Merhabalar değerli arkadaşlar,
Aranızda oldukça yeniyim sanırım büyük bir problemle karşı kaşıyayım görüş ve önerilerinizi almak adına bu başlığı açmış bulunmaktayım yardım ederseniz müteşekkir olurum. Bundan yaklaşık 1 yıl önce ikinci el bir araç satın aldım aracın sahibi herhangi bir kazası vb olmadığını eksper raporlarını bana göstererek sundu eksper raporlarına baktığımda 3 gün önce yapıldığını gördüm aracı satın aldığım kişi tanınan biri olduğundan güvendim ve tekrar eksper yaptırtmaya gerek duymadım aracın bagajını açtığım da 1 adet plaka vardı şahıs bana bu app plaka muayenede geçmiyordu değiştirdik dedi ve eli ile büktü kutunun içine koydu daha sonra klasik olarak aracı gördüm beğendim plakasından hasarını sorguladım hasarı cıkmayınca notere devrini almak üzere yola cıktım noterde plaka değişikliği istiyormusunuz sorusuna bir anda şahıs ani tepki vererek bence plaka çok güzel anlamlı hiç değiştirme dedi tabii o zaman durumun farkında değildim. açıkçası araç istanbul plakalı idi bende istanbul da ikamet ediyorum bu sebebten plaka değişimi ile uğraşmak istemedim. üzerinden bir yıl geçti aracın tescilini üzerime geçirdiğimden bugüne dek. ve bu gün bir trafik çevirmesine girdim daha önceden de bu araçla trafik cevirmesine girmiştim ama hiç bir trafikçi arkadaş bu bilgiyi bana vermemişti.trafik polisi aracımın plakasının kayıp ihbarı olduğunu söyledi kendisine bu ihbarı benim yapmadığımı söyledim ve tarih olarak benim sahiplik süremde olmadığını belirttim daha sonrasında görevli kişi bu ihbarı gidip sildirmem gerektiğini belirtti eve vardığımda açıkçası işkilendim bükülen plakayı çıkarttım app değildi aynı gün stepne nın altında app olmayan aracıma ait bir plaka daha buldum daha sonra e devlete girip muayene bilgilerini sorguladım orada da motor no okunamıyor yazıyordu ayrıca aracın tescil tarihi 2017 yazıyordu ben aracı 2018 de almıştım önceki sahibi 2 yıldır kullandığını söylemişti herşey bir araya gelince anormal bir durumla karşı karşıya kaldığımı fark ettim ayrıca yedek anahtarınıda şahıs kaybettiğini söylemişti bu araç nedir çalıntımıdır pert midir ihtimaller nedir ? dolandırıldımı normal bir durumu ? yardım edin lütfen şimdiden değerli yorumlarınız ve görüşleriniz için teşekkür ederim.