User Tag List

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
71 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Boya Değişen Takıntısı Olmasa

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aslında şişirilmiş kasko derken çoğunluk bayilerden bahsediyor, kasko deli mi fazla para versin...
    Aynen, ben de aynı şeyleri yazıyorum Sigorta-tamir işlerinde bizde bu bakımdan bi mallık var. Bunu nasıl çözerler ne yaparlar bilemiyorum ama sigorta şirketleri bile bu durumu dile getirince hayır yok öyle bişey diyor. Tamirhane sahibi adam suratına neler olduğunu anlatınca, kem küm...

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Beyler bu kadar takılmaya gerek yok, herkesin elinde telefon var.

Kullanıcı kaza yaptıysa çeker fotosunu satarkende bak kardeşim bu oldu bu sebeple serviste bunlar bu paraya yapıldı der. İçine sinerse kafana yatıyorsa kaydu kuydu varsa alırsın.
    25'' Tesla Model Y Juniper Long Range
    23" Fiat 500e LaPrima
    23'' Tesla Model Y Performance / SOLD
    Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

SpeedlinE™ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    birçok nadir araçta ciddi(baya ciddi )kazaları olup toplanıp şuan ciddi yürüyen birçok araç var piyasada. 90lı yıllardan günümüze kadar,işçilik önemli bence

arda35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Daha evvelki konulardan gördüğüm üzere bu işlere fazla kafa yoruyorsun. 2.el piyasasının şişkinliği ya da boya takıntısı buradan konuşarak değişecek şeyler değil. Su akıp yolunu buluyor.

Benim boya takıntım yok. Çoğu kişinin de olduğunu sanmıyorum. Yoksa bu kadar kolay araç değiştiremezdik.

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence aracı alacak olan insan kendine dert etmiyor boya değişeni,yani genelleme yapmayalım yine de.

satarken problem yaşarım diye endişeli yaklaşıyor bizim topraklarda. Ne bileyim arabanın tavanda güneş yanığı var,kabut güneşten yana yana tüm kimyasallara bölünmüş;ama gururla ''BOYASIZ'' yazılması ya da o aracı alınması ne kadar mutluluk verir insana bilemedim

şimdi ki aracımda boyalı,satmaz binmeye devam edersem komple boyatayım diyorum
    imzasız..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu takıntının en büyük sebebi Türkiye'de servislerin ve ustaların düzgün ahlaklı çalışmayışıdır.

Daha önce 0 aldığım arabayla kaza yaptım. Yetkili servise yaptırdım. Adamların ne yaptığı boya boyaydı nede işçilik. Hadi boya gözle alakalı bir şey herkes farkedemez. Ama kapının içindeki yalıtım malzemelerini neden koymuyorsun? Ön kapı tok ses çıkarıyordu, arka kapı teneke gibi ses çıkarıyordu vurunca.

Aracın onarılmasından sonra eskisi gibi olmuyor hiç bir zaman. O yüzden ufak tefek vurukları yaptırmıyorum

CloudGrey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    63 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşımın sıfır aldığı pejo 207 galeriye gelirken tırdan düşmüştü,
    çocuk arabayı 600km de birine satarken tavanı boyalı çıkmıştı.

YETKİLİ BAYİ SIFIR araba satıyor tavanı boyalı ve söylemiyor.

bunun üstüne bişey yazmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum.
    médiocrité partout

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tırdan dusmemıstır,dusse tavan boyalı olmaz.
    Ben 3 tane sıfır aldıgım arabada sonradan yanı bayıde boyayla karsılastım. 2 sının aynı bayı olması dusundurucu...

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çöpe gitmesi gereken arabalar 20 25 bine satılıyor memlekette, boya değişen kafaya takılması mı abes geliyor? kusura bakmayın ama bugün eli yüzü düzgün gerçekten hak ettiğimiz tarzda arabalara binmek istesek 150bin tl ikinci elinin fiyatı var. adam açıkçası boya değişen her şeyi takar. ben garipsemiyorum artık takıntılı adamları. gelir düzeyimiz biraz düzgün olsa herkes temiz arabaya binmek ister.

boya değişen değil memleketteki tek konu. 3 parça boyalı diyor adam ama arabanın elektronik aksamının bile üzerinden geçmiş, yada sel görmüş arabayı boyasız diye iteleyeni v.s yani açıkcası memlekette temiz 2nci el tamamen şans işi.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kasko olayı bana garip geliyor ya
    kuzende passat vardı b7 kasa
    2 defa önden kaza yaptı ama tıklama seviyesinde kazalar
    sanayide 2sinide değişensiz 1ini hatta boyasız 3er-4er liradan yaptırırsınız
    ama kasko var haliyle 2sini de kaskoya yaptırdı işçilik *** gibi kaput çamurluk tampon değişti 2 defa 35 lira hasar kaydı geldi toplamda
    çiçek gibi arabayı hasar kayıtlarından dolayı 10 lira da ucuza verdi
    birde kaskoya son yıl 5000 lira ödedi
    kaskoya hiç sıcak bakamıyorum..
    "gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rebelh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ama kasko var haliyle 2sini de kaskoya yaptırdı işçilik *** gibi kaput çamurluk tampon değişti 2 defa 35 lira hasar kaydı geldi toplamda
    Dışarıda yaptırıp kaskodan parasını almak en güzeli.

Millet genelde uğraşmak istemiyor, çoğunluk bilinçsiz. Araba nasıl yapılmış ne olmuş o bile belli değil. Kimse farkında da değil, o yüzden böyle oluyor bu onarım işleri aslında.

Kasko bu anlamda ve asıl olarak hırsızlık yangın bilmemne türevi şeyler için işe yarıyor, hasar anlamında da millet genelde anlaşmalı servis muhabbetine kanıyor, veya öyle olması gerekiyor sanıyor, dışarıda yaptıramıyor-yaptırmıyorlar.

Ya kaskoyu falan geçtim, sanayideki adama güvenmeyip, yetkiliden başka yere arabamı sokmam diyen adamlar var. Donanımhaber'de adamın birine bişey yazdım, "hahahah sanayide gidip bana Bosch marka, Mann, Valeo marka, bilmemne marka parçayı ucuza takacaklar deme sakın çok gülerim, benim ucuzla işim olmaz, orijinal parça alırım yetkili servisten" diye ukalalık yaptı.

Sen şöyle bi dolaşsana arabayı dedim, içini dışını, elindeki anahtar dahil kaç yerde Valeo yazıyor, Bosch yazıyor, markalara bi göz at bakalım dedim, adam sanıyor ki Opel üretiyor parçayı. Orijinal alacakmış. Vah vah... Bi de bana gülüyor

O 35 kaat hasar kaydı da önceki mesajlarda yazdıklarımdan ve tüketicinin bilinçsiz olmasından kaynaklanıyor işte. Adam nasıl olsa kasko var diyor bırakıyor gidiyor. Adamlar çıkma mı parça taktı, çakma mı yaptı, adama mı çaktı belli değil. Bir de işte hasarsızlık indiriminden bahsetmiyor kimse, seneye herkes şok oluyor Kaskodan bugüne kadar az hasar yaptırdım, az başvurdum ama hep işe yaradı, cepten yaptıramayacağım, yaptırmayacağım şeyler oldu.

Daha önce başka bi yerde de yazmıştım, arkadaşım güya tanıdık sigortacı tanıdık yetkili serviste kazalı arabasını yaptırdı. Adamlar akşam 22:00'de araba teslim etmeye gelmişler, eşi durdurdu, hacı dedi gece yarısı karanlıkta araba mı teslim edilir??? Sen hasarsız kazasız teslim aldım diyeceksin, sonra sabah sürpriiiiiiiz

Nitekim ne oldu, adamlar gittiler, araba sabah tekrar geldi, boya tonu tutmamış, akşam kabul etse bi daha hak iddia edemeyecekler. Eh dediler yani "tanıdık" hesabına bunu bize bile yapıyorsanız, siz normal tüketiciye müşteriye neler yapmazsınız...

EOZDAG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi ufak tıklamalarda değilde, pert durumunda iyi oluyor. Bunun yanında ücretsiz yol yardım, ikame araç vs. de var, bildiğim kadarıyla sigortada yok bunlar.
    Superb

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EOZDAG Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi ufak tıklamalarda değilde, pert durumunda iyi oluyor. Bunun yanında ücretsiz yol yardım, ikame araç vs. de var, bildiğim kadarıyla sigortada yok bunlar.
    tabi ki daha faydalıdır ona itirazım yok
    ama işte ihtimalleri satıyor adamlar bizde satın alıyoruz gerçibenim hiç kaskolu arbam olmadı anca krediyle ya da 0 km pahalı bişi alırsam olur sanırım (tabi 5000 lira ücrete göre konuşuyorum 1500-2000e varsa yaparım muhakkak)
    "gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    25'' Tesla Model Y Juniper Long Range
    23" Fiat 500e LaPrima
    23'' Tesla Model Y Performance / SOLD
    Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ormanci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şişirilmiş muhabbeti galerici kolpası, onu dalgasına yazıyorum tamam da;

Sence nedir hocam? Yazdığım paragraf açık değil mi?

Her iki tarafı da dinleyen, özellikle de sanayide onarım yapan işletmelerle yetkili servisleri az buçuk yakından tanıyan ve içlerinde nelerin "döndüğünü" bilen biri olarak yazıyorum. Sigortacıları da çok dinledik. Ki kendileri de kabul ediyorlar arka planda ama hala bazıları "olmaz ya yok öyle bişey, kesinlikle öyle bişey olmuyor" modunda reddediyorlar. O yüzden dedim çalışanı mısın diye

Sigorta burada ne yapıyor, veya eksper:

Tekrar yazıyorum; Araba geliyor, efendim şu kadar hasar var. Şurası boyanacak, şu değişecek bilmemne olacak.

Eksper geliyor, tamirhane işletmesi tahmini hasarı ve yapılması gerekenleri söylüyor. Eksper başlıyor, "onu değiştirme, boya", "bunu değiştirme, tamir et" falan filan... Tamam diyor adam, şunu boyayacağım, 150 TL veririm diyor eksper. Ula diyor ben 400 TL boyuyorum parça başına. Yok diyor, 150 boyayacaksın. E adam ne yapıyor, dosyayı kabul edecekse ya başka yerden çıkarmaya çalışıyor, ya da atıyorum boyanın bilmemnesini katmıyor, dandik boyuyor falan filan...

Bununla bitmiyor. Sigorta diyor ki "orj. parça kullanmayacaksın, benim getirdiğim sözde "eşdeğer" parçayı veya muadil parçayı kullanacaksın" diyor. Adam diyor ki, "sigorta şirketi bi çamurluk getirmiş Kangoo'ya, bi tarafı hizalayınca, diğer taraf vida yerine gelmiyor, kısa düşüyor, ulan lastik değil ki bu esnetip de takayım, kaliteyi siz düşünün" diyor.

Böyle bin tane terane...

Ama ne oluyor, Mengerler falan filan diye yazıyorum ama töhmet altında da bırakmayayım, her yetkili servis, her marka, her sigorta için geçerlidir bu, bu yüzden feci bi genelleme yapmamda mahsur görmüyorum.

Servise araç geliyor, tamir yok, boya yok veya çok dandik küçük işler için var. Çünkü yetkili servislerde boya ustaları da genelde dandik, öyle macunlayayım, şurayı düzelteyim de cillop gibi boyayayım tarzı adamlar yok, çizik boyarlar anca.

Eee eksper bu durumda ne yapıyor, alternatif yok, yumruk göçüklü kapı değişiyor, bilmemne değişiyor, o arada servis müdürü falan filan eksperle kankaysa, veya sigorta şirketini de tanıyorlarsa, ya da hiçbiri olmasa bile yetkili servis başlıyor aralara sıkıştırmaya, efendim kapı hasar gördüyse kasma yapmıştır, kilit bilmemnesi de değişmesi lazım, efendim orası bilmemne olduysa vidaların da değişmesi lazım.

Yetkili servis işi büyüyüp genişledikçe, Mengerler, X, Y, Z firması da neredeyse arabayı bile göstermeyip, aynen yukarıda yazdığım gibi, "hacı bu parçalar değişecek, tamam mı" diyor, adam imzayı atıp gidiyor.

Burada bi enayilik, bi sıkıntı yok mu hocam sence?
    Böyle bir şeyin olması şu an için mümkün değil , istisnalar tabiki olabilir ona lafım yokta , eksper müdürle kanka olacak yazacakta yazacak falan, sigorta şirketleri çok ince eleyip sık dokuyorlar şu an ne aldığını ne sattığını. Araç pert ettim yetkiliye bıraktım , defalarca kaskodan yetkili serviste araç yaptırdım , hiç öyle şurası da değişsin burasıda değişsin diye angaryadan bir şey görmedim ben faturada. öyle ufak defek hasarlarda değildi yaptırdıklarım. Araçlarda hep premium.

He ilk yazdığın şey doğru sanayideki ustayı ciddi sıkıştırıyorlar , onla da karşılaştım. Yetkiliye aynı olayı yapamıyorlar.
    [I]
    CORVETTE C7 Z51 STINGRAY
    BMW X3 SDRIVE

EOZDAG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tabi ki daha faydalıdır ona itirazım yok
    ama işte ihtimalleri satıyor adamlar bizde satın alıyoruz gerçibenim hiç kaskolu arbam olmadı anca krediyle ya da 0 km pahalı bişi alırsam olur sanırım (tabi 5000 lira ücrete göre konuşuyorum 1500-2000e varsa yaparım muhakkak)
    Abi aslında olay, dediğin gibi. Bağladığın parayı sigortalıyorsun, rakam senin için önemli değilse yapmazsın.
    Superb

ChuckBartowsKi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kendim bineceksem hasar kayıtlı alırım şasesi ufak tefek yapılmış bile olsa alırım.

al sat yapacaksam veya takas geliyorsa çok titizim ben de.

zOnstyLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence çokta dillendirmemek lazım uygun uygun alıp biniyoruz işte

said_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yetkili servis faturayı pek şişiremez kasko firması salak değil biner tepesinede. şöyle saçma şeyler oluyor. Mesela 2010 veya 2011 model Hyundai i20 de otomatik katlanan ayna var. bir tanesi sallanıyordu Servisde fiyat sordum 1,5 sene önce 800 küsür liraya yakın bir fiyat söyledi. geldi birisi aynanı kırdı aptal bir ayna o kadar olurmu diyorsunuz ama pahalı çıkabiliyor. Park sensörleri olan bir arabanın tamponun dişleri kırılmış mecbur değişecek kim bilir kaç para çıkıcak halbuki arabada birşey yok. temiz.

beklenmedik saçma şeyler çok maliyetli olabiliyor. Bence ufak tefek sürtme gibi hasarlara takılmamak lazım yeterki herşeyine baktırın birde dikkat edin. Acele etmemek gerek.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler