Kardeşim çok sağol ya. Çok güzel açıklamışsın. Bende şimdi geldim şubeye gireceğim hadi hayırlısı :)
Printable View
selamlar, @said_ arkadaşımızın yazdığı olayın birebirini yaşadım. çok şükür sıkıntısız bir şekilde hallettim sülüs olayını da :) bizim gibi aynı problemi yaşayan arkadaş varsa hiç beklemeden gitsin Askeri şubeye 15 dk'da hallediliyor işlemler.
Beyler 5 ocak denizli giden varmı ?
Kütahya’dan gelen yok mu yahu :)
Benim yegen geldi isyanlardaydi.
Kütahya 10. bölüğe giden olursa Murat komutan baba adamdır
Arkadasım geçen hafta İskenderun'a teslim oldu. Az önce telefonla beni aradı artık siz düşünün yani adamın rahatlığını. Girişte kimse telefon falan araması yapmamış akıllı telefon götürsem sokarmışım diyor. Keyfi baya yerinde.
Telefon falan götürmeyin. KAfanız boşalsın. Ben acemide hiç kullanmamıştım. Keşke ustaya da götürmeseydim dedim ama kıbrıstaydım. Ankesörlü 1 tane çalışan vardı. O da kart falan yutuyordu. Kullanılmıyordu. :D
ayın 7 sinde bende kutahyadayım orda bırleselım techte dekılerle:D
7 si sabah kütahyada olucam bende yollar korkutuyor kar yağışı 60 70 km yakınımıza kadar geldi :D
Tekirdağ Hayrabolu deneyimi olan eş dost var mı ?
30 Mart Ankara/Polatlı var mıdır ?
Burdurdan bugun terhis oldum, tek kelimeyle rezalet. 10 gündür ağır hastayım. Yılbaşında biri firar etti, gecenin Bi köründe içtima aldılar, herkes hasta oldu. Koğuşlarda tozdan mikroptan geçilmiyor. Sıcak su bulmak imkansız, kantinlerde malzeme yok.
Bugün terhis oldum erzincan merkez komutanlığından rahatmiydi evet ama çok soğuk buraya gidenler rahat olur, komutanlar binbaşı albay çok iyi adamlar, topcu tugayı vs sıkıntı.
Hocam kesinlikle antibiyotik dahil ilaç götürün,çantanıza koymayın. Üstünüz aranmıyor girerken, mont cebinde sokun.
Bedellilere kesinlikle dokunulmuyor, anında ceza alıyor uzun dönemler.
Asteğmenler çok ilgili, hiç sıkmadılar. Spor bile isteyen yaptı ancak askerlik beklemek üzerine kurulu. Tek kişi atmye gidecek diye 160 kişi gidip onu bekliyoruz.
Kantinler rezalet, hiç Bi zaman istediğinizi bulamıyorsunuz. Giderken haki renk boyunluk eldiven bere götürün, ordan alırım falan demeyin. Bitiyor. 15 gün sonra alabilen bile oldu.
Revirde milletin ilaçları kaybettiler, çok sıkıntı çekenler oldu. Aşı vurulunca istirahat var 2 gün, ama bu demek oluyor ki hasta olur da doktor istirahat verirse askerlik direk uzuyor. Revire giden ağır hastalara doktor" bişeyiniz yok canım nolacak" diyip dandik Bi ağrı kesiciyle bile yolladığı oldu. Sağlık konusu büyük problem, herşey çok eski ve tozlu. Koğuşlar rezalet, mıntıka yapılınca tuvalete sürülen fırçayla iyice tozu dumana katıyorlar. Havalandırma yetersiz, zaten cam açtırmayan rahatsız arkadaşlar da mevcut.
Kahve makinesi koydular çalıştığını 2 kere gördüm. Kantinde yiyecek yetersiz.
Yemekler fena değil ama ciddi yağlı. Nerdeyse hergün et çıkıyor, kalori açısından aşırı yüksek. Kahvaltı Acaip dandik, 2 gün önce dalga geçer gibi sadece 5 zeytin verdiler.
Sayko komutanlar da var, onlar milleti yerde süründürürken biz kenarda oturuyorduk. Şans işi tamamen. Hasta olmamak imkansız diyebilirim. Sanırım ciğerin birini orda bıraktım. Zatürree ve bronşit teşhisiyle hastaneye sevk edilenler oldu. Astım vs de vardı.
Mantığı nizamiye de bırakıp girerseniz rahat edersiniz. Yoksa size de benim gibi çok aşırı uzun gelir. Merak ettiğiniz varsa cevaplarım.
Adıyaman il jandarmada yapan yokmu abiler nasıldır soğukmu 3.ayda gideceğim internetde de hiç bilgi yok
Bende 11 Ocak Cuma günü Burdurdan terhis oldum. Forumdan bazı arkadaşlar ile birlikteydik orada yukarıda detayları yazmışlar zaten. Bende biraz olan biteni yeni gideceklere anlatayım.
İlk gün yoğun olur diye öğleden sonra 3 gibi nizamiye kapısından giriş yaptık. Yanım da akıllı telefon götürdüm girişte x raydan geçti bavul fakat asker farketmedi ben girdim arkamdan gelen arkadaşımın telefonunu almadılar orada bir tanıdığına bıraktı. İlk girdik kantin de bekledik. Direk Askercell satan çakallar vardı Turkcell elemanları direk sizi durdurup soruyorlar tuşlu telefon kullanıyor musunuz diye. Evet diyorsun doğal olarak kendi hattınız yasak mecbur almak zorundasınız falan diyorlar. Orada komutanlar olmasına rağmen herhangi bir şekilde onlara karışmıyorlar. Sonuç olarak kesinlikle almak zorunda değilsiniz sorulduğunda telefon kullanmayacağım deyip direk geçin durmayın yanlarında. Girerken hangi bölük hangi taburda olduğunuz önceden belliydi birlikte gittiğimiz arkadaşlarımızla aynı yere düşemedik. Bizi toplayıp evrak işlerinin olduğu yerlere götürdüler topluca. Bir takım evrak imza ev adresi tel numarası vs vs şeylerden sonra giyinmeye götürdüler ki o kadar karışıklık olan bir yer cidden sorundu. Direk size beden boy soruyorlar alışveriş sepetine hepsini atıyorlar sonra giyiniyorsunuz. Elinizde sivil eşyalarınız bavul derken koğuşlara gidiyorsunuz o mesafede ciddi anlamda zorlananlar oldu. Eşya düşürdüler taşıyamadılar vs vs. Koğuşlara yerleştik bavullar sivil eşya deposuna indirdik. Akşam yemeğine gittik oradan dersahane dedikleri böyle sınıf gibi yere götürdüler. Orada manga numarası mangan ve yeni arkadaşlarının kimler olduğunu öğreniyorsun. 20 kişilik mangalara ayırdılar. Ben 2.Tabur 6.Bölükteydim. Bizim bölük komutanı izinli olduğu için baya zorlandık üvey evlat gibi uzak eğitim alanları yada getir götür işlerini hep 6. bölük yaptı. Genel olarak koğuşlar berbattı tozlu uyumak çok zor horlayanlar çok var. Wcler berbattı hijyen sıfır. Duşlar da sıcak su büyük sıkıntı sabah 5 te kalkıp gidersen var onun dışında bölük bölük duş haftasını gününü beklemek zorundasın. Sabah kahvaltıları hiç anlatmayım 3 tane zeytin ekmek çay recel yada bal böyle saçma bir kahvaltı olayı görmedim. Öğlen ve akşam yemeklerini genel olarak iyiydi. Asteğmenler ve çavuşlar iyidi herhangi bir ezme söz konusu değil iyi sabrettiler bazı kişilere. Arkadaşın dediği gibi yılbaşı gecesi eleman firar etti. Tabur iştimaya çıkardılar bizi soğukta herkes hasta oldu. İlk 1 hafta hasta olmam böyle atlatırım diyorsunuz ama birisinden bir başlıyor tüm askeriyeye yayılıyor ben 1 hafta sonunda grip oldum ateşim çıktı acile gittim iğne vuruldum. Hala da hastayım boğaz ağrısı burun tıkanıklığı ve yoğun öksürük çekiyorum. Sürekli yürüyorsunuz ve bekliyorsunuz bazen sinirleniyorsunuz ama alışınca gülmeye başlıyorsunuz. Öyle ağır eğitimler yok fakat hava çok soğuk zaman zaman kapalı yerlere gönderdiler bizleri asteğmenlerle muhabbet ettik. Genel olarak Burdur emekli şehri küçük bir yer askeriye olmasa herhalde adı sanı duyulmazmış fakat genel anlamda şartlar pek iyi değil gidecek arkadaşlar yanına muhakak antibiyotuk,soğuk algınlığı hağı,boğaz gargarası muhakak alsın ihtiyacınız olacak. Kafasına soru takılanlar istediği zaman sorabilir..Herkese şimdiden hayırlı teskereler..
Arkadaşlar amacım kesinlikle kimseyi eleştirmek değil ya da yargılamak ancak kahvaltılar rezalet yazmışsınız. Asker ocağında 5 yıldızlı açık büfe kahvaltı mı bekliyordunuz ? Hastalık konusunu anlarım daha çok ilgilenilmesi gerekiyor. Ancak yediğiniz bir yemekte bir eğitim sayılır ne bulduysanız..
Yapmis biri olarak cevap vermej istiyorum.Oglen ve aksam yemeklerinde basiyorlar tatliyi , sekeri, findigi, yagli yagli yiyecekleri
Sabah ise yemin ediyorum kibrit kutusu kadar peynir,5-6 tane zeytin , kucucuk kapali kutuda bal recel...vs ne varsa.Yahu aksam yemegi hic vermesin ama bana kahvalti versin, sabahin 05:30nda kalkmisin 07:00da yemege gitmisin.Ogle yemegi 12:30 da ve kalktigindan itibaren 7 saat olmus yedigin tek sey ufacik peynir-5.6 tanede zeytin.Vallahi ben ilk 2 gun bayilacak gibi oluyordum oglene dogru.Sonra popkek-cikolata zirt pirt kantinden doldurdum ogleni oyle yapiyordun
Kimse acik bufe kahvalti beklemiyor, diyorum ya gerekirse bana aksam yemegi vermesede olurdu ama kahvalti onemli ya, kilolu bir insan falanda degilim ama harbi insan kahvalti yapamayinca mal gibi oluyir.Boyle duzensiz bir beslenme olamaz.Sabah hicbir sey yok, oglen gidiyorsun adam gokten yagmus gibi kocaman kepce pilav koyuyoe , nohutu basiyor , 7-8 tane kemal pasa koyuyor...vs ama sabah ? Vallahi cok kotuydu, dunynin en sagliksiz beslenmesiyle 19 gunde 3 kilo verdim ben.Neyse umarım anlatabilmisimdir kimsenin 5 yildizli acik bufe beklentisi yok , olmaz yemek durumlar sartlar olmaz yenilmez anlarimda oglen ve aksam hayvan gibi kalori basarken sabah resmen hicbir sey yok
En güzel yanı bitmesiydi :D
@Mehmetmert sebebi WC ye çıkmasınlar diye bence, tecrübelere göre de bu şekilde yorumladık biz Mamak 7B Mu.Ac.Er ler olarak
Hocam kendi adıma cevap vereyim, kimse Van kahvaltısı beklemiyor. Ancak öğünler arası acaip dengesizlik var. Akşam pilav kavurma vs gibi aşırı yağlı besinler varken sabah kahvaltıda sadece zeytin olması tuhaf geldi kendi adıma. Şımarıklık veya beğenmemezlik olarak algılamayın, sağlık açısından söylüyorum. Hasta olmak için aşırı müsait bir ortam çünkü.