Benim en uyuz olduğum bir kaç yaklaşımı yazayım. Mal alınır satılır, pazarlık edilir.
1-) Arabayı şuraya getir dediğin gibiyse alırız. (Alıcıysan gelir baktırırsın ayağa araba gitmez)
2-) Çok yazmışsın aynı araç şurada şu kadar (Buyuar kardeşim oradaki aracı al benim aracım bu fiyat)
3-) Bu araba bu kadar etmez. (Sen benim malıma neye göre değer biçiyorsun)
4-) İlanı okumadum aracı anlatır mısın (Detaylar ilanda yazıyor, oku aklına takılmayan bir şey var ise anlatırım)
5-) Boya değişen yoksa alırım (İlan hasar kayıtlı, boya değişen işaretlenmiş ilan metnine yazılmış)
6-) Telefonda pazarlık ettiysek, geldiğinde rakam değişmez diyorum, ya orada bakarız diyor. Burada bakmayız fiyat neyse o.
7-) Ekspertizden sonra yağ bakımı gelmiş, rotunda boşluk varmış diye fiyat kırmak istiyor. (2. el araç alıyorsun illaki eksiği olur, ya da satana göre sıkıntı olmayan şey sana göre sıkıntıdır, yağ için fiyat düşmeye çalışmak bence en büyük ölücülük. Yağ 1000 km önce değişti yazan kartı görsem bile aldığım tüm araçların yağ ve filtrelerini hep değiştirmişimdir.
Ben de araç alırken aklımda bir rakam oluyor ve teklif ediyorum, (genelde 1-2 bin tl altı. Karşı taraf kabul ederse gidip alıyorum.