Geçen gelirken gişelerde hep nakit ödedim, ama toplamda kaç verdim hatırlamıyorum baya vermişim demek ki.
Gerçi arabayı da denemek için top speedli geldim hep, şimdi aile babası moden gidicem. 3.XX lt.
Bu otoyol yanılmıyorsam 2014'ten beri yapılıyor. Her yerde haberler var bu Aralık'ta tamamının açılacağına dair ama çok güvenmiyorum yine.Geçen sene sonunda açılan Akhisar-İzmir arasını saymazsak 4 sene boyunca yalnızca Osmangazi-Bursa arası çalıştı. Şu anda da Susurluk ve Karacabey yoğun saatlerde 4-5 saatte geçildiği için otobanın bir numarası kalmıyor. Açılacak inşallah.
Şu an için Osmangazi köprüsü otomobilden 103 TL alıyor. Sonrasında ilk bölüm olan Osmangazi-Bursa Kuzey gişeler arasına 33,50 TL alınıyor ki bu kısmın km olarak uzunluğu 84 km.
Sonrasında ise Akhisar-İzmir arasına 38 TL alıyor ki bu bölümün de km olarak uzunluğu 100km.
Yani köprü artı 184km'lik otoyola toplamda 174,50 TL ödüyoruz.![]()
Otoyol AŞ'nin ücret hesaplama kısmında Balıkesir Kuzey-Balıkesir Batı kısmı da hesaplanıyor 12,20 TL olarak ancak bu kısım daha açılmamış olmalı.
Benim merak ettiğim henüz açılmamış olan yaklaşık 250 km'lik bölüm açıldığında o kısma ne kadar ücret alacakları. Ki oraya da 200 TL alırlar gibi geliyor. Otoyol tamamen açıldığında tek yön köprüyle birlikte 375 TL ücret öderiz artık.
Dipnot: KGM'ye ait İzmir-Çeşme otoyolu (56,3 km) 3,75 TL, İzmir-Aydın otoyolu (99,6 km) ise 5 TL. Yazık gerçekten.
psn: DAGHAN26
Istanbul-Bodrum hattında en temiz yol Bandırma feribotu - Susurluk - Balıkesir - Akhisar - İzmir Otobanı - Aydın Otobanıdır bence
Uçak'tan sonra en konforlu yol böyle olmalı. kalabalık gidişlerde maliyetli olsada.
Ben 10 ağustos 23:00'da pendik-Yalova feribotuna bilet aldım. sabah 9 gibi Turgutreis'de olmayı planlıyorum.
feribot inişinden sonra yolun durumuna göre otoban yada eski yol tercihi yapacağım.
9-10 ağustosta bu rotada olanlar konuya yazarsa birbirimize yardımcı olmuş oluruz.
Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ
2 ağustosta balıkesir burhaniyeye gidicem.
pendik yalovaya bilet aldım 73tl
yalova çıkışı otobana çıkarım 25-30tl dediler tam emindeğilim.
yolda 350km olsa 17.5lt mazot yakarım diye hesap yapıyorum.
yolda kahvedir çaydır 250tl harcarım gibi![]()
microhatch C1 ist.park 3:00,54
https://www.youtube.com/watch?v=C1K8fwGhcsA
https://www.instagram.com/c1_bvb973/
izmir yolunda değil çanakkale ayvalığa inen yola bağlanıyor. susurluk balıkesir arasında diğer ayrımıda
Acık Olan Yol Guzergahı – OTOYOL A.Ş.
İzmir-Bornova > İstanbul - Bakırköy istikametine gidicez 4 kişi olucaz bu cuma çıkış saatim 17.00 falan olucak sizce en mantıklı rota ne olur bir de İstanbul'da hangi köprü bakımdaydı hangisinden geçicem? Bilenler bir aydınlatırsa sevinirim
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)