Merakla beklenen dizi bakalım nasıl olacak...
Merakla beklenen dizi bakalım nasıl olacak...
Life is Too Short To Stay Stock
muhtemelen hiç izlemem, bu diziye özel değil tv izlemiyorum zaten. ancak bazen youtube den 5-10 dk lık dizileri kontrol ettiğim oluyor, abdülhamit, diriliş v.s ne anlatıyorlar diye.
Diziler iyi hoş ancak maalesef bizim milletimiz dizilerden tarih öğrenmeye başlamış, zaten sırf şu facebooklarda saçma sapan tarihi tartışan tayfa var, meğerse dizilerde gördüklerini yazıyorlarmış, bazen hatalarda yapsak genelde gurur onur duyduğumuz tarihimizi dizi ve filmlerle çok farklı anlatıyorlar.
Dizilere lafım yok on numara işçilik var dizilerde ama bizim insanımız şu dizilerin gerçek olmadığını bir anlasa...
Rıza baba ve ekibini gerçek zannedip yolda görünce amirim benim arabamı çaldılar diye şikayet etti adamın biri.![]()
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
Hiçbir dönem dizisini izlemedim. Ama Fatih Sultan Mehmet ve İstanbul Fethi sebebiyle biraz bakmayı düşünüyorum. Ayrıca başrol seçimi çok başarılı gibi duruyor.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
O dönemlerde en ileri şekilde tüfek ve top kullanan bir orduya sahip padişahı anlatan dizide bu silahlara yer vermeleri lazım diye düşünüyorum. 1380'li yıllardan beri kullanılan ateşli silahları düzenli orduya adapte eden ilk padişah olması lazım yanlış hatırlamıyorsam, sonra da bu sayede büyük başarılar kazanıldı.
Azim Oto Özel Ford Servisi
http://www.azimfordservisi.com/
Buradada yazımı paylaşmak istiyorum.
Ülke olarak dizi kronolojimiz:
90ların başı: En kral, en samimi, izleyenleri doğruya güzele yönelten aile ve insan ilişkilerinin anlatıldığı diziler. Bizimkiler, İkinci Bahar, Süper Baba vs.
90ların sonu: Zengin kıza aşık olan, sonra ünlü bir sanatçı olarak yükselen intikam alan sanatçıların başrol oynadıkları dizilerin dönemiydi. Unutabilsem, Sırılsıklam, Canısı vs.
2000lerin başı: Ağalık dönemi. Herkes ağaydı aşiretti anasını satıyım. Töre cinayetleri güneydoğu sunumları vardı. Seymen Ağa, Boran Ağa, Kınalı Kar, Berivan vs.
2000lerin ortası: Deli Yürek dönemi. Akabinde Kurtlar Vadisi İmparatorluğu ... (İnsanımız üzerindeki etkileri hala sürmektedir.) Çakır, Polat, Laz Ziya, Kılıç, Hüsrev Ağa, Dayı, Memati, Testere Necmi, Baron, yaz günü pardesüyle gezip akşamları dahi güneş gözlüğünü çıkarmayan ve gözlerini sadece ölülerin gördüğü Pala gibi karakterler Türk dizi tarihine isimlerini altın harflerle yazdırmışlardır.
2000lerin sonu: Hala devam eden holding dönemi. Başroldeki herkes holding patronu. Ailesindeki entrikalar gizli aşklar çatır çatır sevişmeler şirkettekinin onun bunun arkasından iş çevirmeler gibi şeyler önümüze getirildi. İzleyenlerin çoğu zengin olma aşkıyla yanıp tutuştu. Ferrariler Jaguarlar 730lar Range Roverlar hizmetçiler şık takım elbiseler tuvaletler balolar gözümüze sokuldu. Aşkı Memnu, Binbir Gece, İstanbul'lu Gelin vs. (İstanbul'lu Gelin dizisinse araçların hepsi Peugeot. Galiba anlaşmalılar Fransız markanın distribütörlüğüyle. Yalının getir götür işinde kullanılan araçda 3008, Holdingin Y. K. Başkanı Özcan Denizin aracıda 3008.)
2010 sonrası: Bulmacalı ve izleyiciyi şaşırtarak etkileyen dizilerin başlangıcı efsane Ezel ile oldu. Seyirciyi penaltı kullanan Messi gibi ters köşeye yatırma gayretiyle yapılan bu diziler yakın zamanda biten İçeride ve arkasından gelen Çukur gibi yapımlarla silsile şeklinde devam etmektedir.
Günümüz dönemi: Ülkece yaşadığımız travmaların etkilerini daha iyi anlatmak için polis, asker gibi güvenlik güçlerinin hayatlarını kahramanlıklarını sunan diziler ile Osmanlı tarihinin halka anlatılması gerektiği düşüncesiyle yola çıkılarak yapılan diziler peşpeşe geldi. Söz, İsimsizler, Diriliş Ertuğrul, Muhteşem Yüzyıl, şimdi ise Fatih vb.
İstisnalar var elbet her dönemde ama yoğunluk bu şekilde oldu. Dizi tarihimizin bana göre en başarılı oyuncusuda Kenan İmirzaliogludur. Her dizisi ilgiyle izlenmiştir. Birde kıyamete kadar sürecek gibi görünen dizimiz var Arka Sokaklar. 500mü oldu 600mü bilmiyorum. İstanbul'da tutuklanmadık insan bırakmadılar. Çözmedik cinayet çökertmedik uyuşturucu çetesi yakalanmadık hırsız bırakmadılar. Çok fonksiyonlu İsviçre çakısı gibi her departmanın her masanın işine koştular.
Özcan denizin bundan önceki dizisinde tüm araçlar MB di. Kendisi ML kullanıyordu. Diğer karakterler çeşitli seri mercedes vardır. Bu diziye başlayıncada aynı durum vardı. Sonradan Peugeot a döndüler dizi de.
Bu arada bir çok aile şirketin de böyle bir durum var. Ailede herkez aynı marka araç kullanıyor. Filo indirimiyle tüm araçları yeniliyorlar.
Tanıdığım bir şirket, satış elemanlara fiesta, mdürlere focus, patrona mondeo, şantiyeye ranger, hanıma kuga, dağıtıma connect ve cargo almışlardı. Çok beğenmiştim o zaman bildiğin kurulsallaşmıştı gözümde firma.
arada vatanım sensine bakarım.
tv de dizi dedimmi foxcrıme gerisi boş benim için.
microhatch C1 ist.park 3:00,54
https://www.youtube.com/watch?v=C1K8fwGhcsA
https://www.instagram.com/c1_bvb973/
Bu son 2 senede türeyen tarih, savaş dizileri bana Türk halkını yanlış yönlendirmeye çok müsait diziler olarak geliyor. Arada bir vatanım sensin dışında bu tür dizilere tam bölüm hiç bakmadım, ancak reklam aralarında denk gelirse bi göz atıyorum.
Bu inşallah farklı olur da gerçek bi tarih dizisi izleriz.
Salı günü başlıyor. Fragmanlar çok iddialı. Muhteşem Yüzyıldaki gibi sarayı Ulus pavyonlarına çevirmezlerse izleyebilirim.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)