User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
32 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Uludağ Tatili Hk

S1NAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Uludağ Tatili Hk

Herkese merhabalar . Aralık sonlarına doğru 2 gece 3 günlük bir uludağ tatili aldım dün akşam. Kız arkadaşımla birlikte gideceğimiz ilk kış tatili olucak.
    Tüm günümün düşerek geçeceğini bildiğim halde snowboard denemeleri yapmak istiyorum . Ama ilk kış tatilim olduğu için aramızdan deneyimli kış tatili yapmış siz değerli dostlarımın tavsiyelerini zevkle dinlemek isterim . Çok fazla aşırı rahat bir bütçem olmadığı için ne nedir extra'dan neler öderim ya da ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim
    The Best or Nothing

YAS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Suraya park ediyim,banada lazım olacak
    91' E34 M50B30 Avus blue
    98' E36Cp Cosmosschwarz
    05' E46Touring Titan silver
    08' E90 335D Sapphire black
    02' E46 M3 Individual Cabriolet

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Snowboard konusunda bir şey diyemem ama normal kayak takımını 4 saatte öğrendim.

4. günümde ters takla atacaktım neredeyse Şaka bi yana gerçekten pahalı bir tatil bilginiz olsun. Tost ayran 30 lira falan. Kayak takımı kiralama 2 sene önce 30 liraydı (5günlük toptan fiyatı)

3 Skipass 280 lira (şuan baktım). Yani kısaca 3gün için orta hali bir tatil yapmak istiyorsanız 1000-1500 lira harcaman gerekecek. Tabi kasayı sadece sen olarak düşünüyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada düzeltmeyi unutmuşum, 5 günlük toptan günlük fiyatı. Yani 150 liraydı. + Hangi otelde kalacaksınız ?

EserBodrum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende bu konu üzerinden bir soru sorayım;

Uludağ olmasa da İstanbul'dan uçakla kolayca gidebileceğimiz güzel Uludağ'a alternatif hatta ucuz nereleri önerirsiniz?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EserBodrum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Uludağ olmasa da İstanbul'dan uçakla kolayca gidebileceğimiz güzel Uludağ'a alternatif hatta ucuz nereleri önerirsiniz?
    Kayseri Erciyes, Eruzurum Palandöken ve Kartepe'yi araştırın derim. Gitmedim ama oralar daha ucuz diyenleri duydum. Uludağ biraz daha etiket olduğundan sanırım fiyatları farklı. Birde kalabalık yerleşim yerlerine daha yakınlığından ötürü saplama var işin içinde

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kayak yapmayı yeni öğrenecekseniz 2. bölge daha ideal , 1. bölgenin amatör pisti ana baba günü oluyor. Hatta kayak için her türlü 2. bölge daha ideal.

2 de ağaoğlu ve kaya otelde kaldım. Ağaoğlu dışarıdan daha iyi duruyor ama kesinlikle değil. Kaya dışardan eski duruyor ama odaları revize edilmiş , yemekleri kat kat daha güzel.

Kayağa yeni başlayacaksan snowboard la başlamanı kesinlikle önermem. Normal kayak veya snowblade ile başlayabilirsin , çok daha hızlı ve kolay öğrenirsin, 1. günün sonunda kaymaya başlarsın. mutlaka 1 hatta 2 saat ders alın eğer öğretecek bir arkadaşınız yoksa yanınızda. Kendi başınıza öğrenebileceğiniz bir şey değil.

Bütçe meselesine gelince , zaten kayacaksanız skipass almanız mecburi , otelin altında kayak takımları hatta kıyafet dahi kiralıyorlar , fiyatları aşağı yukarı hepsinin aynı. Onun dışında dağın içinde yeme içme nispeten biraz daha pahalı , herşey dahil sistemden mümkün mertebe yiyip içmek bütçeyi biraz korur.

İyi tatiller şimdiden.
    [I]
    CORVETTE C7 Z51 STINGRAY
    BMW X3 SDRIVE

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1) Dışarıda yemek pahalı Aslında market bile pahalı.
    2) Kayak kiralamaktan çok yukarı çıkmak için kullanıcağınız skipass para tutuyor.
    3) Kayak kıyafeti önemli özelliklede yeni başlarken çok sık düşüceksiniz. Kıyafetlerle çıkmazsanız üstünüz başınız ıslanıcak ve zamanla o soğukta buz tutup kalıp olacak
    3) Ders alıp almamak size kalmış ama 1 saatte olsa tavsiye ederim. Board içinde kayak içinde 1 er saat ders alıp tepeye çıkmıştık(ben ve bir arkadaşım). İlk 1-2 iniş biraz sıkıntılı olsada 3. seferde inebilecek hale gelmiştik Tabi aynı durumda tepeye çıkıp inemeyende var. Kendinizi hazır hissetmezseniz çıkmamanızı tavsiye ederim, dağın yarısından yürüyerek inmek büyük zulüm. Küçük pistlerde yarım gün alıştırma yapın.
    4) Alkol kullanıyorsan yanında bir şişe viski, vodka artık ne tercih ediyorsan götürmeni tavsiye ederim. (Bütçe kısıtlı dediğin için tavsiye ediyorum.) Eğer festival dönemlerinde gidersen güzel eğlenceler oluyor.
    5) Aracın bagajında kesin zincir olsun. Yoğun yağışa denk gelirsen jandarma çıkışa izin vermiyor. Fırsatçı arkadaşlarda zincirleri 250-350 liradan satmaya kalkıyor.

Aklıma gelenler bunlar. İyi tatiller dilerim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    http://www.techturkey.com/forum/sohb...light=Uluda%F0

Üşenmedim konuyu buldum
    Geçen sene gittim kayak işini 4 saat civarında çözdüm ben 1. Bölgede kalmıştım sucuk ekmek 30 lira artı tam kayak pistinin sonunda cafe var ismi beceren 2 çaya 12 lira verince isminin nerden geldiğini anladım Uludağ'a çıkmadan tüm alkol vs alışverişini yap öyle git dağda herşey geçirmasyon

emresener - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    6-7 ocak bi geve konaklamalı kayseriye gidiyorum

4 kişi
    Adapark apart rezidansta kalcaz 2+1 tuttuk 150tl
    İki gün araba kiraladık 148tl
    Ucaklar git gel 170e fln geldi

Yanı kişi aşağı yukarı
    Yol konaklama ve arabayı 300e getirdik

Kayseride sucuk ekmek 20tl
    Akşam kaşıklada yemek midpoint fiyatlarında
    Yukarda günlük skıpass 70tl olması lazım
    Kayak kiralarını bilmiyorum kendi malzemeizi götürüoruz
    Ama uludağdan çok daha ucuz olur.
    Alternatif pisti çok fazla
    Talastan erciyese 30dk da çıkıosun zincir fln gerekmez öyle uludağ gibi saçma bi yolu yok duble yol ile gidion gelion.

Yılda 3-5 kez gidiyorum uludağa sadece ömrüm hayatımda 1 kere gittim.
    Uludağ piyasa yeri geri kalan yerler kayak sprounu gerçekleştireceğin yerler gibi düşünüyorum.

emresener - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Uçakla gidilecek en cuz nokta kayseri

Kars ve erzurum için hava şartları ve soğuk sebebiyle uçuş saatleri neredeyse hep günışında ve çok az sefer var biletler makul değil heleki haftasonu için

Kutluhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3 gün için sana önerim ilk gün büyük ihtimalle öğlene doğru otele giriş yapacaksınız. en erken 14:00 da kar kıyafetlerini (tulum kar elbiselerinden kiralarsın, sürekli popo üzeri düşeceğin için belinden düşmez) vs. giyip board'unu beğendikten sonra kara ayak basarsın. Bu noktada yapman gereken ortalama 2 saat zaten vakit geçireceğin için özel ders almanı öneririm. kayakla vs. hiç vakit kaybetme direk snowboard ile başla ve yılma 2-3 kere düşersin ama vücuduna hakim biriysen max. 1 saatte ayakta durmayı ve yavaşlamayı öğrenirsin. kız arkadaşında inşallah hızlı öğrenir yoksa sen onu hep beklemek zorunda psikolojisiyle kaymakta zorlanırsın.

İlk gün ayakta durmayı ve frenlemeyi kesinlikle öğrenmek zorundasınız. ikinci gün skipass alıp eğlenmeye devam edebilirsin.

Giderken yanına alman gerekenler;

bol bol çorap ve iç çamaşırı var ise termal alt ve üst tayt. + termal veya polar maske,boyunluk (maske fav.), gitmeden ucuz yollu kar eldiveni al orada kira parasına denk gelecektir.
    kendi aracın ile gideceksen 1,5 litrelik 6 adet su alabilirsin. abur,cubur at arabada dursun.

Son olarak ağrı kesici ve Tıyokas Jel bulundur gece çok düşerseniz. morluk vs. oluşmadan önlem alırsınız.

Fiyatlar konusunda her sene değiştiği için pek yorum yapmıyorum ama ortalama kişi başı 800-1000TL. bulunması lazım yanında ne olur ne olmaz..

iyi eğlenceler.

oxygen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uludağ ilk kış tatili için biraz yanlış tercih olsa da, sonuçta ortada alınmış bir tatil var ve tadını çıkarmak lazım

Öncelikle snowboard göründüğü kadar kolay, göründüğü kadar da zor değil.
    Bana kalırsa kesinlikle ilk 1 saat para verip eğitim almak mantık olacaktır. Eğitim almadan çıkıp, ben beceririm deyip çok sakatlanan oluyor. Gitmeden de youtube üzerinden biraz video izlemek iyi olacaktır. Nasıl kalkacağını ve nasıl durman gerektiğini öğrenmen ilk etapta yeterli olacaktır. Sonrası senin beklentilerin ve yeteneklerinle doğru orantılı.

Uludağ genel olarak skipassler ve yeme-içme konusunda sporcuyu yorabiliyor.
    Ekipmanı kiralarken mutlaka ve mutlaka sadece board, bağlama ve bot olarak düşünmemelisin. Sonuçta ilk seferin olacağı için düşüş sayısı bir hayli fazla olacaktır. Bu sebepten özellikle iyi bir pantolon kiralamaya çalış. Doğal sebeplerden dolayı güneş gören yerlerin ciddi derece yanıp, soyulabilirsiniz. Mutlaka gözlük de kiralamalısın. Gitmeden SPX yada internetten herhangi bir firmadan çok uygun fiyata güzel desenli buff almanızı öneririm. Olabildiğince yüzünü gizlemelisin.

Telefon, cüzdan, içki vs taşınacağından dolayı flat bir sırt çantası alman faydalı olacaktır. Öbür türlü kayarken pantolonun yada montun cebi açılabilir ve bir daha bulunmamak üzere kaybedebilirsin

Bunun dışında bir sonraki pekiştirme tatilini Isparta Davraz'da yapabilirsin, skipassler 25tl civarındaydı geçen sene. Kar oranı ve kalitesi de birçok pistten geri kalmayacak düzeyde.

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    119 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Keşke almadan başlık açsaydın..

Uludağ doğru bir tercih değil. Ama illa uludağ olacaksa da 2. bölge olmalı.
    Zira 1. bölge kayak alanı değil, pikniğe / geziye / fotoğraf çektirmeye gelen acaip tiplerce işgal edilmiş durumda.

2. bölgede bir otelde kalacaksan muhtemelen herşey dahildir, yeme içme işini halledersin kolayca

Öğrenme konusunda ise kayak daha kolay öğrenilir, snowboard biraz yorar. Her türlü öğretmene 1-2 saat para vermen gerekecek, sağlam para alıyor o adamlar da.. saati 200 civarı idi geçen sene erciyeste..
    güneş gözlüğü kullanacaksan enseden bağlama almayı ihmal etme

Dağ olarak benim sıralamam;

Kayseri, Kartalkaya, Uludağ..

Geçen sene kayseri yaptım, bu sene de kısmetse yine kayseri düşünüyorum. Belki 1 defa da günübirlik kartalkaya yaparım..

Burak K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uludağda kayak hocası gerekirse yardımcı olabilirim, ayrıca kış ve kayak tatili için önerim tartışmasız Sarıkamış olur. Vakti ve yeterli durumu olan uludağda falan hiç vakit öldürmesin.
    Alıntı ygtkrmdnz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya kabarırsa

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kayseri ve Erzurum kayak-board yapmak için en güzel noktalardır, İstanbul'a yakın olsun derseniz Kartalkaya veya Kartepe öncelik olmalı. Uludağ kaymaktan daha çok yoracaktır yoğunluk sebebiyle.

S1NAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hepinize cevaplarınız için çok teşekkür ederim . Monte baia otelinden cuma cumartesi gecesi için toplam 2 kişi 905 lira civarı aldık tatilimizi. Kayak işine gelicek olursak kız arkadaşım vaktimizi kayakla geçirmeyelim tüm gün uğraşsak %1 bile ilerleyemeyiz deyince ben öğrenirim diye iddali bi laf çıktı ağzımdan . Anlayacağınız kaçarı yok laf ağızdan çıktı o kayak öğrenilecek. ( tüm gün ofise snowboard videoları izledim ) Arabayla gideceğimizden kar lastiği ve zincirim olucak. 25 gün felan var gitmemize. Acaba diyorum idodan bilet alsam arabalı vapurla bursaya kadar gitsem ordan geçsem daha mantıklı geliyor gibi. Bindik bi alamete ama hakkımızda hayırlısı
    The Best or Nothing

YAS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dağ olarak benim sıralamam;

Kayseri, Kartalkaya, Uludağ..

Geçen sene kayseri yaptım, bu sene de kısmetse yine kayseri düşünüyorum. Belki 1 defa da günübirlik kartalkaya yaparım..
    Abi öğrenci spec kartalkaya onerirmisin ? Ekonomikmidir ? Tesekkurler.
    91' E34 M50B30 Avus blue
    98' E36Cp Cosmosschwarz
    05' E46Touring Titan silver
    08' E90 335D Sapphire black
    02' E46 M3 Individual Cabriolet

Eyüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Arkadaşlarım 1 haftalık Kars - Sarıkamışa gidiyorlardı..Pistleri güzel , sakin ve uludağa göre çok ucuz olduğundan bahsetmişlerdi..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler