Arkadaşlar yeni almış olduğum eve taşınalı 2 yılı geçti. İskan alınana kadar elektrik ve su faturalarını müteahhit üstlendi ve ödedi. İskan alındıktan sonra yeni tapular bize ulaştı ve saatleri ayırmamız için bize bir evrak daha verileceği söylendi. Gerekli evrak tarafımıza 7-8 ay gecikmeli ulaştığından dolayı elektrik saatlerinin başvuruları da doğal olarak geç yapıldı ve bu süre zarfında 2 blokta bulunan 16 dairenin 14 tanesine borç çıktı. (1.000 TL - 750 TL gibi) Bana ve bir komşuma borcumuz olmadığı ve bu şekilde abonelik yapılabileceği söylendi. Abonelikleri açtırdık ve ısrarla borcum olup olmadığını sordurdum yok dediler. Neyse aradan geçti 1 yıl faturalarım geliyor ve düzenli bir şekilde ödemelerini yapıyorum. Geçenlerde avukat aradı ve elinde icra dosyamın olduğunu ayedaşın benden alacaklı olduğu için dosya açtırdığını söyledi. Resmen çıldırdım. Avukat ödemeyi yapmam gerektiğini belirtti. Ayedaşa gittim, -evet bu kadar borcunuz var avukatlık masrafları ile birlikte ödemeniz gerekiyor dediler. İtiraz dilekçesi yazdım. Dilekçemde -ana borcumu öderim fakat bana tebliğ edilmeden dosyamı avukata veriyorsunuz ve benden avukatlık ücretini de ödememi istiyorsunuz bunu kabul etmiyorum diye belirttim ama dilekçem reddedildi ve ben avukatlık ücretiyle birlikte hatırı sayılır bir mebla ödemek zorunda kaldım. Ben olayın borcunda değilim borcun yok dediler aynı saate abonelik açtılar ardından benden habersiz borç çıkartıp bana tebliğ etmeden avukata verdiler ve adıma icra dosyası açtılar.
Sizce bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim? Yok denilen borcu avukatlık masrafları ile birlikte ödedim. Sizce hatamı ettim?