User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
31 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Kurgu ve montaj için laptop önerisi

hddsheriff - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kurgu ve montaj için laptop önerisi

Kız kardeşim radyo televizyonculuk okuyor. Kurgu ve montaj yapabileceği bir laptop a ihtiyacı var.
    Kullanacağı programlar, Adobe premiere pro cc, after effects, photoshop, davinci Resolve olduğunu söyledi. Msi oyun laptoplarını önermişler ama 13-15 bin tl civarında önerilen bilgisayarlar. Bu işlerle uğraşan bilgisayardan anlayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. 2. El araba parası vermek pek işime gelmiyor açıkçası 3-4 sene işini görecek laptop önerileriniz neler olurdu ? Buradan da aynı öneriler gelirse mecburen o rakamlara çıkıcaz mecburen.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Premier zaten başlı başına kaynak tüketici.
    Tavsiye edilen makinalar, kullanacağı programlara bol gelmez. Abartmamış insanlar yani. Rakamlar öyle artık.

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eger ozellikleri isinizi gorurse Ingiltere Amazondan almis oldugum Asus ROG Strix marka laptopum var. Ultrabook'a gectigim icin satmayi dusunuyorum.

Specler: i7-6700HQ / 16 GB RAM / 128 GB SSD+1TB HDD / GTX 1060 6 GB / 17.3 inc FHD
    "Korkmadık, savaştık"

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MBuğra Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eger ozellikleri isinizi gorurse Ingiltere Amazondan almis oldugum Asus ROG Strix marka laptopum var. Ultrabook'a gectigim icin satmayi dusunuyorum.

Specler: i7-6700HQ / 16 GB RAM / 128 GB SSD+1TB HDD / GTX 1060 6 GB / 17.3 inc FHD
    Yazmayi unuttugum arti olarak orjinal lisansli Windows 10 var uzerinde.
    "Korkmadık, savaştık"

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fiyatlar malesef cok yukseldi. İstanbuldaysabiz gidip monster laptoplari inceleyebilirsiniz. Yerleri kadikoyde. Msi ve asus gibi markalara oranla fiyatlari biraz daha uygundur. Garanti konusunda da gercekten yardimci olmaya calisiyorlar bir problem cikarsa. Ben 1.5 sene kullandim aekadasim 4 senedir falan kullaniyor hic temizlik yapmadi ve gunde 10 saat falan kullaniyordur hala sapa saglam.

rain man - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mobilite aranan şart mı? Eğer laptop bu iş için alınacaksa olmaz diye bir şey yok ama boşa para israfı. Workstation için yarı parasına işinize yarayacak bir ryzen mini itx sistem kurulur ve daha maliyet etkin olur tahminen. Hem daha iyi performans alırsınız hem daha az ücret ödersiniz. Ayrıca mini itx kasalar falan çok portatif taşıması da rahat dekore etmesi de

Bir de 15 inç ekranda görsel çalışmak çok zor olsa gerek elbet harici monitör gerekecek.

Emre İlbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rain man Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mobilite aranan şart mı? Eğer laptop bu iş için alınacaksa olmaz diye bir şey yok ama boşa para israfı. Workstation için yarı parasına işinize yarayacak bir ryzen mini itx sistem kurulur ve daha maliyet etkin olur tahminen. Hem daha iyi performans alırsınız hem daha az ücret ödersiniz. Ayrıca mini itx kasalar falan çok portatif taşıması da rahat dekore etmesi de

Bir de 15 inç ekranda görsel çalışmak çok zor olsa gerek elbet harici monitör gerekecek.
    Aynı öneriyi yapmak için girmiştim

bencede masaüstü toplayın, bizim ofisteki grafiker arkadaşlarımız bu şekilde daha rahat çalışıyor,

bir Render almak bazen günler sürebiliyor, masaüstü bu açıdan da iyi oluyor,

yapılan işleri dışarıya çıkarmak sorun olacaksa, o zaman laptop artı monitör alın derim, hayırlısı olsun

R-13239 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ayni is icin ben de laptop bakiyordum, cozumu ryzen sistem toplamakta buldum. Kesinlikle tavsiye ederim.

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ogrenci icin laptop daha mantikli olucaktir. Yeri gelicek okulda projeyi bitirmek icin kalicaklar. Yeri gelicek arkadas evinde starbucksta calisicaklar itx ne kadar ufak olsada laptop gibi bir mobilitesi yok

melihyilmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    özelden yazdım hocam elimde msi var sıfır kutusu acılmamıs uygun fiyata.
    "Vurur yuze ifadesi,emisyonda hilemi yaptin bitanesi" VW BLUEMOTİON

tiMachine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla abi açık söylemek gerekirse bu iş için böyle bir masraf doğal en fazla 1 2 bin lira oynar ama grafik kartları bu kadar pahalı iken daha aşşağısı bir fiyat beklemek hayal oluyor. Ancak ileride ticari olarak bu işten para kazanabileceği için ileriye dönük bir yatırım olarak düşünmekte fayda var. Msi modelleri iyi çıkış yaptı, Monster modelleri de iyi ancak kardeşiniz bir kadın olduğu için takoz gibi bilgisayarlar biraz rahatsız edebilir, bu nedenle msi'ın kasaları daha narindir

kurtbil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 sene Laptopla idare ettim ben de ama yeni masaüstü topladım. Ben motion design yapıyorum ama kurgu, montaj işlerim de oluyor. Kardeşinin çalışmaları sadece Premiere ile sınırlı kalmadığında laptop yetmemeye başlayacak. İstek illaki laptop ise msi, asus ve monster' ın üst segment serilerine bakın. Konu render almak olunca tasarıma falan bakmadan fan konusunda en ideal olanını almak zorundasın. Mümkünse çift ssd olsun üstünde. m.2 sata bağlantılı olmalı onlar da. İşlemcisi overclock yapmaya müsait olsun. Ram konusunda en az 32gb olmalı, mümkünse 64 gb a yükseltmek için ram slotu da 4 tane olmalı. Bunları sıralayınca ne yazıkki fiyat da 10 bin ve üzerini buluyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Edit: Premiere odaklı yazmışım ama after effects kullanıcısı olarak laptop kesinlikle yeterli değil araba parası vermedikçe. After effects direk ram ve işlemci odaklı oldu. Adobe son sürüm after effects'te cuda teknolojisinden uzaklaştığı için ekran kartı neredeyse önemsiz hale geldi. Yeni laptoplar ekran kartı konusunda gayet iyi ama yüksek meblalar harcanmadığı sürece işlemci ve ram konusunda ortalama makinalar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Flood gibi olacak ama unutmuşum,
    Apple ürünleri işini görebilir.
    Benim zaman zaman basit işler yapmam gerekiyor, 4 GB ram ile Macbook air bile altından kalkabiliyor. Pro ve 8 üstü RAM işini görebilir. MacOS işletim sistemi ile tabi. Windows işin içine girecekse (ki kardeşin madem bu sektörde okuyor işin Mac ile döndüğünü söyleyebilirim) her şey değişiyor.
    Rakam yükselir ama cihazın eskime payı katıldığında diğerlerine göre ucuza bile gelebiliyor.

hddsheriff - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkese çok teşekkürler , konuyu okuttum ryzen de karar kıldık. Biraz araştırma yapayım bakalım neler çıkacak.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ryzen ve intel arasıdaki performans farkını veren güzel bir test yapmışlar After Effects baz alınarak, incelemekte fayda var.

After Effects CC 2017.2 CPU Comparison: Skylake-X, Kaby Lake-X, Broadwell-E, Kaby Lake, Ryzen 7

rain man - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kurtbil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ryzen ve intel arasıdaki performans farkını veren güzel bir test yapmışlar After Effects baz alınarak, incelemekte fayda var.

After Effects CC 2017.2 CPU Comparison: Skylake-X, Kaby Lake-X, Broadwell-E, Kaby Lake, Ryzen 7
    Testte sıkıntı var ama. Şöyle ki ryzen mimarisi itibariyle yüksek frekanslı ramlarden fayda görüyor. 3200 ve üstü hızlarda olmalı ayrıca maliyetleri ve chipsetin 2020ye kadar yeni çıkacak işlemcileri destekleme sözünü de ekleyince vazgeçilmez yapıyor

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kasa topla hocam 5-6 milyara orta halli toplanır o programlar işlemci katili ürünler

ama illa laptop diyosan 5.5 kg ile bu alet iyidir

MSI GT83VR 7RF(Titan SLI)-201TR Intel Core i7 7920HQ 64GB Fiyatı

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler