119,5 denen arabayı 2 hafta boyunca taciz ederek 114,5 a aldım. Ölücülük buysa 5 lira daha ucuza aldığım için mutluyum :)
Arabanın LPG masrafı var diye fiyat kırmaya çalışanı bile gördüm, tabi cevap benzinli olarak binecek birine satılık oldu
Printable View
119,5 denen arabayı 2 hafta boyunca taciz ederek 114,5 a aldım. Ölücülük buysa 5 lira daha ucuza aldığım için mutluyum :)
Arabanın LPG masrafı var diye fiyat kırmaya çalışanı bile gördüm, tabi cevap benzinli olarak binecek birine satılık oldu
Karşı tarafı ölü rakama ikna etmek bence en büyük olay bu.
Başaranlar zaten kazanıyor.
Ben bu ölü havada mart ayında 2 ev 1 araba sattım. Alanlar pişman oldu.
Neden pişman oldular 5,21 lerden 5,70 lere gelen bir emir vardır diye pişman oldular :D
Keşke ev almasaydık dolara koysaydık dık dik duk :D
115 yazdigim arabaya 100 teklif verip her gun 1 1 110 a kadar yukselten oldu uslubumu korudum ama 111 e anlastigimiz gunun aksami 110.500 olur mu diyen arkadasada ayni sakinlikte kalamadim . Karsidaki kisi pazarligi duzgun yapmaya calisiyorsa istedigi teklifi verebilir bence cok kasmaya gerek yok hayir denip gecilir ama yok senin arabanin piyasasi bu su ilan bu kadar diye lafa basliyan arkadaslara saticak malim yok benim . Bu yaz 156.250 ye satiyordu bi arkadas aracini 156 dan bi kurus inmedi bende 155 olsun duz olsun dedim kabul etmedi 3 ay boyunca satilmadi yine o fiyattan dusmedi pusuda bekliyorduk ama olmadi :D
Eski mezarcılardan Son Fiyat Gürsel :D @Tholl-ga
Mal adamın sonucta, durumu yoksa sıkısmıssa verır zaten kufretmeye sınırlenmeye gerek yok.
Ben ölü pahasına cok araba malzeme sattım, alırken de aynı sekılde teklıfler yaptım. Aldıgımda oldu. Pani mesela 78di ilk ilan 50teklıf ettım. 3ay sonra 57ye almıstım. En kotu yok dersınız bıter. Kasmayın derim
Adam 100 eden arabaya 120.750 yazarsa bende adama 100 derim tabi varsın bana ölücü desin. Bende ona kazıkçı derim ödeşiriz ahhaha :D herkesin kendi malı istediğini yazar bi olay yok bence çok örneği var böyle ilanların sonuçta her türlü ederine gidiyo 3-5 istisna hariç
Sirf bu yuzden 38500e fit oldugum aracimin ilanini 42 yazdim. Buradakilerin haberi olsun, 42ye sari beetle bulursaniz 38500 istiyorum.
150.000 TL ye w204 lci var. En son kaç teklif etmeliyim. Ölücü damgası yemek istemiyorum :D
he tabi alırken de ayrı macera var, bir de şimdi doğruya doğru , 50 liralık mala 100 yazan acelemiz yokcu tayfada çok , ama o tarz adamla münakaşaya girmeyeceksin, girersen hatalı sensin,o zaten keklik avına çıkmış. Niyeti satmak olan zaten doğru fiyatı yazıyor, bir şekilde pazarlığa da geliyor.
Fiyat teklif etmek ölücülük olmuyor bence satmak istemezsen ilgilenmiyorum dersin kapatırsın, zamanında 10000 hasar kayıtlı C3 1.6 hdi a 21000 yazan kişiye 16000 teklif etmiştim olmaz falan dedi tesekkur ettim fikrin değişirse ara gelirim dedim tamam dedi. Sonrasında 3 4 arkadasıma aratıp adamı karanlıga surukledik 13 14 15 gibi rakamlar teklif ettirmiştim. Adam akşam arayıp 1 lira pazarlık yapmadan 16500 gel al arabayı dedi, gittim aldım piyasa belli gidecek rakam var gitmeyecek rakam var. Bence bu ölücük olmuyor alıken kazanmak diyelim :D
m a l u m sıte uzerınden konusuyorum
mesaj yolu ile ulaşımı seçerseniz hiç derdiniz tasanız olmaz,ciddi adam oradan bellı eder kendını zaten
cok da takılmamak lazım (:
cevap vermezsınız olur bıter (:
ustam 1550 TL param var senin gibi katara da gidemiyoruz piyasa sıkıntılı he dersen alyım
Sahibindende gelen mesaj. Katardan telefon aldım eski telefonumu satıyorum kıskandı pezevengi herhalde
Şoyle bir karikatur vardi
Alıntı:
Şoyle bir karikatur vardi.
https://hizliresim.com/Lljvqa
bu konularda bence niyet ve tavırlarda önemli, bu işin ticaretini yapan insanlara lafım yok fakat insanlara yüksekten bakan, yok o saatte arayamazsın, yok oraya arabamı getirmem, yok almadan kullanamazsın gibi bir sürü değişik hareketler yapan insanlardan araba almayı geçin selam bile vermem.İsterse 5k ucuza versin.Numaranı koyuyorsan ararım kardeşim, işim gecedir belki gündüz uyuyorumdur yada o zaman müsaitimdir.Numaranı koyma o zaman mesaj atalım, geç saatte arıyorlarsa sessize al bakma nedir yani.Arkadaşıma araba bakmaya gittik adam satışı vermeden kullandırmam dedi :D yine araba bakarken adam sanayiye gelemem diyor, dedik nasıl baktırcaz arabaya? ben buradayım aldıktan sonra git baktır sıkıntı olursa geri alırım diyor.Nalburdan musluk alıyoruz sanki.En son gittik galeriden aldık.Yani daha para konuşmaya gelmeden karşıdaki insandan nefret ediyorsun.
Yine kendime çok temiz bir e36 buldum tanıdıktan.Araç gümrük çıkışlı orj. 150 binde baktırdık filan tertemiz içi dışı her yeri fakat adam arabanın satışını hemen vermem dedi öyle iş mi olur 2 lira fazla verim bana ver dedim vermedi çok üzüldüm o arabayı alamadığımdan beri zaten araba filanda almadım hala sinirliyim :D uzun bir süre daha almamda bakmamda.
Evi ilana koydugumda cadde üzeri diye belirtip fotoğrafları eklemistim fiyat 450k.
Bir beyfendi geldi bebeğiyle beraber gezdi etti,bu ev cadde üzerinde,200k ya anlasalım dedi.Güldük ettik olmaz dedik 220k olsun dedi.Siz bilirsiniz o zaman dedi ve gitti.
Artık ölücü mü başka bişey mi denir bilemedim :D
Valla sahibindendeki sisik fiyatlara ayarli öldürmek mantikli.
Bende bir arkadssimin ricasi uzerine bir mesaj attim boyle yaklaşık 8 10k düşük teklifkti yazdigi fiyattan, tabiki redderti aylarca satilmadi :D
sonra benim teklif ettigim fiyattan asagi dusurdu ilan fiyatini, bidaha yazdim bak dedim ozaman verysedin kardaydin simdi bu fiyattanda pazarlik yapalim dedim istemedide yine baya durdu sonra satildi :D
Ölücüleri bildiğim için yüksek fiyat yazar geçerim. Ben aklımdaki rakama satmış olurum, alanda kâr ettiğini sanar ve her iki tarafta mutlu olur. :)
30liradan ilan açmıştım bi aralar araca. Herifin teki 25liram var yazmıştı.
Ulan ben araba ararken böyle öldürmüyorum. Bakıyorum fiyat 31750 yazıyor. Ben bunu zorlasam en dip 30a alırım diyorum. Ama parası kıymetli çakal sürüsü öyle düşünmüyor tabi. 25e alsa yarın 30 yazacak gavadd...
biz bütün gün uğraşıyoruz bu tür abukluklarla. :) teklif alabilirsin , hesap işidir , olmaz dersin kapatırsın. sonuçta araba senin para onun. 70 lira yazdığım arabayı 64 e verdiğimde oldu , 100 lira yazan arabayı 75 e aldığımda oldu. ticarettir , normal yani. çokta şaapmamak lazım :)
Numara var diye akşam 10'da aranmaz kimse. Mesajla veya whatsapp'tan müsaade istenir. Satıcı durumuna göre dönüş yapar veya yapmaz.
Kullandırma mevzusu da öyle basit değil. Yeri gelir, alıcıya tecrübe etmesi için teklif edilir. Yeri gelir, çalıştırması için dahi anahtar emanet edilmez. Tamamen karşılıklı güven ve iletişime bağlı yani. Bilhassa hızlı araçlarda seçici olmak lazım. Göz açıp kapayıncaya kadar telafisi güç hadiseler yaşanabilir. Forumda örnekleri aynıyla vaki.
Esnaf bu ayaklı al satçılar kadar öldürmüyor bir arabaya teklif verirken en azından benim tanıdıklarım ve ben yapmıyorum.
Adam arabanın kullanım kılavuzu yok diye fiyat düşmeye çalışıyor internetten indirip vereyim diyorum veya kullanamadığın bir yer olursa ara beni diyorum orjinali torpido da durmalı diyor, olsada açıp ilk sayfasına bakmaz.
Enteresan zamanlarda çok garip kişiler arıyor bunada sürekli şahit oluyoruz.
Bir pazar sabah telefonum çaldı saate baktım sabah 06:58 istemsiz bir şekilde açtım yatakta uykuluyum.
50 yaşlarında bir ses ''yeğenimm sende bağ ile takaslı araba var mı'' dedi ilk cümlesi direkt bu oldu.
tabi ben tam anlamadım ne ile takaslı abi dedim ''bağ yeğenimmm bağğğ üzüm bağııııı'' dedi.
Yatakta yatıyorum tabi ben hala, tavana şöyle bir baktım derin bir nefes aldım dayı sen o bağın üzümlerinden getir bir tadına bakalım ona göre konuşuruz dedim.
Tamam yeğenimmm dedi ve kapattı.Hala bekliyorum üzümleri.
Allah sabir versin, 140 yazmişim 120 olur mu diyor? olmaz dedim, Çok yazmişssin diyor. Leon aldım adam mesaj atiyor 127 yazmişim, 116 olur mu diyor hayır dedim çok yazmişsin diyor sanane? biri sabah mesaj attı merhaba oluru nedir ? dedim Teklifi nedir ? Teklifim yok piyasada araç karşılaştırması yapıyorum sen ne kadar düşersin diye seni zarfladım diyor? sana 126.999 TL dedim. Tekrar Tekrar sormasınlar diye kalın kalın yazdım yine aynı muhabbet nefret ettirdiler artık. Ama Ben araç almak istediğimde 500 tl düşen gördüm, 250 düşen gördüm 100 TL düşen gördüm, DAha neler neler.
Dediğinize katılıyorum fakat kimseyide 10da aradı diye terslemem yani.Gerekli bir dilde rahatsız edildiğimi söylesem karşı tarafta bir "kusura bakmayın" cümlesini çok görmez herhalde.Ama en temizi sadece mesaj ile ilan vermek.Özelden verilir numaralar gerekirse.Dediğiniz gibi her şey iletişime bağlı.Araç kullandırma mevzusuda dediğim gibi sonuçta satışı alınmamış araba ile roll yapcak yada 0-200 deneyecek halimiz yok :D setup ne olursa olsun isterse 1.0 olsun.Bizde insan sevmiyoruz ama dedikleriniz medeniyettir oda sizle iletişim kurmaya çalışan insanlarda yok diye agresifleşmenin manası yok bence.
Maalesef bu konu arabasina gore degisiyor...
Fiat Bravo sattim...
Diger ilanlara bakarak fiyat koydum. Genellikle en dusukten siralarim ilanlari ve en ucuz araba ile kendi arabami kiyaslar, bir tik ustunu koyarim. Cogunlukla da volvo mazda gibi zor bilinen araclari bile 1 hafta civari satardim...
Bravoda ise ilanlara baktim ona gore koydum... Ama 50 civari koydugumuz arac 43e mi ne gitti o donem... Yani bazi arabalarin piyasasi yanitliyor...
19500e koydugum aracimi oluculerden bunalip, 14-15 tekliflerinden gina gelip, 1 hafta bos gecip 21500e koydum ve 19a satmistim... hemde iki kisi daha bekliyordu ilk gelen begenmezse gelelim 1 saate diye...
Yanliz bravo ilani benide sasirtmisti... 52-53 yazilan araba 43te kaldi. Servis bakimli ve sifir gibi bir dizel otomatikti...
Bu arada cok begenmistim malzeme kalitesini bravonun... Fiat gibi degildi, cogu japon arabasindan da iyiydi kalite olarak...
bayılıyorum bu "istediğim fiyatı yazarım, beğenmeyen almaz kardeşim sizene" tavırlarına..
daha dün hiç çekinmedim yazdım bi honda vt750 shadow motosiklet ilanına. "az yazmışsın 45 yaz" dedim. eleman 37.000 tl yazmış 25 liralık motora. "mal benim kardeşim istediğimi yazarım" dedi. mal seninde sanki para bizim değil a m k :)
piyasa yükseltmenin ne kadar kolay olduğunu anlıyoruz bu şekilde. "benimki en temizi ulen" yazıp 5k fazla yazıyosun. hadi 1 ilan daha böyle olsun. hooop 2 ay içinde oldu mu 25k lık araç sana 30k