wolkanku Nickli Üyeden Alıntı
teorikteki bilgiler ile pratikteki tecrübeler aynı olmuyor malesef.
şöyle özet geçeyim, şu an kişisel aracım olarak 9. arabamı kullanıyorum, farklı güçlerde hep önden çeker araçlar kullandım, bunlardan 5 tanesi alfa romeo idi, 2010-2012 arasında da hem kolumanda hem de borusanda satış danışmanlığı yaptım, farklı aktarmalı (xdrive/4matic ya da arkadan itiş) farklı güçlerde çok test arabasıyla çok gün geçirdim, pist ortamında da kullandım.
keyiften kastım, direksiyonun feedbacki ile şasenin uyumu, mesela alfa romeo gt test sürüşündeki direksiyon feedback'ini ben bmw dahil hiç bir otomobilde bulamadım. keza en kötü direksiyon feedbackini de opel insigniada tecrübe ettim. örneğin 120 ile giderken şeridin yan kısmında beliren bir büyük taş parçası için direksiyonu ne kadar hareket ettirmem gerektiği o kadar belirsizdi ki, her hızda farklı tepkileri vardı ve çok yapaydı.
sürüş keyfinden kastım iyi hızlanma ile birlikte virajları da yere sağlam basarak döndüğünü hissettirmesi, frenlediğinde dengeli şekilde yönlendirilebilmesi gibi detaylarla ilgileniyorum. yoksa süspansiyon sertliği, direksiyon sertliği sürüş keyfi kriteri değil, sürüş konforudur.
1600 kg'lik 159 ile izmir manisa arası tırmanma ve iniş yolunu bir kullanın istemsizce gülmeye başlayacaksınız , çok samimiyim bu konuda. diğer tarafta ise ataşehir borusanın yakınında hafif tozlu bir asfaltta f30 316 136hp bile dsc ışığı yakarak beni tedirgin etmişti.
yani 159 2 kere sattığım ve 3. kez almayacağım bir araç, keza arabayı ben de üretmedim, şu an eski aracım olan aracı satan kişiyi merhaba dışında tanımıyorum, kuru kuru fanatiklik yapmanın bana kazandıracağı hiç bir şey yok, eğer böyle anladıysanız.
tecrübelerimi aktardım.