User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
44 sonuçtan 39 ile 44 arası

Konu: Çalınan Range Rover Sport

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Ormanci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    "Ne hikmetse" eğer araç bu süreçte "bulunamazsa" sigorta size parayı ödüyor, sonrasında bi anda bulunuyor, sigorta aracı alıyor, muhtemelen kendi ödediğinden daha fazla veya en kötü ihtimal aynı rakama satıyor.

Sigorta şirketleri "sahtekarlık"lardan ağlıyor da, kendi yaptıklarına saysınlar...

Bu arada vale şirketi veya tiplemeler ve Hünkar Sofrası'na bi mahkeme, dava falan iyi giderdi de, uğraşmak ister misiniz bilemedim. Akıllarını başına getirmek lazım bi böylelerinin.

Bi arkadaşım zamanında böyle uğraşmıştı malın biriyle. Davayı kaybetsem bile, veya bişey elde edemeyecek olsam bile 2 sene huzuru kaçsın pezevengin demişti. O hesap.
    Pederin başına gelen şöyleydi;
    Bizimkiler evdeyken hırsızlar sabaha karşı eve girip otomobilin anahtarını alıp çıkmışlar. Eve tipli tipsiz envayi çeşit sivil polis gelmişti. Bazıları için polis demeye bin şahit isterdi. Saçı-sakalı birbirine girmiş... ne kadar sivil polis varsa eve doluşmuştu. Ne kadar cam çerçeve kapı varsa hepsine parmak izi almak için berbat siyah bir toz sürmüşlerdi. Yakındaki kamerları ve hatta mobeseyi hatırlattığımızda onlardan birşey çıkmaz demişlerdi ki kameraları incelemek için bir girişimde de bulunduklarını sanmıyorum. Nitekim, 2 hafta sonra otomobili jandarma bulmuştu. Belki Jandarma rutin kontrol yapmasaydı otomobil bulunamayacaktı ama sağolsunlar boş bir arazide çamura saplanmış şekilde bulmuşlardı. Adamlar yakalanacaklar korkusu ile otomobili bırakıp gitmişler ama sonra gelip alırız düşüncesiyle de kapıları kilitleyip gitmişler.
    Neyse efenim, araç bulununca hatırladığım kadarıyla sigorta aman lütfen bırakın ben alacağım size de şu kadar para demedi. Biz paşa paşa aracı yetkili servise teslim ettik, iç dış bir güzel temizlendi, kilitler ve 1-2 birşey daha değişti öyle teslim aldık. Sigorta da masrafları ödedi. Hatta öncesinde, anahtarı ve ruhsatı ile çalındı diye araç bulunmazsa ödeme yapmayız bile demişlerdi. Anahtarı evden almışlar dememize rağmen direnmişlerdi ama bizde şikayet ederiz, böyle ederiz dediğimizde geri adım atmışlardı.
    Otomobili 2 hafta sonra galerinin birine tüm olanı biteni anlatarak takasa vermiştik. Yani öyle kolayına ödeme yapmıyorlar ki önlerine de en çok hırsızlık vakaları geldiği için onlarda nereden ödeme yapmayız diye sorguluyorlar.

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İşte Jandarma bulmuş, yanlış yapmışlar Polis olsa bulamayacaktı Ama o "bulunma" süresi geçince bulunuyor ne hikmetse diyorum

Arkadaşların 407 çalınmıştı öyle. Annesi yedek anahtarı ne olur ne olmaz diye kimseden habersiz alıp çantaya atmış, çantayı arabada bırakmış. Çanta için arabaya giren şerefsizler piyangoyu bulunca arabayı da almış götürmüştü.

Sigortacıları tanıdık manıdık ayağına hallettiler, arabanın parasını ödediler neyse ki. Ama araba "bulunamadı" diyordu. "Süre sonunda bulunacak bak" dedim. Süre bitti, 2-3 gün geçtikten sonra polis bi otoparkta buldu. Başka örnekler de var böyle, sigorta şirketleri arabayı "buldurtuyor" genelde

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Genel olarak yazıyorum, istisnalar kaideyi bozmaz.
    sigorta kendi ödediğinden fazlaya kolay kolay satamaz.
    mesela geçen seneye kadar alkollü bile olsanız, alkol kazaya sebep olmadıysa kaskodan alabiliyordunuz. Şu anda poliçelere bu durum da bile alamayacağınızı yazmaya başladılar.

Bir taraf her halikarda almak için, öbür taraf ödememek için elinden geleni yapar maalesef.

benim çalınan motorum 3 sene geçti hala bulunamadı, parçalanmış yedek parça olmuştur bir yerlerde

Alıntı Ormanci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    "Ne hikmetse" eğer araç bu süreçte "bulunamazsa" sigorta size parayı ödüyor, sonrasında bi anda bulunuyor, sigorta aracı alıyor, muhtemelen kendi ödediğinden daha fazla veya en kötü ihtimal aynı rakama satıyor.

Sigorta şirketleri "sahtekarlık"lardan ağlıyor da, kendi yaptıklarına saysınlar...

Bu arada vale şirketi veya tiplemeler ve Hünkar Sofrası'na bi mahkeme, dava falan iyi giderdi de, uğraşmak ister misiniz bilemedim. Akıllarını başına getirmek lazım bi böylelerinin.

Bi arkadaşım zamanında böyle uğraşmıştı malın biriyle. Davayı kaybetsem bile, veya bişey elde edemeyecek olsam bile 2 sene huzuru kaçsın pezevengin demişti. O hesap.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yanlış biliyor olabilirim; eskiden jandarma ile polisin çalışma sistemi farklıydı. polis daha tecrübeli, jandarma daha acemi idi. polisin elindeki bilgi belge arşiv, suçlu listesi jandarmada yoktu. O yüzden çalınan arabalar jandarma bölgelerine bırakılırdı.

Ormancı ya da yanıtı buradan vereyim,
    süre bittikten sonra otopark da bulunma sebebi de şu olabilir; otoparklar da belli bir süre duran aracı emniyete bildirmek zorundalar. eskiden 15-20 gündü, şu anda çok kısalttılar süreyi. ama sigorta bilerek buldurmuyor kısmına pek katılmıyorum.

Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Pederin başına gelen şöyleydi;
    Bizimkiler evdeyken hırsızlar sabaha karşı eve girip otomobilin anahtarını alıp çıkmışlar. Eve tipli tipsiz envayi çeşit sivil polis gelmişti. Bazıları için polis demeye bin şahit isterdi. Saçı-sakalı birbirine girmiş... ne kadar sivil polis varsa eve doluşmuştu. Ne kadar cam çerçeve kapı varsa hepsine parmak izi almak için berbat siyah bir toz sürmüşlerdi. Yakındaki kamerları ve hatta mobeseyi hatırlattığımızda onlardan birşey çıkmaz demişlerdi ki kameraları incelemek için bir girişimde de bulunduklarını sanmıyorum. Nitekim, 2 hafta sonra otomobili jandarma bulmuştu. Belki Jandarma rutin kontrol yapmasaydı otomobil bulunamayacaktı ama sağolsunlar boş bir arazide çamura saplanmış şekilde bulmuşlardı. Adamlar yakalanacaklar korkusu ile otomobili bırakıp gitmişler ama sonra gelip alırız düşüncesiyle de kapıları kilitleyip gitmişler.
    Neyse efenim, araç bulununca hatırladığım kadarıyla sigorta aman lütfen bırakın ben alacağım size de şu kadar para demedi. Biz paşa paşa aracı yetkili servise teslim ettik, iç dış bir güzel temizlendi, kilitler ve 1-2 birşey daha değişti öyle teslim aldık. Sigorta da masrafları ödedi. Hatta öncesinde, anahtarı ve ruhsatı ile çalındı diye araç bulunmazsa ödeme yapmayız bile demişlerdi. Anahtarı evden almışlar dememize rağmen direnmişlerdi ama bizde şikayet ederiz, böyle ederiz dediğimizde geri adım atmışlardı.
    Otomobili 2 hafta sonra galerinin birine tüm olanı biteni anlatarak takasa vermiştik. Yani öyle kolayına ödeme yapmıyorlar ki önlerine de en çok hırsızlık vakaları geldiği için onlarda nereden ödeme yapmayız diye sorguluyorlar.

HellRot06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arka sokağa çekip yürüyerek gitmeyi tercih ederim. Vale pişmanlıktır...

Geçmiş olsun bu arada sağlam bir şekilde bulmanıza sevindim.
    Golf MK3 Sport - SATILDI.
    Jetta MK3 1.9 TD- SATILDI.
    Golf MK2 GTD...
    -Ne Mutlu Türküm Diyene...
    K.Atatürk.

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Dayı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yanlış biliyor olabilirim; eskiden jandarma ile polisin çalışma sistemi farklıydı. polis daha tecrübeli, jandarma daha acemi idi. polisin elindeki bilgi belge arşiv, suçlu listesi jandarmada yoktu. O yüzden çalınan arabalar jandarma bölgelerine bırakılırdı.

Ormancı ya da yanıtı buradan vereyim,
    süre bittikten sonra otopark da bulunma sebebi de şu olabilir; otoparklar da belli bir süre duran aracı emniyete bildirmek zorundalar. eskiden 15-20 gündü, şu anda çok kısalttılar süreyi. ama sigorta bilerek buldurmuyor kısmına pek katılmıyorum.
    Sigorta bilerek buldurmuyor değil. Aksine, sigorta parayı ödedikten sonra niyeyse o bulunamayan araba bi anda bulunuyor diyorum.

Evinize hırsız girmesinden hemen sonra PRONET'çilerin kapınıza gelmesi gibi...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler