Babam da MSB den dilekce ile dedesinin bilgilerini ogrenmisti, en son sevk yeri, tutun cizelgesi vs alinabiliyor, 1915ten sonra kayip babamin dedesi de
Printable View
gökten elma yağsa taş düşer sorgulamada bişry çıkmadı nufus müdürlüğüne gidin yazıyo oraya gidersem şimdi çıkamam şimdi kalsın öyle
Diyarbakır/
Bismil/
ALTIOK MAHALLESİ
akrabalara selamlar ;)
Valla baya merak ettim ne bende ne abimde nede kardesimde kayit cikiyor .
zaten bildiğim şey çıktı şaşırmadım :D
baba tarafı elazığ pertek , babamın ana tarafı has yörük :D bozyazı tekeli.
ana tarafı , babadan urfanın türkmen boyları , anne tarafı muş merkez (muşun merkezi %100 türktür , sonradan bozulmuş istila edilmiştir.)
Anne tarafı 1914 (ölüm tarihi) e kadar çıktı.
Baba Tarafında dedemden başka kimse yok.
Babamın E devletten girdim. Babası,kardeşim,ben,kendisi çıktı. Annesi bile yok :)
Anne tarafı 1841 den beri izmir menderes. Baba tarafı İstanbul fatih karagümrük 1824 ten beri 7 göbek istanbulluymuşum yeni haberim oldu :) bulgaristanda cok akrabam var ama hiç birinin kayıtı çıkmadı
Hiç mi ilginç, komik, üzücü bişey olmaz amg. Anne baba aynı angara köyü 200 sene kimse kıpırdamamış yerinden. Lan yan köyden kız bari alın o da yok. İsimler klasik ayşe fatma ali hasan mehmed
O değil bizim ana tarafıda isim konusunda hiç yaratıcı değilmiş erkek halil-hüseyin-mehmet kız zahide ayşe-emine-fatma. Babam da kandırmış beni. Bizim soyda ercan-sabri ismi senelerdir yaygın demişti dedemin dedesinin adı mehmet ali onun babasının adı feyzullah onun babasının adı osman cıktı :)
bizimkiler anlattığında inanmıyordum, atatürkle beraber göçtü dedemiz v.s diye. bu gün baktım dedemin dedesi atatürkün annesi zübeyde hanımın komşusu çıktı, hatta atatürkte orda büyümüş dayısının çiftliğinde, ozamanlar ufak köymüş şimdi kocaman mahalle semt gibi bişi.
langaza diye bir yer. zamanında osmanlınındı yani bizde türküz tabiki :)
1849 doğumlu nenenin ismi Maviş çıktı :)
1828 sopuna kadar KIRŞEHİR :)
babamın annesinin babası langazalı çıktı,Atatürk ün annesinin köyü,hatta Atatürk ün karga kovaladığı köy ,Toprak çıktık Atatürk le çok mutlu oldum
İngiliz özentisi arkadaşım Bulgar çingenesi çıktı. Kim yaptıysa eline sağlık bu sistemin. :D :D
Ahuhahshshdhs @BaDCaT mi ahuhahshdhdhd
Bilgisi olan varmı bendede alt üst soy bilginiz e devlette üretilememektedir belge temini için nüfus müdürlüğüne gidin diyor neden acaba ?
Ben karman çırman bi insan olduğumu biliyordumda bukadar beklemiyordum... annemin anne tarafı ful girit adası, annemin baba tarafı çerkez kafkaslardan gelmişler, hepsi izmir ödemiş e göçmüşler ödemişten balabamdan adagideden birsürü yer çıkıyor, birde perapetra diye bir yer var neresi olduğunu bulamadım. Baba tarafı olduğu gibi erzurum tortum. Nano adında büyük büyük bir ninem ve eşi batal adında birde büyük bütük dedem var, sanırsam ermeniler...
Gündemi oyalayacak bir iş daha benim gözümde :)
Irkınız, yeriniz ne olursa olsun hiç bir önemi yok. Nereli olursan ol seçme hakkının bulunmadığı bir şey için bu kadar önemsememeli insan.
Geçtiğimiz hafta belki çoğunuzun ismen tanıdığı ünlü hekim Agop Kotoğyan namı değer "kolsuz Agop" vefat etti. Kendisi ermeni olmasına rağmen ona bir çok zenginlik vaat edilmesine ve ermeni faşizminin pik yaptığı toprakları vatanı çok sevdi yıllarca burada hizmet etti ve sayısız hastayı iyileştirirken bir çok öğrenci hoca yetiştirdi. Ruhu şad olsun.
Aslolan nereden geldiğin değil nereye gittiğin...
bana göre bu iş alt üst kimlik olayını canlandırmak için yapılmış bir çalışma ,yakında yine buna benzer bir çıkış yaparsa şahıs hiç şaşırmam
mesaj yada mail mi geliyor kac günde bana birşey gelmedi
1839 ile 1913 yılları arasında dogmus olan 16 buyuk akrabam, 1 temmuzda dogmus :D
bana bu bilgiye ulasmamda emegi gecen herkese cok tesekkurler
Bir kısım yurttas avrupa birliği vatandaşlığı peşine düşmüş. Sonra tsk sitesinde ataları şehit olmuş mu onun pesindeler. Şehit maaşı alacaklar sanırım . Fırsat a çevirme zamani
Alt ve Üst Soy belgeniz E-Devlet üzerinden üretilememektedir. Lütfen belge temini için en yakın İlçe Nüfus Müdürlüğüne müracaat ediniz.
çifte vatandaşlık için kim başvuracak
Köklerde sorun yok bildiğim gibi çıktıda Babamın Anneannesi ve onun Annesi yaşıyor gözüküyor.. Babaannem annesini hiç görmemiş üvey annesiyle büyümüş gibi bir durumdan dolayı kadına söyledim bak öz annen sağ gözüküyor diye kalbine inecekti. 2 gündür arıyor hadi gidelim bulalım annemi diye..
Kendini bize izmirliyim diye tanıdıp yıllarca kasılan fakat sonunda ordulu cıkan kız arkadasıma naber toprağğaam yazdıktan sonra bu sistemi cok sevdim :)