User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
44 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Aras kargo rezaleti (hırsızlığı)

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    236 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

207_TR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kargo firmasının çağrı merkezini arayın.

Gönderi sorgulamada cep telefonu numaranızı tuşlayarak kargo ile ilgili tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

Yani sizin numaranızı bilen birisi her türlü detayı öğrenebilir.

Süper ötesi bir güvenlik !!!

2jz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdiye kadar en çok sorun yaşadığımız firma Aras oldu. Zorunda kalmadıkça kullanmamaya çalışıyorum. Hepsiburada siparişleri oradan göndermese hiç kullanmayacağım. Bugün hb'den elektronik cihaz aldım yarın gelecek hala tedirginim, konuyu okuyuna yine tavan yaptı
    Derinlemesine hasta bir topluma uyum sağlamak bir sağlık ölçütü değildir.

220T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kargo çalışanları kemikleşmiş bir kitle.İşten çıkarılan şahıs,diğer kargo firmasına gidiyor.Adamlar hangi firmada,şubede yoğunlaşırsa orayı berbat ediyorlar.
    Modifiye parayla yapılır ama parayla yaptırılmaz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Facebook oepl corsa c forumu var. Geçen sene aracıma taktığım jant kapaklarını bedelsiz vereceğim diye yazdım. Değişik bir arkadaş ben alırım dedi. Antalya'ya kargo yaptım. 4 jant kapağına 40 lira ödeme çıkmış. Çocuk aldı sanıyorum tabi, bana da yazdı abi sıfır alsam 60 70 lira iyi dedim 30 lira kardasın. 3 gün sonra kargo arıyor abi kargon geri döndü işte ödemesi var. Aha herif almamış, bunlarda geri getirmiş benden para istiyorlar. Abi adam teslim almamış neden iade yaparken sordun mu? Yok sormadın birde benden para istiyorsun. Adamı aramamışlar bile. Dedim almıyorum kargoyu, abi atarız o zaman,atın yahu dedim. E şirket üstünden yollamışsın hesabınızı kapatırız, vermiyorum para, kapatırsanda kapat siz para kaybedersiniz dedim ses yok...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bir kere iphone 4s i kargoya vericektim, önce kutuyu başka kutunun içine koyup içini baloncukla ve gazete ile doldurdum. Uyanık kargocu içinde ne var diye sorunca adaptör var demiştim. Sorunsuz alıcıya ulaştı. Bu gibi güvenli bir aracı yok ise şehir dışına kargo ile satmamak lazım.

R.I.P - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynı şirketle ben de aynı sorunu yaşıyorum. Benim adıma teslim edildi görünüyor kargo, gelen giden bişey yok, üstelik teslim tarihi denen tarihte şehir dışındaydım. Söz konusu kargo maddi değer taşımayan birşey değil ama aynı durum 2. Defa oluyor bu sefer uzatabildiğim kadar uzatmayı düşünüyorum.
    Elimde o tarihte şehir dışında olduğumu kanıtlar nitelikte otel faturası ve uçak biletim var.
    Müşteri hizmetleri ile görüşmemiz mevcut
    Teslim edildiğine dair detayları içeren ekran görüntülerim var

Nereye ne şekilde başvurabilirim?

Skyhawk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cumartesi sabahı aras kargo şubeye lütfen dağıtıma çıkarmayın öğleden sonra 4 te subeden alacam yazdım camına sabah 8 de yapıştırdım.
    tam 4 te şubeye gittiğimde şube kapalı ve notum hala aynı yerde yapışık duruyordu (o şube cumartesi saat 6 ya kadar genelde açık olur)
    eve bi gittim girişte kapımın önünde kolim beni bekliyor kimse almamış şansa.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2hafta önce satınaldığım ürün mng kargoya verildi.
    2 gün sonrabenim adıma teslim edilmiş yazılmış sorgu ekranına. Bir baktım ki posta kutusuna tıkmış gitmiş ürünü..

Denizyaren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hocam hırsızlığa kadar işi götüremezler ne diyorsunuz

ruudvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bir keresinde aras kargodan kargo gelecek bekliyorum.
    siteye girip kontrol ediyim dedim. kargo teslim edildi gözüküyor.
    amk kime teslim etti bunlar diye şubeye gittim . kargocu dangalak bana uğramayı unutmuş .kargo araçta görünmesin diyede teslim edildi bildirmiş.

bir başka seferde 5 ayrı şehirden 4 ayrı firmadan kago gelecek. hepsi 1gün içinde geldi ama aras gelmedi.ertesi gün
    sistemde bilgide yok. uzun telefon görüşmeleri sonucunda gönderen şubenin gerizekalı müdürü yanlış barkod basmış.sisteme girmiş . sonra düzeltmiş ama sisteme girmemiş.
    kargo teslim edecek şubede günlerden ctesi. saat 12 .kargoda telefondaki bayana evim çok yakın teslim eder misiniz bakın sizde gçrünüyor kargo 2gündür bekliyorum dedim.
    beyfendi bugün ctesi ve yarım gün çalışıyoruz. bugun sadece önemli sayılabilecek kargolar teslim ediliyor.
    benim kargomun önemsiz olduğunu ordan nasıl anlayabiliyorsa

kısacası aras kargonunda hugonunda

https://www.instagram.com/maxshineturkiye/

No coffee!!!

Hareli köyün polisajcısı !!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar ticari bir gönderi yollamıştım. 1500 tl faturası var. Ankaradaki aktarma merkezine giriş yapmış sonra kayboldu. Epey aradık ama beklemedeyiz bir haftadır. Yanlış bir araca yüklenmiş olabilir koca kargo kesin bulunur diyorlar ama çoktan bulunması gerekirdi aslında. Koca paket sırra kadem bastı anlayacağınız.

Zararı ne kadar tazmin edebiliyoruz? Fatura tutarını direkt öderler mi? Neye göre ödüyorlar? Faturası ve sevk irsaliyesi mevcut ürün üzerinde.

MrtYILDIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    , kendisi de bana tamam öyle yapalım ancak ürünü bugün aras kargo günaydın uygulamasıyla gönderebilir misiniz?

hem vakit kaybetmemiş oluruz 1 günde kargo gelir kuzeninize dedi, bende kendisine tamam dedim ve ürünümü 04.09.2018 tarihinde adana yamaçlı aras kargo şubesine teslim ettim.
    ALINTI....
    Bu dediğinizden yola çıkarsak sizcede kargoda bir köstebek olduğu bariz belli değilmi,çok çok geçmiş olsun
    Sıradanız ama.. Ön Sıradan.

MR AirMass qreen AnacHONDA

YILDIZ Tesisat Mekanik Kocaeli-İzmit

0533 653 88 39-0262 32263 40

Murat YILDIZ ..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biz şirket olarak ucuz diye arasla çalışıyoruz. Yalovaya dıştan takma elektrikli deniz motoru sattık. Kargoladık. 2 gün geçti adam kargoyu almadım diyo. Bizde sürekli çalıştığımız için takip numarası falan almıyoruz kendimize not tutuyoruz. Yalova diye kargoladığımız koca koli 10 gün sonra Didimde çıktı.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 2jz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar ticari bir gönderi yollamıştım. 1500 tl faturası var. Ankaradaki aktarma merkezine giriş yapmış sonra kayboldu. Epey aradık ama beklemedeyiz bir haftadır. Yanlış bir araca yüklenmiş olabilir koca kargo kesin bulunur diyorlar ama çoktan bulunması gerekirdi aslında. Koca paket sırra kadem bastı anlayacağınız.

Zararı ne kadar tazmin edebiliyoruz? Fatura tutarını direkt öderler mi? Neye göre ödüyorlar? Faturası ve sevk irsaliyesi mevcut ürün üzerinde.
    Arkadaşlar güncelleyeyim. Sorun hala çözülmedi. Bu süreç nasıl işliyor bilen varsa anlatırsa sevinirim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar güncelleyeyim. Sorun hala çözülmedi. Bu süreç nasıl işliyor bilen varsa anlatırsa sevinirim.
    Gönderdiğiniz ürüne dair satın alırken tarafınıza verilen faturası mevcutsa firmaya başvuru yaparak paranızı iade alabilirsiniz. Öncelikle ihtarname çekersiniz. İhtarname sonrasında ödeme yapabilirler de yapmayabilirler de. İhtarname sonrasında ödeme yapılmazsa dava açarsınız.

-------------------------

Konudaki ilk mesajla ilgili olarak ise suç x bir kargo markasında değil. Neredeyse tüm kargo firmalarında bu sıkıntı sıkıntı yaşanıyor.

Bi müvekkilim var. Kendince klasik köstekli saatler ve klasik kol saatleri koleksiyonu yapar, alı, satar. Bir tane ZENITH marka kol saatini ilana koymuş sahibinden'e ve 2-3 gün içinde birisi aramış. Ufaktan bir pazarlık ve kapora ile 10.000 TL gibi bir fiyata anlaşmışlar. Kapora gelmiş, müvekkil de saati sigortalı bir şekilde MNG ile İstanbul/Şişli'ye göndermiş. Kargo şubesine aynı şekilde bir başkası gelerek alıcı kişinin adını soyadını vermiş, o kişinin arkadaşı olduğunu belirtmiş ve saati teslim almış gitmiş. Aslında burada suç kargo şubesindeki elemanda. Alıcıdan başkasına teslim etmemesi gerekirken bu durumu es geçmiş. (Tabi ilk mesajdaki olayda bu durumun önüne geçmek için xyz kişisine de teslim edilebilir diye kurşun kalemle not düşülmüş ama bu notun kimin tarafından düşüldüğü de önemli) Daha sonra asıl alıcı -güya- müvekkili arayarak "saatim gelmedi, kaporamı gönder" ayağına aramış ve durum ortaya çıkmış. Aslında alıcı kişi arıyor aramasına ama müvekkile kendini tanıttığı isim-soyisimde birisi de yok. Biz bunu sonraki süreçteki araştırmalarımızla tespit ettik. Ama saat de gitti bir kere ve üstelik kıymetli de bir saat.

Müvekkil durumu anlattı. Gönderici şube ile görüştüm ve kargoya dair tüm evrakların aslı gibidir kaşesini vurdurup onaylı örneklerini aldım. MNG genel müdürlüğe ihtarname çektim ve 1 hafta süre tanıdım ihtarda. MNG tarafımıza ulaştı ve saatin faturasının ibraz edilmesi hâlinde ödeme yapacaklarını bildirdi. Allah'tan saatin alış faturası varmış ve 1 ay içinde müvekkilin hesabına 10.000-TL'lik bir ödeme yapıldı. Zarar bir nebze de olsa giderildi.

O olayda kargodaki elemanın hatası tüm bunlara sebebiyet verdi. Saat gitti zaten. Müvekkil parasını aldı ama eksik aldı, onun için de acı bir tecrübe oldu. Ve MNG çalışanının hatası yüzünden para ödemek zorunda kaldı.

Şu durumda hem alıntı yaptığım mesaj sahibi arkadaş hem de konuyu açan arkadaş elinde gönderdiği ürünün satın alırken tarafına verilen faturası duruyorsa biraz meşakatli bir süreçten sonra ürün bedelini kargo firmasından tahsil edebilir.

Eray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Fatura tutarının tamamını ödüyorlar. Bir kere bende şirketten faturalı olarak pahalı bir makas göndermiştim firmaya (150tl civarı) Kargo vardığında paket boş çıkıyor ürün kayboluyor yani. Şubeye fatura nüshasını filan ibraz ettik biraz uzun sürdü ama paramızı aldık
    '14 Seat Leon TDI

enesbeyter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun öncelikle
    UPS ile bi rezillik yaşadım bende onu paylaşayım. Garantisi olan everest klavye mouse setimi servisine kargoladım ups ile anlaşmaları varmış. Ürün servise gittiğinde bana dönüş yapıldı ürün kutusu paramparça olmuş (özenli paketlememe rağmen) mouse da kaybolmuş, ups bandıyla yarım yamalak sarıp servise götürmüşler. Ups ile görüştük kavga gürültü uzun bi süreç sonunda fatura bedeli iade edecekleri söylendi gereken evrakları doldurup gönderdik bi süre bekledik ups den dönüş beklerken bi gün kargo geldi. Servis yeni ürün göndermiş arayıp sordum, kargo şirketinin hatası olmuş ama müşteriyi madur etmemek için yenisini gönderdik dediler şaşırdım açıkçası.
    Ups den hala dönüş olmadı para iadesini geçtim özür bile dilemediler
    Ne Mutlu Türküm diyene! K.Atatürk

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SErhat. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gönderdiğiniz ürüne dair satın alırken tarafınıza verilen faturası mevcutsa firmaya başvuru yaparak paranızı iade alabilirsiniz. Öncelikle ihtarname çekersiniz. İhtarname sonrasında ödeme yapabilirler de yapmayabilirler de. İhtarname sonrasında ödeme yapılmazsa dava açarsınız.
    Ben satıcı olan tarafım. Faturası vardı ürünün. Bugün aksam üzeri bulundu, teslim etmişler gönderdiğim kişiye.

Alıntı Eray Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fatura tutarının tamamını ödüyorlar. Bir kere bende şirketten faturalı olarak pahalı bir makas göndermiştim firmaya (150tl civarı) Kargo vardığında paket boş çıkıyor ürün kayboluyor yani. Şubeye fatura nüshasını filan ibraz ettik biraz uzun sürdü ama paramızı aldık
    Bizim paket komple kaybolmuş. İçindeki çalınmış olsa tespit edildiği gün tahsil ederdim faturada yazan rakamı. Kaybolunca insanlık hali diyip usulüne uygun çözümler aradım Neyseki bu akşam bulundu.

-------------

Olayın sebebi kargocunun paketi teslim alınca yapıştırdığı barkod düşmüş.

Normalde firma bilgilerinin olduğu ayrıca sticker yapıştırırım. Son bir yılda yolladığım kargolardan yapıştırmadığım tek bu vardı bu kayboldu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler