etc Nickli Üyeden Alıntı
Bir yandan her hafta Denizli / İzmir arası gidip geliyorum, millet kendini parçalıyor uçacağım diye. Sana bana, otobüse, kamyona, tarladaki traktöre, havadaki yangın söndürme helikopterine selektör yapıyor.
Yol üzerinde Aydın'a kadar bol bol trafik lambası var, kasaba/köy geçişleri v.s. En kötü ihtimalle 3. trafik lambasına herifi yakalayıp yanındaki boş şeritten tıngır mıngır geçiyorum. Sabit tutturursan zaten yeşilleri de yakalıyorsun bir şekilde. Ne gereksiz yaktıkları yakıtın farkındalar, ne altlarındaki araca ve kendilerine yaşattıkları stresin farkındalar..
Yahu gözümle görüyorum 1 km önümde lamba kırmızı oluyor, gaz kesiyorum frensiz yavaşlayayım da ben varasıya yeşil olur basar devam ederim diye. Adam geçiyor yanımdan 110'la lambanın önünde kazık fren duruyor. Az sonra yeşil oluyor ve yanından 40 km hızla geçip hızlanmaya devam ediyorum. Kalkıp tapagaz beni tekrar geçiyor, 2 lamba sonra yine aynı senaryoyu yaşıyoruz.
Eee bre insan evladı! Rafine araç kullanımı diye bir şey duymadın mı sen? Bunların insanlara zorla öğretilmesi lazım. Çok ama çok boşa enerji harcıyoruz, çevre de boşa kirleniyor, araçlar da boşa yıpranıyor, yakıtlar da boşa harcanıyor... Hayatlar da...