Arenimo aren abi olabilir :)
Printable View
Buyrun çöpşiş.
Sorry, you have been blocked
1.2'ler ağır gidiyor biraz. Bizde 3 kapılı 1.4 otomatiği vardı. 14 aydır kullanıyordu kardeşim. Fakat bazı masrafları başlamıştı. Satışa bile çıkarmadan gitti araba. Serviste gören biri yönlendirmiş. Arabayı çalıştırmadan, kaputunu dahi açmadan aldılar. Ben de gidip yan komşunun otomatik 206'sını aldım.
Piyasada uygun fiyatlı, otomatik b segmenti araç yok gibi bi şey. Dökük arabalar ne paralara satılıyor. Öyle değişen falan umursamıyor alıcılar.
Ben aracımdan çok memnunum hatta çürüyene kadar binerim. Balayına giderken yolda kaldım üstten motor yaptım komple. Tam binilecek kıvamda şuan ama soğudum biraz birde hanım ehliyet aldı otomatik lazım. Koydum ilana ama arayana soran yok hayır satsamda 30k koymadan araba alamıyorum... Kaşınıyorum aslında vergisi yakıt yok gibi
Bu fiyatlarla bu faiz oranlarıyla otomobil almak çok zor pekidaha ne kadar gideceğiz? Ülkede döviz kurlarının geri çekilmesi çok zor, çekilse bile bu 5 10 senelik bir süreç olacak, devlet ötv'den mi vazgeçecek yada kredileri mi düşürecek? 210 bin tl ye a3 sedan çok zor çok saçma yani... Otomobil sektöründe binler yüzbinler çalışıyor alt bir dünya sektör var. Bir araba bile alamıyorum kendime şuan, insan kendini çaresiz hissediyor, ne biçim bir döneme denk geldik
https://www.cdn.renault.com/content/...0181003-V3.pdf
Megane HB bile 186-196 k TL dizel otomatik. A3 normal :)
Fiyatlar euro bazında artmadı zaten, euro arttı.
Clio sümbül 128 k tl. Hep 20k dolar civarındaydı otomatik dizel. Hala 20k dolar.
Eveeeeeeet. Son gelen zamlardan sonra cumartesi itibari ile bende işsiz kaldım :D :D
Geçmiş olsun. Bazı şeyler için bunların olması lazım. Alt tabakadan en üstüne değerse bu krizin ucu belki bir şeyler değişir.
Sabredicez. İnşallah bunlar bizim için bir imtihandır sınanıyoruzdur umarım. Böyle düşünürek kendimi biraz umutlandırıyorum. Diğer türlüsü çok kötü.
Artık sıfır araba almak hayal şu sıralar 5 ila 15 yaş arası 2. El çok hızlı gidiyor boyalı hasar kayıtlı arabayı bile millet alıyor 2 sene önce millet burun kıvırırdı artık kıvıramıyor zorunlu alıyor. Amcam taksiye koymak için egea alacaktı ötv indirimli 100.000 e geliyor en fullu :) tabi alamadı gittik eldeki lineaya 6.000 e 2 el motor koyduk çarşamba işe başlıcak bakalım 2019 un sonuna kadar idare edicek
İnşallah en kısa zamanda değişir ama benim hiç umudum yok. Neden dersen kendi kendi diyordum ki bu şirketten en son ben çıkarım nitekim de öyle oldu. Yaklaşık 30 kişi çıkarttık ve son olarak ben. Kendi markam da sadece müdür kaldı oda ay sonu ditribütör ile ilişiği kesilecek diye . Marka kapatıyoruz. Edirne'de yaklaşık 10-15 adet otomotiv bayisi var. Yıl başından sonra muhtemelen 3-4 bayi kalacak.
Çok üzüldüm işsiz kalmanıza çok, Allah yardım etsin hepimize, gidişat kötü..
araba kalmadı elimizde doğru dürüst. bayilerden alıyorduk takas araçlarını orası durdu. çevreden gelirse geliyor şu anda. ilanlara bakayım dedim. beynim durmuş. polo diye ilana girdim palio çıktı :D palio yaa amk paliosu. fiyata bak.
Sorry, you have been blocked
Ercan bizim burda sevmiyorlar o tarz arabaları bak volvo var bende 1 ay oldu ilana koyalı arayanı bırak mesaj at ama bu süre zarfında 2 yumurta kasa 1 milenyum kasa accent verdim. Yarın kısmet olursa terios alıyorum.
İrtibatta kalalım yanına gelicem yakın zamanda :D
Herkezin işi zor en temizi nakitte kalıp arabasını bozduranları kovalamak şuanda.
Valla kanka kendimi abartıp kabartmıyorum ama edirne gibi yerde ve 4 bayili bir markada tek başıma iyi işler yaptığıma inanıyorum yılda ortala 130-150 araç satmışım.
Ama bayi kapandı şansıma tüküreyim, en son kapıkuleye girdiğimde de 25 kişiyi rüşvetten almışlardı :D :D
44'e 2 ay evvel aldığım arabaya şaka değil 51 lira teklif ettiler :)
harika bir teklif! amma velakkin sattığımı kabul ettim, şöyle bir ilanları gezdim aracımın modelinde kilometresinde düzgün bir araç bile bulamadım.
Eldekinin kıymetini bilelim binmeye devam :D
3-4 gündür iyice bi gariplik mi var sahibindende ? Tamam sahibinden yüksek eyvallah ama persembe günü polo 1.2 tsı aldım aynı model ve km de olanlara bakıyorum min 2 lira yüksek. 4 günde piyasamı yükselir arkadaş ?
işsiz kalan arkadaşlara Allah sabır versin. İnşallah işleriniz açılır.
İşsiz kalan arkadaşlar,Allah yardımcınız olsun.
Çalıştığım kurumda işten çıkarılanlarla ilgili bi birimde çalışıyorum,Son 4 5 ayda toplu işten çıkarmalar,sebepsiz çıkarmalar,küçülmeye gidiyoruz gibi açıklamalar yapan çok oluyor malesef. Sadece 1 günde 180-200 arası kayıt alıyoruz. Şaka gibi..
Çıkarılan arkadaşlar Allah yardımcınız olsun tez zamanda inşallah.
Bende benim golfü değiştireyim diyordum 150k km oldu fiyatlara bakıyorum satsam yerine o fiyatlara, donanıma konfora alabileceğim araba yok. 200k olana kadar devam edecez heralde...
Konuya yazdılar mı bilmiyorum ama sahibinden.com da bir şey fatkettim. Euro yükselişte çılgın atarken lüks araçların (lamborghini, ferrari, range rover, porsche) fiyatları hep euro üzerindendi. Euro düşüşe geçince TL sistemine çevirmiş neredeyse hepsi. 2007 model ss araba olmuş 2 milyon
Selamlar bana olduğunu düşünmüyorum neden derseniz arabayı 1 ay önce almadım Mart ayında aldım ve 600’e almadım hoş kaça aldığım kimseyi de ilgilendirmiyor ya neyse aracım ilanda evet fiyatı 820 K TL doğru
1. Olarak ben bu arabayı kaç euro ya aldığım ?
2. Olarak kaç euro yazdım ( malesef artık ilan sitesine döviz cinsinden ilan giremiyorsunuz işin kötüsü euro yazalım site otomatik TL ye çevirsin ve gününde kuru hesaplasın gibi bir durum yok
3. Olarak arabaya bu güne kadar yaptığım parça , bakım ve aracı dahil edersem ve hiç pazarlıksız 820 ye satsam bile 25 K euro zararım var bunlara kasko sigorta özel plaka yakıt vs vs tabiki de yazmıyorum ama yaptığım ve aldığım parçaları bir garip otomobil hikayesinde paylaştığımda okursunuz her neyse yükselen otomobil piyasasında insanları yerden yere de vurmak anlamsız hadi ben arabayı 600 e aldım var sayın para da harcamadım olsun :) şimdi ben cebimden çılan euro karşılığına bakmak zorundayım arabamı satıp Lamborghini almak istiyorum malesef Fiyatları döviz ve TL olarak arttı kimseye de sen bu arabayı XX tl ye aldın diyemiyoruz her neyse hep demişimdir mal satanın para da alıcının
Bu fiyatlara alışmak zorundayız sadece otomobil değil kısaca hayatımızın içerisindeki herseye
Dün arkadaşla plaza gezip sıfır arabalara baktık. Ortalama 1.6 dizel crossover 250k olmuş. Oturdukları hesapladık. O parayı canlı halde gecelik faize koysak. Hergün işimizi taksiyle görür. Üzerine TL bazında karda oluruz dedik.
820 liraya başka araba olmadığı için paylaştık doğal olarak.