Samanyolu alt yazı geçti az evvel.. Altından kaplı yer altı şehri varmış ve ulaşım çok rahatmış. Metroya ve hastaneye yürüme mesafesindeymiş.
Samanyolu alt yazı geçti az evvel.. Altından kaplı yer altı şehri varmış ve ulaşım çok rahatmış. Metroya ve hastaneye yürüme mesafesindeymiş.
Arifin mençıstıra attığı golü arıyordum yine mevzu tarsus kazısına geldi. Artık heryerden çıkmaya başladı
O gorgu tanığı konuştu! Bir oda dolusu altın gordum - Son Dakika Haberler
Eğer burada durup daha ileri gitmeyeceksek, niçin bu noktaya kadar geldik?
Son dakika: Tarsus'taki esrarengiz kazının sırrı cozuldu... videosunu izle | Sabah TV
a habere de düştüyse aydınlık yakındır
Haberler canlandı bu ara.
Bir oda dolusu altın gordum! - GUNCEL Haberleri
Haberler canlandı bu ara.
Bir oda dolusu altın gordum! - GUNCEL Haberleri.
Kazıyı Mersin Müze Müdürlüğü'ne bağlı arkeologlar yürütüyor. Burada, M.Ö. 300'lü yıllara dayanan bir yeraltı kenti bulundu. Bu kente açılan tek kapı da bu evin altında yer alıyor. 2012'de defineciler bu evin haritasını buluyor. Trafik polisi Mithat Erdal definecilerle tanışıyor ve kazıyı birlikte yapıyorlar. 300 metre kadar antik şehre iniyorlar. Kapının girişindeki bölüm, o dönemin fakirhalkına ait. Daha elit tabakanın veya kralın yaşadığı alan birkaç kilometre ileride. Bugüne kadar çanak çömlek, testi, gözyaşı şişeleri, çocuk oyuncakları gibi basit malzemeler bulunmuş. Ancak definecilerden ihbarcı olan bir kişi "Yeraltı geçidinde dolaşırken bir oda dolusu altın gördüm" demiş.
Daha demin ATV'de de haberini yaptılar, yıkılan evin sahibini bulmuşlar yaşlı bir teyze zorla çıkarmışlar kadını, 30 Ton altından bahsediyordu teyze.
R.E.S
Tv actim atv haberde suan konu isleniyor.
91' E34 M50B30 Avus blue
98' E36Cp Cosmosschwarz
05' E46Touring Titan silver
08' E90 335D Sapphire black
02' E46 M3 Individual Cabriolet
Bir üniversite öğrencisinin Bimer’e yazdığı yazıya cevap olarak, şu linkteki yazıyı göndermişler;
Mersin’deki Esrarengiz Kazı Hakkında Resmi Acıklama Geldi | Arkeofili
Linkteki Bimer açıklamasına göre özetle çanak-çömlek ve benzeri toprak gereçlerin olduğunu, kültür tabakasının çıkartılmaya çalışıldığını, mevsime göre zaman zaman çalıştıklarını, sondaj ve kazı izni aldıklarını falan yazmışlar.Pişmiş toprak gereçler için ben çatılara keskin nişancı konmasına, vekillerin bile içeri alınmamasına, bu kadar büyük ve kamuya kapalı çalışma yapılmasına, kapıdaki mermi izlerine falan pek anlam veremiyorum.
Neyse mevzunun arkeolojik bir kazı olmadığını sonunda birileri çıktı yazdıBimer' in cevabı dalga geçer nitelikte resmen
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)