59 binden 19 bine çekerek rahat fiyatta %3 - %5 oynama yapılabilir.
bura ortadoğu alışın artık bunlara , 100 liraya adam vuruyorlar...
Printable View
Bu eksper konusu da biraz problem.
Çalıştığım şirketin aracı satılması gerekiyordu görevi bana verdiler, satmadan önce kendim İstanbul'da bilindik bir ekspertiz firmasına gidip ilana koymadan önce ekspertiz yaptırdım, bir parça tam bir parça lokal boyalı değişensiz araç dediler raporu aldım o şekilde ilanı açtım. İlanı açarken de araca ekspertizi satmak için yaptırdığımı, alacak kişinin de istediği yerde ekspertiz yapabileceğini fakat aksi bir durumda mesuliyet kabul etmediğimi yazdım.
Araca biri talip oldu geldi baktı beğendi, farklı bir kurumsal ekspertiz firmasına gittik, araçta 3 parça tam boya iki parça sök tak çıktı. Diğer eksperin raporunu gösterdim, git götür ustaya arabayı tekrar baksınlar, paranı iade al dedi ekspertiz firması. Araca talip olan kişinin de midesi bulandı vazgeçti aracı almaktan.
Araca başka biri talip oldu, dedim araca ben ekspertiz yaptırdım, aracı almaya niyetlenen başka biri de ekspertiz yaptırdı. Onun raporu da bu şekilde çıktı araç, ona göre kabul ediyorsan gel. Tamam dedi geldi, o da başka bir ekspertiz firmasına götürdü arabayı bu sefer 2 parça boya bir parça değişen var dedi bu firma da. O da aracı almaktan vazgeçti.
Üçüncü bir alıcı daha çıktı sonra, durumu anlattım tamam dedi ekspertize soktu aracı. Araçta bir parça lokal boya var başka da bir şey yok dedi, adam da güle oynaya aldı arabayı gitti.
Ekspertiz firmalarına da güvenemiyor insan, sözüm ona hepsi en iyisi, diğer herkes kötü.
Not: Aracın gerçekten ne durumda olduğunu kimse bilmiyor, biraz daha ekspertiz görseydi pert çıkacaktı araç. (Hyundai Era)
abi ilk sahibi olayında haklısın ama sana şöyle bir olay anlatayım ;
bundan 6 ay önce babamın auris arabasını sattım.
arabayı 2011'de sıfır almışız 100bin km koltuğuna sadece babam oturdu.
ben dahil kimse 1 km bile kullanmamıştır.
arabayı satıcaz babama(yaş 65) sordum neyi var ilana yazayım ;
kapıda ayna altında vuruk vardı onu yaptılar bide üstüne çatı eternit düştü kapının üst çıtası orayı boyadılar herhalde dedi.
bende bu adam ne anlar demedim ilanı açtım.
bi arkadaş boya makinesi ile geldi ; tavan yarım boyalı + macunlu
kapı tam boyalı + macunlu
arka iki çamurlukta boyalı çıktı.
baktım adam haklı abi kusura bakma bizim yanlışımız dedim yol parasını verdim vedalaştım.
döndüm babama ; sen dedim nasıl bilgi veriyorsun bana rezil oldum dedim ??
ben ne anlarım ki dedi , gidip arabayı toyota veriyorum yapıp geri veriyorlar , boya ne macun ne bilmemki ben dedi...
hayda....
böyle durumlarda olabiliyor.
Bu iş aslında tam iki ucu .... değnek her ekspertiz aynı marka araca aynı gün içerisinde farklı farklı şeyler çıkartabiliyor. Mekanik konusunda zaten hiç güvenmiyorum göstermiyorum da ama kaporta için yazılı bulunsun diye kullanıyoruz mecburen.
ben aracımı satarken ön tampon boyalı olduğunu alıcıya söylemediler ben söylemiştim. sağ ön direkte ufak bir boya kalkması vardı onuda söylemediler. muhtelif çizikler var diyip geçiştirler. onun dışında 2 parça boya vardı zaten.
Aracımı 17 bin km de tanıdıktan almıştım. Baktık araca dediği gibi sadece 5 cm marşpiyelin ucu boyalı. Bindim 5 6 ay kadar bakımını yaptırdım,satmak için ilana koydum Karabük’ten biri geldi. Yağmur yağıyor ,al dedim aracı istediğin ekspere ustaya göster. Aynı sanayide çalışıyoruz bizde. Aldı aracı hava aşırı yağmurlu, gitt kaportacıya, adam komple boyalı araba demiş. Adam geldi,araba komple boyalıymış paramı geri ver yol masrafımı karşıla diyor. Eminim araçta sadece 5 cm boya var,ben alırken ekspere kaportacıya ve kendi boya makinamla baktım. Karşılamam git ekspere göster başka ustaya göster bu araçta böyle bişey yok dedim. Adam uzaktan bakarak komple boya var demiş ve midesi bulanmış beyefendinin. Bende kaplarsını verdim,yol masrafını karşılamadım.
kaportacı ;
https://www.youtube.com/watch?v=4Uz5na7Wcg8
Ben de iş arkadaşıma alırken eksper yaptırdım x firmada, satarken de y firmaya eksper yaptırdım. Araba da her gün gördüğüm elim üzerinde olan bir araba.
2 eksper de farklı değişen boya vs söyledi. 2. eksper de daha fazla bişiler çıktı. az biraz indirim yapıp verdik arabayı.
Simdi baska bi videosunu seyrettim, gozumden yas geldi :D …
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...52188252/detay
[IMG]https://i.hizliresim.com/2hsizf9.jfif[/IMG]
https://i.hizliresim.com/k9moti4.jfif
https://i.hizliresim.com/erii39d.jfif
spoiler ve arka camdaki etiketten aynı araç olduğunu anlayabildim. altınolukta geçen yaz çekmiştim bu fotoları..
ağır hasar kaydı ve değişenlerini yazmış zaten ilana, çok gizli saklı bişey yok gibi
aynen öyle bende bu şekilde düşündüğüm için paylaştım :icon_tup:
Torpidoyu kaplayan sanirim mobilyaciymis. Aracta buyuk hasar yok ama yalapsap toplanmis gibi duruyor.
Bende de ayni durum var, her sene arabalari 1 haftaligina ustama birakiyorum, neresi boyanacaksa boya diyorum. O da nerede cizik/ezik varsa boyuyor. Su an arabalari expere soksak komple boyali bile cikabilir.
O yuzden her arabami satarken yazarim, bildiklerim bunlar, araba geldiginizde farkli cikarsa exper vs karsilamam, bu riski alarak gelin diyorum, cogu zaman gelen arkadaslar bakip, alip gidiyorlar, farkli cikarsa da cok bir sey soyleyemiyorlar.
Expertizlerin hepsinde de farkli, farkli sonuclar ciktigi icin boylesi en guvenlisi bence. Gelecek adam o parayi/masrafi gozunden cikartip geliyor.
Benim puntonun arka çamurluk boyanırken 2 kapıyı da boyamışlardı renk tutsun diye yetkili serviste.
Ben de satarken öğrenmiştim.
Yanlış anlamayın ama dediğimden farklı çıkarsa ben mesuliyet kabul etmem diyen insanlarla alışveriş yapmam.işin maddi tarafını geçtim insanların zamanını, kendi zamanınızı çalmaya ne gerek var. Arabandan emin değilsen satmadan önce 250-300 ver, ekspertizini yaptır öyle ilana koy
Sizin vaktiniz kıymetli de satıcının değil mi.
O halde ya yakın yerlerden araç bakacaksınız, ya da ekspertiz garantisi veren galeri-bayileri tercih edeceksiniz.
İlla uzaktan gelene satmak şartmış gibi ön ekspertizle bilmem neyle ne uğraşayım. Bakımlarını takip ederim. Araçla ilgili bilgileri eksiksiz söylerim. Hesabına uyan gelip bakar, risk almak istemeyen başka yere gider.
Ben ekstra bir şey çıktığında bir miktar indirim yapıyorum. Ama masraf falan talep eden havasını alır.
Yapilan expertize de guvenip insanlara garanti vermem. Serviste degismis, tramer kaydi olan kapiya orijinal yazan experler gordum ben.
O yuzden de acik acik yaziyorum, zamani bol olan, riski alan gelsin. Hosuna gitmeyen / zamani kiymetli olan gelmesin, keyfi bilir.
Yol parasi isteyen, expertiz garantisi isteyen arkadaslar zaten 300-500'un hesabini yapan adam oluyor, o tiplere araba satmak da istemiyorum acikcasi. Bir avuc civata, sattiktan sonra olur da mekanik olarak bir sey olursa benim basimi agritacak, biliyorum.
Ben de aynı şeyi yazdım. İnsanların zamanını ve kendi zamanınızı çalmaya ne gerek var.Adana'da bir araç vardı. Satıcının beyanı 4 kapının çıta altında boya olduğu başka bir şeyin olmadığı yönündeydi. Araba 8 parça boya 1 parça da değişen çıktı. Ben işten izin aldım Gaziantep'ten kaltım gittim. Bütün günümü yedim.Eksperiydi, yemeğiydi yakıtıydı 1000 liraya yakın da para harcadım, e ben bilmiyordum cevabını alıyorum satıcıdan. Gerçekten bilmeyen insan utanır kendi teklif eder ekspertiz ücretini ödemeyi.
İlanda boya değişen durumunu bilmiyorum, işine gelen gelsin baksan yazsa amennna ama bir beyanda bulunuyorsan da arkasında duracaksın
Şu araca alıcı olduk, ön arka paneller işlemli, airbag ışığı yanık, bagaj kapağı sol ön çamurluk boyalı çıktı insanlar çok yüzsüz gerçekten. Şikayet eden elleriniz dert görmesin.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...46881953/detay
Hayır ustama bırakıyorum boyatıyorum tamam eyvallah da.Gidince ustaya usta nereyi boyadın diye sormak zor olmasa gerek.Usta da söyler kardeşim şurayı şurayı boyadım diye.Arabasından bi haber olan adamdan araba alınmaz zaten :D
Aracımın ilk sahibiyim , kardeşim marşpiyeli kaldırıma taktırınca o kısım kalkmış olurda ben kızarım diyede gitmiş kasabın birine düzeltsin diye adam tutmuş düzeltip çamurluğu boyamış. Kendim arabayı yıkarken fark ettim ama satışa gitseydik boyasız diye gidecektik , sonra gelde müşteriye anlat :)
imzamdaki araçta kaput tavan bagajda boya yok ve inceden güneş yanığı başlangıcı var kısa bir süre önce ilan verdim,önüne gelen boyayı dert etti,boyatsan dert boyatmasan dert,boyatsam anlatamıcam boyatmasam anlatamıcam,değişen boya takıntım bu zamana hiç olmadı olacağını da zannetmem ama tuhaf bir durumun içindeyim
Bence de, boya takintisi ve expertiz ucreti, yol ucreti beklentisi olan birisi benim aralarabalarimi almasin. Mekanik acidan zaten aracin gecmisini biliyorum.
Boya & Degisenler bana soylesense bile aklimda tutacak, notunu alacak kadar ugrasmiyorum. Serviste de yapilmadigi icin kaydi yok. Olsa bile guvenip de garantisini vermiyorum.
Mekanik olarak arac gecmisini gormek isteyenlerle de yetkili servisten kayitlarini cikartip veririm.
Kayip zamanin maddi/manevi degeri ve hayat oncelikleri meselesi.
Passat ifşası vardı neden silindi?
raporda airbagler tamirli , direkte boya , podyeler işlemli yazıyordu .
ilanda bunlardan bahsedilmemiş ; https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...54319118/detay
Numaram sitede ve forumda var ama ben yine sana buradan bilgi vereyim airbagler tamirli değil ekspertiz firması işine gelmediği için öyle yazmış airbagler orjinal ve tamirsiz olarak değiştirilmiştir.
podye dediğimiz tüfek saçıdır tüfek saçındaki işlemi arayan soran almak isteyen istemeyen herkese söylüyorum ki sitede yazmak aklıma gelmedi önemsiz bir durum dün eksper de sesli olarak söyledi.
direklerde boya yok (iç kısımlardan bahsediyoruz ) arabanın tavan hariç boyalı olduğu yazıyor yani daha açıklayıcı olursam eğer a sütünun dış kısımlarında sol ve sağ da araç komple tavan hariç boya olduğu için boya mevcuttur.
daha çok bilgi için beni 21.00 a kadar arayabilirsiniz
AİRBAGLERDE TAMİR VARSA YANİ AİRBAGLER ONARILMIŞSA ARABAMI YAKARIM.
BİN DEFA OLSA YİNE SÖYLÜYORUM AİRBAGLER DEĞİŞMİŞTİR TAMİR YOKTUR.
Evet bilgilendirme için teşekkür ederim aracı alacak kişiyle direk temas edemediğimiz için ufak bir anlaşmazlık oldu ve halloldu diyebiliriz.
Evet bilgilendirme için teşekkür ederim aracı alacak kişiyle direk temas edemediğimiz için ufak bir anlaşmazlık oldu ve halloldu diyebiliriz...
Arka sağ şasede işlem var yazıyor denilmiş ilanda yazmıyor, ön şase tampon demir bağlantısı yeri işlemli denilmiş ilanda yazmıyor, diyelim ki airbag birebir değişti açacağınıın garantisini verecek air bagci var mı ? kontrol edildi mi ?
Emmi, arabayı satarken en ufak gamzesine kadar söylemek zorundasın. Hatta video'ya bile çekebilirsin kusurlarını yollayabilirsin. Her konuşmanız da ya da eksper'de alacak olan taraf farklı farklı şeyleri öğrenmeye başlarsa kıllanır. Senin önemsiz olarak bahsettiğin bir durum, alacak olan adam için önemlidir belki.
airbaglerin değişmiş olmasıyla,tamir olmasının arasında ki farkı ben çok anlayamıyorum. Bu araba kaza yapmış ve airbagler patlamış mı?patlamış. O saatten sonra değişse ne olur,tamir olsa ne olur.Ha tamir olmuşsa bir daha ki kazada açmayabilir o riski var.Ancak hadi boya var eski model araba dedik tamam.E değişende kabulümüz. Ama 100 BİN küsür para veripte airbag açmış arabayada eyvallah demeyelim be.. Adamlar 100 bin birime kendi ülkelerinde sıfır porsche alıyor.Lütfen bu kadar normalleştirmeyin bazı şeyleri.