Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Yanlış anlaşılmasın teşvik amaçlı yazmadım kimseye. gece yolculuğu dışında 120 130 arası kısmen yeterli bir sürat zaten otobanda olsa cezasını öderim diyen basabilir tabi![]()
bu sistem kime yarar picasso tarzı bir aracın vardır kalabalık birde ailen.. takarsın cruise 110 km hıza tıngır mıngır orta şeritten saatlerce gidersin .. gerçi insanında fena uykusu gelir..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Ben aynı fikire değilim. Bir şeye ceza yapılabilmesi için kanunda yeri olması gerekir. Sizin yazdığınız gerekçeler belki bu %10 luk payın konulma gerekçesi olabilir.
Fakat kanun çok açık ve net. Hız sınırını %10 ile %30 arasında aşmak yazıyor. Dolayısıyla hız sınırını %9 aşan kişiye ceza yazman imkansız.
Bugün günü birlik istanbul a gitmem gerekti.şu an da bolu dağında mola verdim.zaten ortalamayı tutturmak için 120 130 arasıydi hızım giderken Sakarya da yol kapaliydi.dönüşte bolu da çalışma var ömrümün en uzun yolculuklarından birisi oldu.bolu dağı yine eski bolu dağı hiç özlememişim
Benim hgs etiketim kayboldu, bankadan almıştım içinde para var. Şimdi hgs etiketsiz otoban kullansam bakiyemden otomatik otoban ücreti düşer mi yoksa cezalı geçiş mi sayılır? Birde tekrar hgs mi yine aynı bankadan mi almalıyım?
History;
1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG
hgs plakaya kayıtlı oldugu zaman en uzak mesafe alır ama ceza olmaz sanırım... giriş kaydı hgs den almadıgı ıcın hız cazasıda kesmez sistem sanki ?
Ya arkadaş gurbet elde memlekete gidiş için çabuk gidiyoruz diye 100 km yolu uzatıyoruz yola da para veriyoruz rezilliğe bak. 600 km yerine 700 km yapıyorum sırf ailemi 1 saat daha çok göreyim diye. Gittiğim sürat de 140 160 yani. Sitem etmeyi bırakayım da şunu sormak isterim size. Uygulama tüm otoyollarda başladı mı? Kahramanmaraştan otobana bağlanıp aksaraya kadar bu yolu kullanıyorum. Burası hakkında bilgisi olan varmı sabah yolculuk var inşallah. Herkese kazasız belasız sürüşler.
İki gün önce karayolları yönetmeliği madde 100 ve 101 güncellenmişti okumuştum, sınır 120 km otobanda %10 tolerans verildiğinde 132 km geçme diyor. geçende demiştim gene diyorum yakında akünün kutup başına sayaç bağlayıp fatura kesecekler.
ANK-İST otobanından hiç korkmayın, tünel kapalı Bolu dağın veriyor binlerce aracı bildiğin Kılıçdaroğlu gibi yürüyerek çıkıyorsunuz, haa bu arada Kılıçdaroğlu demişken, E5 i kapatıyorlar yolu TEM e veriyorlar tabii ki TEM giriş çıkışları fecaat... dün 400 km lik ANK_İST 8 saatte geldim, devlet yavaş geldiğim için bana ceza yazar mı biliyorsunuz bir de minimum hız limiti var otobanda!
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)