User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
35 sonuçtan 20 ile 35 arası

Konu: Kreş Servisinde Unutulan 3 Yaşındaki çocuk ölmüş

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Çocuk için kreş açmak o kadar basitki aklınız almaz ben geçen sene kosgebe gittim genç girişimci olmak için beni bir sınava soktular orda sınava girerken sınıftan kadınlar çıkıyordu bir birleriyle kavga ediyor hepsi ***** yalaka tiplerden birde. Çocuk yuvası açmak için ordalarmış meğer devlet kosgebden kredi veriyordu onlara. Beni ise sınavı kazandığım halde başka bir yere daha baş vurun diye desteklemedi. Evde oturan çocuğu bile olmayan dünyadan bir haber olanlar devletten kredi alıp böyle yerler kurdukça bu tarz haberler alırız ne yazıkki. Güzel ülkemde herşey torpile olmasa denetimde olsa ama yok ne yazıkki. Olan bir haber ailelerin ufacık çovuklarına oluyor.
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kres olayinda sunu atliyorsunuz, bizim zamanimizda sokakta oynar sosyallesilirdi, simdi parka goturuyorum bizimkini, cocuk yok, yetiskinle etkilesim bir yere kadar, cocugun sosyallesmesi icin de gerekli kres..
    Benim cocuga oz teyzesi bakiyordu,2.5 yasinda ben okula gitmek istiyorun dedi cocuk.. Bir yerden sonra yetiskinler cocuga yetmemeye basliyor..

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı G.U.Z. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kres olayinda sunu atliyorsunuz, bizim zamanimizda sokakta oynar sosyallesilirdi, simdi parka goturuyorum bizimkini, cocuk yok, yetiskinle etkilesim bir yere kadar, cocugun sosyallesmesi icin de gerekli kres..
    Benim cocuga oz teyzesi bakiyordu,2.5 yasinda ben okula gitmek istiyorun dedi cocuk.. Bir yerden sonra yetiskinler cocuga yetmemeye basliyor..
    hocam kreşler kapatılsın kimse göndermesin denmiyor ki, Allah korusun çocuğumuz elimizden kaçtı yola atladı araba geldi vurdu kaybettik yavruyu, sorumlusu ona çarpan araba mıdır? başımıza kötü bir şey gelmeden hiç bir şeyi sorgulamıyoruz... şimdi sorsan 'ay kreşe gönderdim küfür öğrendi, ay kreşe gitti hastalık kaptı, ay kreşte kavga etti!' eh kendin bak o zaman 'ama benim hiç vaktim yok ki!'...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 01ayk01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ha bide Adana'da ozel okullarin bir cogu , cocugu ilk okula kaydettirirken kres'e gittimi diye sorup eger gitmediyse kres'e kaydetmeye calisiyolar. Kres'e gitmeyen cocugu ilk okula almaya gonulsuz yaklasiyolar. Anlamadim bu nasil boktan is
    Tamamen para ile ilgili, yoksa çocuğu falan önemsedikleri yok. Sadece anne babalara süslü süslü cümleler kuruyorlar, şöyle imkanımız var böyle imkanımız var diyorlar.

Sınıfta 10 kişi olacak sonra bir bakıyorsun 15 olmuş 20 olmuş. Çocuk başlı başına birebir ilgi gerektiren bir varlık, anne baba olanlar bilir.

aynı anda 1 kişinin 10 çocuk ile ilgilenmesi İMKANSIZ bir durum. Ne yapıyorlar bol oyuncak ve salıyorlar ortaya yavruları kendi hallerinde kaynaşıyorlar.

assan ne olur kessen ne olur, dedesi ağlıyordu sırada ben vardım dedi, içim parçalandı gözlerim doldu o lafa.

mikelazi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    haberi okuyunca yeminle yıkıldı.

hayat bukadar ucuz olmamalıydı

3 yaşında bebek.

Allah sabır versin,mekanı cennet olsun

marikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ghibli06 hocama katılıyorum. Bir çok anne baba kendi rahatı için çocuğunu kreşe gönderiyor.
    Bir çocuğa en iyi annesi bakar. Çok çok nadir istisnası olabilir bunun. En azından okul çağına kadar anne bakmalı çocuğa. Çalışıyorsa çocuğu için bırakmalı. Tek maaş ile geçinilmez demeyin. Geçinen bir çok insan var. 150m2 değilde 100m2 evde oturulur, 2017 model değilde 2007 model araca binilir ama geçinilir. Sırf çocuğu için insan bunları göze alır, alabilmeli. Alamıyorsa sorunu kendinde aramalı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı marikan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ghibli06 hocama katılıyorum. Bir çok anne baba kendi rahatı için çocuğunu kreşe gönderiyor.
    Bir çocuğa en iyi annesi bakar. Çok çok nadir istisnası olabilir bunun. En azından okul çağına kadar anne bakmalı çocuğa. Çalışıyorsa çocuğu için bırakmalı. Tek maaş ile geçinilmez demeyin. Geçinen bir çok insan var. 150m2 değilde 100m2 evde oturulur, 2017 model değilde 2007 model araca binilir ama geçinilir. Sırf çocuğu için insan bunları göze alır, alabilmeli. Alamıyorsa sorunu kendinde aramalı.
    Okutmayalim kadinlari bence, hamilelik dahil 6.5 sene is hayatindan ayri kalan bir kadin bir daha ne yapabilir

sinisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynen dediğiniz gibi. ben de kizim okul yaşına gelene kadar evde yetişmesinden yanaydım ama bizim büyüdüğümüz şartlarla şimdinin şartları bir değil. eskiden aileler kalabalıktı annane dayı amca varsa onların çocukları en kötü haftada bir görüşülüyordu. şimdi ise aileler daha küçük birbirinden kopuk. çocuk sokağa bırakamıyorsunuz ortam *****. ayrıca şimdi çocukların kavramaları öğrenmeleri de çok hızlı. siz zorla eve tıkarsanız çocuğu gelişimini durdurmuş oluyorsunuz. ne kadar çocuğu gelişmeye zorlarsanız çocuk bir şekilde kendini geliştiriyor. biz de artık çocuğa yetişemez hale geldiğimizi hissettiğimizden eşim henüz çalışmamasına rağmen bu sene kreşe başlatacağız. çocuğu başından atmak için kreşe yollayanlar var mı, olabilir. ama kreşe karşı olmak yanlışmış onu anladım

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    haber çok üzücü ve verilecek hiç bir ceza aileyi soğutmayacak...

Ülkemizde kreşlere bu kadar talep olmasının bi nedeni de, artık anne baba çalışmak durumunda ve yeni nesilin çoğu kayınvalidesiyle sorunlu... önceden babaanne-ananene bakardı annesi babası çalışan çocuklara şimdi gelin yada damat kayınvalideye bilenik yada tam tersi kayınvalide damat yada geline bilenik şekilde olduğunu görüyor ve duyuyoruz. bu yüzden kreş en kolay çözüm...

bazılarınız diyebilir eğitimdi v.s. tamam illaki eğitim ama abi 2 yaşında çocuk kreş nedir yaw zaten hayatları 5.5 yaşı itibariyle okullarda geçicek belki en az 12 sene 20 sene okuyanda olacak... bizler 6-7 yaşında başladık genelde yaşıtlarımın çoğu anaokulu falanda görmemiştir.

ülkemizde şuan çocuk olmak bence cidden zor... eğitim sistemi, sapıklıkların çokluğu, sokağa çıkamamak, arkadaş edinememek, saçma sapan bir teknolojiye müptela edilip hayatı bilgisayardaki oyunlardan ibaret olarak sanmak v.s v.s.
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Okutmayalim kadinlari bence, hamilelik dahil 6.5 sene is hayatindan ayri kalan bir kadin bir daha ne yapabilir
    Okutmayalım değilde çalıştırmayalım yazmak istedin sanırım.
    Bizdeki izin süreleri çok kıt. Adamlar 47 haftalara varan ücretli izin veriyor. 3 Yaşına kadar evde bakılması için iş yeririn izin vermesi desteği oluyor. Bizde, meydanlarda yap yap diye çağrılar var ama arkasında destek yok. Bizde, kontrolsüz çoğalma var, haddinden fazla nüfusu var, iş yok...vs

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bizdeki izin süreleri çok kıt. Adamlar 47 haftalara varan ücretli izin veriyor. 3 Yaşına kadar evde bakılması için iş yeririn izin vermesi desteği oluyor. Bizde, meydanlarda yap yap diye çağrılar var ama arkasında destek yok. Bizde, kontrolsüz çoğalma var, haddinden fazla nüfusu var, iş yok...vs
    Calistirmayacaksak okutsak ne olacak ki izin hakki artsa bizim hoduk isverenler kadin calistirmaz maalesef

rain man - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çalıştığım ilçede kadınlara ve erkeklere aile planlaması eğitimi vermek istediğimi bi toplanıda söylediğimde belediye başkanı ile bayağı sıkıntı yaşadım Bırak hocam millet istediği kadar çocuk yapsın dediler...

semavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benzer bir durumu yasayan bir tanidigimiz var... 3 cocugu icerisinde en duskun oldugu cocugunu kaybetti... Ne kadar sevdigini anlatamam...

Allah bu acilari yasatmasin...

Cocuk sahibiyim... Ailelere suc bulamam... Oyle durumlar yasaniyor ki, ayiplayamiyorum... ancak basireti baglanmis diyorum... Kimse evladini bilerek olumun kollarina birakmaz...

Kres konusuna hic girmek istemiyorum... Asagi tukursen sakal yukari tukursen biyik o olay...
    Biraz saygı... Dünya herkesin...
    youtube.com/c/KadirZora
    www.zoramotors.com
    https://www.facebook.com/ZoraMotorHouston

Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rain man Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çalıştığım ilçede kadınlara ve erkeklere aile planlaması eğitimi vermek istediğimi bi toplanıda söylediğimde belediye başkanı ile bayağı sıkıntı yaşadım Bırak hocam millet istediği kadar çocuk yapsın dediler...
    Sana ne kardesim Hele ki profilinde ki ilde isen, iki kere sanane

Dinler, siyasiler sunlar bunlar hep cocuk yapmayi kutsadigi icin bu tip bilinclendirme calismalarina hep karsi cikiliyor... Tepki alman normal

Bende 2 cocuk var... Klasik, C.baskaninin sozune uy diyenlere, once onun cocuklari 3er taneyi yapsin, sonra bende dusunurum diyorum...
    youtube.com/c/KadirZora
    www.zoramotors.com

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Calistirmayacaksak okutsak ne olacak ki izin hakki artsa bizim hoduk isverenler kadin calistirmaz maalesef
    Kadının çalışmasına da okumasına da karşı değilim. Çocuktan önce eşimi 2.üniversite için teşvik ettim. Ne oldu, çalıştığı yerde hiçbirşey değişmedi, ahbap çavuş ilişkisi olduğundan olmadık bilgisizleri önüne geçirdiler. Şu an prim gün sayısını doldurmak üzere, çocuk ondan ilgi istiyor, ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız.
    Çocuk için karar verdikten sonra benim şahsi görüşüm en azından 3-4 yaşına kadar annenin çocuk ile ilgilenmesidir. Kadının yaşı erken ve kariyer anlamında da birikimi varsa sonrasında illaki bir yol bulunur.
    Dünyaya bir daha gelmiyoruz, o çocuk bir daha o yaşını da görmeyecek. Ayrıca, anaokulları da işi çocuk gelişimi veya bakımından çok ticarete dökmüşler. Ağızlarından ilk çıkan şey dersler ve ingilizce oluyor. Apartmandan bozma yerler, efendim bu okulda biz dönem sonunda dil sertifikası veriyoruz demeler. Hatta bazı okullarda iş iyice ticarete dönmüş, biz çocuğunuz ile görüşelim ama önce 200-300 TL canlıyı görelim demeler. Oyun çağındaki çocuğa ne dersi ya, bir tanesi bana bir ingilizce ders kitabı gösterdi, zannedersin Oxford'da anaokuluna gidecek.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben oglumu bir krese gondermistim...

ABD ye yerleseli 6 ay oldu... Toplam 2 ay okula gidebildi ve dun amerikali ust komsum 'burada mi dogdu?' diye sordu... Ogretmeni beyaz amerikali idi Turkiye de...

Yillarca egitim araclari sektorundeydim... Son zamanlarda ise Universite de idareciydim...

Uzun yazmaya gerek yok...

25 yilimiz cop maalesef...

Allah sebep olanlarin belasini versin...
    youtube.com/c/KadirZora
    www.zoramotors.com

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler