Tam olarak neyi öğrenmek istiyorsun, piyasa sıfır olarak bitmeye yakın 2. elde ucuz olan ,uygun olan araba satıyor.
Printable View
Fıyatlar gerı gelıyor,nıhayet olması gerektıgı yerlere. Millet ucmustu 2.elde. Satılmıyor hıcbırsey.
Aslında hızlı bir piyasa var gayrimenkul takası veya vade ile hemen satabiliyorsunuz değerinden daha çok düşük fiyatlara iyiyiz ya kriz yok su soğuk ama alışıyoruz :)
Her kriz döneminde ölücüler çıkar piyasaya 50 bin liralık arabaya 30-35 teklif edip alıp beklerler :)
Faizler düşecek deniyor, bu da faize giden nakit paranın geri çıkacağı anlamına gelebilir. Ya dövüze girer ya da emlak araç vb. diyom ben :)
Satilmiyor ki,eli mahkum.
16 Temmuz'da Vtec 2 araç aldım. O zamanda en yüksek yazan Gölbaşı'nda bir başçavuştu 55 binde deri koltuk tüplü boyasız bir araç 59.500 TL idi fiyatı. Şimdi bakıyorum millet 65 66 yazıyor bu piyasada ben kendi aracımı 55 bine versem içim acımaz mı? Haliyle satmak istersem bende 61 62 yazıyorum ve piyasa iyice şişiyor. Bu özellikle Honda, Toyota gibi memur kesimden olan al-satçıların aldığı araçlarda çok var. 2015 senesinde babama kavga dövüş en tutulan Beyaz renk deri koltuklu ES paket aracı 35 bin liraya aldıramadım varın gerisini siz hesap edin.. Aynı araçların ilanda olması onlar için çok önemli değil çünkü nasıl olsa hastası çok satılır acelem de yok kafasındalar..
Arkadaşlar yazılan rakamlara aldanmayın noterdeki rakamlar çok farklı
Ben araç aradığım zaman en yüksekten ilanları sıralar en aşağı fiyattan teklif vermeye başlarım gayet etkili :D
Ne olucak Tabanwagen...
Yanılmıyorsam bu sene sonuna kadar toplam satış hedefi 550bin civarındaydı.
Şu an gerçekleşen ve güncel fiyatlara bakacak olursak 400bin olursa iyi bir sonuç olacak gibi.
Seneye bazı büyükler 250-300bin adetlerin gerçekleşeceğini belirttiği geçen haftaki OSD toplantısında.
Cumartesi aracımı servise götürdüm bakım için.
Bayide 4 (Dört) araç var. Bunları daha önce çekmişler ve ellerinde bekliyor. (2 ateca, 2 arona)
Neden Leon yok diye sordum, sipariş üzerine getiriyoruz dediler.
Düşünsenize C segmenti araçlar artık bayiye sipariş üzerine geliyor.
Gelinen nokta maalesef üzücü, bugün araç satamayan bayii seneye kaç araca bakım yapıcak? Peki ya ondan sonraki seneye?
Lale devri bitti.. Yok öyle don degiştirir gibi araba degiştirmek.. Mezar vade bmw'ye girip cebinde 20 lirayla instagrama story atmak..
52bin TL ye kardeşim 0 1.33 corolla alacaktı. Ne yapacaksın salak mısın dedim. Aracın 2015 modeli 70bin TL şuan :) bu piyasa bizi salak etti. 17 18 e alıcı bulamayan 99 2000 1.4 hondalar 30 oldu ne diyeyim.
tofaş üretime ara verdi diye biliyorum
80 lik arabaya 110 yazan esnaf arkadasım var. 1 aydır telefon calmıyor diyor.
Akılları sıra piyasa yükseltiyorlar, bu saatten sonra anca 110 bin yazarlar zaten kimsede aramaz.
Bu ay 5 satış verdiğim, Değeri fiyatları yazarak. Esnaf kendi kendini öldürüyor. Piyasada cokta uygun araclar var koşturmak lazım.
Binici adam 3 e 5 e bakmıcak hosuna giden arabayı alacak. Zaten sıfır araba zarardı, bu satten sonra kimse bence sıfır'a bakmasın Elindekinin kıymetini bilsin :)
haziranda 5-6 bin satış yapan markalar geçen ayı 700 satış ile kapadılar... bu vergi ve kredi faiz oranları ile değişecek bir şey de yok.
ekstra acil ihtiyacın yoksa, kimsenin araba alacağı rakamlar ve günler değil.
ki o satılan araçların çoğu da neredeyse sıfır karla satılan b2b satışlar.
45 Gün önce arabamı sattım scirocco 75.000TL verdim alan arkadaş biniciydi. Bugun ilana atmış 93.000TL Biz alım satım yapıyoruz galeri çevrem galerici biz hayatımızda böyle bir kar oranı görmedik ... Araba piyasasının kısa özeti
oha lan vtec2 50 bandına gelmiş. bende babama x-type'ı 55 verene verelim diyordum. neyse bundan sonra gelen olursa o paraya vtec2 var derim.
4 sene önce 13.000'e aldığımız civic 30 mu olmuş vay anam vay. :)
1,7 hususi corsam var tr de rengi nadir orijinal maviş,kazasız ,hasar kayıtsız ,degişensiz parça boyalı ,a dan zye sıfır motor ,komple sıfır alttakım ,oem turbo fe ka stage3 hybrit ,big enjektör mini cooper jant sıfır lastik var üstünde 55 yazsam fiyat makulmü :D
1 aydır araba arıyorum, düzgün araba yok ikinci elde. İdare edecek seviyede olanlar da çok yüksek fiyat istiyor ama aylardır arabalar ilanda duruyor. Anlamadım piyasayı, anlaşamadığımız para da hani 1-2 ay faize-dolara falan koysan kazanacağın para, arabayı ellerinde çürütmeyi kar sayıyorlar...
geçen seneleri boşverin 2001 model ravü mü 46.500e aldım temmuz ayında. şimdi 54 veriyorlar :S üzüleyim mi sevineyim mi anlamadım. satsam fsi golften başka birşey alamam yada hoşafı çıkmış vtec2. en iyi ihtimalle 2000 model golfe 35 bin veririz artıkın :D
Benim sözüm al-satçılar için geçerli. Arabaların geçmişini sorgulattığımda maks 6 aydır sahibi satan insanlar ki 6 ay sahipli araç bulunca da uzun zamandır sahibiymiş aracın diyorum artık :) millet arabayı almış şimdi ne kadara çakarsam diyor. Galeridekiler de bekleşip duruyor aylardır, fiyatını hakeden araçlar 2-3 günde gidiyor, haketmeyenler 2-3 aydır ilanda.
Peki sizce 1-2 yaşındaki araçlar için uygun fiyatlandırma nasıl olmalı arkadaşlar?
Mesela ben 11 ay önce sıfır aldım aracımı, 95bin fiyat etiketi varken; şimdi o etiket oldu 157bin. Boş kasko değeri 112 bin
Üstüne eklediğim şeyler de var. Ama öte yandan 1 yaş da yaşlandı. Arabadan sıkıldım, ucuza gider de aynısını bile alamayız korkusuna satamıyorum.
Sizce ne yazmalı?
yerine aynısını kaça koyabilecekseniz en az onu yazmalısınız
altı zarar üstü kar
%25 enflasyonun olduğu yerde alsatçılıkta 0 alıp üstüne para koyup satmakta gayet normal şeyler
bunlarda eleştirilecek bir yer bulamıyorum
madem pahalı satıyor işinize gelmez gider 0 ını alırsınız
ama mal benimse istediğim fiyatı çekerim buunun içinde kimseye hesap vermem
eşime micra bakıyorum 2013 yılında 0 yeni kasa başlangıç fiyatı 29900
şimdi 2004 model otomatik hafif eli yüzü düzgünü 33000 tl
burada araba değer kazanmıyor paranın alım gücü düşüyor piyasa da buna göre şekilleniyor
2013te 29 bine alıp şimdi 50 bine satan adam para kazanmadı bileşik olarak ztn %100 enflasyon olmuş
adam 60 bine satabilse anca paranın değerine denk gelir ama onunda piyasası 45-46 civarı onu da bindiğine sayacak
ki bu enflasyon rakamları resmi rakamlar
birde bizim hissettiğimiz %40 enflasyon var
Yahu ondan bahsetmiyoruz ki. Altımdaki arabayı sıfır 170.000TL'ye alıyordum şu an 400.000TL civarı heralde. Satarken aldığım fiyata satıcam veya 2011'de 51.000'e sıfır aldığım TDI Golfu 2.5-3sene sonra yine 51.000TL'ye sattım şu an 100.000km yi geçti araba heralde 65 filan eder. Bahsettiğimiz bu değil enflasyon burada ok herkes hak veriyor buna kimse salak değil :)
Amaa
Ben şimdi X model arabamı sattım 50.000TL'ye herif aldı benden 1 ay veya 1 hafta sonra ilanda 65.000TL'den. AL-SAT çılık budur. Piyasa yükseltme budur. Bunun savunulacak bir yanı yoktur.
tabi ki de
zaten reel olarak yükselen bir şey yok
her şeyin fiyatı artarken forumda isteniyor ki 2. el hiç artmasın
serbest piyasa söz konusu alıcı ile satıcı hangi noktada buluşursa malın değeri odur
geçen sene 25 lira vermediğimiz civicler şimdi 30 lira
bu sene 30 vermediğimiz civic seneye 35 lira olacak
ister verelim ister vermeyelim fiyat dengesi mutlaka bulunacak enflasyonun altında değer kazanacak tüm kullanılmış ürünler
kaldı ki birde otomobil olayında fahiş artan bir 0 fiyatı var
95 bine aldığım araba 157 bin olduysa ben 90 bine sattığım zaman benden alan 130 bine satacak
niye ben eşşeklik yapayım ki?
hocam kusura bakma ama o malı 65e satabiliyorsa eğer o malın değeri 65tir
aksi halde 65e alan zarar eder bu da onun enayiliğidir
piyasayı her zaman alıcı belirler satıcının ne istediğinin çok bir önemi yok
"böyle böyle fiyatlar artıyor" tezine katılmıyorum
bu aracın değerini az çok 0ından yola çıkarak hesaplıyoruz
sıfırı 100bin tl ise 3 sene kullanılmışı boyalısı değişensizi masrafı vs falan diye kafamızda bir skala var
kimse 0ı 100bin tl olan arabaya 2. elde 105bin vermiyor sonuçta
1 ay önce 600'e aldığı arabayı 1 hafta önce 820'den ilana girip 870'e çeken var biz neyi tartışıyoruz :D
Aracı alan da satan da forum üyesi :ddd
Valla ben buna katılmıyorum bu memlekette herkes birbirinden akıllı kimse kusura bakmasın. Bu duruma da sıcak bakmıyorum ben de aracımı 6X.XXX'tl ye aldım 2 sene önce sıfırı o zaman 100.000TL'di şimdi 179.000TL ikinci eli de 80-87 arası değişiyor durumuna göre. Ben 85'e satıcam 1 ay sonra sıfırı yine aynı fiyat, benden alacak 1 hafta sonra 90 yazıcak 90 yazdığını gören diğerleri fiyatını yukarı çekicek vs vs gidiyor bu. Neyse bu konuda daha fazla yazmayacağım forumdaki al-satçı gençlerden tepki görürüyoruz.