Hakan Abi yorum için teşekkürler,Arkadaşlar buradaki olay Türkiye kötü kaka herkes gitsin değil. bana soracak olursanız gitmek isteyen hayatında farklı bir tecrübe yaşamak isteyen varsa bunu mutlaka yapsın. Kimse oturup dışarıya gitti diye vatandaşlını veya doğduğu toprağını ebediyen terk etmiyor. Bugün iş dünyası veya yaptığınız meslek neyse doğduğunuz ülkeden ibaret değil. Özellikle ben bunu diğer ülkelerde açık gördüğüm fırsatlarla daha iyi yaparım diyorsanız bence denemeizde fayda var. Hatta bizim ülkemizde karşılığının tam alınmadığı bir çok meslek sınırdan öbür tarafa geçtiğiniz takdirde en karlı meslek haline geliyor. Çalıştığınız her dakikanın kuruşu kuruşuna karşılığını alıyorsunuz. Mesainiz bittikten 2 dakika sonra bile kimse gelip şunuda bitir demiyor diyemiyor. Hatta siz sosyal hayatınızdan ödünverip yaptığınız zaman garip karşılaşılanıyorsunuz. Burada o çöpçü bu mimar, o garson gibi bir ayrım sös konusu değil. yıllardan beridir bu şehire gelirim ve hep aynı oteld ekalırım abi 7 yıldan beir barda çalışan barnen, çalışan garson aynı olurmu ? 7 yıl yok mu müdür olmak istiyen, yok mu CEO olmak isteyen elbet vardır ama benim anladığım millet zaten bir şekilde para kazanıp hayatını istediği standartlarda geçirebiliyorsa ve hobilerine zaman ayırabiliyorsa hiç yükselmek daha bişeyler kazanmak istemiyor. Son olarak, bana deserdiki abi 7 yıl sonra buraya taşınacaksın ve burada yaşayacaksın hassstr ordan derdimhiç buraya taşınacağım aklıma gelmezdi. Bunlar benim bu kısa süre içinde edindiğim kısa tecrübeler. eğer fırsatınız varsa veya denemek istiyorsanız uğraşın, beğenmezseniz yapamazsanız Türkiye kapı gibi orada bekliyor olacak.
Eğer olayın geçim kısmı ile ülkemizi karşılaştıracaksak, adamlar öylebir sistem kurmuşki ancak isteyerek ve bilerek aç kalaiblirsin. herkese her keseye göre bir hayat standardı var. Ev alışverişi yapmak pahalı değil. Okul demişsiniz, benim çocuğum yok ama olan arkadaşlarıma okul bedava. araba demişsiniz ki en çok sorulan soru. kesenize göre istediğiniz arabayı rahatlıkla alırsınız. bu iş böyle gider.
Son olarak şunu belirtmek istiyorum Hakikaten Türkiyenin hizmet, bankacılık, devlet daireleri (e-Devlet), kültür, bizim insanımızın "abi yaparız" mantığı, anlamadığı konu bile olsa sana yardım etmesi gibi gibi yönlerine bakıcak olursak hakikaten iyiyiz. Buradaki bazı saçmalıkları görseniz delirirsiniz. ulan avrupanın beşiğinde ne neden mektupla ödeme emri falan dersiniz