User Tag List

Sayfa 2/6 İlkİlk 1234 ... SonSon
112 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: mtv yeni düzenleme motor gücü

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sadece başlığı okumayın, haber içeriğine de bakın...

Düzenleme elektrikli araçlar için.

Kanun maddelerini gördüm, %100 elektrikli araçlarda hacim olmadığı için Kw değeri üzerinden normal MTV tablosuna atıf yapılıyor. Örneğin diyor ki 200Kw gücündeki elektrikli araç MTV tablosunda bilmemkaçıncı satıra denk gelen verginin %25'ini ödeyecek diyor. Nedir bu bakıyoruz, mesela Tesla diyelim, şu satıra denk geliyor, 4-5.0lt hacim, 8bin TL vergi, 4'te 1'i, 2bin TL. Rakamları ve denk geldiği satırları salladım şimdi tablo ve atıf yapılan değerler önümde olmadığı için. Ama böyle...

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şu haberi bir tek ben mi farklı anladım, (doğru ise, ki hürriyette yayınlanıyorsa gerçeklik payı vardır)

Adam elektrikli araçlar için kanunda vergi alınmasını engelleyen boşluğu (Bkz:kanun boşluğu) getirdikleri bir düzenleme ile aşmışlar.

Yani mevcut sistmden binek araç için yaş + silindir hacmi kısıtında bir değişme yok.

Daha yanisi 2010 model 1.6 LT 180 HP araç ile 2010 model 1.6 LT 100 HP aracın ödeyeceği vergide bir değişiklik olmuyor.

Yani amaç elektrikliden alamadığı vergiyi almak

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Edit yok, konuyu okuyan adminler şu işe bir el atsanız ilk 10 edit hakkı verseniz ne güzel olur, belki mtv yi bir alt dilimden ödersiniz seneye

Boşluk doldurmada iyiler, nerede bir gelir kapısı var orayı kırıp içeride ne varsa alıyorlar. Vergi almadığın halde elektrikli araç satış rakamları ortadayken,

%25 oranında vergi alacak bir düzenleme yapmak ve bunu millete "teşvik edici bir uygulama" diye sunmak akıllara zarar bir açıklamadır.

Zam yapmadık güncelledik ne ise bu da tam olarak odur, bir ben mi salak yerine konulduğumu düşünüyorum acaba ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şu haberi bir tek ben mi farklı anladım, (doğru ise, ki hürriyette yayınlanıyorsa gerçeklik payı vardır)

Adam elektrikli araçlar için kanunda vergi alınmasını engelleyen boşluğu (Bkz:kanun boşluğu) getirdikleri bir düzenleme ile aşmışlar.

Yani mevcut sistmden binek araç için yaş + silindir hacmi kısıtında bir değişme yok.

Daha yanisi 2010 model 1.6 LT 180 HP araç ile 2010 model 1.6 LT 100 HP aracın ödeyeceği vergide bir değişiklik olmuyor.

Yani amaç elektrikliden alamadığı vergiyi almak
    Aynen öyle hocam, gerçi başka birkaç haber kaynağında benzinli dizeller üzerinden de aynı şekilde vergi alınmasına dair bir düzenleme için çalışma yaptıklarından bahsediyor. Bunu bilmiyorum ama gördüğüm torba yasada şimdilik bu yok, sadece elektrikliler için.

denizhandinc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    amq dilencileri atmadıgınız takla kalmadı bi düsmediniz halkın yakasından Allah alsın hepinizi
    Leon Mk2
    Golf Mk7
    Scirocco Mk3
    1.16 F20
    A180 W176

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Edit yok, konuyu okuyan adminler şu işe bir el atsanız ilk 10 edit hakkı verseniz ne güzel olur, belki mtv yi bir alt dilimden ödersiniz seneye

Boşluk doldurmada iyiler, nerede bir gelir kapısı var orayı kırıp içeride ne varsa alıyorlar. Vergi almadığın halde elektrikli araç satış rakamları ortadayken,

%25 oranında vergi alacak bir düzenleme yapmak ve bunu millete "teşvik edici bir uygulama" diye sunmak akıllara zarar bir açıklamadır.

Zam yapmadık güncelledik ne ise bu da tam olarak odur, bir ben mi salak yerine konulduğumu düşünüyorum acaba ?
    Kesinlikle katılıyorum.

Açıklamalar süper aptalca, böyle birşey olamaz ya

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ormanci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynen öyle hocam, gerçi başka birkaç haber kaynağında benzinli dizeller üzerinden de aynı şekilde vergi alınmasına dair bir düzenleme için çalışma yaptıklarından bahsediyor. Bunu bilmiyorum ama gördüğüm torba yasada şimdilik bu yok, sadece elektrikliler için.
    Süper bir veri buldum (ODD 2016 yılı faaliyet raporu sf 49, 2017 daha yayınlanmamış.)

100 Tane satsan aldığın verginin ne faydası olur Bu boşluğu doldursan ne olur doldurmasan ne olur,

Diğer bir açıdan bakarsak o kadar çok paraya ihtiyaç var ki en ufak bir boşluğu bile kaçırmıyorlar.

Faaliyet Raporları

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aslında mallık şurada; bu vergilendirme sisteminin komple değişmesi gerekirken, o Bakanlıktaki memurlar uğraşmak istemiyor, kafa yormuyor kimse, mevcut aptal sistemi yamayıp duruyorlar.

En güzeli nedir, madem bu kadar vergi almak istiyorsun, kasko değeri üzerinden al arkadaş.

Şimdi örneğin benzinli dizel için de motor gücüne göre vergi almak istedin diyelim;

1.4 170hp ile 1.6 170hp iki araç var diyelim, ikisi de aynı vergi dilimine girdi. Araçlar ne? Biri Fiat/Alfa Romeo, değeri yaklaşık 100 küsür bin TL, öbürü ne, BMW 520i, fiyatı ne kadar, 400.000 TL. Eee yine adam gibi vergi alamadın? Ne değişti? Mallığa devam.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aslında mallık şurada; bu vergilendirme sisteminin komple değişmesi gerekirken, o Bakanlıktaki memurlar uğraşmak istemiyor, kafa yormuyor kimse, mevcut aptal sistemi yamayıp duruyorlar.

En güzeli nedir, madem bu kadar vergi almak istiyorsun, kasko değeri üzerinden al arkadaş.

Şimdi örneğin benzinli dizel için de motor gücüne göre vergi almak istedin diyelim;

1.4 170hp ile 1.6 170hp iki araç var diyelim, ikisi de aynı vergi dilimine girdi. Araçlar ne? Biri Fiat/Alfa Romeo, değeri yaklaşık 100 küsür bin TL, öbürü ne, BMW 520i, fiyatı ne kadar, 400.000 TL. Eee yine adam gibi vergi alamadın? Ne değişti? Mallığa devam.
    Şu kasko değer listesi elbet excel de vardır, atsınlar bana kısıtları da versinler 2-3 saat içinde listeyi yapıp vereyim

İş güzarlık başka bir şey değil. Vergi de adalet diyorlar ama yok işte öyle bir dünya, aban bordroluya, aban akaryakıta, aban mtv ye.

1.6 ve altı satış adetleri belli kümülatifte buluyorlar parayı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şu kasko değer listesi elbet excel de vardır, atsınlar bana kısıtları da versinler 2-3 saat içinde listeyi yapıp vereyim

İş güzarlık başka bir şey değil. Vergi de adalet diyorlar ama yok işte öyle bir dünya, aban bordroluya, aban akaryakıta, aban mtv ye.

1.6 ve altı satış adetleri belli kümülatifte buluyorlar parayı.
    Var hocam olmaaa mı, Reasürans her sene yayımlıyor her aracı markası modeli motor bilmemnesine kadar.
    Sıfırlarda satış fiyatından al, ikinci elde de MTV'yi bu değer üzerinden al mesela.

Millet de ona göre bineceği arabayı seçsin.

Elektrikli için herkes teşvik verirken, bunlar "aha boşluk!!!!, bu Deslacılar 1 lira vergi vermiyy, hemen kapatalım" diye ekleme yapıyor. Bir de az vermesinler diye hemen Kw değerleri falan hesap edip onları da yüksek vergilere sokmaya çalışıyorlar. 4'te 1 oranında vergi alınması başta olumlu gibi görünse de, o boşluğu da kapatıyor adam. 1.4 Benzinli arabadan daha fazla MTV almış oluyor ilk yıllarda, sıfır emisyonu olan araba için.

chatlaxs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    buyur hocam

https://www.tsb.org.tr/Document/Kask...ka201802R2.xls
    Trafik & Kasko Sigorta işleri Yapılır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı chatlaxs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kısıtları da ver neye göre vergilendirelim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kısıt kıstas falan filan yok bam bam bam

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Akp ye oy verenlerın bu durumu nasıl karsıladıgı,aramızda kı akp lı arkadaslar durustce yazabılır mı?
    Sorumun sebebı ıse,cıdden dusuncelerını merak edıyorum.
    o insanların hiç birinin kendine ait tek bir düşüncesi bile yok.
    Alıntı Berk007 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    senin gibi adamda kimbilir ne oynatıcılar vardır, bunu da indiriver

hddsheriff - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sadece başlığı okumayın, haber içeriğine de bakın...

Düzenleme elektrikli araçlar için.

Kanun maddelerini gördüm, %100 elektrikli araçlarda hacim olmadığı için Kw değeri üzerinden normal MTV tablosuna atıf yapılıyor. Örneğin diyor ki 200Kw gücündeki elektrikli araç MTV tablosunda bilmemkaçıncı satıra denk gelen verginin %25'ini ödeyecek diyor. Nedir bu bakıyoruz, mesela Tesla diyelim, şu satıra denk geliyor, 4-5.0lt hacim, 8bin TL vergi, 4'te 1'i, 2bin TL. Rakamları ve denk geldiği satırları salladım şimdi tablo ve atıf yapılan değerler önümde olmadığı için. Ama böyle...
    Haberin içeriğini okudum. 3-5 sene önce ruhsatlarda motor gücü hp olarak yazardı şimdi kw olarak yazıyor. Alıştıra alıştıra sokacaklar işte.

arda35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vergide eşitlik falan demiyorlar mı bir de; acayip tutuluyorum. Bunların derdi milleti yontmak. Ne kopardılar, kâr sayıyorlar.

Ama zırnık yok bundan böyle. Eldekilerle aynen devam.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Yandaş'a vergi yok.
    Milletin orasına koyana yok.
    motor hacmi, kw ve kasko değerine oranla
    0 - 999 cc
    1000 - 1399 cc
    1299 - 1499 cc
    1500 - 1999 cc
    2000 - 2299 cc
    2300 - 2599 cc
    2600 - 2899 cc
    2900 cc sonrası emisyon oranın %8'i kadar ek vergi ve silindir sayısının %3'ü kadar ek vergi

Kasko değeleri her yıl %10 zamlanacak şekilde plan yapılacak. 1-2, 3-5, 6-9, 10-13, 14-17, 20-23, 24-27, 30-33, 34-37, 38-41 yaş aralıkları olacak. Bu aralıklara giren her araç %5 indirim alır.

Hadin kolay gelsin

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yenı otv zammı geldı,hayırlı olsun. Emegı gecenlerın gelmeısını gecmısını sıkeyım!

i-vtec07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 2 saat önce haberini aldık otomotiv sektöründeyim bende arkadaşlar yazdı

Böyle g.t e böyle yrak kusura bakmayın

Amk doyumsuzları

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler