Dun garanti olsun diye otobandaki dinlenme tesisinden mazot aliyim zaman gecsin diye girdim iceride yuzlerce arac ceza yememek icin girmis vakit geciriyorlardi istasyona zor girdimizmir cikisindan da millet emniyet seridinde duruyordu cok sacma bir uygulama olmus otobanin anlami kalmamis eziyete donustu resmen
![]()
mahmutbey- edirne gişeler'e ne kadar süre veriyor sistem
Keske gece 00:00-06:00 arasi serbest olsa. Gun icinde istanbul ve cevresi icin zaten istesende 120 yi gecemiyorsun. Bari gece yol bosken 140-150 basip gelelim. Artik bir cok arac bu suratlere rahatlikla cikiyor zaten
Ülkede yükselmeyen tek şey araç KM leri![]()
sen şimdi git 300 bin liraya 500 bin liraya araba al 10 bin liralık renault 12 raneult 9 ile aynı hızda git ..
zengin fakir belli olsun 300-500 bin vermişsen 200-300 tl de verirsin ekstradan ne olucak sana koymaz tarzı..
parası olan basar cezayıda öder geçer.. parası olmayan bekler yada limit hızda gider..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
en iyisi gişeden geçerken araçtaki ortalama hızı sıfırlamak sonraki gişeye 1-2 km kala konrol edersin %10 aşma hakkımız var sanırım otobanda 130 a kadar kurtarıyor olması lazım. illaki gişelerde biraz trafik falan olur
%10 tölerans hakkı tali yolda var diye biliyorum otobanda yok..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Sivrihisar civarlarından başlayıp Ankara girişine kadar uygulanan benzer bir ortalama hızla radar tespiti var. Uyanık sürücüler uygulamanın ya başladığı ya da bittiği radara gelirken bir kamyon arkasına saklanıyor ve otomobilini radara göstermiyor, sonra Allah ne verdiyse basıyorlar. Ama bu sistem otobanlarda gişeden gişeye olacağı için ne ön plaka sökmenin, ne de kamyon arkasına saklanmanın faydası olacak![]()
Tunel, viyaduk ve bayir asagi olan virajli yollarda 90-100 gibi hiz limitleri oldugunu hatirliyorum ozellikle osmaniye gaziantep arasi otoyolda cok fazla viyaduk tünel vb daha dusuk hiz limiti olan bölgeler var. Bu bölgeler icin ayri bi hesap mi yapacagiz yoksa komple tum yolu 120 olarak mi hesap edicez. Cok buyuk farklar olacagini zannetmiyorum limitte gitmedigin surece ama insanin kafasi karisiyor yinede. 1-2 dk icin radara dusmek istemem sahsen.
Bu isten en cok karli cikan otoyoldaki dinlenme tesisleri olacak gibi duruyor bayagi hareketlenecek artik![]()
Ben ist Ankara arası 209 la radara girdim daha da basmam zaten, şu koridor muhabbeti sonrası acelem de olmazsa e5 ten devam en azından gezerek giderim hedefe
Edirne ist arası da gişeden gişeye 215km civarı 2 saat altında giren yanar sanırım
238 km olması lazım, bende artık İstanbul'a gideceğim zaman e5 ten giderim Zaten 120 ye kadar hız limiti var %10 pay ile 10 tl extra otoban ücretide cebimizde kalır otoban da hız sınırı olucaksada 160 km olmalı bence 120 den paylı 132 km çok düşük bir hız , bana göre temmuzda başlamasının en önemli sebebi de gurbetçilerin girişlerinin yoğun olması zaten esas cezayıda onlar yerler...
@oguzedr
Kank 238km olan kısım ist merkez yani Eminönü olması lazımbdüzü 120 sabit gidince net 1 saat 50 da 2 saat arası sürüyor Bahçeşehir trafiğine girmeden çünkü
![]()
yani dediğin gibi çok büyük fark yaptırmaz sanmıyorum.. hesaplarken tahminim onun hesap kitabını yaparlar .. matematik işleri bunlar içler dışlar çarpımı zor işler değil..
otoban girişlerine zaten devasal tabelarlala bir kaç km aralıklarla ortalama a gişesinden b gişesinin çıkış saati yazmaları gerekir bence..şimdi denebilirki 120 km hız ve altında gidenlere gerek yok ama adam olaki dangılıkla 130-140 a çıkdı yada araba yokuş aşağıda 120 ile giderken devirlendi 140 a çıkdı fark etmediniz ..
Bende ceza işlemi uygulanıyor diye biliyorum yalan olmasın hatta ödeyen kişiler şöylemişti bana 1 Temmuz'da Kapıkule de ciddi yoğunluk başladı çok araç girdi o yüzden esas bu uygulama onları baya etkiler çünkü hemen hemen hepsi 200 civarı gidiyor 130 ile giden ben görmedim otobanda gurbetçilerde![]()
Verilere gore asiri hizdan dolayi olusan kazalar %41 ile acik ara birinci sebep en yakin sebep %12 ile kavsaklardaki gecis ustunlugu
Yani kisaca kazalarin nerdeyse yarisi asiri hizdan oluyor
Ama insan Turkiye de dogal olarak iyi niyet beklemedigi icin art niyet ve insanlari avlamak olarak goruyor bana oyle geliyor mesela
Ben hergun 90 la giderken yanimdan ortalama 100 le (110-120..) giden kamyon ve otobuslere hicbisey olmadigini gorunce niyeti acikca gorebiliyoruz
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)