User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
42 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Bursa Galericiler Başkanından skandal açıklama: Dyno Testi zararlıdır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yine bir ülkemiz klasiği bence. Hiçbir şey olması gerektiği gibi olmadığından ona buna çok kolay "tüü kaka" "ay bu çok kötü bi şey" diyebiliyoruz.

Adam çıkıp dese ki "mevcut haliyle dyno testleri gerçeği yansıtır ölçekte değil. Bu işi yapan 100 işyeridnen sadece 10u doğru düzgün yapıyor. Kanun bu haliyle soruna istenilen ölçüde çözüm getirmiyor. Bir standartı denetimi olmalı, biz de elimizdeki test sonucuyla bir yükün altına girelim" dese olay belki başka boyutlara gidecek, işini düzgün yapan dynocular, ekspertizler adamı destekleyecek. Ama ikisinin de niyeti soru işareti... Kanun çıkarıtılırken işin ehli kaç kişiye soruluyor derseniz sıfır... 3-5 geçmişi olan ama teknik sıfır bilgiye sahip adamlara sorup yazıyorlar. Hep öyle oldu hep öyle oluyor. Ülkemin makus talihi.... Müsebbibi de biziz, başkası değil...

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İşini dogru yapanlar hariç cıdden sacma.
    Yahu bunun kalıbrasyonu ne zaman yapıldı dıye soruyorum,adam o ne olaki diyor....
    Dynıda tam gaz yapıyor yallah dıye.
    Fan kımısınde bıldıgın vantılator...

TechTurkey M_PROJECT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir ulke bu kadar mi neresinden tutarsan elinde kalir ? Hic bir alanda denetleme sistemi olmaz mi ?
    Straights are for fast cars, but turns are for fast drivers!

marikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki dynolar otomatik şanzımanlar için gerçekten zararlı mı?

prodorian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayatımı otomobil ticaretinden kazanıyorum
    Elimden geldiğince parkımda temiz düzgün arabalar bulunduruyorum.
    Yaptığım iş için söylüyorum. Dyno ya gelene kadar o kadar büyük sorunlar var ki bu abilerimizin bu safsataları bırakıp o sorunlar ile ilgilenmeleri lazım.

Dyno ile ilgili yorumum da müşterime expertiz yaptırmadan araç satmıyorum mutlaka expertiz raporu almasını istiyorum ki bende alırken expertiz götürüyorum. Fakat dyno ya çıkartmak ona kalmış ister ise çıkarır isterse çıkartmaz.
    PROJE DEĞİŞİKLİĞİ NEDENİYLE SATILIKTIR

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yahu bırakın dynoyu güya parçacı adama ibiza cupra tampon soruyorum bende cupra yok bulamazsın hepsi normal tampon diyor sen hele göster bana diyorum elindeki 5 tamponun 4ü fr 1i de cupra haberi yok daha. Yok bunlar cordoba tamponu diyor bide. Benim asıl şaşırdığım bu kadar zekaya sahip insanların bu özgüvenle bu işleri yapıp para kazanıp bir de beni kazıklamaya çalışmaları... Demem o ki her zaman olduğu gibi bu işte de doğru düzgün ekspertiz yapan bulmak zor. Çoğu zaman gösterdikten sonra pişman olup yine kendi hislerime güvenmeyi tercih ediyorum.
    Alıntı aLperTunga Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar ben bu aracın adını AT SKİ koydum.jet ski hesabı,At ski mustang

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Lee-on! Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yahu bırakın dynoyu güya parçacı adama ibiza cupra tampon soruyorum bende cupra yok bulamazsın hepsi normal tampon diyor sen hele göster bana diyorum elindeki 5 tamponun 4ü fr 1i de cupra haberi yok daha. Yok bunlar cordoba tamponu diyor bide. Benim asıl şaşırdığım bu kadar zekaya sahip insanların bu özgüvenle bu işleri yapıp para kazanıp bir de beni kazıklamaya çalışmaları... Demem o ki her zaman olduğu gibi bu işte de doğru düzgün ekspertiz yapan bulmak zor. Çoğu zaman gösterdikten sonra pişman olup yine kendi hislerime güvenmeyi tercih ediyorum.
    Kiril alfabesi ile yazmışım

Alıntı aLperTunga Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar ben bu aracın adını AT SKİ koydum.jet ski hesabı,At ski mustang

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim duydugum en sacma sey 1 serisini satarken alicinin israriyla dynoya cikinca neden fan koymuyorsunuz sorusuna 'abi bmwler arkadan motorlu ya ondan gerek yok' cevabini almamdi.
    Sonra bir daha gitmedim dynoya falan.
    Alacagim araci kendim surup anliyorum zaten.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

mkerim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi en korkuncu.....
    Büyük bir ekspertiz firması. Bayilik de veriyor aynı zamanda.
    Dertleri varmış Araç kaldırma liftlerinin üzerinde araç varken sallanıyor. Sanki yıkılacak gibi. Teknik olarak o tip liftlerde olması imkansız bir şey olduğu için he halt ediyorlar diye cümbür cemaat bakmaya gittik. bu arada iki tane var o liftlerden birisi sallanıyor. Lifte bakmak için üzerine arabayı yükleyin de bakalım dedim. Aracı ters yüklediler. ön tarafının gelmesi gereken yere arka taraf heliyor. denge merkezi ters yerde. bunu bilmek için uzman olmaya gerek yok çünkü işareti var. adamlara arabayı öbür türlü koyun dedik sorun çözüldü. baktılar ki karşılarında anlayan biri var fren test cihazını kullanamıyoruz göstersenize dediler. çihazı anlatık disklerdeki ovalleşmeyi falan nasıl gösterir onu öğrettik sonra bir baktık ki adamlar bu ekranları bu fonksiyonları ilk defa görmüş. bu adamlar Türkiyenin dört bir yanına bayilik veren bir yer.
    dinamometre hikayeleri de var. onlarıda başka sefere
    1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
    İnternetin hızıda varla yok arası bir şeydi. Yoksa internet yok muydu???

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dyno'da motor gücü, kapasitesi, kayıp tork değerlerinin ölçüldüğünü düşünen adamın, arabaya dair hiç bir fikri, aidiyeti yoktur sadece zikri vardır.

Dyno denilen şey, motordaki fabrikasyon gücün % kaçının tekerlere aktarılabildiğini gösterir. Fabrikasyon tork bandı grafiği ile, tekerden alınan tork değerlerini karşılaştırır, korelasyon yaparak iki grafiğin uyumsuzluğunu yüzde olarak verir. En bitik motorlu, hatta mavi duman atan arabayı getirin, istediğiniz dyno'da %90'ın üzerinde motor değeri ölçtururum. Baskı balatası bitik ama daha 50 binde araç getirin, motor değeri %75'den yukarı zor çıkar. Baskı balatayı değiştirin bir anda %90'lara çıkarsınız.

Kompresyon testi yapmadan 10 dklik dynoda motor sağlığı ölçülmez, yarım motor yapılmış, rektefiye görmüş motor 240 binde iken "abi motor sapasağlam %97 çıktı" diyen experlere denk geldim ben.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Motoru bitik araca yazılım yaptirip o dynoda yuzde 100 diyen experlerde gördüm.

Neler neler vardir daha
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

denizhandinc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ilk zamanlar bu expertiz firmaları cok güven veriyordu hatta ikinci eldeki patlak arabaları ittirme sıkıntıları cözülecek zannediliyordu ama her iste oldugu gibi bunada niteliksiz vasıfsız insanlar dadanınca les gibi oldu sistem. simdi araba bakıyosun arac sahibi tanıdık expere götürüyor araba 5 hatalıysa lavuk 3 söylüyor.
    Leon Mk2
    Golf Mk7
    Scirocco Mk3
    1.16 F20
    A180 W176

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı denizhandinc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ilk zamanlar bu expertiz firmaları cok güven veriyordu hatta ikinci eldeki patlak arabaları ittirme sıkıntıları cözülecek zannediliyordu ama her iste oldugu gibi bunada niteliksiz vasıfsız insanlar dadanınca les gibi oldu sistem. simdi araba bakıyosun arac sahibi tanıdık expere götürüyor araba 5 hatalıysa lavuk 3 söylüyor.
    Tanıdığa gerek yok, sattığım 3 arabada da, var olan hataları tespit edemediler.

Birisinde, ön kaput kesinlikle değiştirildi, servis müdürünün aracıydı kendisi değiştirmiş, orijinal yazdı exper. Bak üstüne motorsiklet düştü o yüzden bu parça değişti diye adama söyleyip sattım. Experde yalancı çıktık, değişenli dediğimiz araba orijinal çıktı.

Birisinde, çamurluk ağzında boya vardı, kapı içine kadar bant çekilmişti yani görmemek için salak olmak lazım. Orijinal dedi. Açtım boya fotolarını gösterdim, yine yalancı çıktık.

Diğerinde 240 binde motor yapılmış araba vardı, "abi motor hiç açılmamış, orijinal, 300 bin daha götürür seni" dedi exper arkadaş.

O yüzden araba alırken expere hiç götürmem, kaportacıya, mekanikçiye götürürüm.
    Abi araba temiz mi bi bak, boya-değişen takıntım yok şase, podyada işlem yoksa, içime sinerse alırım.

Boyasız, hatasız araba alacak kadar zengin değilim, istanbulda yaşıyoruz, sürekli sokağa arabayı park ediyoruz. Araba bana sahip gibi olacaksa, ben park edince, sağa sola gidince dert edeceksem, malımla rezil olurum. Hiç gerek yok.

Çizildimi, boyat bir daha, ezildi mi, değiştir parçayı hiç umuruma gelmez. Sakınmadığımdan sanırım, hiç park halinde çarpmazlar, çizmezler, ezmezler.

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı Ormanci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ya bizde bi toplantıda bişey anlattılar, daha önce de yazdım mı hatırlamıyorum;

Adamın ekspertiz dükkanı var, bir araç alacak, "bu marka model araç alıyorum, ustası nerede var, tanıdık var mı, bunu bi göstermek istiyorum" diyor.

Arkadaşları diyor ki "e abi senin ekspertiz dükkanın yok mu, orada baktırsana, manyak mısın?" diyorlar.

Adam şöyle bi "heheee" der gibi yan yan güldü sadece demiş. İşin hikayeliğini düşün
    Adam biliyor çünkü işlerin nasıl olduğunu da doğrusunu yapmak için o markanın uzmanını istiyor.

Hepimizin bildiği gibi ekspertizler sadece gözle kontrol yapıyor baktığı araç ile ilgili herhangi bir bilgi birikimi olmadan, yağ kaçağı varsa yağ kaçağı var yazıyor.

Zaten fren, amortisör vs testini makinalar yapıyor çıkan değer kağıtta. Ama o marka modele özel kronik bir problem, özellikle bakılması gereken yer varsa geçmiş olsun olaydan bir haberler.

220T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güya iş bilen olarak video çekenlerin bile "Bah ibreyi sona dayadık." demesi,bunu maharet sayması sektörün özeti.
    Modifiye parayla yapılır ama parayla yaptırılmaz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dyno Kalibrasyonları ölçüm ve raporlama yetkisi TSE/Sojutest de. Kalibrasyondan geçemeyen Yetki belgesini de alamıyor zaten.
    Şu ana kadar TSE li Exper sayısı TR genelinde 10 civarı.
    1000 lerce Exper bulunan İstanbul da bu sayı bugün itibarıyle yalnızca 2 (iki)

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı YUNUS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dyno Kalibrasyonları ölçüm ve raporlama yetkisi TSE/Sojutest de. Kalibrasyondan geçemeyen Yetki belgesini de alamıyor zaten.
    Şu ana kadar TSE li Exper sayısı TR genelinde 10 civarı.
    1000 lerce Exper bulunan İstanbul da bu sayı bugün itibarıyle yalnızca 2 (iki)
    tse alma zorunlulukları var mı bunların ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Performans arabalarını anlarım da, benim 1.4 getzimi, 1.6 cruze umu dynoya sokunca ne anlayacak ki? Benim 4k deviri gectigim kısıtlıdır, adam kesiciye sokuyor arabayı, için gidiyor)

kadireren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı G.U.Z. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Performans arabalarını anlarım da, benim 1.4 getzimi, 1.6 cruze umu dynoya sokunca ne anlayacak ki? Benim 4k deviri gectigim kısıtlıdır, adam kesiciye sokuyor arabayı, için gidiyor)
    Ovacık oto pazarının arkasında tır var dyno , exper hizmeti veriyor pazarları açıyor tırı üzerine çıkan araçları bir görsen abi geçen kartalı sokmuşlardı teste , ben ovacık oto pazarında temiz araba görmedim varsa da çok azdır ama akşama kadar expere giren çıkıp sahibi ile el sıkışan o kadar çok ki

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler