eş değil ama kız arkadaşımın arabasına bindiğimde falan inince kız parfümü sıkmış gibi oluyorum, birde çok tokyo drift izlemiş sürekli makas atıp yanlamaya falan çalışıyor bela
Printable View
eş değil ama kız arkadaşımın arabasına bindiğimde falan inince kız parfümü sıkmış gibi oluyorum, birde çok tokyo drift izlemiş sürekli makas atıp yanlamaya falan çalışıyor bela
Otomatik araba sorununa +1 de benden gelsin o zaman. Geçen sene mart başında evlendim o günden beri düz vitese hasret kaldım.
Babamdada annemden dolayı benzer sorun var, gerçi yaşlandığını içinde düz pek istemiyor artık.
Bizimkinin babası şöför. Taksi, dolmuş, otobüs şöförlüğü yapmış. Adam tüm çocuklara öğretmiş erkek kız ayırt etmeden.
Manuel yada otomatik diye ayrımı yok. Fiat 500'de kullanır, eski arabam land cruiser vx100'üde parmağında oynatıyordu. Vx100 ilk aldığımda bana bile büyük gelmişti.
Babasında sprinter dolmuş var. Akşam babası geldiğinde markete falan gidip gelir garajdan binek arabayı çıkarmaya üşenip.
Hayat arkadaşınızdan arabanızı kıskanmayın. Yarın elden ayaktan düşersiniz, o zaman anlarsınız keşke öğrenseydi diye içiniz içinizi yer.
*
Kayınpeder Şeker komasına girip te ambulansı beklerken mosmor olunca,
Kayınvalide 40ından sonra korktugu trafık ve arabanın başına geçme kararı almış.
Tico, Getz, Vito gibi arabaları 45kg lık bünyesiyle huheheeeeeyy diye kullanır. Da cactusu otomatık dıye her fırsatta ıteler bırılerıne :D kullanmak ıstemez. :)
Kendısnın suclu oldugu bır kazası yoktur ha lastıklerı kaldırıma dayar oda guvenlık tedbırıdır o kadar.
*
Eşler arasında aracı sakınmak aman cızılır aman dokunur, büyük gaflet bence. araba bugun var yarın yok.
Benım eşimde gayet sürmesini sever ama ben trıbe gırdıgım pımpırık yaptıgım ıcın ben varken yanasmaz cogu zaman. canı ısterse bırakmaz ama..
Alkol durumunda o kullanır. gerektıgı yerde trafıgın hakkını vermıslıgı vardır.
Askerlık donemındeyken twıngoyu tek basına 5 ayda 4000km gıbı devırmıslıgıde var.
Allaha sukur sıkıntı yok.
Ben ondan daha cok surtttum aracları cunku ben bılıyorum araba kullanmayı dıyerekten!!
Hanımın yengesi de böyle.
Amca geçirdiği kaza sonrası belden aşağısı tutmaz hale gelince kadıncağız da herşeyi kullanır hale gelmiş. Clio, Doblo, Transporter, şirket aracı ne varsa kullanıyor vızır vızır. Kamyon kullansa onu da kullanacak :D
Transporter'ın direksiyonda saçlar yapılı falan kadını görünce milletin bakışlar çok iyi :D
Bizimki de bu anlamda hiç fena değil, otomatik, manuel vs. şeklinde o da aynı araçları kullanmış. Manevra, park konusunda gelişmesi lazım sadece :)
Benimkini 140-160 kullandırtıyorum alışsın diye İzmir Ayvalık arası canavar gibi maaşallah.
Kız arkadaşıma Alfa 145 ve 33'ü kullandırmama konusunda büyük direniş gösterdim bir süre :) ne zaman ihtiyacın varsa söyle getirir götürürüm diyorum ama özgüven tavan.
Manuel tek kapı dizel Punto aldım. 'AAA ehliyeti aldığım arabaaa' diyip arabayı direkt parmağında oynatmaya başlayınca gardım argümanlarım düştü :)
Kesin çözüm bütçe ve yer müsaitliğine göre ona küçük dizel otomatik bir 'taşıt' bana da sert rahatsız gürültülü manuel bir Alfa sanırım.
Hanım ehliyet aldı, 1 ay içinde kız gibi GC8'imi sattım malesef.
Otomatik jetta kullanmaya çalıştı, büyük geldi.
Küçük araba ben istemedim.
Şimdi araba alsam 100k TL en dandik otomatik. Yıllık işletme giderleri, vergileri katmıyorum. Ölene kadar taksiye binse yiyemez bu parayı :P . Toplu taşıma + taksi kullan git diyorum nereye gidecekse :).
Bende şimdilik bu sorunu manuel arabayla çözüyorum birde otomatik toyota yarisimiz var gerçi benden daha iyi araba kullanıyor benim leonla 70 kmyle girdiğim viraja yarisle 80-85 arası giriyor:)
O kullanır ben temizlerim... Söyleyeceklerim bu kadar...
Eşle aynı araba kullanılmaz. Mesela elimizde 100binimiz varsa gidip 100bine araba alınıp eşle bir kullanılmaz.
Ona 50 liralık bişey alınır kendine 50 liralık bişey alınır.
Kesinlikle ayrı olmalı.
Benim kız arkadaşım da benim Cooper s i kullandıktan sonra kendine clio aldı dizel otomatik 2015 clioyu beğenmiyor 2011 kupıra ayılıp bayılıyor :D
Kesinlikle kullandırtılmaz çok istedi kullandırttım şimdi ayrıyız auhahahahahh :D
kuş pislemişti, inat ettim yıkatmadım.
2 hafta geçti hala yıkatmamıştı...
yine o kazandı, ben yıkattım arabayı :)
Bende pimpirikli olduğum için arabamı eşime vermedim ki manuel sürmekte istemedi. Araba sürmeye çok hevesli olduğu için otomatik corsa c aldık. Sağını solunu pek dert etmiyorum , o yüzden oda mutlu bende mutluyum
şirket aracını kullanıyor hanım ama giuliettadan çekiniyor bunda benimde etkim var koltuk ayna ayarımın bozulmasını hic sevmem :D
ya bana e30 alıp giu ona geçer yada o kendine mito qv istiyor tabi hayaller hayatlar spec
S2000nin otomatiğini istiyor bizimki de :D Allahtan manuel kullanamıyor yoksa alıp gidecek arabayı. Çocuk doğunca br otomatik şart bize :D
o kadar post var ama asil mesele techturkeyin hayat eslerine verdigi onem buyukmus onu gordum
Ehliyeti yok. Şimdilik hevesi de yok. Yarın öbür gün öğret demeye başlarsa ne yapacağımı bilmiyorum.
ben 3-4 yıldır araba kullanması için ders veriyorm ara ara..
şuan stajer olarak kullanabiliyor yanında ben varken rahat kullanıyor geçen ben sehir dışındayken annemle gezmeye gitmişler :)
iyi yanları da var araç kullanmasının şu alkol vs ortama arabayla gidince alkol alamıyordum artık bu sorun ortadan kalktı benım adıma
benle alakası olmayan yerlere taksici gibi benim götürmem gerekiyordu yakın zamanda bunada gerek kalmayacak gibi. hastalık v.s. gibi durumlarda taksiyle uğraşmayacağız.
bu arada arabayı eşinizin can sağlığı için esirgiyorsanz anlarım ama gerisi bence cok gereksiz siz hayatınızı vermişsiniz arabayı verseniz ne olur vermeseniz ne olur canları sağolsun araba çok mühim değil benim için.
bende genelde aracı yıkama kısmındayım genelde araç onda ben bisiklet kullanıyorum çoğu yakın yere
pis gördüğüm zaman alırım arada yıkar getiririm sonra o da oooo tertemiz der ve yine pisletir :)
Hanım kullansın diye otomatik araba aldım bide geniş olsun yazlığa falan giderken rahat ederiz dedi sw aldım :D
Hanımcılık kazanacak :hehe:
Ehliyeti var ama hevesi yoktu. Sırf öğrensin kendi işini görebilsin bana bağımlı kalmasın diye belki fuzuli ama ikinci arabayı aldım mecbur kaldı. Kullanmaya başladı ufak ufak. Kadın veya erkek fark etmez bir birey olarak kullanmalı kullanmak zorunda görüşündeyim. Vursun kırsın canı sağolsun yeter mal dediğin iki civata ederide birkaç kağıt parçası
Benim araba otomatik, hanımın ki duz vitesdi.
Hanim kullanmiyor asla otomatik
Benim hanımda otomatik istemiyor. 1 ve 2. viteste basar kalkışta :) soldan yavaş gidene sellektör yapar çekilmezse vites küçülterek sağından geçer :) maşallah her yere gidiyor şehir içi/ dışı. Tek sıkıntısı paralel park etmede çok başarılı değil.
+ bigtube, headers , ss magnumlu, yayli ies bile kullandı uzun süre. Kasislerden çapraz geçerdi:)
İlk olarak kız kardeşime araba kullanmayı öğrettim;
1 sene coiloverlı ve sonrasında 1 sene yaylı araba kullandı.
Eşime de ben öğrettim araba kullanmasını.
ilk olarak yaylı c250 coupe'de öğrendi araç kullanmayı, sonrasında benim a3 ü emanet ettim.
Şimdi de Mini cooper ı ben %40 eşim %60 kullanıyor.
Kardeşim için de, Eşim için de her türlü kefil olurum şoförlüklerine. Bu gune kadar hiç bir zararlarını görmedim çok şükür.
Ayrıca her konuda çok temkinli ve çukura, tümseğe nasıl gireceklerini çok iyi bilerek kullanıyorlar.
iş öğretende bitiyor yani...
Otomobil sahibi olan kız babalarının kızlarından otomobil esirgemelerine çok sinir illet oluyorum. Bütün aile bir kişinin otomobil kullanmasına kalmamalı. Bakmayın ben dalga olsun diye en başta öyle yazdım. Evlenmeden çok öncesinde baktım ehliyeti yok, müsait yerlerde o zaman kullandığım otomobili kullandırmıştım, 1-2 sefer el freni ile durdurmak zorunda kalmıştım ama hiçbir zaman yok sana otomobil demedim, aman sen trafiğe çıkma demedim. Babasından annesinden rica ettim ama dinleyen olmadı. Sonunda benim ısrarımla ehliyeti aldı ama yine evli olmadığımız dönemdi ve bende artık babası otomobili kullandırtır diye düşünerek ses etmemiştim keşke etseydim. Biz evlenene kadar babası otomobilini kullandırtmadı. Zannedersin benim gibi obsesif, her dakika temizler, cilalar, park ederken dikkat eder... Yersiz korkuları yüzünden kızını direksiyon başına geçirmedi.
Yeri geliyor, kaldırımda yürürken kafana apartmandan saksı, tuğla...vs düşüyor orada gidiveriyorsun. Anlattık ettik ama ihale yine bana kaldı. Şimdi yaş aldı başını gitti, yarın bana birşey olsa o metal parçasını kim kullanacak düşüncesiyle, her fırsatta direksiyon çalışıyoruz.
Hayatta kimin başına ne zaman ne gelecek hiç belli değil. Çok sakınıyorsanız o zaman saat ücreti karşılığı özel ders veren kurslara teslim olun olsun bitsin.
Benim merak ettiğim Ankarada İstanbulda yada Samsunda felan ileri sürüş teknikleri eğitimi veren ( uygulamalı ) bir kurs vs varmı. Nişanlım fena değil kullanıyor ama refleksler zayıf ve bazen dalıyor , hewesi yüksek yılmıyor ama öğreten çok tek düze öğretmiş ( babası ) bu yüzden farklı şartları ve deneyimlemesi lazım. İş Ev arası 5 km var yok , Önemli olan Tecrübesini arttırmak ve farkındalığını arttırmam. Kız - Erkek Yeğenlerime 10-11 yaşında öğretmeye başladım. Başta Abim Ablam kızardı ama Şimdi iyi oldu diyorlar ( Özellikle Kızlar için ) Kız çocuğu bu ülkede ne öğrenicekse aileden öğrenecek mottosundayım.
Ben şirkette aldım bu eğitimi Şirket ayarladı ve Samsun da havaalanında aldık ama 2 günlüktü.( Kursu veren firmaya ulaşamıyorum) o bile fazlasıyla şey öğretti. İleri sürüş teknikleri konusunda tavsiyelerinizi ve eğitim yerleri konusunda tavsiye bekliyorum.
Hanımköy sporluyuz.
Valla bende aynı dertten muzdaribim.
Eşimde 206 otomatik bende 106 GTİ varken sorunumuz yoktu :) Ne zaman ikisini satıp Mini'yi aldım o günden beri dolmuşlarda sürtüyorum :)
İş nedeniyle hafta içi hep araç onda oluyor. Akşam çıkış saatlerimiz uyuşmadığı için ben dolmuş kullanıyorum...
Arabayı kıskanmak değil benimkisi ama ben kadar özen göstermediği için kızıyorum bazen. Düzgün yere parketmiyor. Acelesi olunca bulduğu boşluğa park edip gidiyor.
Ufak tefek zararlar gelmeye başladı arabaya o biniyor biz yaptırıyoruz.
Başka araba alayım diyorum ben miniyi kullanırım sen kendine alcaksan al diyor birde :D
Ben de eşiyle ortaklaşa kullanan birinden aldım şuanki arabamı. Abi buraya ne oldu diyorum. Bilmiyorum ki yine hanım değişik birşeyler denemiştir diyor. :D