuz oturmak, kötü olmak istemediğim için çıkıyorum evden.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hakkınızda hayırlısı olsun.

Cliosportve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evler uzaklaştı fakat işyerine yakınlaşmışız
    Hayırlı olsun
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben 30 a aldım adam 31 dese almayacaktım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı marikan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hakkınızda hayırlısı olsun.
    Çok sağol abi.

Alıntı Cliosportve Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evler uzaklaştı fakat işyerine yakınlaşmışız
    Hayırlı olsun
    Abi burdayken bi görüşemedik. Pazartesileri AyMarka' dayım sürekli gelicem yine eşim zaten AyMarka' da çalışıyor.

Cliosportve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AliGizda Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok sağol abi.

Abi burdayken bi görüşemedik. Pazartesileri AyMarka' dayım sürekli gelicem yine eşim zaten AyMarka' da çalışıyor.
    Valla denkleşemedik
    Özelden numaramı yazıyorum
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben 30 a aldım adam 31 dese almayacaktım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Cliosportve Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla denkleşemedik
    Özelden numaramı yazıyorum
    Sağolasın abi
    Bugün göremedim Clio' ları, benim arabada bugün sağlık ocağının çıkmazında

dasemert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benzer bir durumu yaşadım bir kaç ay önce.6 Aylık peşin + depozito + 1 kira komisyon verdim emlakçıya.Ev pırıl pırıldı,2 ay sonra bütün odaların tavanı akmaya başladı.8.ay oldu hala akıyor.Evi satıyoruz ama oturcaksınız dedi emlakçı.Bir gün alacak biri çıktı kadın dedi ki evden hemen cıkcaksınız.Emlakcı tamam de diye işaret yaptı arkadan.Dedim ben 1 yıl boyunca cıkmam kontratım var kadın vazgeçti.Emlakçıya dedim 6 Aylık kiramı + komisyonumu geri ver çıkayım.Sonra vazgeçtiler.Şimdi 15inde taşınıyorum gelip tavanı boyadılar alacaklılar fark etmesin diye.Hala akıyor tavan musluktan akar gibi.Hayırlısı olsun en iyisini yapmışsınız bizde yorulduk huzuru kaçıyor insanın gerçekten.
    dasestar

gkhn55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İstanbuldayken aynı durum başıma geldi kontratımın bitme sürecine yakın oturduğum ev satıldı alan kişi yatırım amaçlı aldı istediğin kadar otur dedi.İkametgh değişikligi olduğu için ben kendim çıktım.Aynı durum sendede olabilir düzeninde bozulmamış olur.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler