User Tag List

Sayfa 1/5 123 ... SonSon
78 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Ankara Hakkında

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)

Ankara Hakkında

Beyler birşeyi çok merak ediyorum Ankaralı kardeşlerimize abilerimize sormak istiyorum.

Eskiden çocukluk yıllarımızda ve öncesinde Ankara memur şehriydi, diplomat şehriydi Ankaralı büyüklerimiz hep okumuş tahsil görmüş kendini eğitmiş giyiminden kuşamına, konuşmasına efendi,beyfendi insanlardı.

Şimdi bakıyorum Ankaralıyım diyen adam bakınız şekil 1A;

Bu modda. Bu tipler hep vardı da şimdi durum şu üniversitede iyi aile çocuğundan, zenginine, fakirine, tahsillisinden, cahiline herkes bu modda. Bi bitirimlik kıroluk paçalardan ağır ağır akıyor ve bu gururla biz "Angaralıyız Gardaş" modunda yüksek tondan söleniyor. Ne oldu ne zaman olduda siz Ankaralılar bunu kabullendiniz çok merak ediyorum çok büyük bir efendilikten kibarlıktan bu hallere geldiniz?

Kabul etmeyin bu kültürü bu sizin kültürünüz değil özünüze dönün biran önce.
    23'' Tesla Model Y Performance
    23" Fiat 500e LaPrima

Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çünkü Ankara'da Ankaralı kalmadı. Net...

SK10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yalnız e30'da olmasa bu adam aç kalacak
    20’WW PASSAT 2.0TDI 240HP 4MOTİON ELEGANCE

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çünkü beyefendilik eziklik, barzoluk adamdan sayılıyor bu devirde.

Üstüne bir de hatunların efendi adam yerine piç adam tercihini göz önüne alırsak peder inşaat işinde, seri köz getir yengenin boğazı yandı karşim tipleri prim yapıyor.
    "Korkmadık, savaştık"

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ankarada hiç bir zaman ankaralı yoktu bence
    bu olaya şöyle bakın ankara bir memur kenti evet
    bende bir devlet memuruyum ama kpss ile atanan memurlar ile diğer eski kafalılar arasında çok ciddi bir çağ farkı var
    ankaralı eski memurların alayı çankırı çorum yozgat kırşehir kırıkkale gibi şehirliler
    bunun sebebide eski iktidarlar
    adamlar oy aldıkları yerlerden biraz eli yüzü düzgün insanları kurumların başına atamışlar torpille
    o adamlarda bütün eş dost komşu köylü akraba kim varsa gel seni memur yapiim diye işe aldı
    ben bizim kurumun eski genel müdürünün, kurum personelinin %25ini kahvede oyun oynarken işe aldığını bliyorum
    alayı anlatıyor hala "akşamları kağıt oynardı bizim orda, orda dedi bana gel seni memur yapiim diye"

ayrıca bu sorun ankara ile ilgili değil kesinlikle
    bütün ülke genelinde bir geriye gitme mevcut
    birde ankaraya neresinden baktığınız da önemli
    gelin tunalıya bahçeliye çayyoluna çankayaya batıkente eryamana(ben bu civarları iyi biliyorum) bi hasköyden pursaklardan mamaktan demetevlerden 50 yıl ileride dersiniz
    o videolarda gördükleriniz de geneli kesinlikle yansıtmıyor onlar sadece çok tık alan değişikler düzgün konuşan insanların videoları zaten ilgi çekmiyor internete düşmüyor
    "gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."

Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Bir de bütün Türkiyenin erkek oyunu "Ankara havası oldu" geçen hatırlamıyorum sanırım Manisa mı Akhisar mı ne kupa aldı ya futbolda adamlar Akhisarda Ankara havası oynuyor o kısmı da anlamadım.

Tek bildikleri elleri sağa sola açıp zıplamak oldu abidik kubidik müziklerle o da ayrı bir sosyo kültürel inceleme konusu bence.

Hatta buldum videoyu bakınız 7:50 civarı.

23" Fiat 500e LaPrima

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MBuğra Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çünkü beyefendilik eziklik, barzoluk adamdan sayılıyor bu devirde.

Üstüne bir de hatunların efendi adam yerine piç adam tercihini göz önüne alırsak peder inşaat işinde, seri köz getir yengenin boğazı yandı karşim tipleri prim yapıyor.
    Beni o şekillere giriyorum diye tercih edicek olan olan etmeyebilir hiç sorun yok , bu olay sadece Ankara da yok bence İstanbul dada var şuan gittiğiniz her nargile marpucu olan mekanda görebilirsiniz. Şekilcilik ülke geneline yayılmış bi sorun ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı rebelh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ankarada hiç bir zaman ankaralı yoktu bence
    bu olaya şöyle bakın ankara bir memur kenti evet
    bende bir devlet memuruyum ama kpss ile atanan memurlar ile diğer eski kafalılar arasında çok ciddi bir çağ farkı var
    ankaralı eski memurların alayı çankırı çorum yozgat kırşehir kırıkkale gibi şehirliler
    bunun sebebide eski iktidarlar
    adamlar oy aldıkları yerlerden biraz eli yüzü düzgün insanları kurumların başına atamışlar torpille
    o adamlarda bütün eş dost komşu köylü akraba kim varsa gel seni memur yapiim diye işe aldı
    ben bizim kurumun eski genel müdürünün, kurum personelinin %25ini kahvede oyun oynarken işe aldığını bliyorum
    alayı anlatıyor hala "akşamları kağıt oynardı bizim orda, orda dedi bana gel seni memur yapiim diye"

ayrıca bu sorun ankara ile ilgili değil kesinlikle
    bütün ülke genelinde bir geriye gitme mevcut
    birde ankaraya neresinden baktığınız da önemli
    gelin tunalıya bahçeliye çayyoluna çankayaya batıkente eryamana(ben bu civarları iyi biliyorum) bi hasköyden pursaklardan mamaktan demetevlerden 50 yıl ileride dersiniz
    o videolarda gördükleriniz de geneli kesinlikle yansıtmıyor onlar sadece çok tık alan değişikler düzgün konuşan insanların videoları zaten ilgi çekmiyor internete düşmüyor
    Olayın o kısmında değilim ben zaten 16 senede fazlası ile kırolaştı memleket ona her konuda değiniyoruz. Mesela benim baba tarafım 4 kuşak İstanbullu (Üsküdar) dedem Kurmay Albay olduğu için zamanında çocukluğu Ankarada geçmiş Üni yıllarına kadar. Çokça Ankaralı tanıdığım mevcut, çocukları da arkadaşlarım , nişanlımında ailesi Ankaralı yani durumu biliyorum. Olayın şu kısmındayım ben;

Genel algı ve kabul Angaralıyız Gardaş oldu artık. Yani yukarıdakiler ve sizin belirttiğiniz kesim Ankaralı sayılmıyor artık dışlandılar. İstanbulda İstanbullu mu var şu anda? Yok. Büyük şehirler zaten dışarıdan göç alır hep Londrada new Yorkta vs hep böledir. Ancak;

Bizde göç eden nüfüs kendi kültürünü o şehre empoze ettiği için ortalık karışıyor ANkarada da çevre iller köyler kasabalar artık neyse heralde oraların etkileri bunlar.

Eskiden bu durum bu göç edenlerin kendilerine bir çeki düzen vererek kendilerini düzelmesiydi şimdi tam tersi olmuş ki bu dışarıdan bakan bir göz olarak Ankaranın kırolaşması diğer büyük şehirlere göre daha fazla.
    23" Fiat 500e LaPrima

seref1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Askerliğimi Ankara'da yaptım.herkez bi reis havalarında kızlarda dahil.ama 15 ay sonunda istanbula geldiğimde birkaç ay ankaralı ibocan dinledim yalan yokmüzikler bağımlılık yapıyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Bar35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Olayın o kısmında değilim ben zaten 16 senede fazlası ile kırolaştı memleket ona her konuda değiniyoruz. Mesela benim baba tarafım 4 kuşak İstanbullu (Üsküdar) dedem Kurmay Albay olduğu için zamanında çocukluğu Ankarada geçmiş Üni yıllarına kadar. Çokça Ankaralı tanıdığım mevcut, çocukları da arkadaşlarım , nişanlımında ailesi Ankaralı yani durumu biliyorum. Olayın şu kısmındayım ben;

Genel algı ve kabul Angaralıyız Gardaş oldu artık. Yani yukarıdakiler ve sizin belirttiğiniz kesim Ankaralı sayılmıyor artık dışlandılar. İstanbulda İstanbullu mu var şu anda? Yok. Büyük şehirler zaten dışarıdan göç alır hep Londrada new Yorkta vs hep böledir. Ancak;

Bizde göç eden nüfüs kendi kültürünü o şehre empoze ettiği için ortalık karışıyor ANkarada da çevre iller köyler kasabalar artık neyse heralde oraların etkileri bunlar.

Eskiden bu durum bu göç edenlerin kendilerine bir çeki düzen vererek kendilerini düzelmesiydi şimdi tam tersi olmuş ki bu dışarıdan bakan bir göz olarak Ankaranın kırolaşması diğer büyük şehirlere göre daha fazla.
    ankaranın geçmişine baktığınız zaman zaten ne olduğu belli bir şehir diğer içanadolu şehirlerinden bir farkı yok
    ama başkent olması sonrası gelişim gösteriyor ülke gibi insanı yaşamı seviyesi her şeyi değişiyor yavaş yavaş bir kültür oluşuyor yine tıpkı türkiye gibi
    ama sonra bu entellektüel çevrelere monşer gözüyle bakanlar geliyor eğitimsiz kitleyi sömürmeye başlıyor "aslansınız siz bunlar sizi hor gördüler siz buraların temelisiniz aslında" falanlar filanlar havada uçuşuyor
    sanat bitiyor spor bitiyor kültür bitiyor entellektüel kesim kendi gibi olanların yanına çekiliyor "diğerleri" ile bağ kuramıyor ve bu sefer dışlanan onlar oluyor
    bunların hepsi tüm türkiyeye oldu ha belki kırsal kesim kabuğundan çok kımadığı için bir değişim göstermedi ama değişime ayak uydurmaya çalışan her şehir bunu yaşadı
    bana diyebilir misiniz ki izmiri akp yönetsedi yine insanları bu şekilde kalabilirdi? kesinlikle hayır
    adamlar yönettikleri şehirlere ve ülke geneline hep bi bayağılık hep bi mağduriyet hem bi diriliş pompaladılar sonuçlarını da alıyoruz
    ben çubukta memurum inanın burada kpss ile atanmış 3 tane daha memur arkadaşım var yaşıtım onlar haricinde 2 kelimeyi bir araya getirebilecek adam yok
    ve buranın yerlileri trilyonlarca para çevirecek güce sahipler artık bu da onları üstün kılıyor kendi akıllarında
    entelektüel insanlar dışlandı kitap okuyan insanlara bakış değişti hayatında 2 kitap okumamış adamlar kendilerini her şeye hakim görüyorlar

altugkocer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    63 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Babam 68 yılında gelmiş Ankara'ya üniversite okumak için. O tarihten beri hiç çıkmadık Ankara'dan. Ben de doğma büyüme Ankaralıyım. Şanslı bir insanım çünkü bütün hayatım Çankaya ilçesi sınırları içinde geçti. Bizim ilçemizde bu tiplerin oranı çok düşüktür.

Diğer ilçelerde yaşayan arkadaşlar alınmasın lütfen, Çankaya dışında bir yerde yaşamak istemem (bağlıca, batıkent, eryaman fln hariç). Keçiören, Yenimahalle, Mamak, Etimesgut, Sincan, Altındağ, Pursaklar diğer merkez ilçeler. Ben bu ilçelere misafirlik ve zorunlu durumlar dışında uğramıyorum Senin bahsettiğin tiplerin yaşam alanları genelde buralar.

Şunu da bırakayım belki bir şeyler anlatır.

Evet eskiden bu tipler yoktu ne hikmetse son 15-20 senede türediler

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dünya gelişiyor ama bizim ülkemiz giderek yozlaşıyor,sadece ankara değil her şehrimizde var bu durum artık. Ankara'nın el değmemiş çok güzel de semtleri var .

İnşallah medeni günlerimize tekrardan döneriz,dönmesek bile ilerleme kaydederiz.
    imzasız..

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tunacan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çünkü Ankara'da Ankaralı kalmadı. Net...
    Ankaralı Namık bile Çankırılıymış...
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

KARALOM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sadece bu olay ankarayala sınırlı degil bütün ülkede bir sıkıntı var
    arizona kertenkeleleri eskişehiride sarmış durumda
    Tanrı kırbacıyız aman nedir bilmeyiz !

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Anıl E. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dünya gelişiyor ama bizim ülkemiz giderek yozlaşıyor,sadece ankara değil her şehrimizde var bu durum artık. Ankara'nın el değmemiş çok güzel de semtleri var .

İnşallah medeni günlerimize tekrardan döneriz,dönmesek bile ilerleme kaydederiz.
    El değmemiş semtleri hangisidir?1950 1960li yıllardan beri ankaradayiz aile boyu.özellikle son dönemlerde çok ciddi tahribata dejenereye uğradı ankara kültür eğitim görgü medeniyet konusunda bir keciorenli olarak konuşuyorum eski keçiören bağlarıyla bağ evleriyle ünlü idi şimdi?

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    boşverin siz bu tipleri, starbuckslarımız elit kardişlirimizle dolu

sanırım dünya bozuk artık.

Örneğin Rusya, tek bir rus çok zor bulursunuz ki amerikadan nefret etmesin. Alayı amerikanın hakkında en ağır hakaretleri eder. Hatta ingilizce bildiği halde ingilizce konuşulunca morali bozulup seni tersleyen adamlar bulursun rusyada.

Peki pratikte nasıl? Mc Donalds, BurgerKing, Starbucks v.s her daim full içer gerçekten de ruslar çoğunlukta yani öyle turistle filan dolmuyor.

3 kuruş daha ucuz diye mc donalds ve burgerkingler bildiğin türkiyeden daha yüksek cirolar yapıyor
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

ErkanCanS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ankara doğumlu ve bütün sülalesi Ankara'da yaşayan biriyim. Anne tarafım Malazgirt savaşından beri Kırıkkaleli galiba. Kaçırdığınız şey şu ; Ankara hiç bir zaman elit bir şehir değildi. Memur şehri evet , eskiden memurlar efendi ve düzgün insanlarmış evet ama bu bahsettiğiniz memurlar Ankaralı değil Bir şekilde Ankara'ya sonradan gelmiş kişiler. Eskiden memur adam giyinişinden , adabından , konuşmasından bile anlaşılırmış. Benim en az 30 yakın arkadaşım memur oldu son 2-3 yılda , bir kaçı hariç köyde çobanlık yaptırmam o derece. Mustafa Kemal Atatürk'ün Hatayla beraber en büyük arzusuydu Ankara'nın modern ve Avrupa standartlarında bir şehir olması. Allah rahmet eylesin , ikisine de ömrü yetmedi..

Böyle barzoların çoğalması konusu çok basit. Artık internet var , her kesimden insan çok kolay örgütlenebiliyor. 15 sene evvel evinde interneti geçtim , bilgisayarı olan insanları şanslı kişiler olarak görüyorduk. Şimdi asgari ücretli kişilerin ellerinde bile 5 liralık telefonlar var. Bu insanlar 20 sene öncede vardı , mahallelerinde bir avuç kişiye hitap ediyorlardı. Geldiğimiz noktada mahalleler kaynaştı ülke geneline yayıldılar. Binlere hitap eden keko abiler örnek oldu , gençler ilgi nerdeyse oraya gidiyorlar.
    DÜNYADA İKİ BİLİNMEYEN VARDIR.BİRİ KUTUPLAR , DİĞERİ TÜRKLER.. Albert Sorel

Havayı Koklayan Adam Redfish16V - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    7 göbek angaralıyım(ankaralı ) hatta memletim sincandır...Lakin sincanda sincanlı bile kalmadığı için o bölgeleri bu tipler doldurdu... Şükür ne huyundan ne suyundan kaptık,batıkentde yaşamaya devam gayet hoş huzurlu naif bir bölge Şahinler,ankara oyun havası,parayı 1 gecede pavyonda yiyen tipler vb asla yok Çok işim olmadıkça da o bölgelere inmem.. Çok değişik bir kafa yapıları var çok.. Ankara'nın maalesef bir çoğuda bu tiplerler dolu.. En son sincandan batıkent atlantise metro hattı açıldı.Sincandaki o tipler akın akın geliyor şimdi.Akşam cafede oturup muhabbetini ederken bu embesillerin yaşama evrelerini görüyorsun..dar sokakta basmalar,son ses müzikler,bağırarak konuşmalar vb ..
    Progressive Trance & Progressive House Music Producer.
    Spotify : https://open.spotify.com/artist/24ek...jQ&dl_branch=1

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GSİ CLUB Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    7 göbek angaralıyım(ankaralı ) hatta memletim sincandır...Lakin sincanda sincanlı bile kalmadığı için o bölgeleri bu tipler doldurdu... Şükür ne huyundan ne suyundan kaptık,batıkentde yaşamaya devam gayet hoş huzurlu naif bir bölge Şahinler,ankara oyun havası,parayı 1 gecede pavyonda yiyen tipler vb asla yok Çok işim olmadıkça da o bölgelere inmem.. Çok değişik bir kafa yapıları var çok.. Ankara'nın maalesef bir çoğuda bu tiplerler dolu.. En son sincandan batıkent atlantise metro hattı açıldı.Sincandaki o tipler akın akın geliyor şimdi.Akşam cafede oturup muhabbetini ederken bu embesillerin yaşama evrelerini görüyorsun..dar sokakta basmalar,son ses müzikler,bağırarak konuşmalar vb ..
    batıkentin neresi kardeşim

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler