User Tag List

Sayfa 8/8 İlkİlk ... 678
135 sonuçtan 134 ile 135 arası

Konu: kiyaslamalar (ulkeden ulkeye)

Korollacı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    butun yorumlari okudum bosa konusuyorsunuz isin ozeti bu videoda izleyin arkadaslar.

gecen sene 2. el 3 yasinda 1.4 cc ceyrek porsiyon motor korolla aldim kaskosu sigortasi kredi faizi derken bana maliyeti 70bin tlyi buldu. katara calismaya geldim begenmedigimiz ortadogu ulkesi katarda bu arabalarin yuzune bakan yok bildigin logan linea gibi sirket arabasi. yasam sartlarimiz cok zor ve refah seviyemiz cok dusuk kim ne derse desin. milletin parasiyla vergisiyle yol kopru yapiliyor devletin bankasindan kredi kullandiriliyor ve yanlis yapilan hesaplamalarla yandaslara 30 yil veya 40 yillik sozlesmelerle su kadar gecis garantisi veriliyor. bakiyorsun osmangazi koprusu 60 lira avrasya 15 lira. pahali diye gecen olmuyor aradi farki yine vatandasin vergisinden devletimiz oduyor bari fiyatlari uygun yapinda millet faydalansin devletin kasasindan fazladan para cikmasin. adam ise gidip gelmek icin sadece tuneli kullansa aylik min 780 tl verecek. hani sosyal devlet? nerde kaldi vatandasa hizmet? bi soz vardir ya olmasi gereken seylerin adini iyilik yapmak koymuslar diye ayni bu misal gibi. devletin asil gorevi olan seyleri vatandasa hizmet diye yutturuyorlar ve maalesef ulkemizdeki cogunlukda buna inanmis.
    Gülümsemesini Bilmeyen Tükkan Açmasın
    KARS Atasözü..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MK8800 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynen öyle , yurtdışında kaldığım her dönemde gözlemlediğim kadarıyla gittiğimiz her yerde huzuru ve toplum düzenini bozma konularında üstümüze yok , gerçi Asya geneli ve Afrika'dan göçmen statüsünde gelen her vatandaş zaten Avrupa'da sorun ama neyse .

Şimdi yorumum biraz ters görülebilir ya da Batı aşığı olarak algılanabilir ama problem değil yine de yazayım , ülkemi de çok severim aslında ama içindekiler soğuttu .

En başta eğitim olarak NET 100 yıl gerideyiz . Sorun tam da burada başlıyor

Herşeyin başı eğitim olduğu için de ne toplumsal yaşama , ne kamu düzenine dair gram saygı yok .

En basit örnek ; Ingiltere'de çevre kirliliği yaratırsan ağır cezaları var evet ama insanlar ağır cezalardan dolayı caymıyor , zamanında hem aile hem okulundan çevre bilinci edindiği için zaten ne yere tükürüyor , ne de yiyip içtiği park alanında ateş yakıp sonra '' belediye temizlesin amuğa goyikim hehehe '' diyip kalkıp gidiyor . Adam cezasını geçmiş , sağlıklı yaşama adapte olmuş , kamusal alana saygısı var , karşı tarafındaki adamın o alan üzerindeki kullanım eşitliğinden haberi var vsvs

Bir de bize bakalım ?

Sözde çok elit kesimiz oturduğumuz yerde daireler bile milyon liralarla satılıyor ( hani para refah getiriyor ya sözde )

Komşunun p,ç bebeleri 15.kattan kardeşinin bezlerini atıyor aq al işte bu adama 5.000 lira ceza versen n'olur?

Kendi eğitim,düzen görmemiş ki çocuğuna öğretsin.
    Bizde eğitim işi bile sıkıntılı, kişi unıversite bitirince hele birde okul iyiyse filan tamam ego 1 mılyon, sanıyorki eğitim bitti herşeyi öğrendim oldum ben öğrenme,sorgulama hayat boyu devam eder,20 yaşında öğrendiklerin aklında kalmaz zaten okul bilgileri. Bi hocanın güzel sözü vardı "okulda biz öğrenmeyi öğretiyoruz size".

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler