Astra K 2017 model 15.000 bakımı sözde kampanya ile 999 tl. Yersen :)
Printable View
Astra K 2017 model 15.000 bakımı sözde kampanya ile 999 tl. Yersen :)
2017 clio 1.5 dci 40 bin bakım Reno Mais ta 1090 tl fiyat verdiler.
2016 Caddy 2,0 Tdi,30 bin bakımı yetkili serviste 1400 lira istiyorlar.(Çorlu Çalışkan)
Bu fiyatlara bakınca arabanin garantide kalmasinin pek bir anlami yok gibi. 2 bakima garantiden degisecek parca parasinin fazlasini cikartiyorlar resmen.
5 gün önce 48 bin bakımına girdim , yıllık bakım gelmişti. Araç MK7 Golf GTI ; Polen,Yağ,Tapa,Yağ filtresi 980 TL. Hava filtresi intake kit olduğu için değiştirmedim , ek olarak cam suyunu çıkardım , %15 iskonto ile bu rakam.
2016 Mercedes E220d 55.000 km de bakim icin aradim. Yag ve filtreler toplam 4100 lira fiyat verdiler. Servisten filtreleri ve yagi temin edip ozel serviste 1800 liraya yaptirdim. Parcalar dahil
Kosifler kavacik
%10 iskontoli 1.16d yag bakimi polen/hava/yag ve yag f 1.080 Tl
%10 iskontolu on fren balatasi 1.240 tl
Yağ filtresi,hava filtresi,polen filtresi,karter tapası,tapa contası+işçilik 475TL %20 Zubizu ile Seat Yetkili Servis. Yağımı kendim aldım Liqui Moly Top Tech 4200 5w30 5lt 2018 üretimi 250TL toplam 725TL'ye geldi.
- Seat Ibiza Cupra aracım için 22 Aralık'ta gittiğim 5. yıl/75bin km bakımı için yetkili servis 970tl fiyat verdi, indirimli şekilde 800tl'ye yaptırdım bakımı.
- Arkadaşıma ait 2015 model Audi A3 sportback 1.6 tdi araç için 25 Aralık'ta gittiğimiz 3.yıl/45bin km bakımı için yine aynı yetkili servis arka cam sileceği ve motor antifiriz suyu değişimi ile birlikte 1860tl fiyat verdi, indirimli şekilde 1700tl'ye yaptırdık bakımı.
Sakarya otokur 2010 tfsi A3 için zubizu indirimi dahil 1050 TL civarı fiyat verdi periyodik bakım için. Kendim dışarıdan alsam herşeyi veya özel servise gitsem fiyatı 450 TL civarı.
2017 Renault Megane 1.5 Dizel, Otomatik : 80.000 Bakımı
Yağ + filtre + kartep tapası + 2 Ön balata : 1417 TL
neyseki şirket aracıda umrumda değil :D
2016 1.2 tsi golf 04.11.2018 bakım tarihi 1040 lira 12000 km de 2. yıl bakımı
Pazartesi günü 1.4 accent blue bakıma gidecektim. 45 bakımı için aradım randevu alıcam fiyat sordum sadece; Yağ, Yağ Filtresi Kartel Tapa pulu hava ve polen için verilen fiyat indirimle birlikte 900 TL. Bu fiyatın içinde ön arka fren balatası yok birde.
30.000 bakımını aynı yerde 4 ay önce 515 liraya yaptırmıstım.
Sanayide kendi ustama gittim. Castrol Yağ, yağ filtresi Hava polen 350 TL
100 lira ön balata 80 lira arka balata 50 de işcilik verdim.
580 liraya Balata dahil işimi hallettim.
Dahada servise sokmam bu arabayı, sanayiden devam .
2018 Aralık 13' Polo GTI bujili periyodik bakım 1180 TL tuttu zubizu ile birlikte(62 bin km de girildi bakıma), ayrıca kavrama değişti iyi niyetten(%100 parça, %30 işçilik), zubizu ile 893 tl ye geldi, 100 tl ye motor ve klima temizliği yaptırdım. Bakımdan bir ay sonra castrolü döktüm çünkü 1000 km 1 litre yağ yaktı, motul koydum, 700 km oldu, sıfır eksiltme :) Yetkili servise ilk ve son gidişimdi(yeni aldım arabayı). Ayrıca kavramamı boş yere değiştirdiler, şikayetimin sebebi devri daim imiş, ses yapıyordu, servisi yıktım, 2500 tl lik parçayı, 1000 tl ye değiştirdiler, dışarda 1400 tl ye değiştiriyorlar. Güzel para gitti anlayacağınız...
servisler ve piyasa fren balatası işini iyice ucuza kaçmaya başladı.
sıradan markalar hep aynı hamuru kullanıyor. bunu göz ardı etmeyin. 2500kg lik bir otomobil ile 1200kg lik bir otomobilin fren balata hamuru bir çok markada aynı kalite. hani bazı özel araçlarda bildik bir marka almanızı öneririm. yağ konusu ise varil ile alındığından ve servislerin bir çoğu yağa para vermediğinden dolayı yağın nasıl bir kalitede olduğunu da düşünün derim
Otomatik vites sistemi özel araçlar dışında yetkiliye gerek yok bence. Dedem garanti uzattığı için götürmüştüm jettayı. 27.000 km de düz vites araba ne sıkıntısı çıkartabilir. Bundan sonra malzemelerimi alırım ustamda hallederim herşeyi. Yetkiliye gerek yok.
Yetkili servis arabasını takip etmeyi sevmeyip parası olan adam işi bence, ben canım sıkılınca far yükseklik ayarı yaptırmak için bile, lazerli sistemde, sanayiye gidiyorum :)
bu durumda servis bakımlı araçların piyasası bi tık artacaktır :)
Cumartesi günü servise gittim triger için fiyat almaya. 1.6 tdi golf 6 için 3300 tl fiyat verdiler tek kelime dahi soru sormadan çıktım.
İstinye borusan da 2015 Countryman S ön+arka balata değişimi 2500 tl
Arabayı servise vermesem yağ değiştirme anahtarı vs var .bakıma kalan km nasıl sifirlayacagim ? Sadece yağ ve hava filtresi değişime 900 TL aldılar araç clio
Milyon tane video var nette
clio yağ bakım sıfırlama - بحث Google
Balataların stok kontrolü, rafta olan balataları bulma, balatalar ile bakışma, doğru parçanın alındığından emin olma, parçanın otomobile kadar el ile taşınması (hızlı nakliye), aracın lifte alınması, aracın lift ile kaldırılması, bijonların sökülmesi, bijonların kenara dizilmesi, jantların kenara dizilmesi, eski balatalar ile bakışma, eski balataların sökülmesi, yeni balataların kutusunun açılması, yeni balataların kutudan çıkarılması, yeni balataların takılması, jantın kucaklanması, jantın hizalanması, bijonların takılıp elle bir tur çevrilmesi, makina tork ayarı, liftin aşağı indirilmesi, lift ayaklarının eski pozisyona getirilmesi, aracın içine oturma, marşa basma....vs vs vs
Çok büyük işçilik var o arada, rica ederim. Ayrıca, tesise yapılan yatırım, teknisyene yapılan yatırım gibi extralarda var ama onları yansıtmamışlar sanırım. :) (mesajı düzenledim, gülücük koydum :D )
Servis bakımlı olma olayıda abartılıyor,305.000 de corsam var 7000 8000 km civarı yağ yağ filtresi değişiyorum, herşeyi gm yada bosch alıyorum, servise sokmazlar bile, bakımsız mı oluyor şimdi arabam, hayır tabiki de. Seneye jettayıda götüreceğim yağ filtreler alınıp yaptıracağım çiçek gibi
Ön balatalar 750
Arka balatalar 500 gibi yanlış hatırlamıyorsam.
minilerde her balata değişiminde balataların ucundaki sensor soketleri de değişiyorlar. 175 TL yazmışlar her sete toplamda 350 TL
Ayrıca Malzeme diye birşey yazmışlar onuda anlamadım ama 30 TL olunca neyse dedim.
İşçilik ücreti 750 TL gibi bir rakam yazmışlar ( Saati 200 TL + KDV mi öyle birşeydi )
Ayrıca rot balans da yazıyorlar lastik sök tak yapınca abiler ( sonradan öğrendim ki istenmeyebiliyormuş ) 350 TL
Bir de bedava yıkama var ( 30 TL cepte )
ön balatalar 250 bosch marka.
sensör 50 tl. değişmese de olur iki seferde bir değiştirin ( diske değen bir kablo o fren ışığını yakıyor. balata çok aşınmadan değiştirilirse o sensör bir kre daha iş görür )
malzeme fren balara spray i dir. 15 tl. belki klips falan değiştirmişlerdir. 2 tl.
100 tl işçilik.
aslında olması gereken bu.
Su kapattiklari büyük bir showroom varmis. Oranin zararini sizden telafi etmisler sanki
samandırayı gezen varmı yada iş yaptıran bilmem ama ben daha kurulum aşamasında gördüğüm için işletme sırasında olabilecek yüzlerce sıkıntıdan bir kaçını söyleyeyim. arada büyük araçlar olacak ama giriş çıkış hep sıkıntılı. araç kaldırma liftlerine giriş çıkış sıkıntılı. yerleşim konusunda ekipman alırlarken kıyı köşe değerlendirdiler. esas sıkıntı oranın içerisinde otomobil gezeceğini düşünmeden çizim yapılıp inşa edilmiş olması (bence ) . yakında orada borusan sanat falan açarlar yada diğer kırtasiyeli bölümleri oraya taşırlar.
fakat istinye de öyle idi ama aslanlar gibi çalışıyorlar.
borusanın bu servislerinin olduğu binalar kendilerini mi yoksa kiramı arkadaşlar ?