Merhabalar,
Yeri değil belki ama bir sorunla karşı karşıyayım ve yanlış yapmamak adına foruma bir danışayım istedim. Başlıkta biraz saçma oldu ama başka ne yazılır bilemedim. Geleyim sorunuma;
15.08.2016 tarihinde Turyap Yenibosna Temsilciliğinden 2+1 bir ev kiraladım. Bir yıl kontrat yaptık. Kontratı emlakçıyla yaptım ve ev sahiplerini evi kiralayana kadar hiç görmedim. Ev sahibi bizle tanışmaya geldiğinde yanlış hatırlamıyorsam ben elektrik, su, doğalgaz aboneliklerimi bile yaptırmıştım ve ev sahipleri geldiğinde evi satma durumlarını olduğunu söyleyince büyük bir gol yedik. Acaba satarlarmı korkusuyla bu zamana kadar geldik ve geçen hafta ev sahibinin artık durumlar kötü, evi satma durumum var demesiyle korkularımızla yüzleştik. Benden evin fotoğraflarını istediler çektim gönderdim, müsait olduğunuzda emlakçı gönderelim fotoğraflarını çeksin dediler bu seferde ben daha geri dönüş yapmadım. Şimdi sorularım;
-15.08.2017 tarihine kadar kontratım devam ediyor, bu süre zarfında eve alıcı ve emlakçı sokmama hakkım nedir?
-Kontrat bitimini beklemeden ev bulup çıksam ev sahibinin bana bir yaptırımı olurmu?
-Ev sahibi veya emlakçıya taşınma parası, emlakçı komisyonu ve taşınacağım evin emlakçı komisyonunu yükleme gibi bir şansım varmı?
Bunları soruyorum çünkü emlakçı bozuntusuna 2000 TL emlak komisyonu ödedim ve sadece 7 ay oturduğum eve. Şimdi taşınma masrafı, bir daha emlakçı komisyonu, perdelerimiz bu eve göre yapılmıştı bir daha perde masrafı vs vs çıkacak, bunları karşı taraflardan birinden tahsil edebilirmiyim? Eşim bu durumdan çok etkilendi ve belki çok küçük bir şey gibi görünebilir ama daha çevreye yeni alışmışken o çevredende ayrılmak durumundayız. Kiramı günü sabahı saat 9:00' da yatırırım, aidatımı asla aksatmadım.
Ne yapabilirim, ne yapmalıyım, sizce izlemem gereken en doğru yol hangisi olur?
Bu arada Yenibosna Radar civarı veya metrobüse yakın Sütlüce veya Halıcıoğlu civarı ev arıyorum, çevresinde olan varsa ilgilenebilirim.
Şimdiden vereceğiniz her bilgi için teşekkür ederim. Konu gereksiz görülürse silinebilir.