Benim aldığım araba motorsiklet çıkmıştı.
Printable View
Benim aldığım araba motorsiklet çıkmıştı.
Halamlar araba almışlar 2 gün sonra triger kopmuş . Hala çözemedim triger kopunca arabanın blogu nasıl çatlıyor ? Bilen var mı ? 6500 TL oda çıkma blokla maloldu
Expertize götürdüğüm EP3 TypeR dyno da 103hp çıkmıştı, o gündür expertiz dynolarına inanmıyorum
Babama ibiza sw aldım, 1.6 tdi daha yeni.
ekspere soktum + kendimde inceledim, enjektörler de turbo geri dönüşte vs kaçak var ama temizletip getirmişler, herşey güllük gülistanlık, ama 1,2 yer ufaktan kaçırmış hemen anladım,
2-3 gün sonra baktım heryer mazot olur, ya yaptır ya yaptırıyim fiyattan düş dededim, 1000 lira daha kes ben uğraşayım dedim, kabul etmedi, kendi gitti yaptırdı bostancı sanayide 2binlik oldu geldi, keşke sana verseymişim dedi :)
Bi tane hyundai accent aldım bu admire kasalardan. Araba da uygun denk düştü neyse bindim ettim satarkende biri aradı beni sizin arabanın plakadan sorgulattım honda motorsiklet çıkıyor dedi. Bende güldüm kapattım sonra kendim attım plakayı 5664 e harbiden honda pcx mi pd mix mi ne zıkkım motorsiklet çıkıyordu. Sattım bi amcaya gitti sonra. Yanlış şeyapılmış demekki
Corsa C 1.7 dti alıp, uzun yolda Ankaraya dönerken araçta klima olmadığını farketmem efsaneydi :D :D :D
Benim değil de arkadaşın başına geldi,
Focus almış gelmiş bakıyorum araba dıştan ok gibi duruyor. Hani yeni ya (araba 2. el) kurcalıyorum sağı solu, iç dış güzel.
Dedim bi kaputu açsana bakalım, neyse açtık bi bk ibliyomuş gibi bakıyorum. Körün taşı gibi camın önündeki panelde bir eğrilik çarptı gözüme,
yamulmuş ve boyası kalkmış, dedim bak bunda bi sıkıntı var. Neyse bakarken ederken baktım far motorları yok üstünde.
Sen buna bi baktır yeniden, gitti etti, araba pertten toplanmış çıktı, götürüp iade etti.
Sonra adım "sen de de ne göz varmış" a çıktı.
Gittim kendime araba aldım sonra xsara vtr yarım saat inceledim arabayı, işte fitilleri sökmeler altına yatmalar. Aldık geldik.
Bagajı birader bi açtı, olm araba gri bunun altındaki boya bordo dedi, o an yıkıldım :D
Bagaj kapağı çıkma takılmış. (dert etmem öyle şeyleri de yine de üzülmedim değil)
Colt cz3 aldım geldim ist dan, hayatımda ilk defa colt görmüşüm üstüne coupesi zaten az gidip almışım.
Kurcalıyorum vs neyse ulan dedim ya şunda bir de direksiyondan kumandalı ses sistem olsa ne güzel olurdu.
Elimi kazayla direksiyonun altına bi attım 2 tane tuş, ne işe yarıyor bunlar derken meğerse teybi kontrol ediyormuş. Sevinmiştik ufaktan.
sene 2005 falan, bir vti baktırmaya gideceğim, araba dışardan ok gibi, komple boyalı hb gri. belli yeni boyanmış ama yanıyor araba, sahibi geldi kaputu açtık baktık içi de temiz ama fazla temiz. Ulan bi i.nelik var ama yaş genç o zaman, kan kaynıyor, paramız da cebimizde dedim yürü bostancı sanayiye baktıralım hem yolda görelim arabayı. Adam anlatıyor ufak tıklamalar dışında kaza yok değişen yok falan
çıktık e5e adam sıkmaya başladı araba gidiyor, bir mantar filtre sesi var vtec açınca bomba patlıyor sanki ben diyorum ulan tamamdır bu iş alırım ben bunu.
Neyse geldik bostancı sanayiye dedim çek ikiler hondaya, girdik içeri bu indi arabadan vay ustam naber falan, usta geldi arabaya baktı hayırdır xxxx napıyorsun işler yolundamı falan dedi. Ben dedim abi arabayı alıcam ben bir bak bakalım sağına soluna, ya yok bakmama gerek yok bu arabayı bizzat ben topladım, ön taraftan direklere kadar girikti bu araba bak şimdi çiçek gibi oldu dedi. Tabi ben şok, arabanın sahibi şok. Küfür kafir gırla yolladım adamı :)
Aldıktan sonra değil almadan önceki sürpriz ama idare edin artık :)
Buna benzer bir şey de type r bakarken de oldu da burdan tanıdıklar da çok şimdi hiç açmayalım o konuları :)
Dizel diye aldıkları corsanın petrol ofisinde benzinli olduğunu pompacı söyleyince farkeden, galerici gördüm bizzat birinci ağızdan :D o derece uzaklar mevzuya :D
İlanda king yazan ama king olmayan bir araba alan oldu mu hiç?
Bu king ibaresi ne anlama geliyor?
Aldiktan sonra degil ama satma arefesinde yasadigim bir surpriz.
2008 in baslari. 16750 tl ye 1998 model audi 1.8turbo & quattro aldim. Tr yi, forumlari, ilanlar sitesini takip ettigim kadariyla aracim doluluk olarak TR de tek, on koltuk isitmalar, cruise control vs.. Ne ararsan var tabiki bilmiyordum aldiktan snr ogrendim bildigin zamaninin en dolusunu almisim.
Aracimin resimlerini ne bu forumda, diger forumlarda yada facebook vs hic paylasmadim . O zamanlar instagram yoktu yada bu kadar aktif degildi, neyse. Aldiktan 4-5 ay sonra fln Ankaradan galiba bir arkadas ulasti messenger den sende boyle boyle bir arac varmis ben almak istiyorum satilikmi diye. Dedim aracim hicbir sekilde satilik degil kusura bakma. Ne kadar istiyorsan verecegim yillardir a4 ariyorum dedi. Dussun yakamdan diye o zaman ucuk fiyat olan 24bin TL dedim O da dedi tamam yarin almaya geliyorum. Konustugumuz gun babam arabayi yaz icin Canakkaleye goturecekti. Dedim araba CKale de Ist da degil, olsun oraya giderim sorun degil.
Ertesi gun cocuk gitti ckale nin bilmemne koyune arabayi almak icin ve beni aradi. Kardesim bu arabanin sag yada sol tarafi tam hatirlamiyorum simdi komple cizik dedi. Dedim olamaz ben hic hatirlamiyorum cizik vs dedim. Babamla konustum hemen, gidecegi gun heralde cocuklar komple cizmisler arabayi. O kadar yol gittiler yalanci durumuna dusmiyeyim diye ki aslinda ortada ilan, foto fln da yok o kadar yol gittiniz bin tl cizik parasi duselim senin hevesin kursaginda kalmasin demistim ki simdi olsa yine aynisini yapardim.
Arkadas alip gitmisti o gun. Bir sude sonra araci Konyada satilikta gordum ve sonrasinda ortaiktan kayboldu. Takip edenler icin, turbe yesili, ici bej, arkasinda sadece ‘ quattro ‘ yazan 1.8T di :)
siz ne diyorsunuz benim arabam change ( cenç ) çıkmıştı :) daha kötüsü başına gelen olmamıştır heralde
Citroen C3 1.4 hdi vardı ilanda araç sahibi buluşma yerine geldi geceydi aracı gördük beğendik ve ertesi gün, arkadaşın şirketinin araçlarının bakımını yapan ustaya götürdük aracı. Usta baktı beğendi çok iyi kaçmaz bu araç dedi neyse ustanın sözüne güvenip aracı almaya karar verdik. Ertesi gün sabah notere gittik işlemler biraz uzun sürdü satışı aldık felan direksiyona geçtim aracı çalıştırdım arkadan bir duman atar gibi oldu fakat yan tarafımda çalışan kamyonun egzozundan çıkmıştır diye düşündüm. Yoluma devam ettim araç güzel gidiyor problemsiz çalışıyor vs. İşyerime geldim akşam çıkışta aracı çalıştırdım baktım aynı duman yine var. Gittim aracı aldıran ustaya dedim duman var baktı etti turbo dedi. değiştirdim. sorun çözülmedi. Enjektörler dedi yap dedim sorun çözülmedi. egr valfi dedi. yap dedim çözülmedi en son kavga ederek ayrıldım ustanın yanından ve o şirket araçlarının bakımını yaptıran şirket sahibi arkadaş tüm araçlarını çekti o ustadan. Sonrasında sorunu başka bir ustada araca yeniden motor yaptırarak çözüme kavuşturduk. Sonradan jeton düştü ki aracı aldığımız çocuk hep bizim yanımıza gelmişti yani biz aracın ilk çalışır haline hiç denk gelememiştik hep motor sıcakken aracı gördüğümüz için duman sorunu ile karşılaşmamıştır. Nitekim her usta motordan anlamayabiliyor. Ve her satıcıya da malesef güven olmuyor. Aracı aldığım rakamın yarısı kadar masraf edip aldığım rakamdan daha ucuza satmıştım. Sonrasında sıfır araç aldım rahata kavuştum.
hikayeler harika konu süper olmuş benimkiler o kadar etkileyici değil ama benim sadece seyirci olduğum yaklaşık 15 yıl önce gerçekleşen olay..
Eniştem bir kaç senedir Aydoğanlar dan sıfır alıp kullandığı bordo fiestasını satıp yine sıfır yeni kasa (2004) fiesta aldı. Arabayı aldığı Aydoğan lara ilk servis bakımından almaya gittiğinde yıllardır artık tanış olduğu usta 'abi arabayı nereye çarptın' dedi.. sonradan anlaşıldı ki arabayı kendileri lift e kaldırırlarken çizmiş ve boyamışlar.. tabi motorcu ustanın haberi yok.. bir üst paket sıfır araç teklif ettiler ama enişte 'ben sıfır boyasız araç parası verdim bana aynı paket sıfır boyasız araç verin' dedi ve aldı.. 9 bin km kullandığı yanına kaldı..
Geçen sene 2013 model 3 bin km de ki Tiguan ' ı akşam bulup sabah uçağıyla Ankara ya gittim. Araç garajdan çıktı etrafında bir dolandım daha tamponun siyah kısmında nokta damla lekesi dahi yoktu.. aldım dedim hesaba parasını gönderdim.. Teyze 'çok ani oldu bu gece kalsaydınız bari böyle olmadı ki' dedi.. ne diyeceğimi bilemedim..
Geçen ay sportage ımı satarken Başakşehir den amarok ile biri geldi, baktı, kullandı fiyatta da anlaştık pzt expere gitmek için anlaştık.. bana 'zaten avrupa yakasına geçiyorsun motosiklete binmesen arabayla gelsen bahçelievler tarafında araba ya baktırsak olur mu' dedi.. olsun dedim insanlık öldü mü? 06:30 da yola çıktım trafiğe takılmamak için araba experde ter temiz çıktı tabi.. bana demesin mi bin lira daha düşersen alırım.. !
Not: Reno Flash hikayesini okurken gözümden yaş geldi.. :)
2 sene önce italyan üretim tempra aradım, buldum da. 91 sxa değişensiz. Gıcır gıcır bordo renk. Arabanın her bakımını yaptırıyorum parçaları bedava neredeyse. Ayda 3 bin km yapıyorum uzun yol ağırlıklı. Arabanın şanzımandan bilye sesi gelmeye başladı. Dedim kaç yaşında araba olacak o kadar. Şanzımanı indirttim. Meğer şanzıman kaynaklıymış. Arabaya boyuna kilometre çubuğu mu neyse ondan almak zorunda kalıyorum kırılıyor sürekli. Yamuk kaynatmışlar bir de şanzımanı. Çıkma güzel bi şanzıman buldum. Eskisini vermek koşuluyla 500 tl ye satın almıştım şanzımanı.
Enişteme Octavia alacaz Ankara’da bulduk bir tane. Pazar günü bakmaya gittik.
Adam geldi Şaşmazda Opel parçacısıymış. Kaputu açtık görüntü hoşuma gitmedi, tesisatla oynanmış.
Plakadan tramer sorguladık yalan olmasın 800TL gibi bir rakam geldi önemsemedik. Ama km gelmedi.
Bu defadan şaseden km sorguladım. Km baya düşürülmüş.
Dedik km düşürülmüş, 45-50 yaşında adam 70-80 yaşındaki babasına dönüp bunun km düşürülmüş haberin var mıydı dedi.
Tabi haberleri olmadığına inanmak mümkün değil. Oto parçacı, muhtemelen sürekli araç alıp satan birinin böyle bir şeyden haberi olmaması mümkün değilidr heralde.